Ειναι για γελια.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Ναι αλλά με το καλώδιο τι σχέση έχει?
Που έχεις κόμβους και βρόχους στο καλώδιο?

Ποιος είπα για το καλώδιο; Δεν έφτασα ακόμη εκεί...
Δες τι έγραψα.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Κίρχοφ, το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού μας δεν είναι κομμάτι του κυκλώματος;
Δεν μιλάμε πάλι για βρόγχους και κόμβους;

Το καλώδιο είναι ένας αγωγός ο οποίος βρίσκεται πρακτικά στο κύκλωμα του σπιτιού μας το οποίο επηρεάζεται από τους κανόνες του Κιρχοφ.
Στο ίδιο κύκλωμα είναι και οι πυκνωτές του ενισχυτή μας, οι αντιστάσεις του κλπ κλπ...

Σωστά;

(Κάτσε να δεις που θα εφεύρουμε την μακροηλεκτρολογεία και θα φτάσουμε το κύκλωμα στα εργοστάσια της ΔΕΗ... :flipout:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Ποιος είπα για το καλώδιο; Δεν έφτασα ακόμη εκεί...
Δες τι έγραψα.

Το καλώδιο είναι ένας αγωγός ο οποίος βρίσκεται πρακτικά στο κύκλωμα του σπιτιού μας το οποίο επηρεάζεται από τους κανόνες του Κιρχοφ.
Στο ίδιο κύκλωμα είναι και οι πυκνωτές του ενισχυτή μας, οι αντιστάσεις του κλπ κλπ...

Σωστά;

(Κάτσε να δεις που θα εφεύρουμε την μακροηλεκτρολογεία και θα φτάσουμε το κύκλωμα στα εργοστάσια της ΔΕΗ... :flipout:)

οκ. Μπέρδεμα.
Πες μου λοιπόν αν είσαι χάλκινος ή ασημένιος για να ξέρω αν θα πρέπει να μαλώσουμε :grinning-smiley-043

Α εγώ πιστεύω στη καλή μόνωση και στις καλές επαφές...

Και δεν μπορείς να μαλώσεις μαζί μου γιατί κάπου έχεις ένα thread που λες ο ίδιος ότι ένας χαλασμένος διακόπτης σου έκανε arcs και χάλαγε τον ήχο, οπότε τον άλλαξες...

(Σε έχω φακελωμένο!!! :flipout:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Και ξαναρωτω.......αν ενα(ολα) τα συστηματα που ΔΕΝ εχει ασημενιες γραμμες στις πλακετες,ΔΕΝ εχει ασημενιο συρμα στους μετασχηματιστες,ΔΕΝ εχει ασημενια ποδαρακια στις αντιστασεις,πυκνωτες,πηνια κλπ,θα γινει καλυτερο με ενα ασημενιο ιντερκοννεκτ;

οχι,δεν θα γινει καλυτερο,θα αναδειχνουν τυχον αδυναμιες και ισως ο κατασκευαστης προχωρησει σε διορθωσεις.

Δηλαδη ολα τα μηχανηματα εχουν συμβιβασμους στις γραμμες μεταφορας του σηματος που κουβαλουν;Δεν μετρανε σωστα;

ναι εχουν συμβιβασμους.

Οπως τα διαβαζω εδω,μαλλον τα ασημενια καλωδια ειναι ενα ακριβο EQ.

οχι,το ακριβως αντιθετο.

Oμως για να δουμε και τα πραγματα λιγο πιο σωστα.Λογω ακριβως ηλεκτρικων χαρακτηριστικων των μεταλλων,για νε εχεις ενα ασημενιο καλωδιο που κανει τα ιδια πραγμετα ηλεκτρικα με ενα χαλκινο,πρεπει το ασημενιο να ειναι μικποτερης διατομης,και το αντιστροφο.Απ εκεικαι περα ειναι ολα θεμα επεξεργασιας και υλοποιησης.Αν ο χαλκος ηταν ακριβοτερο υλικο δεν ξερω αν σημερα οι θιασωτες των ασημενιων καλωδιων θα ελεγαν αυτα που λενε τωρα,η θα ασπαζονταν καποιες αλλες θεωριες γιατι ο χαλκος ειναι καλυτερος.

Το ζητουμενο δεν ειναι η αγωγιμοτητα.

το ζητουμενο ειναι η αγωγιμοτητα,αλλα σε μηχανηματα που εχουν ''ρυθμιστει'' με αυτη.
Η πολυ αναλυση και καθαροτητα πολλες φορες ξενιζει,γιατι σου βγαινουν μες στη μουρη προβληματα της ηχογραφησης ή των συνοδων ή οτι αλλα σκεφτεις μπορεις να προσθεσεις στη λιστα.

Και δεν μπορείς να μαλώσεις μαζί μου γιατί κάπου έχεις ένα thread που λες ο ίδιος ότι ένας χαλασμένος διακόπτης σου έκανε arcs και χάλαγε τον ήχο, οπότε τον άλλαξες...

Εντελώς σωστό.
Αλλά που η διαφωνία?
Είπα ποτέ κάτι διαφορετικό?

ΥΓ Δεν μου απάντησες όμως:grinning-smiley-043

:flipout::flipout:

Ο θεος να σε φυλαει απο την CIA και τον Μιχαλη...:BDBDG54:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

το ζητουμενο ειναι η αγωγιμοτητα,αλλα σε μηχανηματα που εχουν ''ρυθμιστει'' με αυτη.
Η πολυ αναλυση και καθαροτητα πολλες φορες ξενιζει,γιατι σου βγαινουν μες στη μουρη προβληματα της ηχογραφησης ή των συνοδων ή οτι αλλα σκεφτεις μπορεις να προσθεσεις στη λιστα.

Aυτο το ακουμε δεκαετιες τωρα.Προσωπικα δεν θα ακουμπαγα μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω για να ακουω κατι που δεν μ'αρεσει.Ειτε αυτο καποιοι το ονομαζουν "ουδετερο" ειτε "χρωματισμενο"
Το οτι ομως ενα συστημα για να θεωρειται "απολυτα ουδετερο" πρεπει να σχεδιαστει γυρω απο τα "χαρακτηριστικα το ασημιου" πρωτη φορα το ακουω.Και ασφαλως η "διαφωνια" μας,παραμενει.
Δικαιωμα μας :ernaehrung004:

Στα ρεύματα είμαι χάλκινος... :BDGBGDB55:
Αλλά έχω ακούσει και κάτι ασημένια που έχει φτιάξει ένας φίλος και δε με χάλασαν καθόλου!
Κάτι Nordost που έβαλα σε κάποια φάση (αυτά νομίζω είναι κράμα; ) χάλασαν απίστευτα τον ήχο αν και σε IC και ηχείων είμαι full Nordost!

:grandpa: Απλά είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα καλώδια ρεύματος παίζουν ρόλο στον ήχο (όχι απαραίτητα καλό ή απαραίτητα κακό).

Αλλά έχω ακούσει και κάτι ασημένια που έχει φτιάξει ένας φίλος και δε με χάλασαν καθόλου!
Κάτι Nordost που έβαλα σε κάποια φάση (αυτά νομίζω είναι κράμα; ) χάλασαν απίστευτα τον ήχο αν και σε IC και ηχείων είμαι full Nordost!

:grandpa: Απλά είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα καλώδια ρεύματος παίζουν ρόλο στον ήχο (όχι απαραίτητα καλό ή απαραίτητα κακό).
Να σου φερω ενα καλωδιο ρευματος μια μερα να γελασουμε. Να σου φερω και ενα ηχειων να ξεκαρδιστουμε :p

A, στα ρεύματα είμαι και γω.
Επίσεις και γω πιστεύω οτι πάιζουν ρόλο γιαυτό τα φτιάχνω άλλωστε.
Αν δεν το πίστευα θα έβαζα ετοιμα που έχω ένα σωρό και δεν θα ασχολούμουν.
Βεβαια εγω πιστεύω και άλλα (ΙΕΚ, διακόπτςε, ρελέδες, αλλά δεν είναι του παρόντος)

To μονο καλωδιο που δεν εχει χαρακτηρα ειναι αυτο που εχει
L=0 , R=0 , C=0 και τελειο shilding ......... ΚΑΝΕΝΑ δηλαδη.Ολα τα υπολοιπα ειναι ελεγχομενα και υποκεινται στο γουστο και το συστημα του καθενος,αναλογα με την αντιληψη του

Αντε πές τα γιατί είμαι μίζερος και κομπλεξικός...:a0210:

Να σου φερω ενα καλωδιο ρευματος μια μερα να γελασουμε. Να σου φερω και ενα ηχειων να ξεκαρδιστουμε :p

Να σε φέρω εγώ ένα επαγγελματικό να κλάψεις; :flipout:

Βεβαια εγω πιστεύω και άλλα (ΙΕΚ, διακόπτςε, ρελέδες, αλλά δεν είναι του παρόντος)

Κάτσε βρε! Είπαμε, τους πάω λάου λάου! :grinning-smiley-043

Για τα IEC έχω πει ήδη βέβαια... Ρελέδες, διακόπτες κλπ είναι στην ίδια συνομοταξία...
Για μένα ένα χαλαρό IEC ή schuko κάνει την ίδια ζημιά στον ήχο όσο μία ψυχρή κόλληση στην πλακέτα.

Για μένα ένα χαλαρό IEC ή schuko κάνει την ίδια ζημιά στον ήχο όσο μία ψυχρή κόλληση στην πλακέτα.

Γι αυτο ενα πραγματικα καλο schuko η IEC κοστιζουν τοσα λεφτα.Δεν ειναι το plating αλλα η επιφανεια επαφης που εχουν και η αντισταση της επαφης.Ενα IEC με απολυτα λειες επιφανειες επαφων μπορει να εχει ακομη και 50-100 φορες μεγαλυτερη επιφανεια επαφης απο μια "κοπια" που οπτικα φαινεται η ιδια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Aυτο το ακουμε δεκαετιες τωρα.Προσωπικα δεν θα ακουμπαγα μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω για να ακουω κατι που δεν μ'αρεσει.Ειτε αυτο καποιοι το ονομαζουν "ουδετερο" ειτε "χρωματισμενο"
Το οτι ομως ενα συστημα για να θεωρειται "απολυτα ουδετερο" πρεπει να σχεδιαστει γυρω απο τα "χαρακτηριστικα το ασημιου" πρωτη φορα το ακουω.Και ασφαλως η "διαφωνια" μας,παραμενει.
Δικαιωμα μας :ernaehrung004:

μιλησα για στησιμο γυρω απ'τη καλυτερη δυνατη αγωγιμοτητα,που αυτη τη στιγμη την εκφραζει το ασημι :ernaehrung004:

Υ.Γ περιμενε λιγο και σε μερικα χρονια θα σκασουν μυτη οι νανοσωληνες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

μιλησα για στησιμο γυρω απ'τη καλυτερη δυνατη αγωγιμοτητα,που αυτη τη στιγμη την εκφραζει το ασημι :ernaehrung004:

Υ.Γ περιμενε λιγο και σε μερικα χρονια θα σκασουν μυτη οι νανοσωληνες.

Δεν διαφωνησα μαζι σου οταν ειπα οτι για να κανει το ασημι την ιδια δουλεια με τον χαλκο πρεπει να εχει μικροτερη διατομη.Ολα ειναι θεμα αναλογιων,αρα και ελεγχομενα.