ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Re: Απάντηση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Σε όσα ευρωπαϊκά καφέ εχω κάτσει, πάντα φέρνουν και ένα ποτήρι νερό. Δεν είμαστε και στην Ινδία να θέλεις οπωσδήποτε εμφιαλωμένο.

Ετσι.

Και εμφιαλωμενο σου φερνουν μονον οταν το ζητησεις.

Οχι κουτοπονηρα......στο σερβιρουν και γραφει το κοντερ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Σε όσα ευρωπαϊκά καφέ εχω κάτσει, πάντα φέρνουν και ένα ποτήρι νερό. Δεν είμαστε και στην Ινδία να θέλεις οπωσδήποτε εμφιαλωμένο.

Εγώ έχω ακριβώς αντίθετη εμπειρία. Ούτε για δείγμα ποτήρι νερό και αν ζητήσεις σου φέρνουν εμφιαλωμένο (και φυσικά ΔΕΝ έχω την απαίτηση για εμφιαλωμένο ούτε μ' ενδιαφέρει να μου φέρουν εμφιαλωμένο).

Υ.Γ. Δεν συζητάω ότι το σκηνικό να τριγυρνάει με την κανάτα το νερό και να ξαναγεμίζει το ποτήρι αγγίζει τα όρια της φαντασίας έξω....

Και σε αρκετες ευρωπαικες χωρες σου φερνουν ενα κρασοποτηρο με νερο, το οποιο ειναι και γκαζατο...

Εγώ έχω ακριβώς αντίθετη εμπειρία. Ούτε για δείγμα ποτήρι νερό και αν ζητήσεις σου φέρνουν εμφιαλωμένο (και φυσικά ΔΕΝ έχω την απαίτηση για εμφιαλωμένο ούτε μ' ενδιαφέρει να μου φέρουν εμφιαλωμένο).

Υ.Γ. Δεν συζητάω ότι το σκηνικό να τριγυρνάει με την κανάτα το νερό και να ξαναγεμίζει το ποτήρι αγγίζει τα όρια της φαντασίας έξω....
Έχει καταντήσει φαινόμενο πραγματικά!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Αυτό το συνάντησα πριν ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη...

Και ακόμα μια σημαντική διαφορά από τους ξένους που την ξεχνάμε αλλά είναι σημαντική:

Ετσι και κάνεις το τραγικό λάθος να ζητήσεις νερό τέλος η διαφορά και ο μύθος του ότι στο εξωτερικό σε κεντρικές γνωστές τοποθεσίες είναι πιό φθηνός ο καφές.

Να συγκρίνουμε τα ίδια : καφές + νερό (που ως γνωστόν στις ελληνικές καφετέριες ρέει άφθονα).

Τι να το κάνω να μου λένε 2 ευρώ ο έσπρέσσο και άλλα 2 το μπουκαλάκι το νερό..... (αληθινό παράδειγμα)

+1000 για το νερο..Αδικαιολογητα ακριβό.. Στην Βαυαρια, το νερο ήταν πιο ακριβό από την μπυρα!
Τωρα για τις ελληνικές καφετέριες: Οντως η τιμές είναι εξοργιστικά ακριβές, αλλα όπως είπαν και άλλοι, τα ενοίκια είναι τρελά (τώρα αρχίζει να αλλάζει η κατάσταση), πληρωναν και "αέρα" και τα μαγαζια είναι "υπερπαραγωγές" σε θέμα εξοπλισμού σε σχέση με το εξωτερικό, οπου και στο monte carlo να πας, θα δεις πλαστική καρεκλα του γύφτου έξω από τα γνωστά cafe! Οσο για την ποιότητα του καφέ, από την δικη μου εμπειρία είμαστε σε πολύ καλο επίπεδο. Μονο στην Ιταλια έχω πιει καλύτερο espresso, γιατί για cappucino μπορεί να σου σερβίρουν μπουρμπουλιστο αφρόγαλα ( οι Ιταλοι δεν το πολύ-πίνουν εκτος πρωινού όπως και δεν πίνουν κρύο καφέ). Τα ιδια και χειρότερα διαπίστωσα σε Γαλλια, Γερμανια, Αυστρια, Ολλανδια, Νορβηγια. Στην Αμερική μπορείς να βρεις καλο καφέ αλλα σε ψαγμενα cafe με κουλτούρα barista..
Τελος, υπάρχει και ο παράγων "προστασία"... Δυστυχως, πολλοί καταστηματάρχες είναι έρμαια των μαφιόζων..

Βεβαια, ζούμε και στην χωρα του "ανοίγω επιχείρηση χωρίς να έχω ιδέα αν συμφέρει". Γεμισαμε καφετέριες, όπως είχαμε γεμίσει βιντεοκλάμπ και μπουτίκ ρούχων..
Πως να δουλέψουν όλοι, ειδικά τώρα που υπάρχει κρίση; Καποιοι απλα έχουν ακριβές τιμές γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν. Καποιοι από αισχροκέρδεια..

+ 1000.

Μονο στην Ιταλια έχω πιει καλύτερο espresso, γιατί για cappucino μπορεί να σου σερβίρουν μπουρμπουλιστο αφρόγαλα ( οι Ιταλοι δεν το πολύ-πίνουν εκτος πρωινού όπως και δεν πίνουν κρύο καφέ).

Τι μου θύμισες τώρα.... πήγα κι εγώ να παραγγείλω freddo.... και τί έκαναν τα άτομα....
Γαλλικό σε νεροπότηρο με παγάκια. Δεν πίστευα στα μάτια μου :flipout::flipout::flipout:

Τι μου θύμισες τώρα.... πήγα κι εγώ να παραγγείλω freddo.... και τί έκαναν τα άτομα....
Γαλλικό σε νεροπότηρο με παγάκια. Δεν πίστευα στα μάτια μου :flipout::flipout::flipout:

Οντως... Σε κάποια πιο international καφέ, είχαν και το δικό μας Freddo που το έλεγαν Cappucino Freddo Style Greco!!!

Re: Απάντηση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Και εγώ θεωρώ απαράδεκτο ο privet dance να κοστίζει 50 . Άσε που αν τελικά βγεις ραντεβού μαζί της, θα σου ζητήσει να πάτε και για καφέ, σε ακριβό μέρος....... ΣΚΑΤΑ

Έχει πάει τόσο!?

Εχετε μείνει πίσω ρε.....

Μιλάμε πέφτει το παζάρι της αρκούδας. Ξέχνα το 50άρικο, με ένα 20άρι σου έρχονται δύο...... :p

Χώρια που γνωστό μαγαζί γέμισε τον κόσμο αφίσες..... 8 ποτό - 8 χορός...... :laugh:

Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη πολύ "λίπος", αφού υπάρχει κόσμος που πλερώνει θα έχουν και τέτοιες τιμές.
Αυτά βλέπει το ΔΝΤ, ΕΚΤ μαζί με τους ντόποιους δοσίλογους και μας σφάζουν στα χαράτσια.

Ε, τι να κάνουν οι άνθρωποι αφού αυτός είναι ο Caffe' Freddo!!!

Επειδή εμείς έχουμε σκίσει τα πάντα όλα με τα φραπουτσίνα, φρεντοτσίνα και όλα τα εις -τσίνα, πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν μεταπτυχιακό για να καταλάβουν τι εννοούμε όταν λέμε Freddo??-bye-

Ε, τι να κάνουν οι άνθρωποι αφού αυτός είναι ο Caffe' Freddo!!!

Επειδή εμείς έχουμε σκίσει τα πάντα όλα με τα φραπουτσίνα, φρεντοτσίνα και όλα τα εις -τσίνα....

Mονο Αλ Πατσινα δεν εχουν βγαλει ακομα....:D

Το θέμα της τιμολογησης του καφέ ως ρόφημα είναι τελείως υποκειμενικό.
Και εγώ έχω πιει καφέ στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Βενετία, στην Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα.
Το πόσο θα τιμολογήσει τον καφέ κάθε καφετέρια είναι τελείως υποκειμενικό και δεν μπορεί να οριστεί όπως σε ένα προιόν μαζικής παραγωγής *παράδειγμα μακαρόνια). Πόσο κοστίζει η πιάτσα, ο ήλιος, τα έπιπλα, το ρεύμα, η βενζίνη, το σερβις, η καφετιέρα, τα ηχητικά συστήματα, τα air condition, τα δικαιωματα ΑΕΠΙ κλπ...

Το να φέρω και να δείξω εδώ μια απόδειξη από καφετέρια, δεν έχει καμία ουσία, γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς τι έχει προσφέρει η καφετέρια.

Είναι σαν να παραπονιέμαι γιατί τα ΒΜW είναι ακριβά αφού αυτοκίνητα είναι και αυτά κλπ....

Τo θέμα μπορεί να τεθεί από την αρχή έτσι:
Πήγα και ήπια καφέ και κόστιζε 5 ευρώ, αλλά έχω παράπονα, ότι ήταν μάπα ο καφές.
ή πήγα και ήπια καφέ και κόστιζε 5 ευρώ αλλα έχω παράπονα γιατί ξεπάγιασα ή έφαγα πολύ καπνό λόγω κακού εξαερισμού, ή ήταν αγενής η σερβιτόρα, ή δεν ήταν καλός ο ήχος κλπ. πάλι κατανοητό.

Τώρα να πεις παραπονιέμαι γιατι κόστιζε 5 ευρώ επειδή δεν έχω λεφτά και θα ήθελα να κοστίζει 1 ευρώ είναι λίγο άτοπο.

Δεν είναι τυχαίο που η Nestle έστειλε η ίδια δικούς τις άνθρωπος για να διαπιστώσουν γιατί η Έλληνες έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ στον κόσμο σύνφωνα με τον πληθυσμό.
Ο καφές στην Ελλάδα παραμένει ακριβώς όπως και να έχει.

Απάντηση: Re: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

ή πήγα και ήπια καφέ και κόστιζε 5 ευρώ αλλα έχω παράπονα γιατί ξεπάγιασα ή έφαγα πολύ καπνό λόγω κακού εξαερισμού, ή ήταν αγενής η σερβιτόρα, ή δεν ήταν καλός ο ήχος κλπ. πάλι κατανοητό.

Hi Endάς είσαι??:D

Τις προάλλες παραπονέθηκα σε ένα καφέ με οθόνη και βιντεοπροβολέα για τις κάκιστες συνθήκες προβολής. Εξήγησα στον ιδιοκτήτη, όσο πιο ευγενικά μπορούσα, ότι ο υπερβάλλων φωτισμός καταστρέφει το ansi της εικόνας δημιουργώντας απαράδεκτο πέπλο αφαιρώντας της ζωντάνια και punch. Επίσης, διαμαρτυρήθηκα διότι τα χρώματα ήταν αλλού γι' αλλού εξηγώντας του ότι η δικαιολογία πως ο προβολέας δεν διαθέτει cms δεν αποτελεί πανάκεια. Φαντάσου ότι ούτε το brightness-contrast δεν είχε ρυθμίσει. Ασφαλώς και άμεσα του πρότεινα τα πατερνάκια του AVforums τα οποία, άκουσον άκουσον, δεν εγνώριζε!!! Για greyscale και gamma, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται...απαράδεκτη κατάσταση!!!

Αποτέλεσμα:

Ο καφές κερασμένος και τα γκαρσόνια με συνόδεψαν στο σπίτι χαμογελώντας συνέχεια!!!:D:silly:

Φανταζομαι σε συνόδευσαν έως το ασθενοφόρο οπου και σου φορεσαν τον ζουρλομανδύα, ε;

:p

Βλέποντας πάλι την απόδειξη στην πρώτη σελίδα, μοιάζει να είναι απο γνωστή μεγάλη αλυσίδα που όντως κοπανάει τις τιμές. Ο καφες τους πάντως στο τοπικό κατάστημα δεν πίνεται...