Egreat EG-M31B

Πρέπει να είναι αρχεία avi, γιατί με αυτά γίνεται ο χαμός.

Ως avi δηλ. container, συμπεριλαμβάνονται κάθε λογής codec ήχου & βίντεο και δυστυχώς στα avi δεν έχουν τα NMT καλή υποστήριξη (με εξαίρεση τα DivX).
Που να προσπαθήσεις να παίξεις και DV-Avi εκεί να δεις γέλιο!

Σημ.= λες να "έφτυσαν" τα avi επειδή πίσω από τα avi κρύβεται η Microsoft? (linux γαρ)

Χαιρετω τους εκλεκτους "AV CLUBERS" !!!!!
Εδω και μια εβδομαδα ειμαι κατοχος ενος EG-M31B και δεν σας κρυβω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος μεχρι τωρα.
Οταν λοιπον το ανοιξα παρατηρησα οτι στη μητρικη εγραφε "EG-M33A" v1.6 , επησεις σερφαρωντας και παρατηρωντας αρκετες φωτο διαπιστωσα οτι και το EG-M34 εχει ακριβως την ιδια μητρικη χωρις να εχει τα adapter για τον σκληρο, και τους e-sata!!!!!!
Τι παιζει ρε παιδες μας δουλεβουν?

Από τη στιγμή που το δικό σου έχει adapter για τον σκληρο και e-sata που είναι το δούλεμα? Όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βγάζουν πολλά μοντέλα με το ίδιο δάπεδο, έτσι και στα ηλεκτρονικά διατηρείς όπου μπορείς την αρχιτεκτονική σου ίδια και απλά προσθέτεις ή αφαιρείς...

Last edited:
Aπεκτησα κι εγω το egreat (πιο πολυ για να "παιξω" μαζι του) ... κι εχω αναμεικτα συναισθηματα.
Πολυ θορυβωδες , γι αυτo εβαλα μια αντισταση 15ohm στον ανεμιστηρα κι εκοψα τις πλαστικες γρυλιες. Τωρα ειναι καλυτερα, αλλα οχι εντελως αθορυβο.
Εβαλα κι εναν seagate 1 TB εσωτερικο , κι εγκατεστησα το τελευταιο firmware + nmt tools.
Δυστυχως αρκετα απο τα HD video που εχω δεν τα παιζει πολυ καλα, κανει αρκετα σπασιματα και πρεπει να πατησεις stop και μετα play !!!
Ειναι mkv 1080 /24p , απο riparismena bluray (χωρις μετατροπη, απλα αλλαγη container, χωρις υποτιτλους).

Δοκιμασα απο USB 1TB WD my book kai ekane τα ιδια... καμια ιδεα τι συμβαινει ?

Tα ιδια αρχεια παιζουν κανονικα απο το HTPC.

Last edited:
Από τη στιγμή που το δικό σου έχει adapter για τον σκληρο και e-sata που είναι το δούλεμα? Όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βγάζουν πολλά μοντέλα με το ίδιο δάπεδο, έτσι και στα ηλεκτρονικά διατηρείς όπου μπορείς την αρχιτεκτονική σου ίδια και απλά προσθέτεις ή αφαιρείς...

OK!!! Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που αναφερεις.:a0210:
Ομως αν δεις τι κοστιζει το EG-34 (~170 euro) και το συγκρινεις με το
EG-31B (199 euro), πιστευω οτι ειναι φανερο πως ειναι αρκετα ακριβο!
Βεβαια ολα αυτα ειναι προσωπικη αποψη και απλα το εθεσα εχωντας και
την απορεια, αν αξιζει οσα ζητα μια συσκευη που καποιοι απο το forum σκεπτονται να παρουν????

Aπεκτησα κι εγω το egreat (πιο πολυ για να "παιξω" μαζι του) ... κι εχω αναμεικτα συναισθηματα.
Πολυ θορυβωδες , γι αυτo εβαλα μια αντισταση 15ohm στον ανεμιστηρα κι εκοψα τις πλαστικες γρυλιες. Τωρα ειναι καλυτερα, αλλα οχι εντελως αθορυβο.
Εβαλα κι εναν seagate 1 TB εσωτερικο , κι εγκατεστησα το τελευταιο firmware + nmt tools.
Δυστυχως αρκετα απο τα HD video που εχω δεν τα παιζει πολυ καλα, κανει αρκετα σπασιματα και πρεπει να πατησεις stop και μετα play !!!
Ειναι mkv 1080 /24p , απο riparismena bluray (χωρις μετατροπη, απλα αλλαγη container, χωρις υποτιτλους).

Δοκιμασα απο USB 1TB WD my book kai ekane τα ιδια... καμια ιδεα τι συμβαινει ?

Tα ιδια αρχεια παιζουν κανονικα απο το HTPC.
Tα ιδια και απο μενα.Aρχεια ΜΚV απο 10 εως 17GB κατα διαστηματα κολλανε [σαν να παιζουν slow motion ] αυτο διαρκει μερικα λεπτα και επαναλαμβανεται σε μερικα αρχεια συνεχεια.Το egreat εχει περασμενο το νεο firmware και ειναι αγορασμενο πριν 5 μηνες.Να σημειωσω οτι αυτο το παρουσιαζει απο την αρχη σε καποια αρχεια.Φταινε τα αρχεια η το μηχανημα?????????

Καλησπέρα, επιτρέψτε μου να ξαναρωτήσω, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσουμε δικούς μας internet radio σταθμούς;;;
Επίσης πως γίνεται η διαδικασία να κατεβάσει Torrent/ταινία ;;
είναι το πρώτο μου μηχανάκι και γενικά δεν τα καταφέρνω και ιδιαίτερα... :frusty:

Μία μέθοδος είναι να αποθηκεύσεις τα αρχεία torrent, σε txt μορφή σε ένα usb stick. Εν συνεχεία βάζεις το stick στο egreat, διαλέγεις το 4ο εικονίδιο(αυτό μετά τις φωτογραφίες) κλικάρεις τα αρχεία torrent και αυτό στα φορτώνει αυτόματα στο transmission.
Άλλος τρόπος είναι μέσω του PCσου που είναι σε δίκτυο με το egreat φορτώνεις τον internet browser σου και γράφεις το http://hdeyeshot:9091/transmission/web/ (όπου 9091 η πόρτα του transmission)...κατά αυτό το τρόπο ανοίγει η web εφαρμογή του transmission όπου μπορείς να διαχειριστείς τα torrent αρχεία σου...

Για τους λοιπούς που γράφουν για σπασίματα...το πρώτο που θα κοιτάξετε εάν οι ταινίες που έχουν πρόβλημα είναι ριπαρισμένες σε προφίλ (L5.1,αναφέρομαι για τα mkv) εάν ναι, ξεχάστε το ομαλό παίξιμο. Γενικά μερικά άτομα που διαθέτουν ταινίες mkv στο δίκτυο, νομίζουν ότι ριπάροντας σε προφίλ L5.1 είναι καλύτερα, αλλά δυστυχώς κατά αυτόν τον τρόπο βγάζουν μια σημαντική μερίδα Η/Υ και όλα τα media player εκτός.
Μόνο όσα έχουν προφιλ L4.1 θα παίξουν κανονικά.

Μία μέθοδος είναι να αποθηκεύσεις τα αρχεία torrent, σε txt μορφή σε ένα usb stick. Εν συνεχεία βάζεις το stick στο egreat, διαλέγεις το 4ο εικονίδιο(αυτό μετά τις φωτογραφίες) κλικάρεις τα αρχεία torrent και αυτό στα φορτώνει αυτόματα στο transmission.
Άλλος τρόπος είναι μέσω του PCσου που είναι σε δίκτυο με το egreat φορτώνεις τον internet browser σου και γράφεις το http://hdeyeshot:9091/transmission/web/ (όπου 9091 η πόρτα του transmission)...κατά αυτό το τρόπο ανοίγει η web εφαρμογή του transmission όπου μπορείς να διαχειριστείς τα torrent αρχεία σου...

Για τους λοιπούς που γράφουν για σπασίματα...το πρώτο που θα κοιτάξετε εάν οι ταινίες που έχουν πρόβλημα είναι ριπαρισμένες σε προφίλ (L5.1,αναφέρομαι για τα mkv) εάν ναι, ξεχάστε το ομαλό παίξιμο. Γενικά μερικά άτομα που διαθέτουν ταινίες mkv στο δίκτυο, νομίζουν ότι ριπάροντας σε προφίλ L5.1 είναι καλύτερα, αλλά δυστυχώς κατά αυτόν τον τρόπο βγάζουν μια σημαντική μερίδα Η/Υ και όλα τα media player εκτός.
Μόνο όσα έχουν προφιλ L4.1 θα παίξουν κανονικά.
Που αναγραφεται αυτο?Σχεδον το 70% των αρχειων κολλανε.Να αναφερω επισης οτι αρχειο που κολλαγε το εκανα vob σε αλλο σκληρο εξωτερικο και το επαιξα στο PS3 κανονικοτατα αρα.......:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

Που αναγραφεται αυτο?Σχεδον το 70% των αρχειων κολλανε.Να αναφερω επισης οτι αρχειο που κολλαγε το εκανα vob σε αλλο σκληρο εξωτερικο και το επαιξα στο PS3 κανονικοτατα αρα.......:violent-smiley-030:
Κοίταξε τις ιδιότητες του αρχείου με το mediainfo.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

Τι ειναι παλι τουτο...........για πες.............
Πρόγραμμα είναι.

Το εγκαθιστάς και βλέπεις τις ιδιότητες αρχείων βίντεο ήχου κτλ.(Κωδικοποίηση,bitrate,framerate etc.)

Ανοίγεις το αρχείο με το πρόγραμμα ή με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο,σου βγάζει επιλογή να δεις τις ιδιότητες από 'κει.

To egreat τελικα επιστραφηκε στον κατοχο του... τα αρχεια που δεν επαιζαν , στο htpc και στο mac παιζουν μια χαρα.
Δυστυχως δεν μπορει να αντικαταστησει ενα htpc ακομη, αν και πολυ θα το ηθελα.

Μέχρι στιγμής το μόνο αρχείο που δε μου έπαιξε ήταν ένα με 5.1 profile και 16(!)rf, όλα τα άλλα τα έπαιξε κανονικά, ακόμα και 10 ταινίες που έχω σε bd (τα m2ts αρχεία). Μήπως το πρόβλημα είναι στο σκληρό? Ή στο μηχάνημα? Ακόμη και από εξωτερικό σκληρό έχω δει 1080p και έπαιξε απροβλημάτιστα.

Δεν υπάρχει, ούτε και πρόκειται να υπάρξει ποτέ μηχάνημα που να μπορεί να αντικαταστήσει ένα htpc. Εδώ για divx-xvid φορμάτ που παίζει στο χώρο εδώ και 10 χρόνια τώρα και δεν υπάρχει standalone συσκευή που να παίζει τα πάντα.

Το θέμα είναι να βάζεις κάτω τι θέλεις να δεις και πόσο θέλεις να πληρώσεις και να επιλέγεις σωστά. Για μένα που ενδιαφέρομαι κατά 90% για 720p και για να κατεβάσω κάποιο 1080ρ, έχω τσεκάρει πρώτα τις προδιαγραφές του, το eGreat των 200 ήταν μια αποδοτική αγορά...

O σκληρος ηταν μια χαρα... επαιζε κανονικα στο Htpc και σε mac.
Δυστυχως αυτα τα μηχανηματα παντα θα εχουν περιορισμους, και δεν εχω φυσικα ορεξη να ψαχνομαι καθε φορα τι φταιει...

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, θα ήταν ανώφελο άλλωστε. ¨Ενα PC νέας τεχνολογίας πάντα θα έχει καλύτερη συμβατότητα με οποιοδήποτε αρχείο βίντεο/ήχου.

Απλά η αναφορά ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα HTPC, είναι άτοπη! Εκεί η πρωταρχική σημασία είναι να μπορεί να παίζει τις ταινίες (σήμερα ματρόσκες και ριπ blueray) και να αναπαράγει Losless audio format. Και τις δύο αυτές απαιτήσεις, ένα media player τύπου NMT, τις υποστηρίζει άριστα και μάλιστα με απλούστερη διαδικασία από οποιοδήποτε HTPC.

Ίσως το egreat που δανείστηκες, να είχε κάποιο πρόβλημα ή να μην είχε εξαρχής σεταριστεί σωστά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι κάτοχοι αναφέρουμε ότι παίζει σχεδόν όλες τις ματρόσκες & audio format απροβλημάτιστα - με εξαίρεση κάποιες L5.1 που οι δημιουργοί μπέρδεψαν το καλύτερο με το κάλλιστο!

Σε ματρόσκες περίπου 600+ Gb, η μόνη που δεν παίζει είναι μια παιδική με το Ratatouline, που την έχουν ριπάρει λες και τα πάντα στηρίζονται σε 4-πύρηνους και βάλε ή έχουμε προδιαγραφές για 4Κ οθόνες...

θα ηθελα να ξερω αν εχουν και αλλοι τα ιδια προβληματα με εμενα.Δηλαδη απο τα 200 αρχεια 1080p mkv τα 100 κανουν κολληματα τυπου slow motion.Μηπως εχει προβλημα το μηχανημα τελικα???????????????

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

Πρόγραμμα είναι.

Το εγκαθιστάς και βλέπεις τις ιδιότητες αρχείων βίντεο ήχου κτλ.(Κωδικοποίηση,bitrate,framerate etc.)

Ανοίγεις το αρχείο με το πρόγραμμα ή με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο,σου βγάζει επιλογή να δεις τις ιδιότητες από 'κει.
και πως ξερω ποιο αρχειο ειναι το σωστο και ποιο οχι??????

θα ηθελα να ξερω αν εχουν και αλλοι τα ιδια προβληματα με εμενα.Δηλαδη απο τα 200 αρχεια 1080p mkv τα 100 κανουν κολληματα τυπου slow motion.Μηπως εχει προβλημα το μηχανημα τελικα???????????????

Η μόνη φορά που μου έκανε σπασίματα ήταν όταν σύνδεσα επάνω του έναν εξωτερικό σκληρό χωρίς δική του τροφοδοσία. Κολλούσε, είτε έπαιζε αρχεία από το συγκεκριμένο δίσκο είτε όχι. Μόλις τον αποσυνέδεσα, επανήλθε και από τότε δεν έχει καταφέρει να παίξει 2 αρχεία στα 100.