Εγκατάσταση πιάτου σε 4ώροφη οικοδομή: Ζητώ βοήθεια, λεβέντες!!!

δεν υπαρχει ταρατσα φιλε, σκεπη εχει, μια χαρα ηρεμος ειμαι απλα ελεγα να τελειωνω αυριο αλλα μαλλον θα με παρει κανα 2 μερες ακομη

stivi εκει που θα μας εφευγε ενα κομματι απο την καμιναδα τωρα βλεπω να μας φευγει ολην...........................ελα πλακα κανω πολυ καλη λυση απ οτι βλεπω, αυριο θα παω να ρωτησω, ευχαριστω φιλε !

edit για να μην ανοιγω αλλο ποστ αν γνωριζεις 2-3 σαιτ που να λενε λεπτομερειες δορυφορου (καναλια-μοιρες κλπ ) πες μου :ciao:

Last edited:
hercoulis εισαι αρχηγος! σ ευχαριστω !

Επεξεργασία:
τελικα η εγκατατσαση εγινε στην καμιναδα, μια χαρα την βλεπω................. για πειτε μου λιγο αδεφια, πηρα 25 μετρα καλωδιο αλλα δε μου αφτασε, χρειαστηκα αλλα 10, τα ενωσα μεταξυ τους, εχω μεγαλη απωλεια??????????

Last edited by a moderator:
35 μέτρα καλώδιο;;;;;;; σκέφτομαι πως το ύψος κάθε ορόφου είναι περίπου 3,5-4 μέτρα άρα με 15 μέτρα ήσουν έτοιμος...τί έγινε; :)

η καμιναδα ηταν αλλα 10 μετρα περα+οτι πρεπει να το συμορφωσω μπαλκονι - σπιτι με τις γωνιες πανω κατω, το εχω ειδη συνδεση βλεπω με 65%, επανω οτον το ετοιμαζα εβγαινε με 77% αλλα ειχα 5 μετρα καλωδιο, τωρα τι να πω, φταιει οτι εχω 30 μετρα και βαλε καλωδιο η οτι το εχω κανει μπαλωμα???

Η σωστή ένωση γίνεται με... Μούφα F θηλυκό σε F θηλυκό.

Moufa_F_th-th.jpg

ok σας ευχαριτω πολυ, μ αυτην την μουφα εχω απωλειες??? θελω να πω αξιζει ν αγορασω αλλο καλωδιο 35 μετρα η οχι?

Οι απώλειες είναι μηδαμηνές για 25+10 μέτρα.
Αν τώρα δεν έχεις πρόβλημα και τα δίνεις τα χρήματα να πάρεις μονοκόμματο καλώδιο, κάντο.

ok φιλε αγορασα ειδη αυτην την μουφα, αυριο θα δω εαν υπηρχα διαφορα στην ποιοτητα σηματος, ευχαριστω !

μην ξεχασεις να φορεσεις στην συνδεση της μουφας ενα θερμοσυστελομενο απεξω και ολο μαζι τυλιξε το με μια σωληνα τυπου σπυραλ καλοριφερ η παρεμεφερη σωληνα για να το προστατεψεις απο νερο υγρασια γιατι αν σου παρει νερο θα ψαχνεσε....

οκ ευχαριστω, αν και το σημειο που ειναι η μουφα θα ειναι κατω απο βεραντα

παληκαρια καλημερα, για να μην ανοιγω αλλο ποστ εχω μια απορια, λοιπον κατεβαινει ενα καλωδιο απο την εγκατασταση και πηγαινει στην tv, πριν φτασει στη tv μπορω να βαλω καποιον διακοπτη και να συνδεσω αλλο καλωδιο για να δωσω σημα και σε δευτερο δεκτη? δε θελω ταυτοχρονη ληψη

Καλησπερα λεβεντες, σε 10 μερες περιπου θα ερθει τεχνικος για να κανει εγκατασταση το nova 3play, ειδη εχω το πιατο 1 μετρου με 3 δορυφορους, αυτο που εχω να πω ειναι υπαρχει περιπτωση να συνδεσει το ειδη υπαρχον πιατο με το δεκτη nova?δε θελω να το αλλαξω, αυτο που θα μου φερει ποσα εκατοστα θα ειναι? βλεπω οτι το επιπεδο σηματος που εχω τωρα στο hotbird-astra-eutelsat ειναι στο 63%,καπου τοσο ειναι και η ποιοτητα, τι λετε να φταιει? οταν το εγκατεστησα ειχα tv και δεκτη μπροστα μου, δεν θυμαμαι να επιανα πιο καλο σημα, φταιει το πιατο που ειναι 15 χρονων? τα lnb? η που εχω 30 μετρα περιπου καλωδιο? διοτι βλεπω οτι την συχνοτητα 12169 (hotbird) δε την βγαζω, με την εμπειρια που εχετε στην θεση μου τι θα κανατε? ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Καλησπέρα το πιατο που θα σου φέρει ειναι 80cm
Μπορεί να στο συνδέσει στο ιδιο αλλα με τοσο χαμηλή ποιότητα σημα που εχεις μαλλον θελει ρύθμισα και οταν εχει πανω 2-3 δορυφόρους ειναι στην ευχέρεια του τεχνικού που θα έρθει αν θα ασχοληθεί.
Το σύνηθες ειναι να σου βαλει το πιατο της Νοβα με ενα lnb για hotbird

το θεμα ειναι οτι μου ειναι δυσκολο να βγαλω απο εκει αυτο το πιατο, με το ζορι το ανεβασα εκει πανω, εχει προσβαση αλλα μικρη, μακαρι να μου ρυθμισει το υπαρχον και ας χασω τους αλλους,αν ρυθμισει το υπαρχον θα μου το αφησει αυτο της nova η θα το παρει πισω? να σαι καλα φιλε, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!