ΕΕΕΕΕΕΦΤΑΣΕ !!!! CANON 400D !!!!!!!!!!!!

Re: EOS 400D

για το φλας άντε να το πιστέψω...
αλλά τέτοιο μάκρο ο 18-55???
υποτίθεται ότι η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι στους 30 πόντους και η αναλυτικότητά του άστα να πάνε....

Απάντηση: Re: EOS 400D

send said:
για το φλας άντε να το πιστέψω...
αλλά τέτοιο μάκρο ο 18-55???
υποτίθεται ότι η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι στους 30 πόντους και η αναλυτικότητά του άστα να πάνε....

Έχω πάθει κι εγώ πλάκα με το φακό του ΚΙΤ!

Έχω βγάλει μερικές φωτογραφίες που δυσκολέυομαι να πιστέψω ότι είχα αυτόν επάνω στη μηχανή.

Απάντηση: EOS 400D

Γεια σου ρε Μητσο με το κατοικιδιο σου. (την Canon εννοω). Βαλε και τα υπολοιπα να δεις τι γνωμες θα παρεις απο εδω μεσα. (Ξερεις εσυ τα σαρκοφαγα)

Μητσο ανεβασε και τις υπολοιπες να αρχισουν οι φιλοι να σου προτεινουν τεχνικες φωτογραφησης. Εξηγησε τους αν θες τι ακριβως θες να κανεις. Σιγουρα εδω θα βρεις την απαντηση που ζητας. Δεν εχουμε τιποτα με τους αρχαριους. Αρχαριοι ειμαστε ολοι μην μασας...

Re: Απάντηση: EOS 400D

Νίκος Μπαβιόλης said:
Μητσο ανεβασε και τις υπολοιπες να αρχισουν οι φιλοι να σου προτεινουν τεχνικες φωτογραφησης. Εξηγησε τους αν θες τι ακριβως θες να κανεις. Σιγουρα εδω θα βρεις την απαντηση που ζητας. Δεν εχουμε τιποτα με τους αρχαριους. Αρχαριοι ειμαστε ολοι μην μασας...

Άντε...νά κάποιες φωτό από ένα από τα ενυδρεία μου με πιράνχα (ή πιράνια όπως προφέρονται κανονικά)

Η φωτογράφιση αυτού του ενυδρείο είναι αρκετά δύσκολη δεδομένου του χαμηλού φωτισμού (2.700kelvin) αλλά και της κίνησης των ψαριών που δέν επιτρέπουν φωτογράφιση με μεγάλο ISO και μικρή ταχύτητα.

Οι συγκεκριμένες άν θυμάμαι καλά είναι με ISO 800,1/20,χωρίς φλας και με τον 18-55mm.....

Pygocentrus Naterreri (Red Belly Piranha)

Reds_18092006_a.JPG

Reds_18092006_c.JPG

Reds_18092006_d.JPG

Last edited:

Δημήτρη καταρχήν καλορίζικη η 400D.

Οι φωτογραφίες με την σαύρα μου φαίνονται πολύ καλές σε σημείο που αν μου έλεγς ότι τις τράβηξες με σούπερ ντούπερ φακούς θα το πίστευα (για να είμαι ειλικρινής).

Οσο για το ενυδρείο είναι δύσκολη η φωτογράφηση ´διότι ο φακός μπερδεύεται με το τζάμι και κάνει φόκους εκεί με αποτέλεσμα να μην βγαίνει καθαρά το θέμα που θες. Αρα καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς το διακοπτάκι πάνω στο φακό MF (manual focus) και να εστιάζεις εσύ. Από την άλλη κι αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το θέμα (ψάρια) είναι σε συνεχή κίνηση. Αρα θες ταχύτητα, άρα και υψηλό ISO (για να μην χρησιμοποιήσεις φλας).
Και κάτι άλλο: Φαντάζομαι ότι στις φωτογραφίες του ενυδρείου δεν χρησιμοποιήσες τρίποδο ε;

Re: Απάντηση: EOS 400D

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Τώρα είδα ότι λες ταχύτητα 1/20 . Η ταχύτητα αυτή είναι πολύ μικρή για φωτογραφία στο χέρι. Δοκίμαε και ISO 1600.

Τάσο όλες οι φωτό είναι χωρίς τρίποδο....

Θα δοκιμάσω και με ISO1600...:music-smiley-005:

και μια και μιλάμε για αναλυτικότητες αισθητήρα και φακών: δείτε το προηγούμενο μοντέλο, 350D, με φακό 30ετίας (Calr Zeiss Jena Sonnar MC 3.5/135, M42 άρμωση) τον οποίο μόλις παρέλαβα (το ...ρίξιμο στο ebay κατά τη διακοπή λειτουργίας του avclub που λέγαμε...).

Τέρμα ανοικτός (f/3.5), χειροκίνητη (στο περίπου) εστίαση, πολύ αργή για το συγκεκριμένο εστιακό μήκος ταχύτητα (1/60), iso800, out of the camera jpeg, 100% crop: η οθόνη μου (ναι θέλει λίγο ξεσκόνισμα) από το 1 μέτρο και κάτι.

Attachments

• screen.jpg
    screen.jpg
    102.2 KB · Views: 31

Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση, απλά κάποιες άλλες κατηγορίες έχουν πάρει φωτιά. Οι φωτογραφίες φαίνονται πολύ καλές.

Μπορείς μήπως να μας βάλεις εδώ το EXIF των φωτογραφιών; Μετά συζητούμε.

Ο 135 zeiss συγκαταλέγεται στους καλύτερους φακούς πορτρέτου. Είναι sonnar, όπως και ο 180. Οι Zeiss σε αντίθεση με τους Leica, δουλεύουν καλύτερα με κλειστά διαφράγματα. Δηλ. δεν έχουν την ίδια απόδοση στο 2.8 όπως και σε όλα τα διαφράγματα, όπως κάνουν οι LEICA SUMMICRON, ELMARIT, αλλά με 2 στοπ κλειστό γίνονται οξύτατοι. Πιο οξείς φακοί με κλειστά διαφράγματα δεν υπάρχουν (ίδιας ηλικίας).

Αυτό ισχύει για όλους τους zeiss είτε για το 35μμ φιλμ, είτε (πολύ περισσότερο) με το μεσαίο φορμά, όπου εκεί οι zeiss της Haselblad έτρωγαν για πρωινό όλους τους άλλους.

σίγουρα η εστίαση είναι πρόβλημα.
Όχι τόσο το ότι αναγκαστικά γίνεται με ανοικτό διάφραγμα το οποίο το κλείνουμε σε δεύτερη φάση για φωτομέτρηση και λήψη (με f/8 το οφθαλμοσκόπιο είναι σκοτάδι πίσσα), αλλά γιατί οι σημερινές slr δεν έχουν το παλιό split screen και αναγκαστικά εστιάζει κανείς μόνο με το μάτι. Σε πολύ ανοικτά διαφράγματα, όπου το βάθος πεδίου είναι μονοψήφιος αριθμός εκατοστών, η ακριβής εστίαση είναι πρακτικώς αδύνατη. Υπάρχουν focusing screens στο ebay, αλλά η τοποθέτησή τους απαιτεί κάποια "εγχειρισούλα". Και ακυρώνει και την εγγύηση των μηχανών (της δικής μου έχει λήξει, γι' αυτό και λέω να το αποτολμήσω).

Τώρα στα καλά... Με έναν αντάπτορα έχουμε πρόσβαση, ειδικά οι κάτοχοι Canon, σε θρυλικούς φακούς... και σε πραγματικά φτηνές τιμές. Έχει αρχίσει να δημιουργείται βέβαια ζήτηση και ορισμένοι πιο σπάνιοι πάνε αλμυρούτσικα. Πάντως σήμερα παρέλαβα τον Carl Zeiss Jena Sonnar 3.5/135 σε κυριολεκτικώς άριστη κατάσταση, και έναν Pentacon 4/200 (16 λεπίδες διάφραγμα! μιλάμε έμεινα!) σε επίσης καλή κατάσταση. Τώρα εάν σκεφτεί κανείς ότι με μεταφορικά από Αγγλία μου βγήκαν και οι δύο περίπου όσο ο EF 1.8/50 καινούργιος, καταλαβαίνει κανείς για τι ποσά μιλάμε... Και καμία σχέση η κατασκευή, οι μεν ατόφιο μέταλλο, ο δε ατόφιο ...πλαστικό (ως και η μοντούρα). Χώρια που για τον 2ο περίμενα ενάμιση μήνα.
Λίγο άσχετο βέβαια με την 400D, ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε ξεχωριστή κατηγορία. Βέβαια είναι και λιγάκι αταίριαστο με τη συνήθη θεματολογία μιας σελίδας τόσο συνδεδεμένης με τη σημερινή τεχνολογία.

Θα σε παρακαλούσα να ανοίξεις ένα θέμα είτε για φακούς Μ42 είτε για χειροκίνητης εστίασης και να τα μεταφέρεις εκεί. Είναι κρίμα να χαθούν εδώ μέσα. Εχω κι εγώ να γράψω αρκετά.

HUSKY_JIM said:
....*υστ.Πιστεύω πως εδώ (Avclub) οι φωτό μου θα βρούν ανταπόκριση γιατί σε γνωστό φόρουμ φωτογραφίας που τις έχω βάλει εδώ και καιρό μάλλον δέν απαντούν σε αρχάριους....... :devil-smiley-029:

Φιλε μου εάν θες ένα Ελληνικό site αποκλειστικά για φωτογραφία θα σου έλεγα να ρήξεις μια ματια εδώ. http://mypalm.ath.cx/enigma/index.php Είναι καινούργιο με λίγο κόσμο αλλα με πολύ αγάπη για την φωτογραφία και σεβασμό στον φωτογράφο είτε επαγγελματία είτε ερασιτέχνη.
Καλορίζικη η 400D και καλές φωτογραφίες σου εύχομαι. Aυτές με το σαμιαμίδι είναι όντως καλές μπράβο.