Trisalon
AVClub Addicted Member
- 30 May 2008
- 1,367
Re: Εϊναι δυνατόν ένα ΗΤPC να αποδώσει ποιότητα εικόνας ....?
Aπλα θελω να καταληξω στο εξης , μια εξυπνη συσκευη οπως ειναι το pc με απειρες παραμετροποιησεις σε hardware - software - προγραμματισμο , δεν χτυπιεται απο κανενα χαζοκουτι , ειναι τετοια η τεχνολογια που μπορεις να βαλεις τα παντα πανω στο pc
Πιστευω οτι το hardware παιζει βασικο ρολο σε αυτο...
Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, και ιδιαίτερα πρωτότυπες.
Πρώτη φορά ακούω ότι οι κάρτες γραφικών βγάζουν ποιότητα εικόνας (video) ανάλογη της τιμής τους. Από δική μου εμπειρία (αλλά και λίγο πολύ όλου του κόσμου) από τη στιγμή που μιλάμε για DVI ή HDMI σύνδεση ρόλο παίζει μόνο το software, άσχετα αν μιλάμε για κάρτα των 40 ή των 400 .
Άλλο πράγμα η general purpose GPU που έχουν οι κάρτες γραφικών, άλλο το ASIC που χρησιμοποιούν τα standalone players.
Το να λέμε ότι το ένα είναι ανώτερο από το άλλο είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.
Το ότι η GPU είναι πιο πολύπλοκη κατασκευαστικά, ή πιο ακριβή, σαφώς και δεν έχει άμεση σχέση με την εικόνα που δίνει σε αναπαραγωγή υλικού 1080p. Η αυξημένη πολυπλοκότητα (και το κόστος..) υπάρχει για να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες - όχι για το BD playback. Αυτό επιτυγχάνεται μια χαρά και από κάρτες των 35 .
Τώρα, όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής, αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο, και ξεκινάει με το πως ορίζουμε την ποιότητα κατασκευής.
Εγώ από όσα έχω δει, οι περισσότερες κάρτες γραφικών (ανεξαρτήτως τιμής) έχουν παραπλήσια ποιότητα κατασκευής. Οι μόνες διαφορές που παρατηρούνται συνήθως έχουν να κάνουν με τη λύση ψύξης της κάρτας. Όλα τα υπόλοιπα (layout, εξαρτήματα) είναι σχεδόν ίδια, πράγμα λογικό αφού σχεδόν πάντα ακολουθείται το reference design του κατασκευαστή.
Aπλα θελω να καταληξω στο εξης , μια εξυπνη συσκευη οπως ειναι το pc με απειρες παραμετροποιησεις σε hardware - software - προγραμματισμο , δεν χτυπιεται απο κανενα χαζοκουτι , ειναι τετοια η τεχνολογια που μπορεις να βαλεις τα παντα πανω στο pc
Πιστευω οτι το hardware παιζει βασικο ρολο σε αυτο...