EGREAT EG-R1 media player

sata ii. λοιπον τελευταια μου εχει σπασει τα νευρα με τον σκληρο που συνεχως αποσυνδεεται, η πολλες φορες δεν τον διαβαζει με τη μια. τον εκανα format και ξανα προβληματα. ακι ολα αυτα απο τοτε που εκαλα το 1.0.3.5 fw και εβαλα μετα το προηγουμενο 1.0.3.2. ασε που νομιζω πως ζεσταινεται πολυ

μπορει κανεις να μου πει αν αυτο το ηλιθιο μηχανακι εχει κουμπι reset?? γιατι το ανοιξα και δε βρηκα τπτ. με το ζορι κρατιεμαι να μη το πεταξω στον τοιχο. μετα απο πολλα φορματ στο σκληρο και fw update παλι το ιδιο προβλημα μ,ε το sata δισκο. συνεχως κανει διακοπες και αποσυνδεεται. ισως βαλω καποιο παλιοτερο fw αν και αμφιβαλλω αν θα γλυτωσει τα σκουπιδια. να παρω κανενα δοκιμασμενο m31b

υπαρχει κανεις που να εχει δοκιμασει συνδεση wifi????

και αν ναι, με ποιο μοντελο?
σκεφτομαι να παρω αυτο,
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=210000412
μονο που φοβαναι οτι θα το παρω και θα μου βγει αχρηστο.

Η μισελ εδω,
http://www.egreatworld.com/en/forum/forum_posts.asp?TID=274&KW=RTL8191SU&PID=1288#1288
λεει οτι αυτο που εχει τσεκαρει και δουλευει ειναι ενα NW360,
μονο που δεν πουλιεται στην ελλαδα....

Re: Απάντηση: EGREAT EG-R1 media player

Αυτό παντως δουλεύει γιατί το έχω δοκιμάσει (μου φαίνεται κλώνος του NW360)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801936&u=RAIDSONIC-WI-FI-Ν-USB-DONGLE

σκεφτομαι να το αγορασω,
αλλα το ρουτερ μου ειναι το thomson speedtouch της netone και φοβαμαι οτι υποστηριζει 802.11 b/g/ αλλα οχι n.

Θα συνδεθει με το ρουτερ η τσαμπα θα το αγορασω?

δεν νομιζω να εχεις προβλημα. πρεπει να ορισεις την ασφαλεια του ασυρματου WPA γιατι εμενα με παιδεψε λιγο αυτο

giokspy,
αυτο δεν με φοβιζει (περασα και εγω μπορα)
αλλα μην πεταξω αδικα τα λεφτα.
Γιατι ρουτερ αποκλειεται να αλλαξω.
(δεν γινεται κιολας)

Παίδες έχω αλλάξει όχι μια, όχι δυό, αλλά ΤΡΕΙΣ φορές:slapface: το ρημάδι το EGREAT EG-R1, αλλά πάντα έχω το ίδιο πρόβλημα:
Μπορεί να παίξει οποιαδήποτε matroska 720p ή 1080p ΧΩΡΙΣ τα προβλήματα που έχω με τους άλλους HD(MKV) players (EG-M31, EG-M34, WD TV HD) και σε οποιαδήποτε διάρκεια.
Όμως αν πάω να δω μια 2η ταινία ή TV επεισόδιο, ΚΟΛΑ και δεν ξεκολά παρά μόνο αν περάσουν αρκετές ώρες.
Εσείς που έχετε πάρει το EG-R1 αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό, ή μονο εγώ είμαι ο μοναδικός καντέμης που έχω δοκιμάσει 3 τέτοια και μάλιστα όλων των εκδόσεων και μούχουν βγεί ΟΛΑ προβληματικά;:furious3:
Α! ναι μήπως έχετε βρεί λύση, γιατί ότι και αν προσπάθησα π.χ. FW upgrades αλλά και FW downgrades δεν μου έλυσε το πρόβλημα.:AFADF0:

Last edited:
να πω την αληθεια,
δευτερη ταινια δεν εχω δοκιμασει να δω στο καπακι....

βρε λες?
:BDGBDGB53:

Παίδες έχω αλλάξει όχι μια, όχι δυό, αλλά ΤΡΕΙΣ φορές:slapface: το ρημάδι το EGREAT EG-R1, αλλά πάντα έχω το ίδιο πρόβλημα:
Μπορεί να παίξει οποιαδήποτε matroska 720p ή 1080p ΧΩΡΙΣ τα προβλήματα που έχω με τους άλλους HD(MKV) players (EG-M31, EG-M34, WD TV HD) και σε οποιαδήποτε διάρκεια.
Όμως αν πάω να δω μια 2η ταινία ή TV επεισόδιο, ΚΟΛΑ και δεν ξεκολά παρά μόνο αν περάσουν αρκετές ώρες.
Εσείς που έχετε πάρει το EG-R1 αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό, ή μονο εγώ είμαι ο μοναδικός καντέμης που έχω δοκιμάσει 3 τέτοια και μάλιστα όλων των εκδόσεων και μούχουν βγεί ΟΛΑ προβληματικά;:furious3:
Α! ναι μήπως έχετε βρεί λύση, γιατί ότι και αν προσπάθησα π.χ. FW upgrades αλλά και FW downgrades δεν μου έλυσε το πρόβλημα.:AFADF0:
Δες μήπως είναι πρόβλημα θερμοκρασίας γιατί για τέτοιο το κόβω και προσπάθησε να το βάλεις κάπου που να αερίζεται καλύτερα.

Και αερίζεται ΠΟΛΥ καλά και τούριξα πολύ κρύο αέρα με πιστολάκι, αλλά τίποτε.
Μόνο το πρώτο (μάλλον version 1.1) συνερχόταν όταν τούριχνα αέρα. Τα δύο τελευταία ΤΙΠΟΤΕ, από το κακό στο χειρότερο.
Και μιας μιλάμε για HD (MKV) Players πρότεινα και με ρίσκο πήρε ο αδελφός μου το "ξαδελφάκι" του ASUS O!play που έχει το ίδιο chipset της Realtek με το EGREAT EG-R1 και αφού του πέρασα και το τελευταίο FW πάει σφαίρα και ΔΕΝ κολάει όπως το R1. Κάνει boot σε μόλις 5-7sec!!! την στιγμή που το R1 θέλει διπλάσιο χρόνο, ενώ τα άλλα EGREATs (π.χ. το M34 που επίσης έχω) θέλουν πάνω από 60sec! Και στο browsing των menus το ASUS O!Play είναι το ταχύτερο με αστραπιαία απόκριση. Και να σκεφτείτε ότι είναι και το φθηνώτερο ολοκληρωμένο HD Player.
Καλά άλλος δεν έχει τελικά το πρόβλημα αυτό με το EGREAT EG-R1;
Σε μένα έτυχαν όλα τα προβληματικά;:BDGBDGB53:

Πάντως, από την άλλη, το EGREAT EG-R1, έχει πολύ καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες λειτουργίες σαν HD player, από τάλλα τα SigmaDesign based NMTs από τα οποία υστερεί λιγάκι ιντερνετικά, γιαυτό χαρακτηρίζεται από την EGREAT σαν 1080p HD player και όχι σαν NMT.

Last edited:
σορρυ αλλα το δικο μου δεν αντιμετωπιζει ολα αυτα που λες.
Προφανως θα πρεπει να κανεις αλλαγη και μαλιστα συντομα.

να πω την αληθεια,
δευτερη ταινια δεν εχω δοκιμασει να δω στο καπακι....

βρε λες?
:BDGBDGB53:
Για ρίξτου φίλε μου καπάκι μια δεύτερη και αν δεις εκεί που φορτώνει (το κύκλο με τις τελείες) να κολά τότε άστο, αν έχεις παλιά έκδοση μπορεί να το συνεφαίρεις με κρύο αέρα από πιστολάκι, αν έχεις καινούργιας έκδοσης τότε ξεχνατο για μερικές ώρες και πάρε ένα ASUS O!Play να κάνεις την δουλειά σου.:a0210:

σορρυ αλλα το δικο μου δεν αντιμετωπιζει ολα αυτα που λες.
Προφανως θα πρεπει να κανεις αλλαγη και μαλιστα συντομα.

ΠΑΛΙ δηλαδή πάω για 4ο!
Θα το κάνω τι άλλο μπορώ να κάνω, αλλά ΔΕΝ νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτε.
Μάλλον είσαι από τους τυχερούς, τι να πώ.:hmmmm2:

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

Για ρίξτου φίλε μου καπάκι μια δεύτερη και αν δεις εκεί που φορτώνει (το κύκλο με τις τελείες) να κολά τότε άστο, αν έχεις παλιά έκδοση μπορεί να το συνεφαίρεις με κρύο αέρα από πιστολάκι, αν έχεις καινούργιας έκδοσης τότε ξεχνατο για μερικές ώρες και πάρε ένα ASUS O!Play να κάνεις την δουλειά σου.:a0210:

εμενα παντως παιζει ωρες χωρις να κολαει. και 2 και 3 ταινιες...

Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα φίλε μου. Πάντως ολόκληρη ταινία μετά από κάποια άλλη δεν έχω δει. Ατελείωτο browsing δίσκου με search μέσα σε ταινία και το ίδιο και σε πολλές επόμενες έχω κάνει και δεν έχει κολλήσει. Συνεχόμενα δύο ώρες να ψάχνω σκηνές δηλ. από την μία στην άλλη.

Re: Απάντηση: EGREAT EG-R1 media player

σκεφτομαι να το αγορασω,
αλλα το ρουτερ μου ειναι το thomson speedtouch της netone και φοβαμαι οτι υποστηριζει 802.11 b/g/ αλλα οχι n.

Θα συνδεθει με το ρουτερ η τσαμπα θα το αγορασω?

Σωστά φοβάσαι. Δεν υποστηρίζει 802.11n το speedtouch 780 της netone (το ίδιο έχω καθώς είμαι επίσης πελάτης της). Θα συνδεθεί όμως κανονικά σε 802.11g (θεωρητικά μέχρι 54Mbps) αρκεί να πάρεις το κατάλληλο wifi stick (αυτά υποστηρίζουν όλα έτσι κι αλλιώς b/g/n απλά θέλει τέτοιο για να το δει το egreat). Το αν θα επαρκεί η ταχύτητα είναι θέμα υπό συζήτηση. Αν έχεις καλές συνθήκες και η απόσταση ρούτερ-egreat είναι μικρή πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρεις. Έτσι κι αλλιώς κι εγώ που το έχω συνδέσει μέσω ethernet καλωδίου, μέχρι 40000kbps πιάνει η ethernet σύνδεση. Και παίζει παρ'όλα αυτά άριστα οτιδήποτε mkv έχω δοκιμάσει.