περίπου έτσι είναι, το avclub και το dpgr δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα τουλάχιστον στη δομική μορφή τους.
Είμαι μέλος του dpgr από το 2003 και του avclub απο τη γέννησή του και -ίσως- από τα ιδρυτικά μέλη του avforum (id 70). Έχω το κακό χούι να βλέπω κάθε φορά που μπαίνω σε forum πόσοι χρήστες (μέλη και επισκέπτες) είναι συνδεδεμένοι. Κάθε μέρα... Κι αυτό μου δείχνει ότι το avclub έχει πλέον μεγαλύτερη ενεργή βάση σε σχέση με το dpgr. Π.χ. βλέπω τώρα ότι το dpgr έχει περισσότερους συνδεδεμένους χρήστες σήμερα 175, ενώ τώρα είναι 131. Την ίδια ώρα το avclub έχει συνδεδεμένους 507 χρήστες. Μπορεί να είναι διαφορετική η καμπή εισόδου των μελών στο κάθε φόρουμ (π.χ. μπορώ να καταλάβω ότι οι φωτογράφοι συνήθως εκδράμουν την Κυριακή), αλλά απλώς βλέπω τα στοιχεία. Θα μπορούσε το dpgr να πει (και να έχει δίκαιο) ότι το μέγιστο peak του ήταν οι 2454 χρήστες (7/5/2008), ενώ το avclub έχει μόλις 1243 χρήστες στο όριό του στις 16/9/2008. (το οποίο όμως ουσιαστιοκά δεν ισχύει, καθώς έχει καταρριφθεί πολλές φορές, αφού και χθες οι είσοδοι ήταν περισσότεροι από το peak).
Μπορώ όμως να δω από την καθημερινή είσοδό μου στα δυο φόρα (και χωρίς να επηρεάζομαι από την θέση ευθύνης που είχα μέχρι πρόσφατα στο avclub) ότι πλέον μεγαλύτερο ποσοστό μελών επισκέπτεται καθημερινά το avclub από το dpgr. Τόσο σε απόλυτα νούμερα (σχεδόν καθημερινά ξεπερνούμε τα 1000 μέλη), όσο και σε ποσοστό επί του συνόλου των μελών.
Βέβαια το dpgr μπορεί να επικαλεστεί ότι έχει υποστεί μείωση της κίνησής του μετά την ουσιαστική αποχώρηση πολλών μελών του και τη δημιουργία του
www.photomind.gr αλλά από την άλλη και το avclub προέρχεται από ακόμη πιο επώδυνη διαδικασία, δηλ. της κατάρρευσης του avforum και της δημιουργίας στη θέση του του avclub.
Ξαναλέω, έχεις δίκαιο ότι τα δυο fora δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικά, ούτε θεματικά, ούτε στην κίνηση (π.χ. μπορεί ένα μέλος του dpgr να ζητά περισσότερες σελίδες στια γκαλερί). Εμείς ως μέλη του avclub χαιρόμαστε που το δικό μας φόρουμ έχει απήχηση και μάλιστα αυξανόμενη.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο dpgr και στους διαχειριστές τους και το εννοούμε πραγματικά καθώς πολλά μέλη του avclub έχουν γίνει μέλη και στο dpgr και μάλιστα με σημαντική δραστηριότητα.