Εγω θελω αυτον για πρωθυπουργό

Απάντηση: Re: Εγω θελω αυτον για πρωθυπουργό

φίλε... θα σε στύλο ενα μήνα διακοπές στην Βενεζουέλα για να δεις τι σειμενει Chavez, και οχι να ακους μόνο την προπαγάνδα του.... ο κόσμος εκει δεν εχει να φαει ουτε ενα γεύμα την ημέρα. ανεργία 56% και δεν τολμάς ουτε να βγεις απο το σπίτι γιατι η μεγαλύτερη πιθανότητα ειναι να μην γυρίσεις σπίτι σου. ο κόσμος εκεί υποφέρει και αυτος μοιράζει τα πλούτη του κράτους.

Εχεις πάει Βενεζουέλα??
Αυτά ούτε η ''Φωνή τής Αμερικής '' δέν τά γράφει..

Καί πού νά δείς τι κάνει ο Μοράλες στην Βολιβία..

Προστατεύει τό 90% τών αυτοχθόνων Ινδιάνων πού ήσαν καταδικασμένοι σε πείνα και κυνηγάει κάτι ξανθιές λευκές μέ γούνες πού διαμαρτύρονται γιατί δίνει ψωμί στούς ''βρωμιάρηδες''..Και οι ξανθιές καρακαλτάκες μαζί μέ τούς συζύγους τους μαμούσαν και έδερναν τούς ''άπλυτους'' ..
Και τώρα μέ την βοήθεια τών Αμερικλάνων ζητάν αυτονομία ..
Αστα χοντρά χάλια.
Α έχει εθνικοποιήσει και τίς βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές..

Παλιάνθρωπος...............

Κον Μπετίτ: θλιβερό απολειφάδι του Μάη 68.
Τσάβες: στυγνός δικτάτορας. Τόσο στυγνός μάλιστα που όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στη Βενεζουέλα ανήκουν στην...Αντιπολίτευση!

Last edited:
Εγκληματικότητα στο Καράκας αλλά και πείνα στη χώρα υπήρχαν και πρίν τον Τσάβες και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό.
Οι εκλογές γίνονται με διεθνείς παρατηρητές και δεν αμφισβητήθηκαν όπως οι εκλογές στη Φλώριδα που έβγαλαν με νοθεία τον Μπούς.
Και το βασικότερο το Τσάβες τον βγάζουν αυτοί που δεν έχουν να φάνε και όχι οι χορτάτοι σαν εσένα...

επέτρεψε μου να τα ξέρω καλύτερα από σένα. εκει γεννήθηκα και μεγάλωσα και έχω πολλούς συγγενείς και φίλους... χορτάτη ημουν γιατί ο πατέρας μου δουλευαι απο το πρωί ως το βραδύ, και τόσο εγω όπως και η αδερφή μου, δουλεύαμε οταν είχαμε διακοπές απο τα 13 μας .... και παλιά υπήρχε εγκληματικότητα και πείνα, αλλά οχι λόγου ανεργίας αλλά λόγου αεργίας.

πίστεψε με, η λύση δεν είναι να ταΐζουμε τούς τεμπέληδες και να αυξάνουμε καθημερινά την ανεργία όπως κάνει αυτός με πρόσχημα ¨ έχουμε πετρέλαιο άρα δεν χρειαζόμαστε να δουλεύουμε....

Τσάβες: στυγνός δικτάτορας. Τόσο στυγνός μάλιστα που όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στη Βενεζουέλα ανήκουν στην...Αντιπολίτευση!
τι μεγάλο λάθος που κάνεις..... αυτή είναι η προπαγαδα.... ολα είναι δικά τους, και οχι μόνο αυτό, αλλά καθε Κυριακή εχει μια διακαναλικη εκπομπή που κρατάει 2 1/2 ωρες και λέει ολα τα τρέλα πράγματα... π.χ. πρώτα άρχισε λέγοντας οτι είναι ο βασιλιάς του κόσμου, αργότερα οτι ειναι η μετενσάρκωση του simon bolivar, και τέλος οτι ειναι ο θεός!!! Αυτα όμως δεν τα διχνει κανείς εδώ για να μαθαίνει ο κόσμος για τι ανισορροπος άνθρωπος προκεται...
ενα τηλεοπτικο σταθμό δεν τον υποστήριζε και το έκλεισε, και του κατάσχεσαι τα πάντα... τωρα μεταδίδει απο Κολομπια, και στην Βενεζουέλα καλωδιακά, Radio caracas television. Και το globovision που μεταδίδει απο Miami.

μόνο ένας ιδιωτικος σταθμός υπάρχει, και είναι του κουμπάρου:flipout: του!!!

Θα βγώ λίγο off topic λέγοντας πώς στην περιοχή που μένω εγκαταστάθηκαν προ διμήνου τρείς οικογένειες Ελλήνων απο τη Βενεζουέλα, (23 άτομα) και με καταγωγή απο την Εύβοια.
Ο λόγος: σε μια ημέρα τα έχασαν όλα, ήρθε ο στρατός, τους πήρε τα πάντα, σπίτια, κτήματα, έμειναν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν.
Ο παππούς της μιας οικογένειας, 92 ετών, είχε μεταναστεύσει εκεί πρίν τον Β'Π.Π.
Ορθά κοφτά τους είπαν : δρόμο!
Οι ίδιοι δεν έχουν λόγια να περιγράψουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια εκεί, κάτι γείτονες τους Ιταλούς τους έκαναν μαύρους απο το ξύλο γιατί τόλμησαν να αντιδράσουν.

Και το globovision που μεταδίδει απο Miami.

ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΓΡΑΦΕΣ? ΟΛΗ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΕΚΕΙ ΕΔΡΕΥΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑΧΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΠΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΕ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!!!

Re: Απάντηση: Εγω θελω αυτον για πρωθυπουργό

Θα βγώ λίγο off topic λέγοντας πώς στην περιοχή που μένω εγκαταστάθηκαν προ διμήνου τρείς οικογένειες Ελλήνων απο τη Βενεζουέλα, (23 άτομα) και με καταγωγή απο την Εύβοια.
Ο λόγος: σε μια ημέρα τα έχασαν όλα, ήρθε ο στρατός, τους πήρε τα πάντα, σπίτια, κτήματα, έμειναν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν.
Ο παππούς της μιας οικογένειας, 92 ετών, είχε μεταναστεύσει εκεί πρίν τον Β'Π.Π.
Ορθά κοφτά τους είπαν : δρόμο!
Οι ίδιοι δεν έχουν λόγια να περιγράψουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια εκεί, κάτι γείτονες τους Ιταλούς τους έκαναν μαύρους απο το ξύλο γιατί τόλμησαν να αντιδράσουν.

ΟΤΙ ΤΕΙΝΗ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΚΑΙ ΝΕΟΚΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΕΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΟΡΑΛΕΣ.

Είναι αυτονόητο, ακόμα και για κάποιο παιδί 2 χρονών, ότι όποιος φεύγει απ την χώρα του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατηγορεί (δικαίως ή αδίκως δεν με νοιάζει) την πολιτική κατάσταση της χώρας του.

Είναι αυτονόητο, ακόμα και για κάποιο παιδί 2 χρονών, ότι όποιος φεύγει απ την χώρα του, όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατηγορεί (δικαίως ή αδίκως δεν με νοιάζει) την πολιτική κατάσταση της χώρας του.

έχεις πάει Κούβα ?? :slapface:

Όπως αυτονόητο είναι να τρέχουμε αβίαστα να συγχαρούμε τον κάθε γελοίο τρελλοκουδούνα δικτακτορίσκο που φορά το αριστερό προσωπείο και την "λεει" ντέ και καλά στους αμερικανους;
Η Λατινική Αμερική δυστυχώς βρίθει απο μαύρους και κόκκινους φασισμούς.

μιλάμε για την Κούβα, την Βενεζουέλα, τη Βραζιλιά, άλλη ? για ποιά χώρα μιλάμε ??

ή όλη η Λατινική Αμερική είναι γενικώς το ίδιο ??

Εξαρτάται από τον τρόπο που φεύγεις από τη χώρα σου. Αν φεύγεις οικειοθελώς γιατί να την κατηγορήσεις; Οι έλληνες μετανάστες στη Γερμανία δεν κατηγορούσαν την Ελλάδα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους Έλληνες που μείναν στη χώρα. Εν πάση περιπτώσει, αυτοί δεν κατηγορούν τη Βενεζουέλα γενικά αλλά τον Τσάβες, ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Πάντως είναι ύποπτο το γεγονός ότι έφυγαν και οι 23, όλο το σόι δηλαδή. Μήπως ήταν τίποτα μεγαλοτσιφλικάδες και τους κατάσχεσαν την ιδιοκτησία;

Απάντηση: Re: Εγω θελω αυτον για πρωθυπουργό

μιλάμε για την Κούβα, την Βενεζουέλα, τη Βραζιλιά, άλλη ? για ποιά χώρα μιλάμε ??

ή όλη η Λατινική Αμερική είναι γενικώς το ίδιο ??

Μπορεί καί νάταν καλύτερα στην Λατινική Αμερική μέ τίς Χούντες τού Βιντέλα(πού πέταγαν τούς ανθρώπους απ´τά αεροπλάνα ή τούς σκότωναν σέ υπόγεια πολυκατοικιών και όχι στήν Ασφάλεια γιά νά μήν βρίσκονται ποτέ ,εξ'ού και οι περίφημοι ''αγνοούμενοι'')τού Πινοτσέτ πού σκότωνε χιλιάδες στά στάδια,τούς δικτάτορες τής Παραγουάης,τής Ουρουγουάης,τής Κολομβίας καί φυσικά τής Βολιβίας όπου τό 5% τού λευκού πληθυσμού είχε καταδικάσει στήν πείνα τό 90% τών Ινδιάνων..

Εύκολα χαρακτηρίζεται δικτάτορας ο Τσάβες..
Ομως οι μαριονέτες τού Δυτικού Κόσμου και τής Ελλάδας θεωρούνται δημοκράτες..:D:D

δεν βρίζω την Βενεζουέλα, προς θεού, την αγαπώ πολύ. Έφυγα απο εκεί γιατι οι γονείς μου θέλανε να γυρίσουν Ελλάδα. Έχω παει αρκετές φορές απο τότε γι αυτό πιστεύω οτι έχω το δικαίωμα να συγκρίνω το τι ήταν και το τι είναι.

Δεν με ενδιαφέρει αν ο τύπος ειναι κομουνιστές η δικτάκτορας. αυτές η ετικέτες μάλλον δεν έχουν και πολύ νόημα στισ μέρες μας. κι εδω λέμε οτι έχουμε σοσιαλισμό, αλλά περισσότερο καπιταλισμό δεν πιστεύω να κατάφερνε να εφαρμόσει ουτε η δεξιά.
Εσείς γνωρίζετε εναν Chavez που βοηθάει τα διπλανά κράτη (και καταστρεφει το δικο του) και βρίζει τούς Αμερικανούς, αυτό όμως δεν τον κάνει άξιο.

Πολλοί/ες συνφορουμίτες επικαλούνται μια γνώση εκ των έσω την οποία εγώ ομολογώ δεν έχω. Η άποψη που έχω σχηματίσει προέρχεται ως επί το πλείστων από ελληνικά ΜΜΕ που θα τα τοποθετούσα ως ήπια κεντροαριστερά. Όπως για παράδειγμα την αποστολή και τα συχνά άρθρα της Χριστίνας Πάντζου για τη Βενεζουέλα στην Ελευθεροτυπία, αλλά και το προ ετών Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα του Κούλογλου το οποίο ήταν αφιερωμένο στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα κατά του Τσάβεζ γύρω στο 2000. Και πολλά άλλα ρεπορτάζ και άρθρα τα οποία τώρα δεν τα ανακαλώ στη μνήμη.
Ως δεδομένο παίρνω:
1) ότι ο Τσάβεζ εκλέγεται εδώ και παραπάνω από 10 χρόνια με εκλογές που έχουν τη σφραγίδα νομιμότητας των διεθνών παρατηρητών. Οι μόνοι που φωνάζουν είναι αυτοί που τις έχουν χάσει (σύνηθες). Και αυτοί είναι που είχαν κινηθεί πραξικοπηματικά κατά το παρελθόν.
2) Έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον αναλφαβητισμό και αισθητά τη φτώχεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει πολύ δρόμο ακόμα.
3) Έχει κάνει συμβούλια σε κάθε γειτονιά τα οποία έχουν πολλές αρμοδιότητες για τα του οίκου τους.
4) Για τα ιδιωτικά ΜΜΕ της Βενεζουέλας θα επιμείνω, εκτός αν πολλά από τα εγχώρια ΜΜΕ που έχουν αναδείξει το θέμα είναι εξαγορασμένα από το μηχανισμό προπαγάνδας του Τσάβες.
5) Ο Τσάβες είναι λαϊκιστής και μάλιστα μεγάλος. Αυτό δεν τον κάνει αναγκαστικά και δικτάτορα.
6) Όταν μία νέα πρόταση εξουσίας ανατρέπει παγιωμένες καταστάσεις πάντα υπάρχουν άτομα που ξεβολεύονται και ο καθείς ερμηνεύει τα γεγονότα από τη δική του πλευρά.

Εν ολίγοις, προτιμώ να πιστεύω αυτά που διαβάζω (πάντα με κριτικό τρόπο) από σχετικά έγκυρα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, παρά ανώνυμες φωνές στο διαδίκτυο (όπως άλλωστε είναι και η δική μου).
Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν αποκλείω στο μέλλον να αναθεωρήσω, είτε από προσωπική εμπειρία είτε αν προκύψουν νέα έγκυρα στοιχεία που θα ανατρέπουν τις μέχρι τώρα αντιλήψεις μου.