Είμαστε το 9ο(5ο τώρα...) φόρουμ πανελλαδικά...

Απάντηση: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

Οκ αλλά αυτή η συζήτηση κι οι σχετικές απόψεις,δεν σχετίζονται με την ουσία του θέματος αυτού.

Δεν συζητάμε γενικά περί φόρουμς και διαδικτυακών μετρήσεων,συζητάμε ότι στη βάση των σημερινών δεδομένων μετρήσεων,προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό,τρόπο τινά ανακοινώσαμε στα μέλη μας και "γιορτάζουμε" σαν φόρουμ.

Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

Εντάξει βρε παιδιά, εμείς έχουμε μια φωτογραφική κατηγορία ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν παρουσιάζει καθόλου μικρή κίνηση ή επισκεψιμότητα. Αλλά λόγω του χαρακτήρα της ως υποκατηγορίας ενός μεγάλου φόρουμ, υπάρχουν περιορισμοί στα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από εκεί μέσα. Θα παρατηρήσω ωστόσο ότι ήδη τη θεωρώ ανεπτυγμένη για ένα φόρουμ A/V, μάλιστα τo όνομα και ο παράτιτλος της σελίδας (audio & video fanatics area) ούτε που υπονοεί την ύπαρξη μιας τέτοιας υποκατηγορίας η οποία να έχει αναπτυχθεί εκτός του πνεύματος των gadgets -στα πλαίσια των οποίων ασχολούνται τα a/v και τεχνολογικά περιοδικά με τη φωτογραφία, από την άποψη δηλαδή ξεκάθαρα των συσκευών απεικόνισης- και έχει πλέον ως κύριο αντικείμενο την φωτογραφία καθ' εαυτή.

Φυσικά αντίστοιχα ισχύουν και για τη μουσική κατηγορία, βέβαια εκεί η μουσικοκριτική αποτελούσε παραδοσιακά ένα από τα αντικείμενα των περιοδικών του χώρου.

Και όλα αυτά, φαινομενικά (λόγω του παραπάνω παράτιτλου και μόνο) "στη σκιά" των A/V κατηγοριών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

ωραία λοιπόν ,, ποια μέθοδο προτείνεται εσείς αγαπητέ μου δια την ασφαλή αξιολόγηση κίνησης των διαδικτυακών δεδομένων ?

Απαντήθηκε από τους ειδικούς. Δεν είναι ο τομέας μου αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να βλέπω τα παράξενα, τα οποία με κανέναν τρόπο δεν υποβιβάζουν το εδώ forum.
Αλλά ας μείνουμε στην ουσία...

Το ποιοτικότερο στοιχείο για ένα forum είναι η συλογή γνώσεων από τα μέλη του.
Το σπουδαιότερο είναι η ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη, πράγμα που σαφέστατα εδώ σημαίνει και καλή παρέα...

Η κυρία alexa πιθανόν να μας συστήσει κάποιο άλλο forum στο μέλλον.
Ε, και? σάμπως η καλύτερη γυναίκα του κόσμου είναι αυτή που παντρευτήκαμε?

Γνώμη μου ότι έχετε δώσει υπερβολική σημασία στο θέμα.
Τα απλά μέλη δεν είμαστε εδώ επειδή το AVClub έχει μεγάλα νούμερα.

Φιλικά
Νίκος

Re: Απάντηση: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

Τα απλά μέλη δεν είμαστε εδώ επειδή το AVClub έχει μεγάλα νούμερα.

Συγγνώμη αλλά με προσβάλλεις σφόδρα. Θέλεις να πεις ότι δεν έχω καταφέρει να καθιερωθώ ως μεγάλο νούμερο;
Τόσος κόπος στράφι? :Banane0:

Ή εννοείς ότι είμαι μεγάλο νούμερο αλλά δεν είμαι η ατραξιόν της σελίδας? :bigcry:

Η ποιότητα δεν αμφισβητείται Νίκο, απλά η ποσότητα (και συγκεκριμένα η αύξηση μελών του avclub και η συμμετοχή) μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που όλοι οραματιζόμαστε.

Συγγνώμη αλλά με προσβάλλεις σφόδρα. Θέλεις να πεις ότι δεν έχω καταφέρει να καθιερωθώ ως μεγάλο νούμερο;
Τόσος κόπος στράφι? :Banane0:

Ή εννοείς ότι είμαι μεγάλο νούμερο αλλά δεν είμαι η ατραξιόν της σελίδας? :bigcry:

Τα μεγάλα "νούμερα" πάνε σε άλλα forum... Τα μικρά και καλά νούμερα θέλω εγώ...:ernaehrung004:

Η ποιότητα δεν αμφισβητείται Νίκο, απλά η ποσότητα (και συγκεκριμένα η αύξηση μελών του avclub και η συμμετοχή) μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που όλοι οραματιζόμαστε.

Δεν έχω ιδέα για το τι οραματίζεται το σωματείο. Πάντως είναι σε καλό δρόμο... :worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

... και μια μικρή λεπτομέρεια: Ασχετα από το που έχουν κατηγοριοποιήσει το DPGR, δεν είναι μόνο "φόρουμ" όπως το avclub, αλλά φωτογραφικό vortal. Το φόρουμ είναι μόλις ένα κομμάτι του site. Υπάρχουν εξίσου πολύ δυνατά τμήματα του dpgr με πολλούς και φανατικούς επισκέπτες, εκτός φόρουμ. Ενδεικτικά αναφέρω τον "Σχολιασμό Φωτογραφιών", και τις "Γκαλερί των Μελών". Αρα η σύγκριση μάλλον είναι άτοπη, ή για να είμαι εντελώς ακριβής, δεν αποτελεί την πραγματική εικόνα της δυναμικής του dpgr. Και όλα αυτά με τις παραδοχές του προηγούμενου μου ποστ περί αλέξα, κλπ -bye-

περίπου έτσι είναι, το avclub και το dpgr δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα τουλάχιστον στη δομική μορφή τους.

Είμαι μέλος του dpgr από το 2003 και του avclub απο τη γέννησή του και -ίσως- από τα ιδρυτικά μέλη του avforum (id 70). Έχω το κακό χούι να βλέπω κάθε φορά που μπαίνω σε forum πόσοι χρήστες (μέλη και επισκέπτες) είναι συνδεδεμένοι. Κάθε μέρα... Κι αυτό μου δείχνει ότι το avclub έχει πλέον μεγαλύτερη ενεργή βάση σε σχέση με το dpgr. Π.χ. βλέπω τώρα ότι το dpgr έχει περισσότερους συνδεδεμένους χρήστες σήμερα 175, ενώ τώρα είναι 131. Την ίδια ώρα το avclub έχει συνδεδεμένους 507 χρήστες. Μπορεί να είναι διαφορετική η καμπή εισόδου των μελών στο κάθε φόρουμ (π.χ. μπορώ να καταλάβω ότι οι φωτογράφοι συνήθως εκδράμουν την Κυριακή), αλλά απλώς βλέπω τα στοιχεία. Θα μπορούσε το dpgr να πει (και να έχει δίκαιο) ότι το μέγιστο peak του ήταν οι 2454 χρήστες (7/5/2008), ενώ το avclub έχει μόλις 1243 χρήστες στο όριό του στις 16/9/2008. (το οποίο όμως ουσιαστιοκά δεν ισχύει, καθώς έχει καταρριφθεί πολλές φορές, αφού και χθες οι είσοδοι ήταν περισσότεροι από το peak).

Μπορώ όμως να δω από την καθημερινή είσοδό μου στα δυο φόρα (και χωρίς να επηρεάζομαι από την θέση ευθύνης που είχα μέχρι πρόσφατα στο avclub) ότι πλέον μεγαλύτερο ποσοστό μελών επισκέπτεται καθημερινά το avclub από το dpgr. Τόσο σε απόλυτα νούμερα (σχεδόν καθημερινά ξεπερνούμε τα 1000 μέλη), όσο και σε ποσοστό επί του συνόλου των μελών.

Βέβαια το dpgr μπορεί να επικαλεστεί ότι έχει υποστεί μείωση της κίνησής του μετά την ουσιαστική αποχώρηση πολλών μελών του και τη δημιουργία του www.photomind.gr αλλά από την άλλη και το avclub προέρχεται από ακόμη πιο επώδυνη διαδικασία, δηλ. της κατάρρευσης του avforum και της δημιουργίας στη θέση του του avclub.

Ξαναλέω, έχεις δίκαιο ότι τα δυο fora δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικά, ούτε θεματικά, ούτε στην κίνηση (π.χ. μπορεί ένα μέλος του dpgr να ζητά περισσότερες σελίδες στια γκαλερί). Εμείς ως μέλη του avclub χαιρόμαστε που το δικό μας φόρουμ έχει απήχηση και μάλιστα αυξανόμενη.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο dpgr και στους διαχειριστές τους και το εννοούμε πραγματικά καθώς πολλά μέλη του avclub έχουν γίνει μέλη και στο dpgr και μάλιστα με σημαντική δραστηριότητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

εχω σε μεγάλη εκτίμηση το dpgr, άσχετα αν εκεί είχα καποτε άκομψη μεταχείριση, και θεωρώ ότι έστω με την τεκμηρίωση της Αλεξα, όποια είναι αυτή, σημαντική ένδειξη γιά την θέση των δύο sites.
Πάντως επιτρέψέ μου να θεωρώ ότι τα δυό fora είναι άμεσα συγκρίσιμα.
Και εδώ υπάρχει σχολιασμός μηχανημάτων, ταινιών, μουσικών έργων. Και εδώ υπάρχουν γκαλερί (με την εννοια τι κατόρθωσε κάποιος να στήσει στο σπίτι του, όπως άλλος στήνει ένα φωτογραφικό πορτφόλιο).
Και στις δυο περιπτώσεις και ΙΔΙΩΣ στις παρουσιάσεις μουσικών έργων υπάρχει (και το γωνρίζω και από πρώτο χέρι) μεγάλο ποσοστό προστιθέμενης "αξίας" και στιψίματος φαιάς ουσίας στην παράθεση των μερικών παραγράφων έως αρκετών σελίδων γιά κάθε έργο. Και θεωρώ άδικο να μην εκτιμάται εξ ίσου με μιά φωτογραφική σύνθεση.

Δεν έκανα καμία ποιοτική σύγκριση, ή σύγκριση επί του περιεχομένου... Μόνο για τα νούμερα της Αλέξα που εκτός το ότι τα θεωρώ αναξιόπιστα, προκύπτουν για ένα μέρος μόνο του DPGR. Και εγώ πιστεύω ότι το avclub είναι το κορυφαίο στο χώρο του, και ποιοτικά, και ποσοτικά. Είναι λάθος όμως η ποσοτική σύγκριση του μόνο με το φορουμ του DPGR.

Απάντηση: Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

Εντάξει βρε παιδιά, εμείς έχουμε μια φωτογραφική κατηγορία ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν παρουσιάζει καθόλου μικρή κίνηση ή επισκεψιμότητα. Αλλά λόγω του χαρακτήρα της ως υποκατηγορίας ενός μεγάλου φόρουμ, υπάρχουν περιορισμοί στα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από εκεί μέσα. Θα παρατηρήσω ωστόσο ότι ήδη τη θεωρώ ανεπτυγμένη για ένα φόρουμ A/V, μάλιστα τo όνομα και ο παράτιτλος της σελίδας (audio & video fanatics area) ούτε που υπονοεί την ύπαρξη μιας τέτοιας υποκατηγορίας η οποία να έχει αναπτυχθεί εκτός του πνεύματος των gadgets -στα πλαίσια των οποίων ασχολούνται τα a/v και τεχνολογικά περιοδικά με τη φωτογραφία, από την άποψη δηλαδή ξεκάθαρα των συσκευών απεικόνισης- και έχει πλέον ως κύριο αντικείμενο την φωτογραφία καθ' εαυτή.

Φυσικά αντίστοιχα ισχύουν και για τη μουσική κατηγορία, βέβαια εκεί η μουσικοκριτική αποτελούσε παραδοσιακά ένα από τα αντικείμενα των περιοδικών του χώρου.

Και όλα αυτά, φαινομενικά (λόγω του παραπάνω παράτιτλου και μόνο) "στη σκιά" των A/V κατηγοριών.

Δεν ξέρω αν το μήνυμα αυτό είναι -ας το πούμε- απάντηση στο δικό μου περί του dpgr ότι έχει ανεξάρτητους τομείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την παρούσα δομή, οργάνωση, οτιδήποτε τελοσπάντων. Απλά (ξαναλέω) ότι στα νούμερα της αλέξα -και μόνο-, κάνει διαφορά η ύπαρξη τους μέσα στο φόρουμ (avclub, μεγαλώνει τα νούμερα), ή η ύπαρξη άλλων τομέων (dpgr, μειώνει τα νούμερα). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

περίπου έτσι είναι, το avclub και το dpgr δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα τουλάχιστον στη δομική μορφή τους.

Είμαι μέλος του dpgr από το 2003 και του avclub απο τη γέννησή του και -ίσως- από τα ιδρυτικά μέλη του avforum (id 70). Έχω το κακό χούι να βλέπω κάθε φορά που μπαίνω σε forum πόσοι χρήστες (μέλη και επισκέπτες) είναι συνδεδεμένοι. Κάθε μέρα... Κι αυτό μου δείχνει ότι το avclub έχει πλέον μεγαλύτερη ενεργή βάση σε σχέση με το dpgr. Π.χ. βλέπω τώρα ότι το dpgr έχει περισσότερους συνδεδεμένους χρήστες σήμερα 175, ενώ τώρα είναι 131. Την ίδια ώρα το avclub έχει συνδεδεμένους 507 χρήστες. Μπορεί να είναι διαφορετική η καμπή εισόδου των μελών στο κάθε φόρουμ (π.χ. μπορώ να καταλάβω ότι οι φωτογράφοι συνήθως εκδράμουν την Κυριακή), αλλά απλώς βλέπω τα στοιχεία. Θα μπορούσε το dpgr να πει (και να έχει δίκαιο) ότι το μέγιστο peak του ήταν οι 2454 χρήστες (7/5/2008), ενώ το avclub έχει μόλις 1243 χρήστες στο όριό του στις 16/9/2008. (το οποίο όμως ουσιαστιοκά δεν ισχύει, καθώς έχει καταρριφθεί πολλές φορές, αφού και χθες οι είσοδοι ήταν περισσότεροι από το peak).

Μπορώ όμως να δω από την καθημερινή είσοδό μου στα δυο φόρα (και χωρίς να επηρεάζομαι από την θέση ευθύνης που είχα μέχρι πρόσφατα στο avclub) ότι πλέον μεγαλύτερο ποσοστό μελών επισκέπτεται καθημερινά το avclub από το dpgr. Τόσο σε απόλυτα νούμερα (σχεδόν καθημερινά ξεπερνούμε τα 1000 μέλη), όσο και σε ποσοστό επί του συνόλου των μελών.

Βέβαια το dpgr μπορεί να επικαλεστεί ότι έχει υποστεί μείωση της κίνησής του μετά την ουσιαστική αποχώρηση πολλών μελών του και τη δημιουργία του www.photomind.gr αλλά από την άλλη και το avclub προέρχεται από ακόμη πιο επώδυνη διαδικασία, δηλ. της κατάρρευσης του avforum και της δημιουργίας στη θέση του του avclub.

Ξαναλέω, έχεις δίκαιο ότι τα δυο fora δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικά, ούτε θεματικά, ούτε στην κίνηση (π.χ. μπορεί ένα μέλος του dpgr να ζητά περισσότερες σελίδες στια γκαλερί). Εμείς ως μέλη του avclub χαιρόμαστε που το δικό μας φόρουμ έχει απήχηση και μάλιστα αυξανόμενη.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο dpgr και στους διαχειριστές τους και το εννοούμε πραγματικά καθώς πολλά μέλη του avclub έχουν γίνει μέλη και στο dpgr και μάλιστα με σημαντική δραστηριότητα.

Βλάση το δικό σου ποστ, είναι και το πιο δύσκολο προς απάντηση...
Είμαι στο DPGR από την πρώτη μέρα. Συντονιστής αρχικά, Γενικός Σ. μετά, Διαχειριστής αργότερα. Οι προσωπικές γκαλερί είναι δικό μου παιδί, το πρόγραμμα που τις διαχειρίζεται μεταφρασμένο στα Ελληνικά από εμένα. Με τον καιρό κουράστικα και αφού δεν είχα και χρόνο πια λόγο οικογένειας, και μιας και η φωτογραφία σαν τέχνη δεν με κράτησε, λίγο λίγο αποτραβήχτηκα. Τώρα είμαι ένας απλός συντονιστής σε κατηγορίες με ελάχιστη κίνηση, και όχι και τόσο φωτογραφικές. Ο χρόνος που μένω εκεί, δεν είναι ούτε το 1/100 από αυτόν που βρίσκομαι εδώ, μιας και πλέον κάποια από τα αντικείμενα του avclub ταιριάζουν με τις τωρινές μου ασχολίες. Παρόλα αυτά το αγαπώ, και γι'αυτό και όταν βλέπω μηνύματα που στα μάτια μου το μειώνουν (ακόμα και όχι ηθελημένα), συνήθως απαντώ. Γι'άυτο και απαντώ στο παρόν τόπικ.

Για τους συνδεδεμένους λοιπόν: Το dpgr. gr μετράει χρήστες με κάποια ενέργεια τα τελευταία 15 λεπτά, το avclub με ενέργεια τα τελευταία 60. Αρα οι συνδεδεμένοι χρήστες που κοιτάς, δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Επίσης, οι χρήστες του dpgr δεν βρίσκονται αποκλειστικά στο φόρουμ. Αυτή την στιγμή μου διαφέυγει αν το software προσμετρά και αυτούς που είναι στους άλλους τομείς. Μπορώ να μάθω αν θες.

Μια λεπτομέρεια, που επίσης δεν αναφέρθηκε πουθενά: Το dpgr δεν έχει θέματα άσχετα με φωτογραφία, και δεν έχει κατηγορία Αθλητικά / Επί Παντός ή κάποια άλλη γενική κατηγορία. Κοινώς έχει επιλεγεί συνειδητά να "διώχνει" όσους θέλουν να μιλήσουν για τον Καραγκούνη ή να πουν τα νέα ανέκδοτα για τον Τοτό. Αυτοί λοιπόν θα πάνε αλλού (και εδώ, 210.000 ποστ σε 5.000+ θέματα έχουν αυτές οι κατηγορίες -ας εξαιρεθούν οι Τέχνες φυσικά στο μέτρημα μου, αλλά δεν υπάρχει ξεχωριστό νούμερο). Αυτο λοιπόν, αυξάνει την παρουσία χρηστών εδώ, αλλά φυσικά και των γενικότερων αριθμών. Κακό που υπάρχουν? Οχι. Απλά άλλο ένα φάουλ, όταν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Ενα τελευταίο νούμερο, για όσους αρέσκονται στα στατιστικά, και ασχολούνται και με το DPGR. Το dpgr λοιπόν, κάνει μηνιαία κίνηση 500 - 700 GB. Αυτό και μόνο, είναι ενδεικτικό για το μέγεθος του.

Για το photomind... Καλά κάνει και υπάρχει. Δεν θέλω να πω περισσότερα, εκτός του ότι φίλοι μου είναι και τα παιδιά εκεί. Τα νούμερα τους βέβαια δεν κάνουν κάποια διαφορά, αφού είναι "κλειστό" site.

με τις δύο τελευταίες παραγράφους, συμφωνώ απόλυτα. -bye-

Βλάση επειδή δεν πρόλαβα το edit, δεν "διαφωνώ γι'αυτό απαντώ", απλά συμπληρώνω - διευκρινίζω πάνω σε αυτά που έγραψες... -bye-

Δεν παρακολουθώ τις κατατάξεις και δεν με πολυ ενδιαφέρουν να πώ την αλήθεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το επίπεδο ενος φόρουμ, που το διαμορφώνουν τα μέλη με την παρουσία τους και η Δ.Ο με το πλαίσιο που θέτει για την ομαλότητα. Και στους δύο τομείς το φόρουμ διαπρέπει. Τα μέλη εδώ είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν, ακόμα και προσωπικά. Και η Δ.Ο. κάνει εξαιρετικά την δουλεία της.
Αυτά είναι τα στοιχεία που εμένα προσωπικά με κράτησαν εδώ όταν είχα μπεί τυχαία να κάνω μια ερώτηση. 2 χρόνια μετά, μπαίνω καθημερινά, συμμετέχω σε όλο και περισσότερα νήματα, πληροφορούμαι και πληροφορώ, μάλιστα με μερικά απο τα παιδιά έχουμε βρεθεί και απο κοντά απο κεί που είμασταν άγνωστα nicknames.
Αυτό είναι για μένα το σημαντικότερο και όχι μετρήσεις.

ΥΓ. Επίσης να δώσω τα respect μου στο dpgr που είναι ένα αποκλειστικά φωτογραφικό φόρουμ με τεράστια αποθέματα θεμάτων στο αντικείμενο. Όποιο και να είναι το μέγεθός του, η δικιά μας φωτογραφική γωνιά δεν μπορεί να συγκριθεί με το dpgr σε αυτόν τον τομέα. Διαφορετικά πράγματα.

Re: Απάντηση: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

Βλάση επειδή δεν πρόλαβα το edit, δεν "διαφωνώ γι'αυτό απαντώ", απλά συμπληρώνω - διευκρινίζω πάνω σε αυτά που έγραψες... -bye-

δεν διαφωνούμε ούτε εμείς. Κι εμείς το αγαπούμε το dpgr και το τροφοδοτούμε, όπως κι εκείνο εμάς. Απλώς ο πρόεδρος έτυχε να γράψει κάτι που περιεχει σύγκριση με ένα άλλο φόρουμ, το οποίο επίσης έτυχε να γνωρίζει και με θέμα τεχνικό χομπίστικο όπως το παρόν.

Δεν το είπε για σύγκριση Βλάση, εγώ το κατάλαβα σαν υψηλό πήχη: ότι -κατά την παραπάνω στατιστική πάντα- το avclub έχει περάσει και αυτόν σε κίνηση.
Απευθείας σύγκριση περιεχομένου είναι σύγκριση μήλων-πορτοκαλιών, όχι απλώς ανούσια αλλά α-νοητή.

Απάντηση: Re: Είμαστε το 9ο φόρουμ πανελλαδικά...

Δεν παρακολουθώ τις κατατάξεις και δεν με πολυ ενδιαφέρουν να πώ την αλήθεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το επίπεδο ενος φόρουμ, που το διαμορφώνουν τα μέλη με την παρουσία τους και η Δ.Ο με το πλαίσιο που θέτει για την ομαλότητα. Και στους δύο τομείς το φόρουμ διαπρέπει. Τα μέλη εδώ είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν, ακόμα και προσωπικά. Και η Δ.Ο. κάνει εξαιρετικά την δουλεία της.

Σε εννιά σειρές τα είπες όλα...:ernaehrung004: