Εγκατάσταση πιάτου σε 4ώροφη οικοδομή: Ζητώ βοήθεια, λεβέντες!!!

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση πιάτου σε 4ώροφη οικοδομή: Ζητώ βοήθεια, λεβέντες!!!

παληκαρια καλημερα ξερω που κοιτα το πιατο, δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω εγκατασταση, τεσπα......................τελικα αυτο που αποφασισα να κανω ειναι να το βαλω τερμα επανω και να τραβηξω νεο καλωδιο , οπως πηγαινει της επιγειας μεσα απο τις σωληνωσεις και να φτασω σε μενα, ας ελπισω αυτος που μενει 4ο να μ αφησει ν ανοιξω το κουτι για να περασω το καλωδιο, ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
ωραια αφου γνωριζεις οπως λες το αντικειμενο τοτε γιατι δεν βρηκες την λυση απο την αρχη μονος σου?φιλικα μιλαω παντα...
εφοσων το σπιτι εχει μονο ενα καλωδιο που κατεβαινει απο την κεραια δεν προκειτε να βρεις ακρη γιατι ολες οι μπριζες λογικα θα ειναι διελευσεως με τερματικη την πρωτη στον κατω κατω οροφο εκτος και αν ο ηλεκτρολογος που συμβαινει συχνα να εχει κανει του κεφαλιου του!οποτε αν βαλεις τον combiner η οποια αλλη συσκευη μονο προβληματα θα δημιουργησεις σε σενα και στους υπολοιπους!!!η λυση να περασεις καλωδιο απο τον πανω οροφο μπορει να μην σου βγει γιατι δεν ξερουμε πως εχει βαλει ο ηλεκτρολογος το καλωδιο και αν χωραει και δευτερο.!!
η μονη λυση ειναι να βαλεις το πιατο στην βεραντα σου με καποια ειδικη βαση ωστε να κοιταει τον δορυφορο που θες η να βαλεις το πιατο στην βεραντα της γειτονισας.την λυση στη ταρατσα την αποκλειουμε λογω του οτι δεν μπορει να περαστε εξωτερικα το καλωδιο!
ελπιζω να σε βοηθησα

Last edited:
μακάρι να μην καταλήξεις στην λύση του πιάτου στην βεράντα...μήπως αυτός που σου το είπε για το υπάρχων καλώδιο ήθελε να σου πουλήσει νέο καλώδιο; :) κάνε όπως νομίζεις καλύτερα
φιλικά Μιχάλης

stivi εχω καποιες γνωσεις αλλα δεν ειμαι και τελειος, ηθελα και την βοηθεια σας για το καλυτερο αποτελεσμα, ευχαριστω για τον χρονο σου!
mixali γιατι οχι στην βεραντα? η προσβαση πανω στην ταρατσα δεν ειναι και απο τις καλυτερες, υπαρχει θεμα, δηλαδη κανεις εγκατασταση και τελος, δεν εχεις την δυνατοτητα να παιξεις λιγο

μακαρι να ηταν οπως τα λες φιλε μου αλλα δεν ειναι ετσι, ακου να δεις , η οικοδομη εχει 12 διαμερισματα και φευγουν απο τον ενυσχητη 3 καλωδια, 1 για καθε 4 διαμερισματα, ξεκινα απο 4ο-3ο-2ο κλπ κλπ και συνδεονται μεταξυ τους, τωρα απ οτι μου ειπαν με το υπαρχον καλωδιο δε κανω δουλεια, τωρα τι να πω ας μας πει και καποιος αλλος την γνωμη του

Φίλε το καλώδιο γιατί λες δεν κάνει; τι καλώδιο είναι; Βγάλε μια φωτό από το καλώδιο που πάει στην πρίζα σου.

Κατά τα άλλα η γνώμη μου είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά, γιατί ακόμα και να δεχτούν όλοι οι άλλοι να αλλάξουν πρίζες, οι απώλειες θα είναι μεγάλες.

Αν θες να το δοκιμάσεις βέβαια, πρέπει να αλλάζουν όλοι πρίζες και να βάλουν δορυφορικές που να είναι διελεύσεως ΚΑΙ στο δορυφορικό ΚΑΙ στο επίγειο σήμα. Πρόσεξέ το αυτό γιατί μου είπαν σε μαγαζί ότι υπάρχουν πρίζες που είναι διελεύσεως μόνο στο επίγειο ενώ στο δορυφορικό είναι τερματικές.

nautilus σ ευχαριστω για την διευκρινηση, δεν μπορω να συνεννοηθω με αλλα 4 ατομα,εδω με ενα και δε βγαζεις ακρη, φαντασου, ποιος θα πληρωσει τα σπασμενα ? μονο αν θελανε και αυτοι δορυφορικο γινοταν κατι, το καλωδιο δε χρειαζετε να το βγαλω φωτο γιατι οτι και να ειναι δε γινετε η δουλεια μας, δεν ειναι θεμα καλωδιου, ευχαριστω και παλι.

Με αφορμή το πρόβλημά σου θέλω να θέσω το (ρητορικό) ερώτημα γιατί οι πολυκατοικίες κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο; Απ ότι ξέρω απ τουλάχιστον 2-3 πολυκατοικίες φίλων που έχουν πανομοιότυπα διαμερίσματα σε όλους τους ορόφους, περνάνε τα καλώδια κάθετα από διαμέρισμα σε διαμέρισμα. Και μιλάω για σχετικά νέες πολυκατοικίες χτισμένες 5-6 χρόνια πριν. Τι μόδα είναι αυτή;

Αν πάρουμε το παράδειγμα της πολυκατοικίας σου, μιλάμε για επιπλέον 60 μέτρα καλώδιο για να πάει ξεχωριστή γραμμή σε κάθε πρίζα σε όλα τα διαμερίσματα. Ένα καλώδιο εξαιρετικής ποιότητας έχει γύρω στο 1.5 ευρώ το μέτρο και 0.2 ευρώ το μέτρο η πλαστική σωλήνα που το περνάς μέσα κοστίζουν 100 ευρώ πάνω κάτω. Και ένα σπλίτερ 12 θέσεων, αντί για 3, ούτε 10 ευρώ. Βάλτε και τα επιπλέον εργατικά, ούτε 200 ευρώ το όλο κόστος.

Πρόκειται για έγκλημα από τους ηλεκτρολόγους. Εκτός και αν το κάνουν λόγω ασχετοσύνης.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και το δίκτυο του τηλεφώνου.

Last edited:
Φίλε μας που θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση σου, ανέβασε μερικές φωτογραφίες από το σπίτι σου και από τα σημεία που "πιθανόν" μπορεί να μπει το πιάτο.

εδώ δεν βάζουν σε νέες πολυκατοικίες καλώδιο δικτύου με πρίζα, το δορυφορικό θα σκεφτούν. για λόγους ομορφιάς δεν προτείνω την εγκατάσταση στην βεράντα...αφού είσαι στον τρίτο με ένα καλώδιο και μερικά ρόκα, είσαι έτοιμος

καλημερα στην παρεα, εχω μετακομισει προσφατα σε μια 4οροφη οικοδομη κ δυσκολευομαι οσο αφορα την εγκατασταση οσο του κατοπτρου τοσο και του καλωδιου, για να σας δωσω μια εικονα ειμαι 3 οροφο και τα μπαλκονια μου ειναι προς βορρα, πηρα μια πυξιδα για να δω αν βγαινει ο hotbird (οπου κ θελω να βαλω μαζι με astra)αλλα το βλεπω λιγο δυσκολο εως και απιθανο, για turksat κατι γινετε,αρα απορριπτω την βεραντα εκτος και εαν υπαρχει τροπος που δε γνωριζω να μπει εκει, τωρα απ οτι βλεπω μπορω να το βαλω επανω στην σκεπη εκει που ειναι κ η επιγεια κεραια αλλα εχω θεμα με το καλωδιο πως να το παω κατω στο διαμερισμα, κοιταξα αν γινετε με το υπαρχον καλωδιο της κεραιας αλλα αυτο πηγαινει σε 4 διαμερισματα, δε παει μονο στο δικο μου, ξεκινα 4-3-2-1 οροφο, να κατεβασω εξωτερικα καλωδιο μου ειναι λιγο δυσκολο γιατι απ οτι βλεπω μεγαλο μερος θα κρεμετε στον αερα και θα φαινετε ασχημα, ισως ενοχλησει και τους υπολοιπους, εχετε να προτεινετε κατι????? οποια απαντηση δεκτη..............ευχαριστω εκ των προτερων

Απλα ενα καλωδιο για τηλεοραση και δεκτη συγχρονως εινα αρκετο

Όπα, ο φίλος είναι στον 3ο όροφο; Έχω δει λίγο βιαστικά τις προηγούμενες σελίδες, οπότε μου ξέφυγε.

Για να πάρει δορυφορικό σήμα στον 3ο αρκεί να αλλάξει μόνο την πρίζα που είναι στον 4ο (από πάνω του) και την δικιά του φυσικά. Οι επόμενες πρίζες μετά από αυτόν δεν παίζουν ρόλο. Άρα η συνεννόηση πρέπει να γίνει με ένα άτομο μόνο. Επίσης οι απώλειες σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ λιγότερες.

Το εγχείρημα θα έχει αποτέλεσμα αν το καλώδιο είναι καλής ποιότητας.

Και αν πάρει και ο από πάνω δορυφορικό σήμα τζάμπα, γιατί να διαμαρτυρηθεί;

Απάντηση: Re: Εγκατάσταση πιάτου σε 4ώροφη οικοδομή: Ζητώ βοήθεια, λεβέντες!!!

nautilus γι αυτο ανοιξα αυτο το θεμα για να ειμαι σιγουρος οτι αυτο που θα κανω θα πετυχει, δε θελω να ταλαιπωρω τους γειτονες, τι θελω να πω, αντε και αλλαξα πριζες και δε δουλευουν τι κανουμε? και αν εχουν ολοι μετα προβλημα τι γινετε? και που να ξερω αν ειναι καλης ποιοτητας το καλωδιο? εσυ καλα λες αλλα πρεπει να σιγουρευτω και για να σιγουρευτω πρεπει η να το εχει δοκιμασει καποιος αλλος η να το κανω εγω, το κακο σε ολα ειναι οτι ζω σε πολυκατοικια που δε βολευει απο την βεραντα αλλιως ηξερα εγω, λοιπον αναθεωρω...................δε θα βαλω ουτε πριζες αλλα κ ουτε καλωδιο μεσα απο την σωληνα, θα το περασω εξωτερικος (ετσι ειχε αναφερει και ο sakis.com), τωρα θελω ακομη μια μικρη βοηθεια στις αποριες που εχω..................................1ον θελω 20-25 μετρα καλωδιο θα εχω απωλειες??? ελπιζω να μην ειναι ακριβο..........2ον το κατοπτρο θα το εγκαταστησω σε μια καμιναδα(η καμιναδα δε λειτουργει ειναι ακυρη) θα εχω προβλημα???? οταν λεω αν εχω προβλημα να μη μας φυγει τιποτα και παρουμε καποιον στο λαιμο μας, απ οτι ειδα ειναι χτισμενη με ενα τουβλο και σουφα γυρω γυρω,αντεχει???? θα παρω βαση και θα την βιδωσω με 8αρες βιδες και ουπα, οποια βοηθεια και διευκρινηση απο μερους σας δεκτη λεβεντες, χιλια ευχαριστω για την οποια βοηθεια μου παρεχετε

φιλε dimtz εφοσων μεσολαβει μονο ενας οροφος μεχρι την ταρατσα γιατι δεν περνας το καλωδιο εξωτερικα και να τελειωνει εδω το θεμα?
ποσο ασχημο μπορει να φαινετε ενα καλωδιο σε εναν τοιχο που θα ειναι καρφωμενο με ροκα?
μην μπλεξεις με τα αλλα διαμερισματα γιατι ακομα και η παραμικρη απωλεια που θα εχει το επειγειο σημα λογικα θα δημιουργει προβλημα και στα υπολοιπα διαμερισματα και αντε μετα να βρεις ακρη.
εγω σε καμιναδα βαζω σιδερενια ουπα και οσο το δυνατον πιο χαμηλα το πιατο..σε ταρατσα που πιανει σε τσιμεντο και τα πλαστικα ουπα ειναι υπεραρκετα.ελπιζω να σε βοηθησα.

φιλε nautilus7 το κοστος για να μπει ενα επιπλεον καλωδιο για το δορυφορικο που ανεφερες δεν ειναι ουτε τοσο που το υπολογισες.
ειναι πολυ φθηνοτερο...τωρα γιατι δεν το βαζουνε αυτο ειναι αλλη ιστορια.
ο καθε ηλεκτρολογος πλην εξαιρεσεων για να βγαλει φθηνη προσφορα δεν βαζει επιπλεον υλικα και καλωδια.
εχω παει σε πολλες καινουριες πολυκατοικιες και απουσιαζουνε δορυφορικα καλωδια και καλωδια ethernet και μετα αντε να βρεις ακρη.
αρχιζεις και περνας καλωδια εξωτερικα πλην εξαιρεσεων που η ατσαλινα κανει καλα την δουλεια της βεβαια αν και στα καινουρια σπιτια τα κουτια διακλαδωσεως ειναι στοκαρισμενα

ναι stivi ετσι θα κανω........... οσο αφορα τα ουπα καλα που τ ανεφερες, δε το γνωριζα αυτο, αυριο κατα 80% θα κανω την εγκατασταση, σ ευχαριστω πολυ!

Και αν πάρει και ο από πάνω δορυφορικό σήμα τζάμπα, γιατί να διαμαρτυρηθεί;
Ακόμα και να πετύχαινε το όλο εγχείρημα, για να πάρει και ο άλλος σήμα έπρεπε να βάλει ο φίλος μας πολυδιακόπτη.

Καμινάδα... χμ... θέλει μεγάλη προσοχή.

Last edited:
sakis παλι σε σκεψεις με βαζεις (και καλα κανεις), που αλλου να το βαλω? στην επιγεια κεραια υπαρχει μια σωληνα η οποια ναι μεν ειναι καλα τοποθετημενη αλλα κουνιεται λιγο διοτι ειναι λεπτη, θα κουνιεται και θα χανει σημα, να την αλλαξω λιγο δυσκολο, ολο εμποδια βρισκω μπροστα μου

φιλε nautilus7 το κοστος για να μπει ενα επιπλεον καλωδιο για το δορυφορικο που ανεφερες δεν ειναι ουτε τοσο που το υπολογισες.
ειναι πολυ φθηνοτερο...τωρα γιατι δεν το βαζουνε αυτο ειναι αλλη ιστορια.
ο καθε ηλεκτρολογος πλην εξαιρεσεων για να βγαλει φθηνη προσφορα δεν βαζει επιπλεον υλικα και καλωδια.
εχω παει σε πολλες καινουριες πολυκατοικιες και απουσιαζουνε δορυφορικα καλωδια και καλωδια ethernet και μετα αντε να βρεις ακρη.
αρχιζεις και περνας καλωδια εξωτερικα πλην εξαιρεσεων που η ατσαλινα κανει καλα την δουλεια της βεβαια αν και στα καινουρια σπιτια τα κουτια διακλαδωσεως ειναι στοκαρισμενα

Μα σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε 4όροφη πολυκατοικία, τι διαφορά μπορεί να κάνουν 100-200 ευρώ. Δε μιλάμε για 1-2 παραπάνω πρίζες ρεύματος, όπου και να μην υπάρχουν βάζεις πολύπριζο. Μιλάμε για κάτι το οποίο μετά ΔΕΝ φτιάχνεται.

Και αυτό που λες με την ατσαλίνα δεν γίνεται γιατί δεν χωράνε παραπάνω καλώδια στους σωλήνες που είναι θαμμένοι στους τοίχους. Καλά κάνουν και τους λένε "σωληνοθάφτες" τους ηλεκτρολόγους...

στα κεραμιδια πως θα ανεβεις?δεν εχει κανενα σημειο εκει με τοιχο η με κανα ξυλο να πιασεις εκει την βαση?

μια απλη τρυπα εχει που ειναι σκεπασμενη με λαμαρινα, δε το μελετησα καλα, αυριο παλι θα δω μπας και μπορεσω να βαλω σωληνα αλλη, τοσο επικινδυνα ειναι στην καμιναδα ε? και δε το ηξερα

Αδερφε κατ'αρχας ηρεμησε, σε βλεπω αγχωμενο! Θα τη βρεις την ακρη σου ειμαι σιγουρος! :)
Γιατι ειπαμε δεν το βαζεις στην ταρατσα? Εγω προσωπικα στην καμιναδα δεν θα το εβαζα.