Egreat EG-M31B

Re: Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

μπορει να σε ζαλισα αλλα συνοψιζοντας για να κανω αυτο για το οποιο αγορασα το egreat,να του βαλω στον εσ.σκληρο οτι mkv movies εχω,φορμαροντας τον σε NTFS θα μπορω να το κανω?(αρχεια 4g και μεγαλητερα)

Ναι, αρκεί να συνδέεις το Egreat με το PC σου μέσω USB ή eSATA.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Egreat EG-M31B

Έχω κάνει ping στο egreat μου έβγαλε το σωστό μήνυμα
Απάντηση από 192.168.1.65: bytes=32 time=1ms TTL=64
Αλλά δεν μπορώ να δω τα partitions του Egreat στο λαπτοπ για να μπορέσω να γεμίσω τον εσωτερικό δισκο του Egreat (ασύρματα)
Τα διάφορα δικτυακά προγράμματα του egreat δουλεύουν.
Το firewall κλειστό το έχω.

Τελικά τα κατάφερα.
Απλώς δεν μπορούσα να κάνω συντόμευση τη διεύθυνση του Egreat στην επιφάνεια εργασίας.Μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν ήταν δυνατό η εύρεση του αρχείου,αλλά έκανα αναζήτηση και το βρήκα.Όλα ΟΚ.

Από προχθές είμαι κάτοχος του EG-M31B

οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι θετικές.
Από πλευράς αναπαραγωγής MKV και Avi η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά στα Avi μια σκάλα πάνω από το Izak που είχα και δυστυχώς τά φτυσε...

οι επιλογές στην εμφάνιση των υποτίτλων, χρώμα, μέγεθος, κεντράρισμα, μέχρι και time shift (για τους ασυχρόνιστους) είναι ένα από τα θετικά του συστήματος.

Από πλευράς ήχου, θα το δοκιμάσω πάνω στον ενισχυτή για να σας πω εντυπώσεις από ακρόαση αρχείων Flac, Mp3 και DTS για ταινίες αν θέλετε, στην τηλεόραση δεν μπορείς να ακούσεις πολλά πράγματα :)

στα μειονεκτήματα τις συσκευής, το design είναι κάπως άκομψο και τα πλαστικά μέρη θέλουν προσοχή, ειδικά στο κούμπωμα, ενώ θα επιβεβαιώσω τον θόρυβο του ανεμιστήρα που σε ύσηχο περιβάλλον είναι κάπως ενοχλητικός.

Του αναβάθμισα σχετικά εύκολα το Firmware και πέρασα και την τελευταία έκδοση των NMT Tools μέσα από Usb Flash.

Τέλος από Usb Flash, έπαιξε άψογα δίχως κολλήματα και αρχεία Avi και MKV. Ενώ και από τον δίσκο που του έβαλα, δεν είχα κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή των αρχείων.

Last edited:
Γειά σας ήθελα να ρωτήσω και να μου πει όποιος γνωρίζει σε τι Hz παίζει μια TV 100 Hz αν την συνδέσω με το Egreat. Το ρωτάω αυτό γιατί αν την συνδέσεις με PC παίζει στα 60Hz, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να έχεις 100Hz TV.

Παιδιά μια ερώτηση.
Τον LAN ενεργοποιήται πάντα; γιατί στο δικό μου πότε ανάβει (LED) και πότε όχι.

Re: Απάντηση: Egreat EG-M31B

Παιδιά μια ερώτηση.
Τον LAN ενεργοποιήται πάντα; γιατί στο δικό μου πότε ανάβει (LED) και πότε όχι.

To lan είναι μονίμως ON.

Το firmware του Popcorn A-110 έχει καταφέρει να το βάλει κανείς?

Στο guide που παραπέμπει προηγούμενο post αναφέρεται:

"This has only been tested on ISTAR MINI HDMI 1.3 with the latest firmware but it should work for other and future NMT players as well."

Το έχει flashάρει κανείς στο 31B?

Αν ναι, παίζει καλά μετά? πχ τα κουμπιά του remote κάνουν τα ίδια με το egreat setup? Audio, video κτλ παίζουν σωστά?

Σαν εργαλείο το EGREAT δεν παίζεται.
Έχω βάλει ένα μικρό 160 HD μέσα σε format ext2 και εγκατέστησα το λογισμικό NMT. Η Βάση ταινιών είναι σε εξωτερικό δίσκο 1,5 TB NTFS σε θέση host usb στο egreat. Όσο αναφορά το DTS το έχω συνδέσει στο home cinema και έλυσα και αυτό το πρόβλημα.
Έχω όμως ένα μικρό πρόβλημα διαχείρισης. Ενώ μπορώ να διαβάσω τον host usb δίσκο μέσω του δικτύου δεν μπορώ να γράψω σε αυτον από το δίκτυο. Μου βγάζει you need permission to do this action!!!!!.. οταν τον δίσκο τον συνδέω στο PC δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οταν συνδέω το Flashaki δεν έχω πρόβλημα και μέσω δικτύου...... Μήπως ξέρει κανένας τι συμβαίνει και πως μπορώ να αποκτήσω access?????
Ευχαριστώ

Σαν εργαλείο το EGREAT δεν παίζεται.
Έχω βάλει ένα μικρό 160 HD μέσα σε format ext2 και εγκατέστησα το λογισμικό NMT. Η Βάση ταινιών είναι σε εξωτερικό δίσκο 1,5 TB NTFS σε θέση host usb στο egreat. Όσο αναφορά το DTS το έχω συνδέσει στο home cinema και έλυσα και αυτό το πρόβλημα.
Έχω όμως ένα μικρό πρόβλημα διαχείρισης. Ενώ μπορώ να διαβάσω τον host usb δίσκο μέσω του δικτύου δεν μπορώ να γράψω σε αυτον από το δίκτυο. Μου βγάζει you need permission to do this action!!!!!.. οταν τον δίσκο τον συνδέω στο PC δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οταν συνδέω το Flashaki δεν έχω πρόβλημα και μέσω δικτύου...... Μήπως ξέρει κανένας τι συμβαίνει και πως μπορώ να αποκτήσω access?????
Ευχαριστώ

Μάλλον το egreat κάνει mount το drive σαν read-only λόγω NTFS. Βλέποντάς το δικτυακά από το PC σου δεν έχει διαφορά καθώς όλο το I/O επάνω του το κάνει το egreat.

Το flashάκι δουλεύει γιατί είναι FAT32.

Μπορείς να βάλεις το σκληρό σε κουτάκι NAS και να τον κάνεις δικτυακό (καλύτερα Ethernet, όχι WiFi). Με τα ~30-40Mbps max που διαβάζει το egreat από το δίκτυο λογικά δε θα έχει πρόβλημα να τραβάει real-time HD περιεχόμενο. Και έχεις και το δίσκο με read/write access για όλα τα PC στο δίκτυο.

Ας επιβεβαιώσει/διορθώσει κάποιος περισσότερο γνώστης πριν τρέξει το παλικάρι να αγοράσει NAS. :chinese:

Φιλε ευχαριστώ όμως έχοντας τον ως εξωτερικό δισκο τον παίρνεις και φεύγεις και τον δουλευεις και με το laptop. Το NAS μάλον όχι...... Υπάρχει λες η δυνατοτητα αλλαγής του read only????

Φιλε ευχαριστώ όμως έχοντας τον ως εξωτερικό δισκο τον παίρνεις και φεύγεις και τον δουλευεις και με το laptop. Το NAS μάλον όχι...... Υπάρχει λες η δυνατοτητα αλλαγής του read only????

Δε νομίζω να γίνεται. Μη σου πω ότι και με NAS θα έχεις το ίδιο πρόβλημα γιατί τα περισσότερα (αν όχι όλα) είναι Linux-based και θέλουν FAT32. Οπότε άκυρο.

Αφού, όμως, έχεις σκοπό να κουβαλάς το δίσκο μια με το laptop, μια πάνω στο egreat κτλ, έχε τον πάνω στο egreat και όταν είναι να του περάσεις πράμα βάλε τον στο laptop. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο.

αυτό κάνω τώρα!!!!!!! απλως σε δουλειά να βρισκόμαστε αν γινόταν και αυτό θα ήταν τέλειο.......
και πάλι ευχαριστώ
ΥΓ αν τώρα βρεθεί καποιος άλλος με αλλή ιδέα καλοδεχούμενη......

Εγώ πάντως επέλεξα να βάλω το μεγάλο δίσκο με τη συλλογή σαν εσωτερικό στο egreat με ext2 format. Αν ποτέ χαλάσει το μηχανάκι είτε τον βάζεις σε κάποιο linux-box είτε σε windows με τους drivers που δίνει και ο κινέζος.

Κατά τ' άλλα τον βλέπεις από παντού με ότι τρόπο γουστάρεις, τρέχεις torrents όλη νύχτα χωρίς να έχεις ανοιχτό PC κτλ κτλ.

Μοναδικό μειονέκτημα η ταχύτητα πρόσβασης (~4-6ΜΒ/s δεν είναι και για χόρταση).