Egreat EG-M31B

Όπως σας τα έχουνε περιγράψει περνάνε μια χαρά τα fw.

Στην τελευταία έκδοση 090125, δεν χρειάζονται τα τερτίπια που μας είχε συνηθίσει η προηγούμενη έκδοση.
Τα αποσυμπιέζετε στο root ενός USB-Stick, ξεκινάς πρώτα με την αναβάθμιση του fw, επιλέγοντας το αρχείο linda.htm μέσω του τέταρτου εικονιδίου της αρχικής οθόνης του E-great. Όταν τελειώσει και κάνει επανεκκίνηση, πηγαίνετε στο Setup και από εκεί στην αναβάθμιση των NMT Apps, δηλώνετε ότι η αναβάθμιση θα γίνει από το USB και πάνε όλα κατ' ευχήν.
Προσοχή στην εγκατάσταση των NMT Apps γιατί υπάρχουν δύο επιλογές: α) της αρχικής εγκατάστασης με φορμάρισμα του δίσκου και β) της εγκατάστασης των NMT Apps διατηρώντας τα δεδομένα του δίσκου.

Εάν για κάποιο λόγο το fw δεν περάσει, κολλήσει ή γίνει διακοπή ρεύματος εκείνη τη στιγμή και δεν μπορείτε να μπείτε στην αρχική οθόνη του egreat, τότε θα κατεβάσετε το utility "Firmware recovery tool" από http://www.egreatworld.com/en/support.asp και θα κάνετε τη δουλειά σας.

Φιλε lemon εκανα τελικα την εγκατασταση του νεου firmware.στο σημειο της εγκαταστασης ΝΜΤ φτανω στο σημειο που μου λεει ΠΡΟΣΟΧΗ καθαρη εγκατασταση. Θα ανακαινήσει όλο τον σκληρό δίσκο και θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενά του. Κατόπιν θα εγκαταστήσει τις ΝΜΤ εφαρμογές εάν αυτή είναι η επιλογή σας πατήστε επόμενο. Τι κάνω μετά δεν θέλω να σβηστεί τίποτα!!!!!!

Φιλε lemon εκανα τελικα την εγκατασταση του νεου firmware.στο σημειο της εγκαταστασης ΝΜΤ φτανω στο σημειο που μου λεει ΠΡΟΣΟΧΗ καθαρη εγκατασταση. Θα ανακαινήσει όλο τον σκληρό δίσκο και θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενά του. Κατόπιν θα εγκαταστήσει τις ΝΜΤ εφαρμογές εάν αυτή είναι η επιλογή σας πατήστε επόμενο. Τι κάνω μετά δεν θέλω να σβηστεί τίποτα!!!!!!

Με το που ξεκινάει η εγκατάσταση του NMT έχει 2 επιλογές. Η μία είναι αυτή που είπες και η άλλη λέει εγκατάσταση μόνο εφαρμογών. Διαλέγεις την σωστή.

Όπως σου είπε και το μέλος k.m. όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο έχεις δύο επιλογές:
α) Typical Setup (installs NMT Apps without removing media contents)
β) Fresh Setup (Reformats hard drive and installs NMT Apps)

φυσικά και διαλέγεις το (α) για εγκατάσταση των NMT Apps χωρίς να πειραχτούν τα δεδομένα του δίσκου.
Αυτό είναι το μήνυμα όταν έχεις επιλέξει ως γλώσσα την αγγλική.

Η μετέπειτα οθόνη σου ζητά να επιλέξεις από που θα βρει τις NMT Apps (Please choose the NMT setup source). Επιλέγεις USB και προχωράς.

Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

Για πες κάτι ακόμα (που μάλλον μέχρι τώρα το θεωρούμε αυτονόητο), τον δίσκο τον έχεις ξαναχρησιμοποιήσει με το egreat σου? Δλδ είναι ext2 με φορμάρισμα μέσα στο ίδιο το egreat πρωτύτερα και μετά πέρασες τις ταινίες? Η είναι κάποιος δίσκος που τον είχες αλλού (π.χ. στο πισί σου) με το υλικό και είπες τώρα να τον βάλεις μέσα στο egreat?

=================

Και μια δικιά μου ερώτηση...
Δοκίμασα να το συνδέσω ασύρματα με το κυρίως δίκτυο μου. Εχω 2χ fritz 7140, τα οποία δήλωσα το κύριο (της adsl / τηλεφωνίας μου) σαν base station και το δεύτερο σαν repeater. Ενεργοποίησα τα 802.11g++, και τα γύρισα σε μέγιστη ισχύ (το g++ δεν ξέρω αν τελικά ενεργοποιήθηκε, στο μόνιτορ του ενός έβλεπα "54mbps g++", και στο άλλο σκέτο "54mbps", αν και τα δύο είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις). Παρόλο που δίκτυο είχα κανονικότατα μέσω του repeater στο οποίο είχα συνδέσει το egreat, δεν κατάφερα να παίξω ασύρματα x264 ούτε καν 720χ576 (SD από sdbits), ούτε και HD 720p με χαμηλό bitrate... Ο ήχος ήταν οκ, αλλά η εικόνα έχανε συνέχεια frames, ή κολλούσε εντελώς...

Η αλήθεια είναι οτι περίμενα πως θα έπαιζε ασύρματα, σε διπλανά δωμάτια είναι τοποθετημένα τα δύο ρούτερ. Αντε 10mbps να ήταν τα peaks στο βίντεο στα 720p που δοκίμασα (και πολλά ίσως να λέω). Ειδικά σε g++ (αν δούλεψε ποτέ), υποτίθεται ότι η θεωρητική ταχύτητα είναι 125mbps (+30% κέρδος σε πραγματική ταχύτητα λένε, από το απλό 802.11g των 54mbps).

Εσείς ασύρματα με το egreat, βλέπετε x264? Για να ξέρω αν βλέπετε εσείς κανονικά, κάτι δεν πάει καλά με το bridging...

Last edited:
Η θεωρία είναι πολύ μακρία από την πράξη. Δοκίμασε copy ενός αρχείου 4-8GB και δες τις χρόνο θα κάνει (θα είσαι κάπου στο 25% της θεωρίας).

Για να παίξεις ασύρματα HD υλικό θες 802.11n (κατά την γνώμη μου πάντα).

Re: Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

Για πες κάτι ακόμα (που μάλλον μέχρι τώρα το θεωρούμε αυτονόητο), τον δίσκο τον έχεις ξαναχρησιμοποιήσει με το egreat σου? Δλδ είναι ext2 με φορμάρισμα μέσα στο ίδιο το egreat πρωτύτερα και μετά πέρασες τις ταινίες? Η είναι κάποιος δίσκος που τον είχες αλλού (π.χ. στο πισί σου) με το υλικό και είπες τώρα να τον βάλεις μέσα στο egreat?

=================

Και μια δικιά μου ερώτηση...
Δοκίμασα να το συνδέσω ασύρματα με το κυρίως δίκτυο μου. Εχω 2χ fritz 7140, τα οποία δήλωσα το κύριο (της adsl / τηλεφωνίας μου) σαν base station και το δεύτερο σαν repeater. Ενεργοποίησα τα 802.11g++, και τα γύρισα σε μέγιστη ισχύ (το g++ δεν ξέρω αν τελικά ενεργοποιήθηκε, στο μόνιτορ του ενός έβλεπα "54mbps g++", και στο άλλο σκέτο "54mbps", αν και τα δύο είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις). Παρόλο που δίκτυο είχα κανονικότατα μέσω του repeater στο οποίο είχα συνδέσει το egreat, δεν κατάφερα να παίξω ασύρματα x264 ούτε καν 720χ576 (SD από sdbits), ούτε και HD 720p με χαμηλό bitrate... Ο ήχος ήταν οκ, αλλά η εικόνα έχανε συνέχεια frames, ή κολλούσε εντελώς...

Η αλήθεια είναι οτι περίμενα πως θα έπαιζε ασύρματα, σε διπλανά δωμάτια είναι τοποθετημένα τα δύο ρούτερ. Αντε 10mbps να ήταν τα peaks στο βίντεο στα 720p που δοκίμασα (και πολλά ίσως να λέω). Ειδικά σε g++ (αν δούλεψε ποτέ), υποτίθεται ότι η θεωρητική ταχύτητα είναι 125mbps (+30% κέρδος σε πραγματική ταχύτητα λένε, από το απλό 802.11g των 54mbps).

Εσείς ασύρματα με το egreat, βλέπετε x264? Για να ξέρω αν βλέπετε εσείς κανονικά, κάτι δεν πάει καλά με το bridging...
O σκληρος ειναι εσωτερικος στο egreat φορμαρισμενος και φορτομενος με αρχεια 1 terra ταινιες mkv.H απαντηση μου στην 1 η ερωτηση σου ειναι ναι.

Με το που ξεκινάει η εγκατάσταση του NMT έχει 2 επιλογές. Η μία είναι αυτή που είπες και η άλλη λέει εγκατάσταση μόνο εφαρμογών. Διαλέγεις την σωστή.
παιδια επιμενω μετα το σημειο που μου λεει ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μου δινει 2 επιλογες οπως λετε ...φοβαμαι οτι ετσι και πατησω επομενο θα κανω καμια @@λ@κια και θα τα σβησω ολα απο τον σκληρο.Η μονη επιλογη που εχω ειναι καθαρη εγκατασταση.........!!!!!!!!!!!!!!

παιδια επιμενω μετα το σημειο που μου λεει ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μου δινει 2 επιλογες οπως λετε ...φοβαμαι οτι ετσι και πατησω επομενο θα κανω καμια @@λ@κια και θα τα σβησω ολα απο τον σκληρο.Η μονη επιλογη που εχω ειναι καθαρη εγκατασταση.........!!!!!!!!!!!!!!

εαν σου δινει μονο μια επιλογη προφανως θα στα σβησει πρεπει να ειχες κανει την πρωτη φορα διαμορφωση με το λογισμικο του egreat για να ειναι φορμαρισμενος ο δισκος σε ext3 γαι να εχεις την δυνατοτητα να μην κανεις καθαρη εγκατασταση .Σε περιπτωση που ειχες βαλει δισκο φορμαρισμενο απο pc σε ntfs δεν πρεπει να κανεις τιποτα

oταν αγορασα τον σκληρο απο το ΕSHOP τους ζητησα να μου τον φορμαρουν αυτοι δεν ζερω τι εκαναν.Στην περιπτωση που δεν κανω εγκατασταση ΝΜΤ τι χανω?????????

oταν αγορασα τον σκληρο απο το ΕSHOP τους ζητησα να μου τον φορμαρουν αυτοι δεν ζερω τι εκαναν.Στην περιπτωση που δεν κανω εγκατασταση ΝΜΤ τι χανω?????????
κοιτα αν DEN ειχες τις ntm εφαρμογες απο πριν δλδ torrent client ftp client κτλ το πιο πιθανο ειναι ο σκληρος να ειναι φορμαρισμενος σε ntfs, ετσι σε αυτη την περιπτωση το μηχανακι θα σου παιζει οπως παλια αλλα με καλλυτερη αποδοση αφου εκανες firm update:music-smiley-005:

κανα DTS μεσω TV θα ακούσουμε...η θα πρέπει να πάρουμε και DTS ραδιοενισχυτή και σετ ηχείων...Μα τι κάνει πιά αυτή η egreat και δεν δινει DTS downgrade απο DTS σε sterero έστω...

Μάγκες (μόλις είδα το "The Big Lebowski" και μου κόλλησε :flipout: ), η Dolby μετά την 11,5ετία απελευθέρωσε το Dolby Digital (βλ. patent maintenance fee, USA), η DTS απ' ό,τι φαίνεται εξαντλεί την 20ετία, οπότε κάντε λίγο υπομονή μέχρι το 2013, τότε ως δια μαγείας, όλα τα NMT θα αρχίσουν να υποστηρίζουν ΚΑΙ DTS... :D :D :D

To θέμα με το "DTS Downmix to Stereo" δεν είναι μόνο πρόβλημα της Egreat. Όλα τα μηχανάκια που είναι στηριγμένα στην πλατφόρμα της Syabas (με εξαίρεση το PopCorn A110) είναι προς αναζήτηση της λύσης.

Το τμήμα υποστήριξης πελατών της egreat, επιμένει πως έχει κάνει τις ανάλογες ενέργειες για να πάρει την "άδεια", αλλά επιμένει πως είναι θέμα διαδικασιών, μάλιστα κάπου διάβασα ότι είχε αναφέρει ότι εάν όλα πάνε καλά μέχρι τα τέλη Μάη θα το δούμε.
Τώρα εάν μας δουλεύουν και όλα αυτά δίνονται με σκοπό να μην μειωθούν οι πωλήσεις, ποιος ξέρει;

Όσον αφορά το νέο feature με το Framerate, ποιά ρύθμιση είναι η σωστή?

Έβαλα χθες μια ταινία με 23,9... fps, το output σε 1080p/23,9... και το framerate sync στο NTSC/PAL και μου τρεμοέπαιζε (κουνιόταν η ταινία πάνω-κάτω). Απενεργοποίησα το feature και έπαιζε μια χαρά.

Αν έχω καταλάβει καλά το συγκεκριμένο feature ρυθμίζει το framerate του output ανάλογα με το framerate της ταινίας (23,9.., 24, 30, 50, 60 κτλ). Αληθεύει ή έχω καταλάβει λάθος?

Έχει κανείς υπ' όψιν τις σωστές ρυθμίσεις ώστε να γίνονται όλα αυτόματα?

Thnx

Εχω ένα αρχείο που έχει "ραμμένους" αγγλικούς υπότιτλους. Εχω προσθέσει και ένα αρχείο ελληνικούς .srt
Από την επιλογή υποτίτλων βλέπει μόνο τους αγγλικούς.
Υπάρχει λύση?