Ειναι για γελια.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?

Τέλος πάντων, οταν λένε εκπαίδευση αυτιού, συνήθως εννοούν λάιβ συναυλίες κλπ.
Εσυ εννοούσες άλλο (εκπαίδευση κατ οίκον) .

οκ, κατανοητόν.

Συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος, πάντως θεωρώ ότι και τη πρώτη φορά το είπα απλά. Συνήθως όμως όταν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας και το απλό γίνεται πολύπλοκο. :a0210:

αν ακούγεται διαφορετικά τότε γιατί κάποιοι τα αγοράζουν και τα βάζουν "επειδή είναι ουδέτερα"?

εγω παντως τα καλωδια που χρησιμοποιω ειναι ασημενια και ειναι εντελως ουδετερα. Η εταιρια αυτη βγαζει και μια πιο φτηνη σειρα με χαλκινα καλωδια που ειναι και αυτα εξισου ουδετερα με μονη διαφορα οτι χανεις σε ποσοτητα πληροφοριας. Κατα τα αλλα σαν χαρακτηρας ειναι ακριβως τα ιδια....

Αρα δε φταιει παντα το υλικο, πρεπει να φταιει η εκαστοτε υλοποιηση για το αν ακουμε διαφορες που τις αποδιδουμε στον χαλκο η στο ασημι...

εγω παντως τα καλωδια που χρησιμοποιω ειναι ασημενια και ειναι εντελως ουδετερα. Η εταιρια αυτη βγαζει και μια πιο φτηνη σειρα με χαλκινα καλωδια που ειναι και αυτα εξισου ουδετερα με μονη διαφορα οτι χανεις σε ποσοτητα πληροφοριας. Κατα τα αλλα σαν χαρακτηρας ειναι ακριβως τα ιδια....

Αρα δε φταιει παντα το υλικο, πρεπει να φταιει η εκαστοτε υλοποιηση για το αν ακουμε διαφορες που τις αποδιδουμε στον χαλκο η στο ασημι...

το ερώτημα ήταν γιατί ενώ ακούγονται διαφορετικά σε κάθε σύστημα θεωρείται ουδέτερο?

το ερώτημα ήταν γιατί ενώ ακούγονται διαφορετικά σε κάθε σύστημα θεωρείται ουδέτερο?
διοτι το καλωδιο ειναι ουδετερο αλλα τα μηχανηματα οχι
και γα να στο εξηγησω με ενα ουδετερο καλωδιο δηλαδη ενα καλωδιο που δεν εχει χαρακτηρα θα αφησει απλα να ακουστει ο χαρακτηρας του preamp-amp κλπ
για αυτο καμια φορα καποιοι χρησιμοποιουν τα καλωδια "EQ" δηλαδη με χαρακτηρα για να σκεπασουν την αδυναμια των μηχανηματων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Kαι ξαναρωτω.Το ΕΝΑ ασημενιο καλωδιο θα κανει το θαυμα;;;;;Δηλαδη το ΕΝΑ που θα ειναι το μονο με διαφορετικο μεταλλο σε ολη την αλυσιδα;;;;;Δηλαδη το μονο που θα σπαζει την ομοιογενεια της αλυσιδας;;;;;;;

αν και σου απαντησε ο ΠΑΝ-ΜΑΝ,το ξαναλεω,το ζητουμενο ειναι η μεγιστη αγωγιμοτητα,αν τωρα εχουμε τα προβληματακια μας στο συστημα μας ή φταιει ο χωρος μας και προσπαθουμε να τις καλυψουμε με καλωδια,ειναι αλλου παππα ευαγγελιο ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Και στο 1) αλλά και στο 2) έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοείται ότι πρέπει το - οποιοδήποτε- καλώδιο ή βύσμα να κάνει πρωτίστως άψογη επαφή και να είναι καλά σωστά θωρακισμένο. Αν και τα ρημάδια τα 50 χερτζ του δικτύου πολύ δύσκολα τα κρατάς απέξω, γι αυτό η μόνη λύση είναι .. μακριά κι αλλάργα!

Αυτά όμως τα κάνει κι ένα αξιοπρεπές φθηνό επαγγελματικό π.χ.

Πολύ σωστά. Άλλωστε και εγώ όπως έχω πει, εκτός από αυτό που μου έκαναν δώρο χρησιμοποιώ ένα επαγγελματικό (Soundstring) και ένα που έχω φτιάξει από ρετάλι ενός μεγάλου που είχα πάρει.

Πάμε τώρα παρακάτω... (Είδες; σε πάω λάου λάου :flipout:)

Σύμφωνα με τους κανόνες του Κίρχοφ, το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού μας δεν είναι κομμάτι του κυκλώματος;
Δεν μιλάμε πάλι για βρόγχους και κόμβους;

Στο τυφλό πώς και δεν βρέθηκε άκρη? Αν η βαθμολογία του τυφλού είναι κοντά σε αυτή του κανονικού, τότε όντως ακούγεται διαφορά. Αν όχι, απλά δουλευόμαστε..

Δεν το είχαμε κάνει με αυτό τον τρόπο αλλά με ΑΒ.
Ακούσαμε το Α, ακούσαμε το Β, και μετά προσπαθούσαμε να βρούμε τον τυχαίο συνδιασμό δέκα εναλλαγών μεταξύ των δύο καλωδίων.
Ο συνδιασμός ήταν κάτι σαν ΑΒΒΒΑΑΒΑΑΒ.
Μικρότερο ποσοστό πέτυχαν αυτοί που δεν είχαν ξανακούσει το σύστημά μου, μεγαλύτερο (7 στα 10 αν θυμάμαι καλά) εμείς που τα πίναμε πιο συχνά ακούγοντας μουσική με το σύστημά μου... :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Μικρότερο ποσοστό πέτυχαν αυτοί που δεν είχαν ξανακούσει το σύστημά μου, μεγαλύτερο (7 στα 10 αν θυμάμαι καλά) εμείς που τα πίναμε πιο συχνά ακούγοντας μουσική με το σύστημά μου... :BDGBGDB55:

Πολύ φυσιολογικό, όταν ακούς κάτι για πρώτη φορά, τα πάντα είναι ξεκάθαρα.

διοτι το καλωδιο ειναι ουδετερο αλλα τα μηχανηματα οχι
και γα να στο εξηγησω με ενα ουδετερο καλωδιο δηλαδη ενα καλωδιο που δεν εχει χαρακτηρα θα αφησει απλα να ακουστει ο χαρακτηρας του preamp-amp κλπ
για αυτο καμια φορα καποιοι χρησιμοποιουν τα καλωδια "EQ" δηλαδη με χαρακτηρα για να σκεπασουν την αδυναμια των μηχανηματων

ακριβως αυτο...

Πολύ σωστά. Άλλωστε και εγώ όπως έχω πει, εκτός από αυτό που μου έκαναν δώρο χρησιμοποιώ ένα επαγγελματικό (Soundstring) και ένα που έχω φτιάξει από ρετάλι ενός μεγάλου που είχα πάρει.

Πάμε τώρα παρακάτω... (Είδες; σε πάω λάου λάου :flipout:)

Σύμφωνα με τους κανόνες του Κίρχοφ, το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού μας δεν είναι κομμάτι του κυκλώματος;
Δεν μιλάμε πάλι για βρόγχους και κόμβους;

Ο Κίρχοφ, τι δουλειά έχει?
Οι κόμβοι και οι βρόγχοι ποιοί είναι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Πρώτα σιγουρεύεις με μετρήσεις ότι αυτό πυο ακούς είναι ουδέτερο και μετά εκπαιδεύεις το αυτί σου ακούγοντας συνεχώς κάτι τέτοιο, αν το έχεις και σπίτι σου ακόμα καλύτερα.

Μάλλον δεν ήθελες να βγάλεις άκρη.

Φιλικά

Πας ενα στοιχημα οτι μπορω να σου υποδειξω ενα ενισχυτη 200 ευρω που μετραει καλυτερα απο εναν των 10000 ; :BDGBGDB55:

1)Ο κόμβος (knot) είναι μονάδα μέτρησης ταχύτητας πλοίου γενικά σε υδάτινο χώρο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια), επί και υπό την επιφάνεια, και είναι ίση με ένα ναυτικό μίλι την ώρα. Ο κόμβος χρησιμοποιείται ως μονάδα μέτρησης και στα αεροπλάνα...:flipout:

2) Πρώτο συστατικό ιατρικών όρων.

Βρογχοκήλη

Βρογχοπνευμονία κλπ..:flipout:

αν και σου απαντησε ο ΠΑΝ-ΜΑΝ,το ξαναλεω,το ζητουμενο ειναι η μεγιστη αγωγιμοτητα,αν τωρα εχουμε τα προβληματακια μας στο συστημα μας ή φταιει ο χωρος μας και προσπαθουμε να τις καλυψουμε με καλωδια,ειναι αλλου παππα ευαγγελιο ;)

Και ξαναρωτω.......αν ενα(ολα) τα συστηματα που ΔΕΝ εχει ασημενιες γραμμες στις πλακετες,ΔΕΝ εχει ασημενιο συρμα στους μετασχηματιστες,ΔΕΝ εχει ασημενια ποδαρακια στις αντιστασεις,πυκνωτες,πηνια κλπ,θα γινει καλυτερο με ενα ασημενιο ιντερκοννεκτ;Δηλαδη ολα τα μηχανηματα εχουν συμβιβασμους στις γραμμες μεταφορας του σηματος που κουβαλουν;Δεν μετρανε σωστα;
Οπως τα διαβαζω εδω,μαλλον τα ασημενια καλωδια ειναι ενα ακριβο EQ.

Oμως για να δουμε και τα πραγματα λιγο πιο σωστα.Λογω ακριβως ηλεκτρικων χαρακτηριστικων των μεταλλων,για νε εχεις ενα ασημενιο καλωδιο που κανει τα ιδια πραγμετα ηλεκτρικα με ενα χαλκινο,πρεπει το ασημενιο να ειναι μικποτερης διατομης,και το αντιστροφο.Απ εκεικαι περα ειναι ολα θεμα επεξεργασιας και υλοποιησης.Αν ο χαλκος ηταν ακριβοτερο υλικο δεν ξερω αν σημερα οι θιασωτες των ασημενιων καλωδιων θα ελεγαν αυτα που λενε τωρα,η θα ασπαζονταν καποιες αλλες θεωριες γιατι ο χαλκος ειναι καλυτερος.

Το ζητουμενο δεν ειναι η αγωγιμοτητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Πας ενα στοιχημα οτι μπορω να σου υποδειξω ενα ενισχυτη 200 ευρω που μετραει καλυτερα απο εναν των 10000 ; :BDGBGDB55:

Δεν διαφωνώ καθόλου, ούτε είπα ότι οι μετρήσεις είναι το παν.

Έχουμε έναν μετασχηματιστή όπου παίρνουμε από το δευτερεύον του διακλαδώσεις και τις οδηγούμε σε άλλους μετασχηματιστές.

Σε ένα τόσο απλό κύκλωμα δεν ισχύουν οι νόμοι του Κίρχοφ και του Ohm;

ακριβως αυτο...

To μονο καλωδιο που δεν εχει χαρακτηρα ειναι αυτο που εχει
L=0 , R=0 , C=0 και τελειο shilding ......... ΚΑΝΕΝΑ δηλαδη.Ολα τα υπολοιπα ειναι ελεγχομενα και υποκεινται στο γουστο και το συστημα του καθενος,αναλογα με την αντιληψη του

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Δεν διαφωνώ καθόλου, ούτε είπα ότι οι μετρήσεις είναι το παν.

Είναι απλό, ακούς με τις μέρες ένα σύστημα που μετράει καλά, άρα είναι ουδέτερο.

Μετά ότι ακούσεις που παρεκλίνει από αυτό απλά σε ξενίζει σε βαθμό τέτοιο που ανακατεύεσαι...:flipout:

Κοινώς χρειάζεται εκπαίδευση αυτιού...:a0210:

Πρώτα σιγουρεύεις με μετρήσεις ότι αυτό πυο ακούς είναι ουδέτερο και μετά εκπαιδεύεις το αυτί σου ακούγοντας συνεχώς κάτι τέτοιο, αν το έχεις και σπίτι σου ακόμα καλύτερα.

Μάλλον δεν ήθελες να βγάλεις άκρη.

Φιλικά

:a0210:

Το ζητουμενο δεν ειναι η αγωγιμοτητα.

Συμφωνώ.
Βέβαια με αυτό το σκεπτικό, πάνε περίπατο οι περί καθαρότητας του χαλκού σοφιστείες.
Επίσεις, έγραψα οτι μου αρέσουν τ ασήμια χωρίς να κάνω αναφορά για ουδετερότητα, για εκουαλάϊζερ, για θεωρείες και μετρήσεις.
Είπα απλώς οτι παίζουν καλά για το υπάρχον σύστημα.

Last edited:

Έχουμε έναν μετασχηματιστή όπου παίρνουμε από το δευτερεύον του διακλαδώσεις και τις οδηγούμε σε άλλους μετασχηματιστές.

Σε ένα τόσο απλό κύκλωμα δεν ισχύουν οι νόμοι του Κίρχοφ και του Ohm;

Ναι αλλά με το καλώδιο τι σχέση έχει?
Που έχεις κόμβους και βρόχους στο καλώδιο?

Συμφωνώ.
Βέβαια με αυτό το σκεπτικό, πάνε περίπατο οι περι καθαρότητας του χαλκού σοφιστείες.
Επίσεις, αν και έγραψα οτι μου αρεσουν τ ασήμια χωρίς να κάνω αναφορά για ουδετερότητα, για εκουαλάϊζερ, για θεωρείες και μετρήσεις.
Είπα απλώς οτι παίζουν καλά για το υπάρχον σύστημα.

H καθαροτητα του μεταλλου βοηθα στην μειωση παραμορφωσεων στο σημα(που ναι ισως να μην ειναι και μετρησιμες με τα δεδομενα LCR)

Το οτι σ'αρεσουν τα ασημενια ειναι κατανοητον.

Το οτι παιζουν(για σενα)καλα στο υπαρχον συστημα.....ειναι το ζητουμενο :smile:......αυριο στο επομενο συστημα,βλεπουμε :a0210: