Εφτασε η ωρα για προβολεα!

Βασίλης

AVClub Addicted Member
24 July 2007
1,936
Αθηνα
Πριν απο 6 μηνες αγορασα την SONY BRAVIA 46X3500 και ομολογω οτι τον πρωτο καιρο με καλυψε οσον αφορα το μεγεθος και γεμισε το σπιτι μου ομορφες εικονες.
Πριν λιγες μερες σκεφτηκα να παω για μια 52αρα αλλα βλεποντας την απο κοντα ειδα οτι δεν εχει και καμια σπουδαια διαφορα στο μεγεθος.
Ετσι θα αγορασω τον προβολεα μιας και ηρθε η ωρα για κατι διαφορετικο.

Διαβασα ολα τα νηματα και κατεληξα στους εξης:

EPSON TW700 -> 750 euro (Αυτος ειναι ο μονος λογος)

SONY W-40
SONY W-60
DILA (Μονο απο τις αγγελιες του avclub)

O HXOS κανει λογο για ενα κρυφο χαρτι της ΣΟΝΥ,εναν προβολεα SXRD με τηνονομασια W-10 που θα ειναι εξαιρετικα προσιτος και πολυ καλος,θα τον εχει review τον αλλο μηνα.

Τι λετε? ο Epson αξιζει η θα εχω προβληματα με την αναλυση? Μου αρεσει η 3ετης εγγυηση σε λαμπα και μηχανημα,απο την αλλη ο 60αρης ξαφνικα στο πλαισιο εκτοξευθηκε,ενω οι DILA(μεταχειρισμενοι βεβαια) ειναι στα 3000 ευρω.

Χρηση: Σε οθονη 120'',σε συνθηκες ελεγχομενου φωτισμου και θεση 5 μετρα απο την οθονη.(γιαυτο φοβαμαι τον επσονα μηπως βλεπω τα πιξελ)

Last edited:
....... 750 euro (Αυτος ειναι ο μονος λογος)

Ρε συ Βασίλη...αφού στο τέλος θα πάρεις DILA....γιατί σκάς????

Υ.Γ.: Σε συμπαθώ....γι' αυτό σε πειράζω....-bye-

Τη δικη μου απαντηση την γνωριζεις ΗΔΗ...-bye-

DILA απο τις αγγελιες του φορουμ...

Σαν πρωην κατοχος του Epson 700, σου τον προτεινω κι αυτον, αν ΔΕΝ θες οθονη μεγαλυτερη απο 115'', και η αποσταση θεασης σου ειναι κοντα στα 4,5 μετρα και πανω... Σε αυτη την περιπτωση ΔΕΝ ειναι αναγκη να τα "σκασεις" για 1080p προβολεα.... (μαλιστα απο τη στιγμη που εχεις και την X3500, ΔΕΝ θα χρησιμοποιεις αποκλειστικα και μονο τον προβολεα για θεαση HD περιεχομενου φανταζομαι...)! :grandpa:

Σε καθε αλλη περιπτωση, μεινε μακρια απο τους SONY, μονο και μονο λογω φωτεινοτητας και γρηγορης πτωσης της λαμπας τους με τον καιρο (εκτος και εχεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ dedicated room με ελεγχομενο φωτισμο και δεν σε νοιαζει και τοσο η φωτεινοτητα, και θες τον προβολεα ΜΟΝΟ για να βλεπεις ταινιες...)

Οπότε όπως καταλαβαινεις η δικη μου προταση ειναι:

Επσον 700 or Dila ............... :ernaehrung004:

(Αχ ρε που φτασαμε.... Να συγκρινουμε Yarris με Φεραρι ... :flipout:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

Ρε συ Βασίλη...αφού στο τέλος θα πάρεις DILA....γιατί σκάς????

Υ.Γ.: Σε συμπαθώ....γι' αυτό σε πειράζω....-bye-

-bye-Με ξερεις καλα!
Φοβαμαι το οτι ειναι μεταχειρισμενοι και αυτο που λενε στις παρουσιασεις συστηματων οτι η διαφορα DILA και 700αρη ειναι τις ταξης του 10-15%
Το λεει φιλος που εχει και τους 2 οποτε ειναι κριμα τα λεφτα.
στην πολη μου δεν υπαρχει περιπτωση να δω στημενο προβολεα πουθενα(ποσο μαλλον DILA) αρα οτι μαθω απο το φορουμ:grinning-smiley-043

Συνονοματε, πηγαινε δες με τα ΜΑΤΙΑ σου τι παιζει

και βαλε τις προτεραιοτητες σου...

Τι θες, μαυρο, ευκρινεια, κινηση κλπ με τι σειρα τα θες ολα αυτα

Καποιοι προβολεις ειναι καλυτεροι στο ενα καποιοι στο αλλο.

Επισης υποστηριξη, service, λαμπες κλπ

Βασίλη καλές αγορές!
Μάλλον αξίζει στις τόσες ίντσες το 1080p, αυτή την εντύπωση έχω.
Μήπως να περιμένεις λίγο τη νέα γενιά προς Σεπτέμβριο; Όλοι λένε πως θα έχουμε πτώση τιμών και προσιτούς 1080.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

-bye-Με ξερεις καλα!
Φοβαμαι το οτι ειναι μεταχειρισμενοι και αυτο που λενε στις παρουσιασεις συστηματων οτι η διαφορα DILA και 700αρη ειναι τις ταξης του 10-15%
Το λεει φιλος που εχει και τους 2 οποτε ειναι κριμα τα λεφτα.
στην πολη μου δεν υπαρχει περιπτωση να δω στημενο προβολεα πουθενα(ποσο μαλλον DILA) αρα οτι μαθω απο το φορουμ:grinning-smiley-043

Κανε ενα ταξιδακι προς το νοτο να σε δειξουμε εμεις προβολεις να σε φυγει το ματι...

Επσον 700 or Dila ............... :ernaehrung004:

Σ'ευχαριστω πολυ,εχω κρατησει την απαντηση σου απο αλλο νημα και ημουν ενα βημα πριν τον κλεισω αλλα ειδα αυτο με την διαφορα στην αποδοση...10-15% διαφορα για 2500 ευρω διαφορα ειναι δυσαναλογο......

Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις .... και με τη βοήθεια του forum.....εγώ από τους φτηνούς.....κατέληξα στον Optoma HD65 .....του οποίου η παραγγελία έχει παγώσει για άλλους λόγους ...

Υ.Γ: Μη μου αρχίσεις τίποτα DLP vs LCD.....όπως λέμε PLASMA vs LCD....:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

Κανε ενα ταξιδακι προς το νοτο να σε δειξουμε εμεις προβολεις να σε φυγει το ματι...

Ενα τηλεφωνο και ενα ραντεβου θα με βοηθουσε:antlers:
να γνωριστουμε κιολας με τα υπολοιπα παιδια.

Αυτη τη στιγμη παντως , best value ειναι ο w5000 της benq που δεν βλεπω στη λιστα σου οποτε και πιθανολογω οτι μαλλον βλεπεις rainbow.

Re: Απάντηση: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

Υ.Γ: Μη μου αρχίσεις τίποτα DLP vs LCD.....όπως λέμε PLASMA vs LCD....:flipout::flipout:

:flipout::flipout::flipout:
εχω αστιγματισμο(λιγο αλλα εχω) οποτε μαλλον τα τοξα θα ειναι ορατα:bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

:flipout::flipout::flipout:
εχω αστιγματισμο(λιγο αλλα εχω) οποτε μαλλον τα τοξα θα ειναι ορατα:bigcry:

Αυτο να το "βολεψεις"..θα σου δωσει περισσοτερο στην εικονα αποτι η διαφορα 1080 με 720 -bye-

Παντως δεν σχετιζετε το ενα με το αλλο...τοξα-αστυγματισμος

Βασίλη καλές αγορές!
Μάλλον αξίζει στις τόσες ίντσες το 1080p, αυτή την εντύπωση έχω.
Μήπως να περιμένεις λίγο τη νέα γενιά προς Σεπτέμβριο; Όλοι λένε πως θα έχουμε πτώση τιμών και προσιτούς 1080.

Σ'ευχαριστω-bye-
δεν νομιζω οτι μπορω να περιμενω τοσο..θα τον παρω τωρα να τελειωνω
δεν με νοιαζει το full hd τοσο οσο η ποιοτητα σε 120''+,η κινηση,η ευκρινεια και η ζωντανια στην εικονα.

Last edited:
Ξεχασα να σου προτεινω και το αλλο!

Αφου σου αρεσει η εγγυηση της Epson, και για να εχεις και 1080p, ΓΙΑΤΙ δεν παιρνεις τον Epson Tw-2000 ???

Έχει 2000 ευρω καινουργιος, και ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος κατασκευαστικα και σε φακο από τον 700αρη.... Επιπλεον ειναι 1080p, και εχεις και τα 3 χρονια εγγυηση της Epson... Και απο lumens ειναι πολυ φωτεινος, και απο ευκολια τοποθετησης ΑΡΙΣΤΟΣ, και στα ξενα φορα που τον συγκρινουν με τον Dila, λενε ότι η διαφορα μεταξυ τους ειναι της ταξης του 5% περιπου.... -bye-

Στα συν του, η πολυ καλη κινηση (ειδικα σε 24p), το ΑΡΙΣΤΟ μαυρο και το τελειο contrast 50000:1 !!!

Στα πλην του, η κλασσικη περιπτωση μικρης ανομοιομορφιας που εχουν καποια LCD μηχανακια.... (την οποια πιθανοτητα ΔΕΝ θα την αποφυγεις, αφου ετσι κι αλλιως δηλωνεις απο τωρα οτι ΔΕΝ θα πας σε DLP μηχανημα.... )

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

Αυτο να το "βολεψεις"..θα σου δωσει περισσοτερο στην εικονα αποτι η διαφορα 1080 με 720 -bye-

Παντως δεν σχετιζετε το ενα με το αλλο...τοξα-αστυγματισμος

Αυτο το συμπερασμα εβγαλα απο γραφομενα σε αλλα νηματα αλλα και παλι δεν μπορω να δω πουθενα στημενο μηχανημα να κρινω.
Εχω ομως ηδη το τηλ. ενος φιλου(Βασιλη σ'ευχαριστω) και μολις επιστρεψω σπιτι θα επικοινωνισω μαζι του για να δω αν μπορω να δω με τα ματια μου καπου καποιον προβολεα (700αρη η DILA κατα πρωτο λογο,DLP στη συνεχεια)-bye-

Ξεχασα να σου προτεινω και το αλλο!

Αφου σου αρεσει η εγγυηση της Epson, και για να εχεις και 1080p, ΓΙΑΤΙ δεν παιρνεις τον Epson Tw-2000 ???

Έχει 2000 ευρω καινουργιος, και ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος κατασκευαστικα και σε φακο από τον 700αρη.... Επιπλεον ειναι 1080p, και εχεις και τα 3 χρονια εγγυηση της Epson... Και απο lumens ειναι πολυ φωτεινος, και απο ευκολια τοποθετησης ΑΡΙΣΤΟΣ, και στα ξενα φορα που τον συγκρινουν με τον Dila, λενε ότι η διαφορα μεταξυ τους ειναι της ταξης του 5% περιπου.... -bye-

1890 :2thumb22sup:
υπαρχει καποιο λινκ που να αναφερεται στην συγκριση με τον DILA να διαβασω λιγο να μαθω μερικα πραγματα?

Απάντηση: Re: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

1890 :2thumb22sup:
υπαρχει καποιο λινκ που να αναφερεται στην συγκριση με τον DILA να διαβασω λιγο να μαθω μερικα πραγματα?

Κάπου είχε βάλει φωτο ο Πάνος.....

....ρε λες να μου βγήκε σε καλό η αναβολή για τον HD65....

Υ.Γ: Βασίλη για ψάξτο....γιατί ψήνομαι....που ξέρεις δυο μαζί μπορεί να είναι καλύτερα...;)

Πάντως αν κατέβεις Βασίλη και κανονίσεις συνάντηση με τα παιδιά για να δείτε προβολείς τότε κάντε μου ένα Pm να έρθω και εγώ,έχω μπει σε σκέψεις αρκετό καιρό αλλά πρώτα προέχει ο ενισχυτής!

Re: Απάντηση: Re: Εφτασε η ωρα για προβολεα!

Κάπου είχε βάλει φωτο ο Πάνος.....

....ρε λες να μου βγήκε σε καλό η αναβολή για τον HD65....

Υ.Γ: Βασίλη για ψάξτο....γιατί ψήνομαι....που ξέρεις δυο μαζί μπορεί να είναι καλύτερα...;)

Ξεκιναω μια μικρη ερευνα και θα εχεις συντομα νεα..σιγουρα τα 2 θα ειναι καλυτερα απο το 1 -bye-