Το θέμα της τιμολογησης του καφέ ως ρόφημα είναι τελείως υποκειμενικό.
Και εγώ έχω πιει καφέ στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Βενετία, στην Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα.
Το πόσο θα τιμολογήσει τον καφέ κάθε καφετέρια είναι τελείως υποκειμενικό και δεν μπορεί να οριστεί όπως σε ένα προιόν μαζικής παραγωγής *παράδειγμα μακαρόνια). Πόσο κοστίζει η πιάτσα, ο ήλιος, τα έπιπλα, το ρεύμα, η βενζίνη, το σερβις, η καφετιέρα, τα ηχητικά συστήματα, τα air condition, τα δικαιωματα ΑΕΠΙ κλπ...
Το να φέρω και να δείξω εδώ μια απόδειξη από καφετέρια, δεν έχει καμία ουσία, γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς τι έχει προσφέρει η καφετέρια.
Είναι σαν να παραπονιέμαι γιατί τα ΒΜW είναι ακριβά αφού αυτοκίνητα είναι και αυτά κλπ....
Τo θέμα μπορεί να τεθεί από την αρχή έτσι:
Πήγα και ήπια καφέ και κόστιζε 5 ευρώ, αλλά έχω παράπονα, ότι ήταν μάπα ο καφές.
ή πήγα και ήπια καφέ και κόστιζε 5 ευρώ αλλα έχω παράπονα γιατί ξεπάγιασα ή έφαγα πολύ καπνό λόγω κακού εξαερισμού, ή ήταν αγενής η σερβιτόρα, ή δεν ήταν καλός ο ήχος κλπ. πάλι κατανοητό.
Τώρα να πεις παραπονιέμαι γιατι κόστιζε 5 ευρώ επειδή δεν έχω λεφτά και θα ήθελα να κοστίζει 1 ευρώ είναι λίγο άτοπο.