εικονα dreambox 8000

Δεν είναι κακό να έχουμε αντίθετη γνώμη πάνω σε ένα θέμα, κακό είναι να επιμένουμε σε κάτι, παρότι σε 40 post δεν πήραμε έστω την αμυδρά εντύπωση ότι και κάποιος άλλος έχει την ίδια.
Συν της άλλης να προσβάλουμε κάποιον ο οποίος έχει τον δέκτη στον σπίτι του.
Δεν μου αρέσει να ψέγω κάποιον για τη συμπεριφορά του ή τα λεγόμενα του, και ζητώ συγνώμη που το κάνω.
Αλλά για να τιμωρηθώ, εάν ο φίλος KAPA7 μένει στην Αθήνα τον προσκαλώ στο σπίτι μου να δει ξανά τον 8000 (με καφεδάκι ή ότι άλλο τραβά η ψυχή του), και να αποφασίσει μετά για την εικόνα του.
Μάλιστα θα ήθελα να το κάνουμε εάν μπορεί σαββατοκύριακο, ώστε να του δώσω την δυνατότητα την ίδια ώρα να δει σε ζωντανή μετάδοση το ίδιο πρόγραμμα σε διαφορετικά κανάλια, και μετά να μου πει ποιος φταίει για τη εικόνα( ο dream, το κανάλι Α, το κανάλι Β, ή τηλεόραση)?
Μετά θα κάνω και την εξής ερώτηση, όταν όσοι αγόρασαν το 800 και για 2-3 μήνες έψηναν αυγά επάνω του τι έκαναν τον πέταξαν?
Όχι βέβαια περίμεναν και με αναβαθμίσεις του λογισμικού τα πράγματα είναι τώρα μια χαρά!
Να σε ενημερώσω ότι για τον 8000 υπάρχει μόνο ένα (1) λογισμικό από την μέρα που βγήκε, άσε να βγουν 5-6 και μετά τα ξαναλέμε.

Μα, είναι δυνατόν;
Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι η δική του γνώμη μπορεί να έχει ισχυρότερη δόση αντικειμενικότητας από οποιονδήποτε άλλο;
Είναι δυνατόν να αμφισβητούν μερικοί με απόλυτο τρόπο αυτό που κάποιος αναφέρει ότι είδε; Χωρίς καν να αφήσουν μια πιθανότητα να έχουν άδικο;
Είναι δυνατόν να υπάρχει συστηματική εμπάθεια μερικών προς τους dreambox λες και εμείς ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είναι το καλύτερο προϊόν της αγοράς;
Είναι δυνατόν να επιμένουν μερικοί να παραβλέπουν το γεγονός ότι η "εικόνα" ως προς την ποιότητά της έχει ισχυρή "δόση" υποκειμενικής άποψης;

Ξαναρωτάω... Ποιος νομίζει ότι μπορεί να έχει αντικειμενική γνώμη επί του θέματος; Ποιος έχει δει όλους τους δέκτες της αγοράς και σε σύστημα που να μπορεί να δείξει τις διαφορές τους;

Όποιος απαντήσει καταφατικά, μάλλον ανήκει στη συμπαθή κατηγορία των "ξερόλων" (εκ του "ξερόλα")...
Σταματήστε να τσακώνεστε με τους υπόλοιπους... Έτσι και αλλιώς δεν πείθετε κανένα...
Όταν ακούω κάθετη και απόλυτη γνώμη του τύπου "ο τάδε δέκτης έχει μάπα/καλή/τέλεια εικόνα, εγώ στο λέω..." μου έρχεται στο μυαλό η γνωστή διαφήμιση του Λουμίδη: "Εμείς οι έλληνες ξέρουμε απ'όλα..." και καπάκι η παροιμία "όπου ακούς πολλά κεράσια κλπ".

Αντί να τσακώνεστε για το δέκτη σας, κοιτάξτε να τον χαρείτε μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορείτε γι'αυτόν... Δεν είναι καλύτερα; Και για εσάς, και για εμάς...

ΥΓ. Μου'ρθε κι άλλη παροιμία. "Όσα δε φτάνει η αλεπού..."

Last edited:
Δεν είναι κακό να έχουμε αντίθετη γνώμη πάνω σε ένα θέμα, κακό είναι να επιμένουμε σε κάτι, παρότι σε 40 post δεν πήραμε έστω την αμυδρά εντύπωση ότι και κάποιος άλλος έχει την ίδια.
Συν της άλλης να προσβάλουμε κάποιον ο οποίος έχει τον δέκτη στον σπίτι του.
Δεν μου αρέσει να ψέγω κάποιον για τη συμπεριφορά του ή τα λεγόμενα του, και ζητώ συγνώμη που το κάνω.
Αλλά για να τιμωρηθώ, εάν ο φίλος KAPA7 μένει στην Αθήνα τον προσκαλώ στο σπίτι μου να δει ξανά τον 8000 (με καφεδάκι ή ότι άλλο τραβά η ψυχή του), και να αποφασίσει μετά για την εικόνα του.
Μάλιστα θα ήθελα να το κάνουμε εάν μπορεί σαββατοκύριακο, ώστε να του δώσω την δυνατότητα την ίδια ώρα να δει σε ζωντανή μετάδοση το ίδιο πρόγραμμα σε διαφορετικά κανάλια, και μετά να μου πει ποιος φταίει για τη εικόνα( ο dream, το κανάλι Α, το κανάλι Β, ή τηλεόραση)?
Μετά θα κάνω και την εξής ερώτηση, όταν όσοι αγόρασαν το 800 και για 2-3 μήνες έψηναν αυγά επάνω του τι έκαναν τον πέταξαν?
Όχι βέβαια περίμεναν και με αναβαθμίσεις του λογισμικού τα πράγματα είναι τώρα μια χαρά!
Να σε ενημερώσω ότι για τον 8000 υπάρχει μόνο ένα (1) λογισμικό από την μέρα που βγήκε, άσε να βγουν 5-6 και μετά τα ξαναλέμε.

ανεβασε καμια φωτο κι ας ειναι και απο κινητο να δουμε τι πιανεις:ADFAD2:
οσο για συναντιση δεν σε γνωριζω για να σε επισκεφτω
αμα θελετε ας κανονισει το forum σε οποια τηλεοραση η πανι η οπου αλλου θελει εγω βαζω ενα nannoxx 9500 να τον συγκρινουμε με τον 8000 και αμa σε οποιο καναλι hd θελετε
αν ο 8000 παιξει καλυτερα χανω τον δεκτη μου

και προτινω να ειστε εκει ολοι και οσα μελη θελουν

θελει εγω βαζω ενα nannoxx 9500 να τον συγκρινουμε με τον 8000 και αμa σε οποιο καναλι hd θελετε
αν ο 8000 παιξει καλυτερα χανω τον δεκτη μου

Φίλε νομίζω παρεκτρέπεσαι !
Ειλικρινά εύχομαι (και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω) να παίζει καλύτερα, αλλά όχι και να βάζουμε στοιχήματα εδώ !

εσυ τι δεκτη εχεις φιλε?
Τι σημασία έχει αυτό?
Τη γνώμη μου για τους 800/8000 την έχω πει παλιότερα, αν δεις τα διάφορα συγκριτικά που κάναμε θα την δεις.
Ενημερωτικά έχω τους dm800/octagon 918 αλλά την εικόνα του από διετίας παλιού μου δέκτη Ηomecast 5101 δεν την έχω δει πουθενά ως τώρα !(σε όσους έχω δει πάντοτε !! )

Το να εκφραζει καποιος μια αποψη περι εικονας για καποιον-καποιους δεκτες τον κανει εμπαθη με αυτους?
Και γιατι εσεις που τους υπερασπιζεστε και απορω με το παθος σας,να μην εχετε αλλους σκοπους και να ειμαστε εμεις οι εμπαθεις με τους δεκτες?
Αν δεν παραδεχτειτε τα οποια προβληματα του δεκτη και μιλαω μονο για αυτους που ειναι απλοι καταναλωτες δεν βλεπω τον τροπο να διορθωθουν αυτα.
Τα 40 ποστ φιλε δεν προερχονται ουτε απο 10 ατομα.Και δεν νομιζω οτι σε προσβαλε καποιος.
Για 'παπαγαλακια','αλεπουδες' κτλ. αν θελετε να μιλατε καθαρα,εγω δεν τα καταλαβαινω αυτα.

Χαιρετισματα στους 15 επισκεπτες που απλως διαβαζουν απο κατω.:ernaehrung004:

Τι σημασία έχει αυτό?
Τη γνώμη μου για τους 800/8000 την έχω πει παλιότερα, αν δεις τα διάφορα συγκριτικά που κάναμε θα την δεις.
Ενημερωτικά έχω τους dm800/octagon 918 αλλά την εικόνα του από διετίας παλιού μου δέκτη Ηomecast 5101 δεν την έχω δει πουθενά ως τώρα !(σε όσους έχω δει πάντοτε !! )

μπραβο για το ποστ αυτο γιατι η αληθεια πρεπει να λαμψει σιγα σιγα με τους δεκτες
οσο για τα στοιχηματα δεν ειναι σωστο εχεις δικιο
αλλα μια δοκιμασι πρεπει να γινει καπου σε φιλικα πλαισια και οργανομενα

Απάντηση: Re: εικονα dreambox 8000

εδω παππας εκει παππας που ειναι!!!!!!:jester::listen::aetsch:

Το θεμα ειναι σοβαρο και αν θες πες την αποψη σου.Σε κανενα Ελληνικο φορουμ δεν εχει αναπτυχθει τετοιο θεμα.Δεν χρειαζεται να υποβαθμιζεις το θεμα ετσι.Ανοιχτηκε για να ακουστουν αποψεις.Το οτι καποιοι ξεφευγουν αναγκαζουν δυστυχως και εμενα να γραφω κατι παραπανω.

Στο προηγουμενο ποστ μου αναφερομαι στον Jowfox για τα 40 ποστ.
Voreio kai Dimfil για παπαγαλακια και αλεπουδες.

οχι σε dvi ηταν το ειδα εκει αφου ελεγα και εγω μα ειναι δυνατον
να περασει σημα απο dvi:gossip::turtle::turtle:

Και που σε αφού θες να αναπτύξουμε το παρόν θέμα πες μας τώρα για να έχουμε την πιο τέλια εικόνα σε κανάλια HD τι πρέπει να έχει ένας δέκτης από μεριά υλικού για να είναι άψογος στα κανάλια αυτα

απο την στιγμη που μεχρι τωρα δεν εχει βγει δεκτης που να εχει καλη εικονα hd απο dvi θυρα αρχιζεις και το ψαχνεις διαφορετικα ειναι απλο το πραμα
γιαυτο σου ελεγα για τον opticum να τον δεις και να μας πεις
οσο αναφορα τον dream τον κρατας και τον δουλεβεις οπως ξερεις
τουλαχιστον εισαι σε ενα δεκτη που πληρωσες καποια χρηματα και εισαι εκει
επισις εχω ακουσει και για ενα κλωνακι με θυρα hdmi αμα παιξει καλα
αυτο εσυ θα πας να αγορασεις τον 8000:2thumb22sup::2thumb22sup:

@KAPA7
Δεν νομίζω να τίθεται θέμα ποιότητας εικόνας ανάμεσα σε σύνδεση hdmi-Dvi.
Για τις προδιαγραφές της δορυφορικής hd εκπομπής πιστεύω είναι ισάξια.
Αλλού παίζονται οι διαφορές στην εικόνα (εσωτερικά κυκλώματα επεξεργασίας εικόνας ,λογισμικό κλπ.)

DVI-D (dual-link DVI) can support 3840 x 2400 @ 60Hz.
DVI-I means connector/cable carries digital and analogue signal
DVI-A means connector/cable carries analogue signal only
DVI-D means connector/cable carries digital signal only

Then DVI-I and DVI-D are both available in single-link and dual-link versions. Dual-link HDMI is specified, but I haven't seen any implementations yet.

Would be fantastic if Lumagen Pro HDP supported dual-link DVI-D, I don't know if it does perhaps Gordon could confirm?

Supporting dual-link is relatively simple, and only a matter of a second TMDS Transmitter chip on the DVI output. I expect we'll see scalers supporting this, if they support higher resolutions than 1920x1080, in 2006 or beyond.

Although supporting higher resolutions isn't simply limited to digital signal bandwidth, the scaler's processors have to have enough grunt to support scaling to higher resolutions too.

Re: Απάντηση: Re: εικονα dreambox 8000

giannikos αφού θες να αναπτύξουμε το παρόν θέμα πες μας τώρα για να έχουμε την πιο τέλια εικόνα σε κανάλια HD τι πρέπει να έχει ένας δέκτης από μεριά υλικού για να είναι άψογος στα κανάλια αυτα?

Το Digital Visual Interface (DVI) αποτελεί ένα πρότυπο μετάδοσης σήματος video σε ψηφιακές οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως οι LCD και οι ψηφιακοί βιντεοπροβολείς. Αναπτύχθηκε από την ομάδα Digital Display Working Group (DDWG). Σχεδιάστηκε κυρίως για τη μεταφορά ασυμπίεστου ψηφιακού video. Στην καθαρά ψηφιακή του εκδοχή (DVI-D) είναι μερικώς συμβατό με το πρότυπο HDMI.

Οι ακροδέκτες διαφόρων εκδοχών βυσμάτων DVI

Χρωματικός κώδικας ακροδεκτών DVI

Ένα βύσμα DVI-I υποστηρίζει το αναλογικό πρότυπο VGA, για λόγους συμβατότητας. Γενικά, υπάρχουν οι ακόλουθες εκδοχές DVI:
  • DVI-D (μόνο ψηφιακή μετάδοση)
  • DVI-A (μόνο αναλογική μετάδοση)
  • DVI-I (ψηφιακή και αναλογική μετάδοση)
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μία δεύτερη σύνδεση δεδομένων υψηλής ανάλυσης, γνωστή ως DVI-DL (dual link).

Οι συσκευές τηλεόρασης και DVD-players που υποστηρίζουν συνδέσεις DVI, μεταδίδουν κρυπτογραφημένο σήμα μέσω του πρωτοκόλλου HDCP, για λόγους προστασίας από την ψηφιακή αντιγραφή.

To ΗDMI χρησιμοποιεί βύσματα μικρότερου μεγέθους από τα αντίστοιχα του DVI γεγονός που κάνει την ενσωμάτωσή του σε συσκευές ευκολότερη και επιπροσθέτως προσφέρει χαρακτηριστικά εμπέδησης που επιτρέπουν την χρήση πολύ μακρύτερου καλωδίου που μπορεί να φθάσει τα 25 μέτρα σε αντίθεση με το καλώδιο του DVI πoυ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 5 μέτρα. Το γεγονός ότι το HDMI είναι συμβατό με το DVI επιτρέπει σε συσκευές που υποστηρίζουν το δεύτερο να συνδέονται σε συστήματα που υποστηρίζουν το πρώτο, με την χρήση απλών μετατροπέων.

πηγη wikipedia

Last edited:
Απάντηση: Re: εικονα dreambox 8000

Άρα giannikos το συμπέρασμα είναι ότι αφού δεν έχεις ιδέα από τον συγκεκριμένο δέκτη που συζητάμε για πιο λόγο τότε βγάζεις το συμπέρασμα ότι έχει την πιο χάλια εικόνα διάβασε και αυτά που έγραψε ο φίλος martinoffroad και βγάλε τα συμπεράσματα σου

Ναι, δεν εχω ιδεα.Αρα, το συμπερασμα ειναι οτι ο απλος καταναλωτης θα αγοραζει οτι λενε καποιοι,θα βλεπει ,αλλα η αποψη του δεν θα μετραει.

Ας περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα να βγουν και άλλες αναβαθμίσεις για τον δέκτη αυτόν και τότε θα δούμε τι θα λέτε δεν είναι όλα τυχαία πράματα σε αυτόν τον κόσμο ας προσπαθήσουμε να δώσουμε τον κόσμο να καταλάβει τα ιδία λεγάμε και για τον 800αρη άρχισε και αυτός να παίρνει τον δρόμο του μην ξεχνάς ότι η μάρκα τον δέκτων αυτόν έχουν πλήρες στήριξη από της ομάδες που βγάζουν της αναβαθμίσεις και πολλά αλλά για τους δέκτες αυτούς

Re: Απάντηση: Re: εικονα dreambox 8000

Ναι, δεν εχω ιδεα.Αρα, το συμπερασμα ειναι οτι ο απλος καταναλωτης θα αγοραζει οτι λενε καποιοι,θα βλεπει ,αλλα η αποψη του δεν θα μετραει.
Και φυσικά η απόψεις όλων μετράνε αλλά τα σχόλια να είναι και αυτά αντάξια οπως σου λέω πιο πάνω είναι ακόμα νωρίς για να βγάλεις κακά συμπεράσματα γιατί στο τέλος θα γελάν μαζί σου άλλη μετά από κάνα 2-3 μηνες, μην τον κατηγορείς άδικα και παραπλανείς κόσμο με λάθος πληροφόρηση όλοι μαζί από κοινού θα την βρούμε την άκρη μην ξεχνάς ότι ειναι νέο κομμάτι στην αγορά

Μα, είναι δυνατόν;
Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι η δική του γνώμη μπορεί να έχει ισχυρότερη δόση αντικειμενικότητας από οποιονδήποτε άλλο;
Είναι δυνατόν να αμφισβητούν μερικοί με απόλυτο τρόπο αυτό που κάποιος αναφέρει ότι είδε; Χωρίς καν να αφήσουν μια πιθανότητα να έχουν άδικο;
Είναι δυνατόν να υπάρχει συστηματική εμπάθεια μερικών προς τους dreambox λες και εμείς ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είναι το καλύτερο προϊόν της αγοράς;
Είναι δυνατόν να επιμένουν μερικοί να παραβλέπουν το γεγονός ότι η "εικόνα" ως προς την ποιότητά της έχει ισχυρή "δόση" υποκειμενικής άποψης;

Ξαναρωτάω... Ποιος νομίζει ότι μπορεί να έχει αντικειμενική γνώμη επί του θέματος; Ποιος έχει δει όλους τους δέκτες της αγοράς και σε σύστημα που να μπορεί να δείξει τις διαφορές τους;

Όποιος απαντήσει καταφατικά, μάλλον ανήκει στη συμπαθή κατηγορία των "ξερόλων" (εκ του "ξερόλα")...
Σταματήστε να τσακώνεστε με τους υπόλοιπους... Έτσι και αλλιώς δεν πείθετε κανένα...
Όταν ακούω κάθετη και απόλυτη γνώμη του τύπου "ο τάδε δέκτης έχει μάπα/καλή/τέλεια εικόνα, εγώ στο λέω..." μου έρχεται στο μυαλό η γνωστή διαφήμιση του Λουμίδη: "Εμείς οι έλληνες ξέρουμε απ'όλα..." και καπάκι η παροιμία "όπου ακούς πολλά κεράσια κλπ".

Αντί να τσακώνεστε για το δέκτη σας, κοιτάξτε να τον χαρείτε μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορείτε γι'αυτόν... Δεν είναι καλύτερα; Και για εσάς, και για εμάς...

ΥΓ. Μου'ρθε κι άλλη παροιμία. "Όσα δε φτάνει η αλεπού..."

Dimfil για άλλη μία φορά προσυπογράφω τα γραφόμενά σου!
Η πλάκα ειναι ότι αν έβαζα κι εγω για nickname τμηματα απο το ονοματεπώνυμό μου (όπως υποθέτω ότι κάνεις)...με πρώτο το όνομα, θα έπρεπε να εμφανίζομαι στα φόρουμ ως...Fildim !