ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Δεν θα βρούμε καφε να δουλευει με πάνω από 20-30% καθαρό
Ο τζιρος σε καποιες περιοχες μπορει να ειναι μεγάλος αλλά μεγαλώνουν και τα εξοδα.
Εχω πληρωσει φραπε μέχρι 9ε σε νησί!
8ε πάστα! (οχι μακαρόνια)
12ε χυμό!
Και τον ρωτάς...ρε μαστορα 0,1 κοστος υλικών 5ε πώληση και κλαις?
και σου απαντά....200.000ε αέρα, 2000./μηνα ενοικιο και αλλο ενα χιλιαρικο δημοτικά τελη για τα τραπεζακια στο πεζοδρόμιο.
-Ναι ρε μαστορα αλλά ειχες 30τετραγωνικά μαγαζί και το εκανες 300 με το πεζοδρόμιο
-Το βλέπεις γεμάτο?
-και γιατι το πληρωνεις?
-ολοι το πληρωνουμε....

Γνωριζεται καπου στην Ευρωπη να εχουν αερα και τα ενοικια - δημοτικά τελη για τις τρυπες που νοικιάζουν εδώ?
Τα 5ε ειναι υπερβολικά, οπως τα 10 για ποτό και τα 100 για φαγητό και τα 10+ για παρκινγκ
Αλλά δεν ειναι μόνο στην ευθύνη του επιχειρηματία

Πάντως ο μπάφος φτήνηνε πέριξ της Ομονοίας ,,, με 5 ευρώ παίρνεις ένα κουτόσπιρτο ... κι αν είσαι τυχερός αυτώφορο και 6 μήνες δωρεάν διατροφή ( και διαστροφή αμα γουστάρεις )
για τους καφεπότες που κατσικώνονται με ένα καφέ 9 ώρες δεν τρέχει τίπτα ,,, εγώ που θέλω και 4 . 5 μπυρόνια αμα βαράει η ζέστη .. τι πρέπει να δόσω ? επιταγή ?
πρέπει να προνωήσουν και τιμές για αλκοολικους ..

Απάντηση: Re: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Και τον ρωτάς...ρε μαστορα 0,1 κοστος υλικών 5ε πώληση και κλαις?
και σου απαντά....200.000ε αέρα, 2000./μηνα ενοικιο και αλλο ενα χιλιαρικο δημοτικά τελη για τα τραπεζακια στο πεζοδρόμιο.
-Ναι ρε μαστορα αλλά ειχες 30τετραγωνικά μαγαζί και το εκανες 300 με το πεζοδρόμιο
-Το βλέπεις γεμάτο?
-και γιατι το πληρωνεις?
-ολοι το πληρωνουμε....

Νίκο, πες του χαιρετίσματα....το τέλος είναι εφάπαξ υπέρ των Δήμων και ανάθεμα αν το πληρώνει κανείς (για να μην είμαι υπερβολικός, ελάχιστοι το πληρώνουν. Οι ''έξυπνοι'' τα βρίσκουν με πολιτική στήριξη στο Δήμαρχο...)

Προσδιορισμός του Τέλους

Το τέλος ορίζεται ετήσιο με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου κατά τετραγωνικό μέτρο, ανεξαρτήτως χρόνου χρήσεως και αναλόγως της περιοχής της πόλεως ή χωρίου στην οποίαν βρίσκεται ο χρησιμοποιούμενος χώρος. Σε περίπτωση χρησιμοποιήσεως των ανωτέρω χώρων ως προσθήκης καταστήματος, το τέλος ορίζεται στο διπλάσιο.

Το νήμα έχει τίτλο "είμαστε σε κρίση"
Και το αρχικό θέμα είναι ότι ο καφές είναι ακριβός στην Ελλάδα σε πολλά μαγαζιά.
Το πως ορίζει το "ακριβός" κάθε ένας είναι υποκειμενικό.
Ας μη γελιόμαστε οι Ελληνικές καφετέριες που έχουν μεγάλη πελατεία είναι απίστευτες επενδύσεις με τεράστια κόστη.
Από την πλευρά τους οι πελάτες επιλέγουν πάντα να πηγαίνουν στις πιο ακριβές ανακαινισμένες συχνά, λόγω ότι θέλουν να απολαμβάνουν ότι προσφέρουν, από διακόσμηση επιπλωση σερβις μουσική video walls αίσθηση κοινωνικοποίησης κλπ.

Εκ των υστέρων κάποιος αν πάει σε μια καφετέρια, και μετα του χαλάσει η διάθεση λόγω του κόστους του καφέ, δεν φταίει το κόστος του καφέ για αυτό. Εκτός αν μπήκε πρώτη φορά και παραπλανήθηκε. Πράγμα που δεν νομίζω γιατί κάθε ένας που μπαίνει σε καφετέρια ξέρει περίπου τι τιμές έχει η περιοχή.

Είναι σαν να παραπονιέται εκ των υστέρων κάποιος γιατί ενα CD έχει 45e ενώ το κόστος του (όλοι μας το ξέρουμε ότι είναι 0,30e).

ΚΑι όταν κονομάγαν και δέν είχαν πρόβλημα πάλι φαρμάκι ήταν ο καφές .. οπότε ακριβά τον πουλάγαν .. και ακριβά τον πουλάνε ,,, αλλωστε τα μόνα μαγαζιά που άντεξαν την κρίση και ακόμα ψιλοδουλέυουν αυτά είναι διότι πουλάνε επερεσία ( που λέει και μια θειά μου )

αλλα πάλι δεν καταλαβαίνω τι έχει να κάνει η καφεδούμπα με την κρίση ... αμα γουστάρεις τον πίνεις ,,, εάν όχι δεν τρέχει και τίποτα .. λέσ και μιλάμε για τα γάλατα των παιδιών ...
εδώ κόψαμε μαχαίρι τα στριπτιτζάδικα και τα ουίσκια ,,, πράγμα όντως βαρείας συζήτησης και βαθυστόχαστου προβληματισμού και καθόμαστε και λέμε για τον γκαιφέ ..

Re: Απάντηση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ!!

Πάντως ο μπάφος φτήνηνε πέριξ της Ομονοίας ,,, με 5 ευρώ παίρνεις ένα κουτόσπιρτο ... κι αν είσαι τυχερός αυτώφορο και 6 μήνες δωρεάν διατροφή ( και διαστροφή αμα γουστάρεις )
για τους καφεπότες που κατσικώνονται με ένα καφέ 9 ώρες δεν τρέχει τίπτα ,,, εγώ που θέλω και 4 . 5 μπυρόνια αμα βαράει η ζέστη .. τι πρέπει να δόσω ? επιταγή ?
πρέπει να προνωήσουν και τιμές για αλκοολικους ..

Ο μπαφος Μπιλ κρατάει τιμή γιατι δεν εχει φορολογηθεί
κατσε να δεις....
φιλος που εργαζεται στα ελληνικά πετρέλαια χθες μου ελεγε οτι κλεισανε με καλά κερδη και μπολικα σε μπόνους!!!!

αλλα πάλι δεν καταλαβαίνω τι έχει να κάνει η καφεδούμπα με την κρίση ... αμα γουστάρεις τον πίνεις ,,, εάν όχι δεν τρέχει και τίποτα .. λέσ και μιλάμε για τα γάλατα των παιδιών ...
..

Μα εκεί ακριβώς είναι το νόημα... για ποιά κρίση μιλάμε αν αβίαστα πετάς τα λεφτά σου έτσι, και μάλιστα για κάτι που δεν είναι καν μέσα στις ανάγκες σου. Δυστυχώς για να κουνηθούμε ως λαός και να κάνουμε κάτι θα πρέπει να πεινάσουμε. Αλλά απ'ότι φαίνεται είμαστε δύο ταχυτήτων. Και απ'ότι φαίνεται δε μιλάμε για 95% πεινασμένους και 5% άνετους, αλλά τα πράγματα είναι μάλλον σχετικά ισοσκελισμένα ακόμα...(Όχι Θ. δεν ξέρω τα ποσοστά, αλλά κάθε φορά που βρίσκομαι σε κεντρική πλατεία δεν υπάρχει ούτε άδεια καρέκλα πουθενά να κάτσει κανείς, σε μαγαζιά στα οποίοα προσωπικά αντέχω μόνο να περνάω απ'έξω).

Θα αργήσουμε πολλά χρόνια να καταλάβουμε τη δύναμη του καταναλωτή, αφού ο μόνος τρόπος να την αντιληφθούμε θα είναι υποχρεωτικά, ως άφραγκοι. Κρίμα, αλλά πραγματικότητα.

Το χειρότερο είναι ότι όταν φτάσει στο σημείο να πεινάσει το κομμάτι της "μεταπολίτευσης", με τα 5-6 ακίνητα κατά κεφαλή και τα 2-3 κατοστάρικα στην Ελβετία, οι υπόλοιποι θα έχουμε προ ετών πεθάνει σαν τα σκυλιά στο δρόμο.

Last edited:
Μία χαζή ερώτηση...
Ποιος πάει σε καφετέρια καθαρά και μόνο για να πιει καφέ; :p
Έχει σημασία αν είναι καφές, τσάι, σουμάδα ή τίλιο;

Προσωπικά, όταν θέλω να πιω καφέ πάω στη κουζίνα. Όχι στο Κολωνάκι!

Μου θυμίζει το ανέκδοτο. "Έλα, μεταξύ μας, δεν έρχεσαι για τον καφέ, ε;"

Τώρα για τις τιμές, ο "καφές" είναι μία φτηνή έξοδος.
Αντί να πληρώσεις 15 - 20 - 30 ευρώ για να πιεις ένα ούζο ή να πας σε ταβέρνα με τους φίλους σου, πας για έναν καφέ και πληρώνεις 5.
Προσωπικά προτιμώ τα ούζα, οπότε για καφέ έχω πολλά χρόνια να πάω. :p

Αλλά όταν θα πάω για "καφέ" θα προτιμήσω να πληρώσω 5 ευρώ και να έχω το πιπίνι απέναντί μου παρά 2 και να έχω τον παππού με το μπεγλέρι σε κάποιο καφενείο.

Τώρα, αν ο καφές είναι ο αυτοσκοπός, φτιάχνεις ένα σέικερ και την αράζεις στην πλησιέστερη πλατεία.

Ρε συ Μαέστρε, δεν κουράστηκες? Ούτε τον εαυτό σου δεν πείθεις.

Η αλήθεια είναι ότι όντως κουράστηκα, και βεβαιώνομαι περισσότερο κάθε μέρα ότι ελπίδα δεν υπάρχει καμία. Δε θέλω να πείσω κανέναν πάντως, αυτοί που πρέπει πείθονται με τον χειρότερο τρόπο από μόνοι τους.

Γιατί βρε συ;
Εκτός από το πασατέμπο στο παγκάκι ξέρεις κάποιον φτηνότερο τρόπο για να περάσεις σε μαγαζί με την παρέα σου;

Βασικά δεν αναφέρομαι τόσο στον καφέ. Λίγο το ότι πράγματι καθόμαστε στην καφετέρια για τον 5πλάσιο χρόνο από ότι κάθονται σε κάθε άλλη χώρα (πλην Ιταλίας ίσως), λίγο τα διαστημικά ενοίκια, φόροι, τέλη κλπ... ΟΚ, ας πούμε το να κάνει το εσπρεσσάκι 3.5 ευρώ να το θεωρήσω φυσιολογικό. Και σε τέτοιες καφετέριες συχνάζω ακόμα όσο αντέχω. (Συνεχίζω να θεωρώ ότι έχουν πάνω από 100% κέρδος βέβαια, αλλά ας κάνουμε και λίγο το μ#λ@κα....)

Αυτό που δε θα μπορέσω να θεωρήσω ποτέ φυσιολογικό είναι το ουίσκυ των 8-12(!) ευρώ που πίνεις σε κάθε άλλο μέρος του κόσμου με 5-6 (και πάντα το κάθε επόμενο με έκπτωση), τις τιμές των καθημερινών αγαθών πρώτης ανάγκης που είναι 40-50% ακριβότερα από την Αμερική, και τουλάχιστον 10-20% απ'τη Γερμανία, (με το 1/3 του μέσου μισθού), τις τιμές τηλεφωνίας, ίντερνετ, δορυφορικής (που για πολλούς είναι επίσης πρώτης ανάγκης), που είναι στο Θεό σε σχέση με κάθε άλλη χώρα, τις τιμές των ρούχων, που είναι επίσης 10-20% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και άλλα πολλά.

Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι ο επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να βγάλει όσο μεγαλύτερο κέρδος έχει τη δυνατότητα. Αυτό του μάθανε στο πανεπιστήμιο, και αυτό του λέει και η κοινή λογική του και η φιλοδοξία του.

Το πρόβλημα μου είναι όλοι αυτοί που του επιτρέπουν να έχει τέτοιο περιθώριο κέρδους. Υπάρχουν μαγαζιά με το ουίσκυ στα 5 ευρώ, αλλά είναι άδεια, γιατί "γύφτοι ήμαστε"; Υπάρχουν ωραιότατα προϊόντα εναλλακτικών εταιριών, στα ίδια supermarkets, με 30% κάτω, συνήθως εφάμιλης ποιότητας (συχνά καλύτερης), αλλά χωρίς κόστος διαφήμισης. Δεν τα προτιμάμε ποτέ γιατί είναι "καρκινογόνα" (Λες και η κάθε ΔΕΛΤΑ χρησιμοποιεί ιερές αγελάδες απ'την Ινδία, και περνάει πιστοποιήσεις από το Harvard για να διασφαλίζει ότι δεν είναι). Υπάρχουν τα κάθε H&M που έχουν τη μισή κίνηση από ότι έχουν τα Attica. Δεν πάμε εκεί γιατί τα ράβουν παιδάκια στην Ινδία (Βέβαια αυτό ως είδηση το μάθαμε για ρούχα πασίγνωστων ετικετών, αλλά το ξεχάσαμε, το θυμόμαστε μόνο στα φτηνά). Υπάρχουν οικογενειακά ταβερνάκια που τρως με 10 ευρώ το άτομο, αλλά δεν πάμε εκεί, γιατί "που θα την πάω τη γκόμενα, στον κυρ-Τάκη; Μόνο Kitchen bar." Υπάρχουν στα βενζινάδικα διακιμάνσεις τιμών πάνω από 10λεπτο. Πάμε μόνο στα ακριβά γιατί "τα άλλα είναι νοθευμένα" (Λες και αν ο έμπορας είναι μαλάκας δε θα νοθεύσει την ακριβή).

Δυστυχώς λοιπόν, ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε στοιχειώδη συνείδηση και αίσθηση της πραγματικότητας, είναι η φτώχεια. Και όπως είπα, αυτή θα έρθει διαφορετική στιγμή για τον καθένα. Και αλίμονο σε όσους τη ζούνε από τώρα..

Last edited:
Εγώ πιστεύω ότι άλλα πράγματα μας φταίνε και αλλού ξεσπάμε.

Δεν μπορεί να είναι θέμα η τιμή του καφέ, γιατί δεν μπορεί να είναι θέμα η τιμή σε ένα κομμωτήριο (υπάρχουν κομμωτήρια με 5e και με 80e) υπάρχουν συνεργεία που αλλάζουν τακάκια με 20e και συνεργεία με 120e, υπάρχει μπακλαβάς με 2,5e και μπακλαβάς με 18e υπάρχει λάδι ελιάς με 3e και λάδι με 15e. Ειλικρινά παραδέχομαι τους ανθρώπους και τις εταιρίες που καταφέρνουν και επιβιώνουν με τις μέγιστες τιμές. Είναι αυτοί που κάνουν και τους υπόλοιπους να επιβιώνουν. Δείτε το απο αυτή την πλευρά: Αν η καφετέρια που μισείτε που δίνετε 5e τον είχε τον καφέ 1e τότε αυτό θα ήταν το πραγματικό τέλος. Τα καφενεία θα έκλειναν, τα τυροπιτάδικα που δίνουν καφέ με 1e θα έκλειναν, οι μισοί Έλληνες έπρεπε να φύγουμε εξωτερικό.

H παραμύθα με τα "φτηνά" μαγαζιά του εξωτερικού να τελειώνει (καλά αυτό με τα ποτά, ότι νάναι λέμε). Όπως και η παραμύθα με τους " σωστούς καταναλωτές" που ζουν παντού εκτός Ελλάδας.
Κατά τ άλλα, όλα μαζί, χλωρά ξερά, πλούσιοι φτωχοί, φασίστες και Αριστεροί.
Γεια σου ρε Μαέστρο αλάνι

H παραμύθα με τα "φτηνά" μαγαζιά του εξωτερικού να τελειώνει (καλά αυτό με τα ποτά, ότι νάναι λέμε). Όπως και η παραμύθα με τους " σωστούς καταναλωτές" που ζουν παντού εκτός Ελλάδας.
Κατά τ άλλα, όλα μαζί, χλωρά ξερά, πλούσιοι φτωχοί, φασίστες και Αριστεροί.
Γεια σου ρε Μαέστρο αλάνι

Καθένας ζει στη δική του πραγματικότητα λοιπόν, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό.

H παραμύθα με τα "φτηνά" μαγαζιά του εξωτερικού να τελειώνει (καλά αυτό με τα ποτά, ότι νάναι λέμε).

Καλά, αυτό και αν είναι μούφα...
Πέρυσι, έξω από το London Dungeon, σε κινητή καντίνα, το μισόλιτρο μπουκαλάκι με νερό, 2 λίρες!

Παιδιά, χαλαρώστε ...τίποτε δεν είναι μούφα... και τα παραδείγματα αυτών που θεωρούν ότι στο εξωτερικό είναι φθηνότερα ισχύουν, αλλά και τα ενάντια για το πανάκριβο εμφιαλωμένο νερό, κλπ. ... δεν αναφερόσαστε όλοι στην ίδια χώρα, ούτε πόλη, ούτε συνοικία, ούτε μαγαζί ...