Egreat EG-M31B

παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας επειδή δεν "το έχω" και πολύ...
το έστησα εχτές, έβαλα το firmware, nmt κτλ, αλλά δεν έχω καταφέρει να βλέπω τον δίσκο του μέσω δικτύου. Εγκατέστησα το ext2 που βρήκα στο cd, έκανα partition στον δίσκο μου, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βρω από το pc τον HD. Ποια η σχέση του ext2 με το mediatank? πως μπορώ να βλέπω τον δίσκο από το PC και να κάνω copy/paste?
Επίσης:
Υπάρχει τρόπος να ακούω ελληνικούς Internet radio σταθμούς;;
Υπάρχουν πουθενά οδηγίες εγκατάστασης & λειτουργίες εκτός από τις άθλιες κινεζο/αγγλικές που έχει μέσα το CD?

ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας:blush:.

Η προσθήκη του ΙFS driver (γιατί μάλλον αυτό έβαλες στο PC) συμβάλει μόνο στο να δει το PC το δίσκο του egeat είτε συνδέσεις απευθείας το egreat στο PC μέσω USB, είτε βγάλεις το σκληρό του δίσκο και το συνδέσεις πάνω στο PC. Είναι ένας οδηγός που δίνει τη δυνατότητα στα λειτουργικά συστήματα Wn'XX να δουν partition που έχουν φορμαριστεί σε linux μορφή.

Τώρα για να δεις μέσω δικτύου (Ethernet) το Egreat και να γράψεις θα ακολουθήσεις τις οδηγίες στο pdf αρχείο που υπάρχει μέσα στο CD (αφού πρώτα του κάνεις μετονομασία αφήνοντας μόνο τους αγγλικούς χαρακτήρες) στις σελίδες 36-37 (Network Share) & 44-45 (Network Setup). Υπόψη θα δώσεις στατική IP και επιπρόσθετα θα ελέγξεις και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στο ρούτερ σου (πόρτες).
Τέλος για να κάνεις streaming χρειάζεσαι να ακολουθήσεις τις οδηγίες που υπάρχουν στις σελίδες 35- (MyHome software installation)

Γενικά, εάν δεν μπορείς να δεις το egreat μέσω δικτύου, ενώ έχεις ρυθμίσει σωστά τα παραπάνω πρέπει να ελέγξεις τις πόρτες στο ρούτερ σου και το firewall στον υπολογιστή σου μήπως και έχει προσθέσει στα φίλτρα του το egreat.

Έχε στο νου σου τους παρακάτω ιστότοπους, αρκεί να γνωρίζεις αγγλικά
1) http://www.egreatworld.com/en/support.asp
2) http://www.hdtank.com/support.asp?action=new
3) http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page

Επίσης εάν ψάξεις τις συζητήσεις που έχουν αναπτυχθεί περί 31Β, σε αυτό το φόρουμ και πάλι μπορείς να πληροφορηθείς άριστα.

Να ρωτησω κατι να μου πειτε αν παιξει...
εγω εχω κανει δικτυο με μπριζακια στα δωματια,οποτε το εχω συνδεσει με lan οποτε ο υπολογιστης και το router βρισκεται σε αλλη μερια μεσα στο σπιτι απο εκει που ειναι το egreat.
και σκεφτομαι να βαλω κανα tera εξωτερικο δισκο αλλα ethernet και να τον βαλω πανω στο router,πιστευετε οτι θα τον δει το egreat και θα παιζει τις ταινιες?
μεχρι τωρα εχω 2 usb δισκους πανω στον υπολογιστη και τραβαω απο εκει κατευθειαν αφου το egreat βλεπει τους δισκους κανονικα.

Re: Απάντηση: Egreat EG-M31B

Να ρωτησω κατι να μου πειτε αν παιξει...
εγω εχω κανει δικτυο με μπριζακια στα δωματια,οποτε το εχω συνδεσει με lan οποτε ο υπολογιστης και το router βρισκεται σε αλλη μερια μεσα στο σπιτι απο εκει που ειναι το egreat.
και σκεφτομαι να βαλω κανα tera εξωτερικο δισκο αλλα ethernet και να τον βαλω πανω στο router,πιστευετε οτι θα τον δει το egreat και θα παιζει τις ταινιες?
μεχρι τωρα εχω 2 usb δισκους πανω στον υπολογιστη και τραβαω απο εκει κατευθειαν αφου το egreat βλεπει τους δισκους κανονικα.

και φυσικα θα παιξει για αυτη την δουλεια ειναι αυτοι οι σκληροι :firstprize::firstprize::firstprize:

...
/quote]

Έχεις φτιάξει καλωδίωση ethernet (UTP) στους τοίχους ή χρησιμοποιείς το υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σου ως δίκτυο;

...εγω εχω κανει δικτυο με μπριζακια στα δωματια...

Αυτό είναι ένα από τα όνειρα μου (προεγκατεστημένο μπριζάκι ethernet σε κάθε δωμάτιο και server room ή έστω "corner"), σε κάποιο επόμενο σπιτικό μου...

:offtopic:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Egreat EG-M31B

...
/quote]

Έχεις φτιάξει καλωδίωση ethernet (UTP) στους τοίχους ή χρησιμοποιείς το υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σου ως δίκτυο;

οχι εχω βαλει μπριζακια utp.
ειχα αυτην την ευκαιρια γιατι αγορασαμε καινουργιο σπιτι,απο τα μπετα,οποτε μπορουσα να τα κανω ολα αυτα.Δηλαδη εχω βαλει μπριζακια σε ολα τα δωματια και εκει που εχω βαλει την τηλεοραση και με ενα switch μπορω και συνδεω ολες τις συσκευες audio/video που μπορουν να συνδεθουν
και οπως ειπε ι φιλος ο lykman σε μια γωνια του σπιτιου εχω το laptop και το router απο οπου γινεται ολη η δουλεια

Dear Lemon, ευχαριστώ θερμά για την λεπτομερή απάντηση σου. Θα το προσπαθήσω και θα επανέλθω.
Ξέρει κανείς τι παίζει και με το internet radio; μπορούμε να βάλουμε δικούς μας σταθμούς;

παιδιά, θα ήθελα την βοήθεια σας επειδή δεν "το έχω" και πολύ...
το έστησα εχτές, έβαλα το firmware, nmt κτλ, αλλά δεν έχω καταφέρει να βλέπω τον δίσκο του μέσω δικτύου. Εγκατέστησα το ext2 που βρήκα στο cd, έκανα partition στον δίσκο μου, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βρω από το pc τον HD. Ποια η σχέση του ext2 με το mediatank? πως μπορώ να βλέπω τον δίσκο από το PC και να κάνω copy/paste?
Επίσης:
Υπάρχει τρόπος να ακούω ελληνικούς Internet radio σταθμούς;;
Υπάρχουν πουθενά οδηγίες εγκατάστασης & λειτουργίες εκτός από τις άθλιες κινεζο/αγγλικές που έχει μέσα το CD?

ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την βοήθεια σας:blush:.

Θα δώσεις μια IP στο egreat, ας πούμε 192.168.1.10
και μετά στο PC θα βάλεις στον Windows Explorer \\192.168.1.10\
και θα σου ανοίξει το σκληρό του egreat.

Απο χθες εχω το εξης προβλημα, δεν δεχεται την επιλογη των βιντεο μεσα απο το δικτυο ενω βλεπει κανονικα την μουσικη και τις φωτογραφιες,βγαζει το μηνυμα οτι το αιτημα δεν μπορει να επεξεργαστει.Καμια ιδεα κανεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Egreat EG-M31B

οχι εχω βαλει μπριζακια utp.
ειχα αυτην την ευκαιρια γιατι αγορασαμε καινουργιο σπιτι,απο τα μπετα,οποτε μπορουσα να τα κανω ολα αυτα.Δηλαδη εχω βαλει μπριζακια σε ολα τα δωματια και εκει που εχω βαλει την τηλεοραση και με ενα switch μπορω και συνδεω ολες τις συσκευες audio/video που μπορουν να συνδεθουν
και οπως ειπε ι φιλος ο lykman σε μια γωνια του σπιτιου εχω το laptop και το router απο οπου γινεται ολη η δουλεια

Και εγώ, αλλά ξέχασα να βάλω στο σημαντικότερο σημείο. Στην τουαλέτα:BDBDG54:

Θα δώσεις μια IP στο egreat, ας πούμε 192.168.1.10
και μετά στο PC θα βάλεις στον Windows Explorer \\192.168.1.10\
και θα σου ανοίξει το σκληρό του egreat.

ναι τόσο απλό ήταν, ευχαριστώ !!

Απο χθες εχω το εξης προβλημα, δεν δεχεται την επιλογη των βιντεο μεσα απο το δικτυο ενω βλεπει κανονικα την μουσικη και τις φωτογραφιες,βγαζει το μηνυμα οτι το αιτημα δεν μπορει να επεξεργαστει.Καμια ιδεα κανεις;

Ξαναπερασα το firmware και δουλεψε κανονικα.Σημερα ομως παλι τα ιδια.

Να αναφέρω κα εγω ενα απλό (?) πρόβλημα. Κατεβάζω από torrents ριπαρισμένα παιδικα από την τηλεόραση.Σε πάρα πολλά από αυτά δεν ακούγεται ο ήχος. Εχω πάιξει με τις ρυθμίσεις του ήχου αλλά τίποτα. Η σύνδεση ειναι με καλώδιο HDMI. Exει κανείς το ίδιο προβλημα?

Προφανώς ο ήχος είναι dts, τον οποίο δεν αποκωδικοποιεί το 31Β.
Πρέπει να τον μετατρέψεις σε ac3 ή να συνδέσεις το 31Β με πολυκάναλο ενισχυτή, ώστε να κάνει ο ενισχυτής την αποκωδικοποίηση του φορμά dts.

Εχθές απέκτησα και εγώ το δικό μου. Κατ' αρχήν, ρισπέκτ στην ποιότητα κατασκευής και στα καλώδια. :worshippy:

Με έπιασε πανικός σε πολλά σημεία του σεταρίσματος (το manual στα κινέζικα δεν βοήθησε), αλλά εδώ βρήκα όλες τις απαντήσεις. :grinning-smiley-043

Τις πρώτες δοκιμές τις έκανα με βιντεάκια που είχα λάβει κατά καιρούς με e-mail. Αρκετά από αυτά δεν έπαιζαν ή είχαν μόνο ήχο ή μόνο εικόνα. Ένα από αυτά μάλλον έστειλε τον ήχο χωρίς αποκωδικοποίηση, διότι τσίριζαν τα πάντα. Επίσης δεν είχα ήχο και σε κάποια βιντεάκια του youtube.

Μερικές γνώμες για το πώς θα ρυθμίσω τις εξόδους του ήχου (RAW ή PCM) θα ήταν χρήσιμες. Το έχω συνδεδεμένο με hdmi στον Marantz 6003, που αποκωδικοποιεί αρκετά πράγματα.

Από εκεί και πέρα, σε... σοβαρότερες δοκιμές δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μόνο ματρόσκες δεν έχω, ελεήστε καλέ κύριε να δω πώς παίζει το εργαλείο.

Συνδέθηκα στους υπολογιστές του σπιτιού χωρίς κανένα πρόβλημα, με samba, όχι με το myihome. Ακόμα και από το laptop, που συνδέεται με wi-fi, διάβαζε μια χαρά.

Πέραν του ήχου, δύο ακόμα απορίες:
1. Πώς μπορώ να μεταφέρω αρχεία από έναν USB δίσκο στον εσωτερικό του Egreat;
2. Πώς μπορώ να βάλω μπρος ένα torrent; Το application έχει εγκατασταθεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -bye-

Μερικές γνώμες για το πώς θα ρυθμίσω τις εξόδους του ήχου (RAW ή PCM) θα ήταν χρήσιμες. Το έχω συνδεδεμένο με hdmi στον Marantz 6003, που αποκωδικοποιεί αρκετά πράγματα.

Εγώ έχω βάλει σε όλες τις επιλογές raw truehd (δεν θυμάμαι πως είναι ακριβώς) και παίζει τα παντα.

1. Πώς μπορώ να μεταφέρω αρχεία από έναν USB δίσκο στον εσωτερικό του Egreat;

Πήγαινεις στο φάκελο που θες στο USB και πατάς file και μετά mark (μαρκάρεις ένα-ένα όσα θες).
Πηγαίνεις στον εσωτερικό δίσκο και πατάς file και μετά copy.

Εχθές απέκτησα και εγώ το δικό μου. Κατ' αρχήν, ρισπέκτ στην ποιότητα κατασκευής και στα καλώδια. :worshippy:

Ποιότητα κατασκευής ο κινέζος?????? Από που και ως που? Η πλατφόρμα ναι μεν έχει φουλ δυνατότητες και προοπτικές (ειδικά αν δωθεί και το DTS downsample), αλλά η ποιότητα κατασκευής είναι απαράδεκτη! Και η σχεδίαση επίσης... το σύστημα ψύξης (το οποίο είναι η... κάτω πλάκα) με το πάχους 0.5cm θερμοαγώγιμο... τραγικό! Ο ανεμιστήρας απαράδεκτος. Το τελευταίο πάθημα του δικού μου ήταν που ξεκόλλησε η μπροστά πρόσοψη και σχεδόν έπεσε (το πλαίσιο που καλύπτει τα LED). Τα led θεόστραβα, στον αέρα, και είναι λες και φέγγουν όλα μαζί.

υγ. ναι, το καλώδιο όντως φαίνεται καλό...

Προφανώς ο ήχος είναι dts, τον οποίο δεν αποκωδικοποιεί το 31Β.
Πρέπει να τον μετατρέψεις σε ac3 ή να συνδέσεις το 31Β με πολυκάναλο ενισχυτή, ώστε να κάνει ο ενισχυτής την αποκωδικοποίηση του φορμά dts.

Eυχαριστώ , αλλά δεν ειναι DTS. Σε όσα αρχεια εχω πρόβλημα ο ηχος είναι mpeg1 και το video mpeg4. Tα αρχεια που είναι ο ηχος mpeg1 και το video xvid τα παίζει κανονικα...