Εφορευτική επιτροπή.

Εχω κανει πολλες εκλογες μονος μου και δεν ξανακανω. Να ερθουν να εκτελεσουν τα καθηκοντα τους. Η τουλαχιστον να εχουν την αξιοπρεπεια να επικαλεστουν πιστευτο κωλυμα και οχι ψευτομαγκιες.

Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Εχω κανει πολλες εκλογες μονος μου και δεν ξανακανω. Να ερθουν να εκτελεσουν τα καθηκοντα τους. Η τουλαχιστον να εχουν την αξιοπρεπεια να επικαλεστουν πιστευτο κωλυμα και οχι ψευτομαγκιες.

Ομοίως έχω κάνει εκλογές με έναν και μόνο. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, ας έχει το καθεστώς την αξιοπρέπεια να τους διαθέσει έστω και ένα πενηντάρικο και να αφήσει τις παπάτζες περί καθηκόντων...δεν υπάρχει κανένα καθήκον, ούτε φυσικά καμμιά υποχρέωση. Εμείς πληρωνόμαστε και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν αύριο το πρωί σε επιτάξει χωρίς αμοιβή (ως Δ.Α.) θα πας να κάνεις το καθήκον σου?

Οπως παμε στο στρατο, οπως πληρωνω εισφορα ΟΑΕΔ χωρις να δικαιουμαι επιδομα ανεργιας κλπ. Η Δημοκρατια εχει και υποχρεωσεις δεν γινεται ολα να εχουν αμεσο υλικο ανταλλαγμα.

Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Οπως παμε στο στρατο, οπως πληρωνω εισφορα ΟΑΕΔ χωρις να δικαιουμαι επιδομα ανεργιας κλπ. Η Δημοκρατια εχει και υποχρεωσεις δεν γινεται ολα να εχουν αμεσο υλικο ανταλλαγμα.

Ακόμα και στο στρατό ένα συμβολικό ποσό το παίρνεις, έτσι για το γαμώτο. Το παράδειγμα με τον ΟΑΕΔ θεωρώ πως είναι τελείως άκυρο διότι εντάσσεται σε τελείως διαφορετική κατηγορία (γιατί να πληρώνω περίθαλψη αφού δεν αρρωσταίνω, γιατί να πληρώνω ΟΓΑ αφού δεν ξέρω να τσαπίζω κ.λ.π.).

Δεν μου απάντησες όμως...εσύ, το έτρωγες όλο αυτό το ''πακέτο'' δωρεάν για χάρη των υποχρεώσεων της Δημοκρατίας? Και μάλιστα όχι μία φορά..κάθε φορά!!

Kάτσε βρε underdog, τόσες σελίδες επανάσταση και ανατροπή είσαι, τώρα επικαλείσαι αυτά που αποκυρρήτεις.
Επειδή βολεύει εσένα προφανώς.
Που πήγε ο αλτρουϊσμός και η αλληλεγγύη;
Και γιατί πρέπει ο άλλος να μπορεί ντε και καλά;

Και στο τέλος ας πάνε τα κομματόσκυλα να επανδρώσουν τα εκλογικά τμήματα. Η χαρά τους όλη να λένε παπάντζες για τους αγαπημένους τους ψεύτες.

Χωρίς να τα βάζω με σένα προσωπικά (τα ψιλοπήρα λίγο, εντάξει :flipout: ), θεωρώ όλη αυτή την φιέστα των εκλογών απαράδεκτη για τον απλό πολίτη/δουλοπάροικο, ειδικά δε τη στιγμή που τεράστια ποσά δίνονται στα κόμματα για τον προεκλογικό ....αγώνα!

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να εχουν την ευγενεια τουλαχιστον να παρουν ενα τηλςφωνο να πουν μια πιστευτη δικαιολογια.
Αλλα δεν ειναι και τοσο δυσβασταχτη θυσια προκειμενου να γινουν εκλογες, ασε που ειναι και εγγυηση για το ανοθευτο της διαδικασιας η παρουσια τυχαιων πολιτων στην εφορευτικη.

Η επαναστατικοτητα ακριβως σημαινει και συμμετοχη και αναληψη ευθυνων. Συμφωνω παντως οτι θα μπορουσε να υπαρχει κρατικη προβλεψη για σιτιση και ισως μια μικρη επιβραβευση για την συμμετοχη και την βοηθεια.

Τον Έλληνα, αν τον ρίξεις στο φιλότιμο, θα έρθει..τουλάχιστον η δική μου εμπειρία αυτό λέει. Όχι όλοι, όμως, οι περισσότεροι. Όσες φορές ήμουν Δ.Α. και έπαιρνα τηλέφωνα την παραμονή, οι περισσότεροι τρομοκρατημένοι με ρώταγαν: Θα μας στείλετε το περιπολικό αν δεν έρθουμε? Τους απαντούσα αρνητικά και κατευναστικά παρακαλώντας τους να έρθουν να βοηθήσουν στην διαδικασία όσο μπορούν. Σε πληροφορώ Κώστα ότι οι περισσότεροι έρχονταν και κάθονταν σχεδόν μέχρι το τέλος.

Υπαρχουν βέβαια και αυτοι που δεν γουστάρουν την ολη διαδικασία ( όχι πως τους ρώτησε κανεις)...
Για ενα μεγαλο κομμάτι του πληθυσμού οι εκλογες δεν λενε τιποτα και δεν περιμένουν τιποτα απο αυτες .
Συνεπώς το να τους καλείς με το ζορι να κανουν κατι που τους ειναι αδιάφορο δεν ειναι και οτι καλύτερο ακομα και για την διαδικασία.

Εφόσον η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική ( η αν θες είναι μόνο στα χαρτιά) και δεν διώκεται , με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και η συμμετοχή η όχι στην εφορευτική επιτροπή.
Σε κάποια πράγματα δεν μπορείς να υποχρεώσεις τίποτα και κανέναν.
Τώρα όσον αφορά αυτούς που δεν γουστάρουν το πολίτευμα αλλά παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να εξαιρούνται θα σου πω πως θα είχε κωμικό ενδιαφέρον σε μια εφορευτική επιτροπή να καλέσουν πχ άτομα της φιλοσοφίας του Ξηρου η του Ρωμανου και να παρακαλά ο δικαστικός αντιπρόσωπος να φέρουν μαζί τους μόνο μορταδελα.

Re: Απάντηση: Εφορευτική επιτροπή.

θεωρώ όλη αυτή την φιέστα των εκλογών απαράδεκτη για τον απλό πολίτη/δουλοπάροικο, ειδικά δε τη στιγμή που τεράστια ποσά δίνονται στα κόμματα για τον προεκλογικό ....αγώνα!

+1

Τα λεφτα για τα κωλοκομματα θα επρεπε να δινονται στους ανθρωπους που δουλευουν για τις εκλογες.

Πηραν και εξτρα λεει επιχορηγηση τελικα τα κομματα επεσαν εξω μη χεσω...

Παρολο που η εκλογικη νομοθεσια προβλεπει μεσω του υποργου να ορισει ειδικη αποζημιωση για τα μελη της εφορευτικης, ποτε δεν εφαρμοστηκε (τουλαχιστον αποτι γνωριζω). Αυτο δεν εγινε τις καλες εποχες, θα γινει μεσα στην κριση; Εδω "συγχωνεύουν" εκλογικα τμηματα για την μειωση του κοστους των εκλογων, θα ορισουν ειδικη αποζημιωση για τα μελη της εφορευτικης επιτροπης;

Τις έβγαλα τις εκλογές με 1 μέλος εφορευτική επιτροπή. Γκρίνιαξε λίγο στην αρχή (περίμενε ότι επειδή ήταν αναπληρωματική, θα το απέφευγε) αλλά τελικά περάσαμε μια χαρά, πολύ καλύτερα από όταν έχω πολλούς και κάνουν φασαρία ή και γκρινιάζουν. Γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι θα το δουν σαν εμπειρία, όσο δεν είναι εξαντλητικά τα ωράρια και τους αφήνει ο Δ/Α να φύγουν λιγάκι το απόγευμα για ξεκούραση, καταλήγουν μάλλον να γουστάρουν.
Αυτή τη φορά το 1/4 των ψηφοφόρων το βγάλαμε μόνο εγώ + γραμματέας, μια που άργησε η μόνη της εφορευτικής το πρωί, μια που την άφησα κανένα 2ωρο το μεσημέρι να μη γκρινιάζει, πάντως βγήκε, αλλά με self-service στα ψηφοδέλτια. Πάρα πολύ ησυχία στις εκλογές αυτές.

Μεγάλο μέρος του προβλήματος της μη εμφάνισης των μελών της εφορευτικής, είναι ότι η κλήρωση γίνεται από τα Πρωτοδικεία βάσει του εκλογικού καταλόγου. Αυτό σημαίνει αυξημένες πιθανότητες να πέσει σε Δ/Υ (που δεν μπορεί να εκτελέσει καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής) ή σε κάποιους που έχουν μεταναστεύσει ή δεν μένουν πάντως πια στον τόπο αλλά αλλού. Θα έπρεπε να τηρείται ένας ιδιαίτερος κατάλογος, να διορίζεται κανείς μέλος μόνο στο τμήμα όπου ψηφίζει (και όχι στο διπλανό ή στην άλλη άκρη του χωριού), να μην διορίζεται ο ίδιος δυο συνεχόμενες φορές, να επιδίδονται προσωπικώς οι προσκλήσεις, και για όσα άτομα δεν μπορούν να βρεθούν να βγαίνουν νέοι διορισμοί. Από τα 8 (4+4) άτομα, η μία ήταν αστυνομικίνα (και μάλιστα λεχώνα) άρα εξ ορισμού εκτός, οι 4 όπως πληροφορήθηκα μετανάστες εσωτερικού ή εξωτερικού, ο ένας που πήρα τηλέφωνο ήταν (το κωλόπαιδο, από το υφάκι του εννοώ) αντιπρόσωπος κόμματος που ούτε καν έκανε τον κόπο να πατήσει το πόδι του (αφού ψήφιζε σε παραδιπλανό τμήμα), μια άλλη απλά δεν ήρθε, κι έτσι κατέληξα με μία....

6+6 ηταν σε εκλογικο κεντρο του δημου Παυλου Μελα

Η λυση ειναι ενα πενηνταρικο το ατομο.

Αν δεν εχουν λεφτα το εξοικονομουν απο το ποσον του ΔΑ

Last edited:
Απλως θα παρουν 200 ευρω λιγοτερα.
4 μελη φτανουν. Και 1 ο γραμματεας 5.
Οπως βρισκεται ο γραμματεας ετσι θα βρισκονται και τα μελη.
Τα 800 ειναι παρα πολλα για να καθεσαι και να
βλεπεις πως κανουν επι 12 ωρες τις ντανες με τα ψηφοδελτια τα μελη
που πολυ συχνα συγχρονως παρεχουν και γραμματειακη υποστηριξη.

Last edited: