Είναι χαλασμένη η κάρτα η Μ/Β;;;;

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας.... -bye-
Πριν από μερικές μέρες είχα ζητήσει την βοήθεια σας για μία κάρτα τηλεοράσεως, τώρα ζητώ κάτι πολύ πιο σοβαρό και δύσκολο για μένα....
Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα.... :bigcry:
Έχω το HTPC.
Αποτελούμενο από:
Μ/Β: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
CPU: ATHLON 64x2 4850E 2,5Ghz
RAM: CRUCIAL BALLISTIX 2x1GB (800Mhz)
HDD: WD WD5000AAKS 500GB SATA2
POWER SUPPLY: ENERMAX 425WATT MODU 82+
DVD-RW: NEC 7203S
και όταν πάω να βάλω οποιαδήποτε κάρτα pci πάνω σε οποιαδήποτε θύρα κενή κολλάει και δεν ανοίγει η οθόνη και συνεπώς δεν ξέρω σε πιο σημείο σταματάει. Δεν ακούγεται το πρώτο "μπιπ" για να φορτώσει....Δείχνει οτι γυρίζει ο δίσκος. ανάβουν τα λαμπάκια του, αλλά οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι τελείως νέκρα;;;;;; :tdown::tdown:
Τι να κανω;;;;:bigcry:
Έχω λειτουργικό τα xp (3) και σχεδόν καθόλου παιχνίδια!!!!
αν ναι. πόσο περίπου στοιχίζει μαζί με τα εργατικά τους;;;
ποια Μ/Β να πάρω αν τελικά είναι χαλασμένη;;;; Να πάω σε τίποτα καλύτερη;;;;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλά δεν ξέρω και Έχω πελαγώσει.....:hanged: :frusty:

αν ναι. πόσο περίπου στοιχίζει μαζί με τα εργατικά τους;;;
ποια Μ/Β να πάρω αν τελικά είναι χαλασμένη;;;; Να πάω σε τίποτα καλύτερη;;;;

Αν ειναι μεσα στην εγγυηση θα στην αντικαταστησουν αν οχι...πας για καινουργια.Αν σε καλυπτει αυτη δεν χρειαζεται νας σε κατι καλυτερο πολυ δε σε κατι ακριβοτερο.Δες πρωτα με το σερβις τι θα γινει..

Γεια σας...
Είχα μια παλιά κάρτα τηλεοράσεως ης Κρύπτο (δεν θυμάμαι μοντέλο) που μου την είχαν χαρίσει. Στο cd της έγραφε οτι παίζει από τα 98, 2000, ΧP. Την έβαλα στο σύστημα, δεν μου άνοιγε η οθόνη, και γενικά κολλούσε όπως Είχα αναφέρει. αυτό το έκανε σε στο ποντίκι άμα το συνδεα "κανονικά" ενώ άμα το έβαζα σε ups, δεν είχα κανένα πρόβλημα και το σύστημα έτρεχε κανονικά. Δοκιμάζω την κάρτα σε ένα παλιό υπολογιστή (μονοπύρηνο) που μόλις την έβαλα την κάρτα, και έβαλα το cd της έτρεξε κανονικά, έπιασα πολλά κανάλια κλπ. Άρα με τις δικές μου σχεδόν ανύπαρκτες γνώσεις.....είπα οτι έχει πρόβλημα η μητρική.....
Εσύ φίλε τι μου συστήνεις;;;;;;
Που να πάω;;;
Βλέπεις δεν ξέρω πολλά και κάπου έχω "χαθεί" μέσα σε όλα αυτά......

Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το Bios!
Αντίστοιχο πρόβλημα είχα σε παλαιότερες μητρικές όπου PCI κάρτες δεν δούλευαν στις τελευταίες PCI παρά μόνο στην πρώτη PCI μετά την κάρτα γραφικών, συνήθως ήταν tv tuners ,κάρτες δικτύου και κάρτες ήχου!
Συνήθως οι "no name" ή τέλοςπάντων οι μη επώνυμες είχαν τέτοια προβλήματα αλλά ευθύνη είχε και το motherboard που δεν είχε συνεργασία!
Γενικά ως αρχή έχω την συγγένεια στα υποσυστήματα (ίδιας εταιρείας σημαίνει και καλύτερη επικοινωνία+απόδοση συστήματος) ή τουλάχιστον επώνυμα.

Αξίζει να σας πω οτι όταν βάζω το ποντίκι στην "κανονική" του θύρα μου κολλάει, Οθόνη πληκτρολόγιο κλπ. όπως σας είχα αναφέρει παραπάνω. και όταν βάζω το ποντίκι μέσω usb, όλα έιναι ΚΑΝΟΝΙΚΑ και τρέχουν φυσιολογικά......
ΤΟ ΙΔΙΟ ποντικι παντα......

τελικά θα το πάω από Δευτέρα στον τεχνικό μαζί με την κάρτα τηλεορασως για να δω.....
Για μένα έιναι δύσκολα αυτά και ....θα σας ενημερώσω πλέων την Δευτέρα....