Ειναι για γελια.....

Flame no2
Καποιοι που αναφερονται στην καθαροτητα του χαλκου, να σκεφτουν την πιθανοτητα οτι ασχολουνται με λαθος μεταλλο :p

Μπορει και οχι.Ολα τα καλωδια ειναι χαλκινα σε ολα τα σταδια απο την ηχογραφιση,εγκατασταση,πλακετες,κλπ εκτος απο τα 1-2 που εσυ ισως και εγω αποφασισουμε να ειναι ασημενια η οτιδηποτε αλλο.Νομιζεις οτι δεν περασα απο το σταδιο του ασημιου;Κανεις λαθος:grandpa:
Αν μιλας για ασημενια καλωδια,ΕΝΑ ακουσα που οντως ηταν υπεροχο,το audionote,αλλα αντ'αυτου προτιμησα να παρω 100 καινουργια LP's................τα υπολοιπα απλα ηθελαν μαθηματα

Last edited:
Η διαδικασια ηχογραφησης δε λεει κατι για την διαδικασια αναπαραγωγης της ηχογραφησης...
Αν το συστημα σου τα παει καλα με ενα μονο ασημενιο καλωδιο(σωνει και καλα)τοτε το ιδιο καλα θα τα παει με οπιασδηποτε αλλης μορφης EQ.......
Αν η διαδικασια εγγραφης δεν λεει κατι για την διαδικασια αναπαραγωγης της,λεει ΕΝΑ μη χαλκινο καλωδιο;;;!!!!!!!

Αν θεωρεις το ασημι ειδους eq (προφανως οτι δινει κατι εκει ψηλα) εχω ακουσει και εγω τετοιες υλοποιησεις ασημενιων καλωδιων. Δεν αναφερομαι σε αυτες.
Ενα μη χαλκινο καλωδιο μπορει καπου να λεει κατι οπως και ενα χαλκινο καλωδιο...

Αν θεωρεις το ασημι ειδους eq (προφανως οτι δινει κατι εκει ψηλα) εχω ακουσει και εγω τετοιες υλοποιησεις ασημενιων καλωδιων. Δεν αναφερομαι σε αυτες.
Ενα μη χαλκινο καλωδιο μπορει καπου να λεει κατι οπως και ενα χαλκινο καλωδιο...

Mε εξαιρεση οπως σου ειπα πριν του audionote και ισως αλλων 1-2 τα υπολοιπα που ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω πολυ προσεκτικα,οχι διδουν κατι εκει ψηλα,απλα "απαυτωνουν" τα παντα εκει ψηλα,πιο κατω,και εντελως κατω.
Η καθαροτητα του χαλκου σημερα ειναι σε επιπεδα που ειναι πλεον ακαδημα'ι'κου ενδιαφεροντος αν θα βελτιωθει περισσοτερο.Οι θιασωτες κατασκευαστες ασημενιων απο την αλλη,αρχισαν σιγα σιγα να αντιλαμβανονται καλυτερα την "ουδετεροτητα" του ασημιου,και αποφασιζουν να την "νοθευουν" με χρυσο κλπ.Δηλαδη για να απλοποιησουμε το θεμα,τα "βελτιωνουν" και συ πληρωνε εξτρα το χρυσαφι.Θυμιζει καποια σχολια του τυπου "...the most analog sound from your CD's..........." No thanks.Προτιμω τα 100 LP's,και αλλα 100 για καθε εξτρα ασημενιο η "μπασταρδο" καλωδιο :a0210:

Στα Lp εχω και εγω αδυναμια, αλλα δυστυχως δεν εχω καταφερει ακομη να κανω το πκ απ μου να παιξει σαν cd :p

Αλλα clarity οπως το ασημι οσα εννιαρια και να εχει ο χαλκος δεν...
Αυτο εννοω οταν λεγω οτι 100 ατομα εχουν 100 αντιληψεις περι του τι εστιν "clarity",και να σκεφτεις οτι δυο ειμαστε :flipout: .Οταν ο χαλκος ξεπερασει τα 6 εννιαρια,κανενα απο τα γνωστα μεταλλα απλα δεν......κατα την αποψη μου βεβαια.

Last edited:
Στα Lp εχω και εγω αδυναμια, αλλα δυστυχως δεν εχω καταφερει ακομη να κανω το πκ απ μου να παιξει σαν cd :p

Oυτε αυτοι που κατασκευαζουν τα CD θα καταφερουν ποτε να τα κανουν να παιζουν τοσο καλα οσο τα πικαπ:flipout:Γι'αυτο μας λενε καθε τρεις και λιγο ".....the closest to the analog sound....."για τα cd players τους....η μηπως κανω λαθος;

η μεγιστη αγωγιμοτητα,δεν ειναι το ζητουμενο?
αρα το ασημι ειναι ο καλυτερος αγωγος,δεν αναφερομαι σε επεξεργασιες,γιατι μπορει ν'αλλαξουν τα δεδομενα.

Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

η μεγιστη αγωγιμοτητα,δεν ειναι το ζητουμενο?
αρα το ασημι ειναι ο καλυτερος αγωγος,δεν αναφερομαι σε επεξεργασιες,γιατι μπορει ν'αλλαξουν τα δεδομενα.
Kαι ξαναρωτω.Το ΕΝΑ ασημενιο καλωδιο θα κανει το θαυμα;;;;;Δηλαδη το ΕΝΑ που θα ειναι το μονο με διαφορετικο μεταλλο σε ολη την αλυσιδα;;;;;Δηλαδη το μονο που θα σπαζει την ομοιογενεια της αλυσιδας;;;;;;;

Kαι ξαναρωτω.Το ΕΝΑ ασημενιο καλωδιο θα κανει το θαυμα;;;;;Δηλαδη το ΕΝΑ που θα ειναι το μονο με διαφορετικο μεταλλο σε ολη την αλυσιδα;;;;;Δηλαδη το μονο που θα σπαζει την ομοιογενεια της αλυσιδας;;;;;;;
Γιατι το ενα;; Ολες οι εσωτερικες καλωδιωσεις καθως και τα ic και των ηχειων στο συστημα μου ειναι ασημενια. Ποιος μιλησε για ενα;;

Γιατι το ενα;; Ολες οι εσωτερικες καλωδιωσεις καθως και τα ic και των ηχειων στο συστημα μου ειναι ασημενια. Ποιος μιλησε για ενα;;

Kαι τα δικα μου ηχεια εχουν ασημενια καλωδια μεσα.Δεν σημαινει οτι αν βαλω και εξω θα ακουγονται καλυτερα.Ενας κατασκευαστης που χρησιμοποιει ασημενια καλωδια καπου,κανει τις απαιτουμενες ρυθμισεις καπου αλλου.Τι γινεται με τις γραμμες στις πλακετες των μηχανηματων σου,τα ποδαρακια των πυκνωτων,τα ποδαρακια των αντιστασεων,των μετασχηματιστων των μηχανηματων σου και τοσα αλλα;Και οσο κιαν διαφωνεις,ολοκληρη η αλυσιδα ηχογραφισης.Αν οπως λεμε τα καλωδια εχουν "υπογραφη" η υπογραφη τους ειναι και ηχογραφημενη νομιζω.Δεν συζηταμε σε καμια περιπτωση βεβαια το τι αρεσει στον καθενα μας ετσι;Μην παρεξηγηθουμε κιολας για ενα καλωδιο:flipout:

Last edited:
Για ενα καλωδιο δεν παρεξηγουμαστε, αλλα εδω εχει μαχη μεταλλων :p
Περα της πλακας στο δικο μου συστημα ταιριαξαν καλωδιωσεις ασημενιες με teflon για διηλεκτρικο. Δοκιμασα αρκετα χαλκινα καλωδια, καποια ακουγονταν πολυ ομορφα, αλλα προσωπικα εμεινα στο ασημι.

Για ενα καλωδιο δεν παρεξηγουμαστε, αλλα εδω εχει μαχη μεταλλων :p
Περα της πλακας στο δικο μου συστημα ταιριαξαν καλωδιωσεις ασημενιες με teflon για διηλεκτρικο. Δοκιμασα αρκετα χαλκινα καλωδια, καποια ακουγονταν πολυ ομορφα, αλλα προσωπικα εμεινα στο ασημι.

Once you go silver you never go back :a0210:

Once you go silver you never go back :a0210:

Εγω πηγα πισω στον χαλκο.Δεν ειναι στο μεταλλο των καλωδιων η ουσια.Η αποψη ωστοσο και το γουστο σου οσο και του panman απολυτα σεβαστη.Ειπα την αποψη μου για το audionote,αλλα απο περιεργεια για ποια ασημενια μιλατε;Και οι δυο τα ιδια;