Είμαστε εθισμένοι?

Bεβαίως και εγώ απο τότε που έγινα Μπαμπάς ρευστοποίησα το σημαντικότερο μέρος της τρέλλας μου για τις μηχανές (χωρίς όμως να τις εγκαταλείψω) και έτσι μου επετράπη να ασχοληθώ με το έτσι κιαλλιώς γερασμένο σύστημα μου και την δισκοθήκη μου τα οποία μπορώ να απολαμβάνω μέσα στα πλαίσια της οικογενείακής γαλήνης.
Συμπέρασμα απο εκεί που τα έχωνα κάπου αλλού τώρα τα έχωσα-χώνω (στο μέτρο του δυνατού και της λογικής) στο σύστημα και την δισκοθήκη μου.
Συμπέρασμα συμφωνούμε οτι the difference between men and boys is the price of their toys.
Παρόλα αυτά δεν παύω να είμαι ευγνώμων στο οτι έστω και με ένα χόμπι έχω την άνεση να ασχοληθώ και φυσικά τίποτα απο αυτά που έχω αναφέρει σε προηγούμενο post μου στο νήμα αυτό δεν αναιρείται.

Το παν είναι να καταλαβαίνεις ότι είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή ΧΟΜΠΥ, μιά απασχόληση για να περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου, να χαλαρώνεις, να ξεχνιέσαι, να παίρνεις δύναμη για να ανταπεξέλθεις σε πιό απαιτητικές δραστηριότητες-για παράδειγμα την οικογένεια και τη δουλειά σου. Και ότι στο/στα χόμπυ σου ανήκει μόνο ότι περισσεύει από τον χρόνο, το χρήμα και την ενέργειά σου. Αν τα μηχανήματα ή η δισκοθήκη σου είναι το επίκεντρο της ζωής σου τότε κάτι δεν πάει καλά με σένα.

Το παν είναι να καταλαβαίνεις ότι είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή ΧΟΜΠΥ, μιά απασχόληση για να περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου, να χαλαρώνεις, να ξεχνιέσαι, να παίρνεις δύναμη για να ανταπεξέλθεις σε πιό απαιτητικές δραστηριότητες-για παράδειγμα την οικογένεια και τη δουλειά σου. Και ότι στο/στα χόμπυ σου ανήκει μόνο ότι περισσεύει από τον χρόνο, το χρήμα και την ενέργειά σου. Αν τα μηχανήματα ή η δισκοθήκη σου είναι το επίκεντρο της ζωής σου τότε κάτι δεν πάει καλά με σένα.

Έτσι ακριβώς είναι!!-bye-

Το ιδιο post διάβασα και στο AV SITE!!!!

Τι να πώ???
Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι Κύριοι προς ενημέρωση τους
έχουν τον χρόνο να βάζουν τα ιδια ερωτήματα και στα 2 sites λες και δεν έχουν άλλη δουλεια πέρα απο αυτό ..
εκτός αν αυτό είναι μέρος της δουλειάς τους

ΑϊΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Απάντηση: Re: Είμαστε εθισμένοι?

Τι να πώ???
έχουν τον χρόνο να βάζουν τα ιδια ερωτήματα και στα 2 sites λες και δεν έχουν άλλη δουλεια πέρα απο αυτό ..

ΑϊΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν σε καταλαβαίνω, αφού εσύ έχεις χρόνο να διαβάσεις και τα δύο site κάποιος άλλος έχει χρόνο να το ποστάρει και στα δύο site! Που βλέπεις το κακό σε αυτό;

Απάντηση: Re: Είμαστε εθισμένοι?

Τι να πώ???

ΑϊΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Χρόνια πολλά φίλε μου.

Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις και "απο εκεί" σχετικά.
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Μόνο να γελάσω μπορώ!!!!!!!!

Τι να πώ???

ΑϊΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
E και ειναι κακο να ποσταρεις σε 2 site?...κ γω ασχολουμαι με αλλα 2 φορα στο εξωτερικο...δε το ξερα οτι υπογραφω κανα συμβολαιο αποκλειστικου ποσταρισματος... :BDBDG54:

Re: Απάντηση: Re: Είμαστε εθισμένοι?

Δεν σε καταλαβαίνω, αφού εσύ έχεις χρόνο να διαβάσεις και τα δύο site κάποιος άλλος έχει χρόνο να το ποστάρει και στα δύο site! Που βλέπεις το κακό σε αυτό;

χαχαχαχαχα

Δεν ξερω αν εχετε μεινει επαρχία...
αλλοι ρυθμοί και διαφορετικη αξιοποιηση του χρόνου
Για μας εδω ειναι διαφορετικά
Ισως για μενα να ειναι υπερβολικό να κάνεις 2 ωρες την ημέρα....τσατ

Αλλά εχω 2 ωρες κινηση, 10 ωρες δουλεια, 6 ωρες υπνο, αντε μεινανε και αλλες 6....που για ενα καφε θελεις 2-3 (και ουσιαστικά εχεις κάτσει τη μια)

Μηπως ειναι πιο παράλογο να εισαι 2ωρες στη κινηση/ημερα από το να κάνεις 2ωρες σερφαρισμα?
Μπας και στραβαρμενίζουμε εμεις? λεω τωρα

E και ειναι κακο να ποσταρεις σε 2 site?...κ γω ασχολουμαι με αλλα 2 φορα στο εξωτερικο...δε το ξερα οτι υπογραφω κανα συμβολαιο αποκλειστικου ποσταρισματος... :BDBDG54:

Φιλαρακι γερά και καλή ανάσταση

Άστα, αυτό το θέμα ήμουν έτοιμος να ανοίξω
προ ημερών...

Εθισμένοι ακριβώς...

Παν μέτρον άριστο

αν και σε γενικές γραμμές είμαι της άποψης ότι το καλό πράγμα πρέπει να το πληρώσεις συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αναζητά οικονομικές λύσεις έτσι ώστε να μην ξεφύγει ο έλεγχος. γιατί είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φθηνά πράγματα που κάνουν αξιοπρεπέστατα τη δουλεια τους. τώρα, όσο αφορά αυτούς που έχουν πανακριβα συστήματα χωρίς να έχουν σπίτι,αυτό θεωρώ ότι φλερτάρει με την αναξιοπρέπεια και σε τελική ανάλυση με την φτήνια που δεν χαρακτηρίζει έναν audiophile...

αν και σε γενικές γραμμές είμαι της άποψης ότι το καλό πράγμα πρέπει να το πληρώσεις συχνά πιάνω τον εαυτό μου να αναζητά οικονομικές λύσεις έτσι ώστε να μην ξεφύγει ο έλεγχος. γιατί είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φθηνά πράγματα που κάνουν αξιοπρεπέστατα τη δουλεια τους. τώρα, όσο αφορά αυτούς που έχουν πανακριβα συστήματα χωρίς να έχουν σπίτι,αυτό θεωρώ ότι φλερτάρει με την αναξιοπρέπεια και σε τελική ανάλυση με την φτήνια που δεν χαρακτηρίζει έναν audiophile...

Εσυ να τα βλέπεις Καπετάνιε που έχεις βάλει το σύστημα στη γαλέρα για να έχουν υγρασία οι μεσαίες....:ADFADF1:

Δηλαδη sorry φιλαράκι πιστευεις οτι αυτοί που εχουν πάρει δάνειο να αγοράσουν σπίτι ή αυτοκίνητο ή σκάφος
ειναι δικά τους?
θα γίνουν...αν γινουν μετά από πολλααα χρονια
αλλά μεχρι τοτε μπορεί κατι να στραβώσει....μονο η eurobank το 2008 εκανε 150.000 κατασχεσεις ''φρεσκων'' δανειων.
και δανεια για τα παραπάνω εχει το μεγαλύτερο ποσοστο που νομίζει οτι εχει την ιδιοκτησία
τουλάχιστον τα μηχανήματα μπορείς να τα πάρεις με καταναλωτικό, δεν μπορουν να σου τα κατάσχουν και μεχρι 100.000 δεν πας φυλακή
αν σε μαυρίσουν κατι θα σου μεινει βρε αδερφε
για παρηγορία:flipout::flipout:

Last edited:

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το αν κάποιος θα αγοράσει σπίτι ή σύστημα είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Μπορείς άνετα να ζεις στο νοίκι αξιοπρεπώς, σε άλλες χώρες είναι πολύ διαδεδομένο ακόμα και εύποροι άνθρωποι να μην αγοράζουν σπίτι για να μη μπουν στη διαδικασία φόρων, τελών, εισφορών κλπ που συνεπάγεται η ακίνητη περιουσία. Η μανία με την ιδιόκτητη στέγη είναι μιά καθαρά ελληνική ψύχωση.

Βεβαίως στο εξωτερικό το κόστος της αγοράς σπιτιού δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο ελληνικό, οπότε είναι λογικό το να μην έχουν αντίστοιχη μανία ιδιοκτησίας όπως έχουμε εμείς εδώ.

Από την άλλη στο εξωτερικό έχουν μάθει να μην χτίζουν εύκολα σχέσης δέσμευσης - εξάρτησης, και διατηρούν μια μεγαλύτερη ευελιξία στις αλλαγές και μια περισσότερη ελευθερία με την έννοια πως δεν αφήνονται εύκολα στο παιχνίδι να τους "κατέχει" η όποια ιδιοκτησία τους.

Γιατί τους περισσότερους από εμάς που ζούμε σε αυτή τη χώρα και ασχολούμαστε με το υπέροχο αυτό χόμπι, μας "κατέχει" το σύστημά μας και όχι εμείς αυτό, όπως κανονικά θα έπρεπε. Η μάλλον, για να μη γενικεύω όλοι περάσαμε κάποια στιγμή από αυτό το στάδιο από το οποίο δύσκολα ξεφεύγεις είναι η αλήθεια. Δεν έχω διάθεση να κρίνω κανέναν γι αυτό.

Απλά πιστεύω πως πάντα βλέπεις και ακούς πιο καθαρά όταν ξεπεράσεις αυτό το στάδιο.

Γιατί τους περισσότερους από εμάς που ζούμε σε αυτή τη χώρα και ασχολούμαστε με το υπέροχο αυτό χόμπι, μας "κατέχει" το σύστημά μας και όχι εμείς αυτό, όπως κανονικά θα έπρεπε. Η μάλλον, για να μη γενικεύω όλοι περάσαμε κάποια στιγμή από αυτό το στάδιο από το οποίο δύσκολα ξεφεύγεις είναι η αλήθεια. Δεν έχω διάθεση να κρίνω κανέναν γι αυτό.

Απλά πιστεύω πως πάντα βλέπεις και ακούς πιο καθαρά όταν ξεπεράσεις αυτό το στάδιο.

+ 1000 (τουλάχιστον εγώ το έχω περάσει το στάδιο, και τώρα που τα βλέπω αποστασιοποιημένα τα πράγματα, καταλαβαίνω ότι είναι μια ψυχοφθόρος διαδικασία που τελικά σε απομακρύνει από τη μαγεία της μουσικής)

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το αν κάποιος θα αγοράσει σπίτι ή σύστημα είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Μπορείς άνετα να ζεις στο νοίκι αξιοπρεπώς, σε άλλες χώρες είναι πολύ διαδεδομένο ακόμα και εύποροι άνθρωποι να μην αγοράζουν σπίτι για να μη μπουν στη διαδικασία φόρων, τελών, εισφορών κλπ που συνεπάγεται η ακίνητη περιουσία. Η μανία με την ιδιόκτητη στέγη είναι μιά καθαρά ελληνική ψύχωση.

Συμφωνώ μ' αυτό. Αν είναι καλό το σπίτι, ποια η διαφορά να δίνεις 30 χρόνια νοίκι στην τράπεζα + φόρους κλπ με το να τα δίνεις στο ενοίκιο;