ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Το θεμα το εθεσα αρχικα οχι για να παραπονεθω γιατι το συγκεκριμενο καταστημα το εχει 5 ευρω (γι αυτο και στις αποδειξεις δεν φαινεται η επωνυμια) αλλα για το πως ενεργουμε/αντιδρουμε εμεις...
Εχω την αισθηση οτι απλως δεν αντιδρουμε ακομα και αν μας φανει εξοργιστικα ακριβος ο καφες.
Το οτι το καταστημα μπορει να τον εχει 5 ευρω ειναι δικαιωμα του.

Το θεμα το εθεσα αρχικα οχι για να παραπονεθω γιατι το συγκεκριμενο καταστημα το εχει 5 ευρω (γι αυτο και στις αποδειξεις δεν φαινεται η επωνυμια) αλλα για το πως ενεργουμε/αντιδρουμε εμεις...
Εχω την αισθηση οτι απλως δεν αντιδρουμε ακομα και αν μας φανει εξοργιστικα ακριβος ο καφες.
Το οτι το καταστημα μπορει να τον εχει 5 ευρω ειναι δικαιωμα του.

Συμπτωματικα & με κάθε επιφύλαξη, είδα κάτι διαφημίσεις στην τηλεόραση που σηματοδοτούν πόλεμο τιμών μεταξύ αλυσίδων όπως ο Γρηγορης και το everest με τιμές όλων των καφέδων μέχρι 1,80! Ισως αυτό να παρασύρει τις τιμές και των υπολοιπων πιο χαμηλά...

Oι τιμές στην Κηφισιά αυτές είναι Αγγελε. Και γενικά σε Χαλάνδρι Μαρούσι Αγ. Παρασκευή οι τιμές για τον καφέ βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα.
Από 4,00 - 4,50 ο φραπές και 4,50 - 5,00 ο capuccino.
Πραγματικά έπαθα πλάκα πέρυσι όταν βρέθηκα σε κορυφαία καφετέρια στην παραλία της Καλαμάτας και για 4 cappuccino και ένα club σάντουιτς πλήρωσα 13,80 .
Για τα ίδια πράγματα στις καφετέριες του Χαλανδρίου θα πλήρωνα 24,00 τουλάχιστον.

...Καλά....σε λίγο να δείς που θα τους πίνουν μόνοι τους!!!

Συμπτωματικα & με κάθε επιφύλαξη, είδα κάτι διαφημίσεις στην τηλεόραση που σηματοδοτούν πόλεμο τιμών μεταξύ αλυσίδων όπως ο Γρηγορης και το everest με τιμές όλων των καφέδων μέχρι 1,80! Ισως αυτό να παρασύρει τις τιμές και των υπολοιπων πιο χαμηλά...

Εγω ουτε στην περιοχη μενω ουτε θαμωνας στα εν λογω καφε ειμαι.
Στην επαρχια που μενω οι τιμες ειναι παντου σχεδιον ιδιες και στο 50% των τιμων της Αθηνας οποτε δεν με απασχολησε μεχρι τωρα. Αναρωτιεμαι ομως αν απασχολει γενικα τον κοσμο και τι καταναλωτικη συνειδηση εχουμε.
Σαφως και μπαινουν και αλλα κριτηρια για την επιλογη ενος καφε (στυλ, μουσικη, κοσμος κτλ), ειναι ομως κριτηριο η τιμη?

Ολα παίζουν ρολο πλέον.. Προσωπικα δεν συχνάζω πλέον σε καφετέριες, αλλα εάν ήμουν φοιτητής, θα επέλεγα σίγουρα και βάσει της τιμής του καφέ..

Σημερα εκατσε και πηγα σε ενα καφε στη Βουκουρεστιου.καθησα εξω λογω τσιγαρου.Μια σομπα να ζεσταινει και καλα τα 10 εξωτερικα τραπεζια.Ζεστη σοκολατα 6 ευρω!!!!!Και ηταν και μουφα

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ?

Τους ταιζαμε χρονια. Εγω τελειωσα

Θα συμφωνήσω απόλυτα γιά ένα ακόμα λόγο. Τα περισσότερα καφέ έχουν διαφορετικές κοπελλίτσες κάθε ημέρα γιά τον απλούστατο λόγο ότι οι ιδιοκτήτες δεν τις έχουν δηλώσει. Οπότε εάν υπάρξει τυχόν έλεγχος απλά έχει συμφωνηθεί να πεί το κοριτσάκι "σήμερα ξεκίνησα να δουλεύω" καί ο υπεύθυνος "απ´ότι ξέρω πρέπει να την δηλώσω σε 3 εργάσιμες"

βουκουρεστίου σκέτο ήταν ή έβλεπες την πανεπιστημίου επάνω???? ρωτάω γιατί αν κάθησες σε ένα από αυτά τους έκλεψες μάλλον. και το zonars και το άλλο στην σπηρομήλιου σοκολάτα κάτω από 10άρικο δεν πουλάνε. είνα οι πουράτοι - κουστουμάτοι - ραλφλορενάτοι και σία που διαμορφώνουν τις τιμές. χώρια που δεν έχουν φραπεδούμπες. έρε καπούτσο που χρειάζονται.

Θα συμφωνήσω απόλυτα γιά ένα ακόμα λόγο. Τα περισσότερα καφέ έχουν διαφορετικές κοπελλίτσες κάθε ημέρα γιά τον απλούστατο λόγο ότι οι ιδιοκτήτες δεν τις έχουν δηλώσει. Οπότε εάν υπάρξει τυχόν έλεγχος απλά έχει συμφωνηθεί να πεί το κοριτσάκι "σήμερα ξεκίνησα να δουλεύω" καί ο υπεύθυνος "απ´ότι ξέρω πρέπει να την δηλώσω σε 3 εργάσιμες"

Χρηστο με το που διαβασα "Θα συμφωνησω απολυτα", το ματι μου πηγε κατευθειαν στο "κοπελιτσες", και μπερδευτικα εν´τελη εντελως, μιας και συνεδεσα το "εγω τελειωσα" με το "κοπελιτσες", και το "ακομη ενα λογο"

Τελικα με τι τελειωσες εσυ ?? :flipout::flipout:

Θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας. Χρονοελεγκτές σε καφετέρια.

Χρηστο με το που διαβασα "Θα συμφωνησω απολυτα", το ματι μου πηγε κατευθειαν στο "κοπελιτσες", και μπερδευτικα εν´τελη εντελως, μιας και συνεδεσα το "εγω τελειωσα" με το "κοπελιτσες", και το "ακομη ενα λογο"

Τελικα με τι τελειωσες εσυ ?? :flipout::flipout:

Αμέσως εσύ να με καταδικάσεις ................. άκου εκεί τελείωσα με τις κοπελλίτσες ........... εντάξει μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά είναι ανάγκη να με καρφώσεις? :smash:

(τι να λέμε τώρα ................ αφού καρφώθηκα μόνος μου):bigcry:

Θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας. Χρονοελεγκτές σε καφετέρια.

Κοστιζει αυτο και απαιτει και ΙΚΑ.

Ενα αυτοματο ρολοι με αισθητηρα στην καρεκλα ειναι μια χαρα. Θα εχεις και διαλλειμα 10 λεπτων για χρηση τουαλετας.

Παντως στο Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Αθηνας καποιες καφετέριες έχουν όλους τους καφέδες για take away 1,20 . Όχι άσχημα για κάποιον που πίνει 2 καφέδες την ημέρα στη δουλειά.

Είμαστε σε κρίση λέτε; Χτες πήγα να αλλάξω δώρο στο Notos (αλλιώς δεν περνάω ούτε απ'εξω, με τα λεφτά που αγοράζω ολόκληρη τη γκαρνταρόμπα μου εκεί παίρνεις ένα ζευγάρι κάλτσες).

Περίμενα στο ταμείο κάνα τέταρτο... δε μπορούσες να κουνηθείς απ'τον κόσμο.

Κάτι μου λέει ότι η μισή Ελλάδα είναι σε κρίση αυτή τη στιγμή. Η υπόλοιπη έχει απόθεμα για μια γενιά τουλάχιστον. Τόσα λεφτά κάτω απ'το τραπέζι 30 χρόνια, βολεύτηκε πολύς κόσμος. Μπορεί να μας φταίνε οι πολιτικοί αλλά ο καθένας όσο τον έπαιρνε έκανε τον μαλάκα τόσα χρόνια. Καλά έκανε θα μου πείτε, αλλά...

Απάντηση: Re: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Είμαστε σε κρίση λέτε; Χτες πήγα να αλλάξω δώρο στο Notos (αλλιώς δεν περνάω ούτε απ'εξω, με τα λεφτά που αγοράζω ολόκληρη τη γκαρνταρόμπα μου εκεί παίρνεις ένα ζευγάρι κάλτσες).

Περίμενα στο ταμείο κάνα τέταρτο... δε μπορούσες να κουνηθείς απ'τον κόσμο.

Κάτι μου λέει ότι η μισή Ελλάδα είναι σε κρίση αυτή τη στιγμή. Η υπόλοιπη έχει απόθεμα για μια γενιά τουλάχιστον. Τόσα λεφτά κάτω απ'το τραπέζι 30 χρόνια, βολεύτηκε πολύς κόσμος. Μπορεί να μας φταίνε οι πολιτικοί αλλά ο καθένας όσο τον έπαιρνε έκανε τον μαλάκα τόσα χρόνια. Καλά έκανε θα μου πείτε, αλλά...
Άντε πάλι απ την αρχή. Πόσο κόσμο έχει η Αθήνα?

Μπορούν να τοποθετηθούν στην είσοδο κάθε καφετέριας ακυρωτικά μηχανήματα. Χτυπάς το εισιτήριό σου και ισχύει για 90 λεπτά.

Και τα everest που έχουν 2 καφέ και τυρόπιτα ;

Κατάφεραν και
Έκλεισαν τους καφενέδες ..

Σάββατο πρωί ή μεσημέρι να σταματήσεις να πάρεις κάτι
για τα πιτσιρίκια που διαμαρτύρονται
Πρέπει να έχεις κλείσει τραπέζι ....

Εκεί που κάποτε καθόμουν και άκουγα
γκομενο ιστορίες από τα γύρω τραπέζια
Τώρα πια ακούω για τον πόλεμο του 40 ... :) :)

Στα κλασικα καφενεια ποσο εχει ο ελληνικος ?

Ρωτω γιατι δεν πινω ποτε μου καφε και ιδιαιτερα σε καφενειο.