Ειναι για γελια.....

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Στην έκθεση 2010 που πήγα σε ένα από τα δωμάτια που μπήκα με πλησιάζει
ο έκθετης και μου λέει " εδώ το σύστημα είναι δανικό , εμείς εδώ δοκιμάζουμε καλώδια "
και ειχε βάλει κατι "φίδια" στις μπριζες άλλο πράμα
μου την έδωσε και του είπα " έχετε αλλάξει και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ? "
με κοίταξε και απλά γύρισε και έφυγε......

αι σιχτίρ με τους π@π@ρες που έχουμε μπλέξει..:grandpa:

Φέτος το αστείο σκηνικό για εμένα ήταν που ένα παληκάρι είχε φέρει το the wall των pink floyd και ζήτησε να το βάλουν να παίξει.

Το έβαλε ο εκθέτης να παίξει αλλά το σύστημα δεν...

και το βγάζει το cd, του το δίνει και του λέει "δεν είναι καλή η εγγραφή" :flipout:

Πέρισυ είχα πάει νωρις νωρίς και μπαίνω σε δωμάτιο με πολύ ακριβά ηχεία.
Επειδή την συγκεκριμένη μάρκα την είχα ξανακούσει γνώριζα τον ήχο της και γνώριζα πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν αυτά κυρίως στις μεσαίες περιοχές.
Μπαίνω όλο ενθουσιασμό και κάθομαι μόνος να ακούσω κάτι χαλαρά κομματια που έπαιζαν εκείνη την ώρα.
Ο ήχος χάλια.

Κάθομαι λοιπόν, ακούω και δεν μιλάω και σκέφτομαι "δεν μπορεί, θα έχουν κάνει πατάτα στο ματσάρισμα".
Και έρχετε εκείνη την ώρα ο εκθέτης, με πιάνει από τον ώμο και μου λέει "Το παν στο hi-end φιλαράκι μου είναι το σωστό ματσάρισμα".
Του απάντησα "έτσι ειναι όπως τα λες" και έφυγα.
.

Φέτος το αστείο σκηνικό για εμένα ήταν που ένα παληκάρι είχε φέρει το the wall των pink floyd και ζήτησε να το βάλουν να παίξει.

Το έβαλε ο εκθέτης να παίξει αλλά το σύστημα δεν...

και το βγάζει το cd, του το δίνει και του λέει "δεν είναι καλή η εγγραφή" :flipout:

Πέρισυ είχα πάει νωρις νωρίς και μπαίνω σε δωμάτιο με πολύ ακριβά ηχεία.
Επειδή την συγκεκριμένη μάρκα την είχα ξανακούσει γνώριζα τον ήχο της και γνώριζα πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν αυτά κυρίως στις μεσαίες περιοχές.
Μπαίνω όλο ενθουσιασμό και κάθομαι μόνος να ακούσω κάτι χαλαρά κομματια που έπαιζαν εκείνη την ώρα.
Ο ήχος χάλια.

Κάθομαι λοιπόν, ακούω και δεν μιλάω και σκέφτομαι "δεν μπορεί, θα έχουν κάνει πατάτα στο ματσάρισμα".
Και έρχετε εκείνη την ώρα ο εκθέτης, με πιάνει από τον ώμο και μου λέει "Το παν στο hi-end φιλαράκι μου είναι το σωστό ματσάρισμα".
Του απάντησα "έτσι ειναι όπως τα λες" και έφυγα.
.

Σωστόςςςςςςςςςςςς !!!!! :vroam::vroam:

άσε που στην συνηθισμένη ερώτηση πόσο κάνει το "εργαλείο" σου έλεγαν το νούμερο σχεδόν ψιθυριστά (μπας και μας ακούσουν) και όταν ρώταγες γιατί ρε παιδιά τόσο ακριβά ,ένα κουτάκι με ψηφιακά είναι, σου έλεγαν "μα είναι η ...τάδε μάρκα" ούτε το ποιήμα δεν είχαν μπει στο κόπο να μάθουνε απ' έξω

df

Γιατί δεν ήταν για γέλια το ότι ένας αντιπρόσωπος είχε για τεστ-song το Hotel California των Eagles και ακούστηκε γύρω στις 23000 φορές η εισαγωγή του....

Eίναι μεγάλο το θέμα με τις μουσικές που παίζουν demo στις ετήσιες εκθέσεις του χώρου μας και η αλήθεια είναι οτι και κάποιο καλό σύστημα μπορεί να ξεβρακώσει εγγραφές που γενικά ακούγονται καλές αλλα τελικά δεν είναι και τόσο..

Φυσικά δεν μιλάω για την άθλια και γραφική περίπτωση με το The Wall που ανέφερεο Kostas K.
Aυτό που ξέρω είναι οτι ένα πραγματικά μεγάλο σύστημα που παίζει κατα κύριο λόγο μουσική θα ξεβρακώσει τις μέτριες εγγραφές (δηλαδή τη πλειοψηφία της μουσικής παραγωγής) αλλα χωρίς να προσβάλλει τα αυτιά του ακροατή το αντίθετο μάλιστα.

Το φαινόμενο των "ειδικών" CD για demo πραγματικά μόνο καχυποψία φέρνει και επιτέλους κάποιος πρέπει να πεί στους εκθέτες οτι με την υποψήφια αγορά μας θέλουμε να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε με πραγματική μουσική και όχι να φουσκώσουμε το εγώ μας με ανουσιες και ανεγκέφαλες "αποδείξεις αναφοράς".
Όχι πως όλα τα δισκάκια και βινύλια "αναφοράς" είναι μάπα αλλα δυστυχώς τα περισσότερα και ειδικά αυτά που βάζουν στις εκθέσεις είναι πραγματικά ξενέρωμα.

Υπάρχει πραγματικό θέμα με την διασκέδαση στην έκθεση Hi End.
Αν θα είναι μια η δύο φορές που θα έπισασα τον εαυτό μου να διασκεδάζει ακουγοντας την μουσική ολα τα χρόνια που την επισκέπτομαι (απο το Hilton).

Tελικά τι κοινό θέλουν οι έμποροι μουσικόφιλους ή μηχανάκηδες;
To γεγονός οτι οι δεύτεροι εκταμιεύουν ευκολότερα και μεγαλύτερα ποσά νομίζω οτι απαντάει όσον αφορά τους περισότερους επαγγελματίες τελικά.

Τουλάχιστον απο ότι συμπεραίνω απο τις επισκέψεις μου στις εκθέσεις.
Που σχεδόν κάθε φορά ξενερώνω με την μουσική.

Last edited:
Το κακο στην ολη υποθεση δεν ειναι τα μαγαζια/αντιπροσωπειες ή ποσο μαλλον οι κατασκευαστες.
Το κακο βρισκεται στο αγοραστικο κοινο. Αυτο ειναι το χαλασμενο προϊον.
Οσο υπαρχουν ετοιμοι να δωσουν 1000 για καλωδιο ρευματος (τρελη περιπτωσαρα) ή ακομα και οταν δινουν 500 για interconnect τοσο ολοι αυτοι θα το εκμεταλευονται.

Μιλαμε τωρα για καλωδια, οχι για διαστημοπλοιο.
Παει ο αλλος να αγορασει πλυντηριο ρουχων και δινει 300 και για καλωδια που κοστιζουν οσο τα μεταφορικα μονο του πλυντηριου, και πολυ λιγοτερο, δινει τα πενταπλασια...

Και το κακο δεν ειναι οτι τα δινουν. Το κακο ειναι οτι ορκιζονται πως "ειδαν" διαφορά...

Ε, ποιος φταιει;

ΥΓ. εδω δινουν 1000 για ενα κουτι (σκετο) υπολογιστη. Τι περιμενεις... τα θυματα...

Last edited:
Άν και θα συμφωνήσω στην ουσία του post σου πιστεύω οτι η γενίκευση που κάνεις είναι λίγο άδικη.
Και εξηγούμαι.

Όταν εξέφτρασα την εύλογη απορία γιατι το πλυντήριο δίσκων που αγόρασα να έχει 800ευρώ ενώ κατασκευαστικά είναι μια μπούρδα την στιγμή που το πλυντήριο ρούχων miele στο σπίτι έχει 700 και είναι το enterprize μου δόθηκε η πολύ λογική απάντηση οτι η miele κατασκευάζει εκατοντάδες χιλιάδες πλυντήρια ενώ η nitty gritty εκατοντάδες πλυντήρια δίσκων και έχει να κάνει με το τιράζ.

Με αυτό θέλω να πώ οτι σαφώς και μας δουλεύουν αφου βρίσκουν αλλα δεν είναι και όλα άσπρο μαύρο, καμία φορά η φαινομενικά ακριβή τιμή (και καλωδίων) δικαιολογειται αν το ψάξει κανείς και φυσικά υπάρχουν πάντα οι πιο τίμιοι κατασκευαστές που θα πρέπει να απευθύνεται ο σκεπτόμενος καταναλωτής.

Αυτό το σκεπτόμενος είναι που πολλοί δεν θέλουν αλλα δεν νομίζω όπως και εσύ οτι χρειάζεται να ανησυχούν, το χόμπυ μας είναι και φετίχ και δυστυχώς πολοί καταναλωτές το βλέπουν μόνο σαν τέτοιο.

ΥΓ. εδω δινουν 1000 για ενα κουτι (σκετο) υπολογιστη. Τι περιμενεις... τα θυματα...

Τα περί καλωδίων δεν θα τα σχολιάσω, έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες σε άπειρα νήματα..

Περί κουτιού υπολογιστή όμως θα πω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι το κουτί των 1000 κάνει το PC του να τρέχει πιο γρήγορα τα benchmarks.. ;)

Οπότε, ναι μεν υπερβολή το κουτί των 1000 , αλλά βασισμένη σε εντελώς άλλα κριτήρια (εμφάνιση / λειτουργικότητα / κτλ).

Το κακο στην ολη υποθεση δεν ειναι τα μαγαζια/αντιπροσωπειες ή ποσο μαλλον οι κατασκευαστες.
Το κακο βρισκεται στο αγοραστικο κοινο. Αυτο ειναι το χαλασμενο προϊον.
Οσο υπαρχουν ετοιμοι να δωσουν 1000 για καλωδιο ρευματος (τρελη περιπτωσαρα) ή ακομα και οταν δινουν 500 για interconnect τοσο ολοι αυτοι θα το εκμεταλευονται.

Μιλαμε τωρα για καλωδια, οχι για διαστημοπλοιο.
Παει ο αλλος να αγορασει πλυντηριο ρουχων και δινει 300 και για καλωδια που κοστιζουν οσο τα μεταφορικα μονο του πλυντηριου, και πολυ λιγοτερο, δινει τα πενταπλασια...

Και το κακο δεν ειναι οτι τα δινουν. Το κακο ειναι οτι ορκιζονται πως "ειδαν" διαφορά...

Ε, ποιος φταιει;

ΥΓ. εδω δινουν 1000 για ενα κουτι (σκετο) υπολογιστη. Τι περιμενεις... τα θυματα...
πεστα χρυσοστομε
πραγματι υπαρχουν κατι κοροιδα με πατεντα :violent-smiley-030:

λοιπον για να μην τα ξαναλεμε απο την αρχη
υπαρχουν αυτοι που πιστευουν και τα σκανε και αυτοι που δεν τα σκανε
οποτε καλα ειναι να μην λογοκρινουμε κανεναν ολοι μας εχουμε δικιο

Last edited:
Όλα έχουν το λόγο ύπαρξής τους στην αγορά, υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες για όλα τα βαλάντια. Ο αρνητικός σχολιασμός αυτών που έχουν πολλά φράγκα και κάνουν τα γούστα τους θυμίζει το "όσα δε φτάνει η αλεπού". Στην τελική αφου αγοράζουν το ακριβό και γουστάρουν, η αγορά έχει πετύχει το σκοπό της.

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου γενικότερα στην Ελλάδα με τα προιόντα τεχνολογίας, είναι ότι λόγω ημιμάθειας δεν εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους. Οι λίγες και απλοικές ερωτήσεις μου στην έκθεση δεν βρήκαν ικανοποιητική απάντηση και ως γνωστόν, όταν κάποιος γνωρίζει ένα θέμα είναι ικανός και να στο παρουσιάσει απλά και κατανοητά. Αν δεν ξέρει λέει μπούρδες.

πεστα χρυσοστομε
πραγματι υπαρχουν κατι κοροιδα με πατεντα :violent-smiley-030:

λοιπον για να μην τα ξαναλεμε απο την αρχη
υπαρχουν αυτοι που πιστευουν και τα σκανε και αυτοι που δεν τα σκανε
οποτε καλα ειναι να μην λογοκρινουμε κανεναν ολοι μας εχουμε δικιο

πωπω ρε αδερφε σ εχουν τρελλανει δε το πιστευω..θα χαζεψουμε..μεχρι κ την υπογραφη σου απ το σκασμο σου αλλαξες....μη σε νοιαζει , ας κανουμε αυτο που πιστευουμε κ που ακουμε κ απο κει κ περα ο καθενας ας κανει το δικο του..δεν ειναι κ κακο...Εμεις ειμαστε τα κοροιδα εξαλλου...

Ολα χρειαζονται και ολα ακουγονται. Οσο ανεβαινει ποιοτικη κατηγορια ενα συστημα τοσο λειτουργει σαν μεγενθυντικος φακος. Ολα τα extra που μπαινουν λειτουργουν προσθετικα. Πολλοι πιστευουν οτι σε ενα ταπεινο συστημα βαζοντας απλα ενα καλυτερο καλωδιο ρευματος θα παθουν την πλακα τους. Δεν λειτουργει ομως ετσι. Καλο λοιπον ειναι να μην λενε καποιοι μεγαλα λογια ουτε να γινονται απιστοι Θωμαδες. Αν τα καλωδια δεν "ακουγονταν" δεν θα πουλαγαν, εκτος αν τοσες χιλιαδες αγοραστων ειναι τοσο θυματα. Επισης καλο ειναι ο καθενας να κοιταει την τσεπη του και να μην χλευαζει τον καθενα που ειχε την ανεση να κανει μια ακριβη αγορα καλωδιου ή οτιδηποτε αλλου.

Ολα χρειαζονται και ολα ακουγονται. Οσο ανεβαινει ποιοτικη κατηγορια ενα συστημα τοσο λειτουργει σαν μεγενθυντικος φακος. Ολα τα extra που μπαινουν λειτουργουν προσθετικα. Πολλοι πιστευουν οτι σε ενα ταπεινο συστημα βαζοντας απλα ενα καλυτερο καλωδιο ρευματος θα παθουν την πλακα τους. Δεν λειτουργει ομως ετσι. Καλο λοιπον ειναι να μην λενε καποιοι μεγαλα λογια ουτε να γινονται απιστοι Θωμαδες. Αν τα καλωδια δεν "ακουγονταν" δεν θα πουλαγαν, εκτος αν τοσες χιλιαδες αγοραστων ειναι τοσο θυματα. Επισης καλο ειναι ο καθενας να κοιταει την τσεπη του και να μην χλευαζει τον καθενα που ειχε την ανεση να κανει μια ακριβη αγορα καλωδιου ή οτιδηποτε αλλου.

Θα το θέσω αλλιώς.
Καλό θα είναι να έχουμε την ωριμότητα να αντέχουμε να διαβάζουμε την άποψη κάθε συνφορουμίτη ειδικά αν δε συμφωνεί με τη δική μας ή δε μας αρέσουν αυτά που γράφει.
Και το λέω και για τις δυο πλευρές.
Α) Να αντεχουμε να διαβάζουμε ότι ο τάδε είναι πλούσιος κι έδωσε 200.000 για μηχανήματα και να μην κάνουμε τον τιμητή στην τσέπη του.
Β) Να αντέχουμε να διαβάζουμε ότι ο δείνα δεν ξόδεψε πολλά αλλά έχει αξιοπρεπή ήχο από το PC του με ηχειάκια Logitech π.χ.

Θα το θέσω αλλιώς.
Καλό θα είναι να έχουμε την ωριμότητα να αντέχουμε να διαβάζουμε την άποψη κάθε συνφορουμίτη ειδικά αν δε συμφωνεί με τη δική μας ή δε μας αρέσουν αυτά που γράφει.
Α) Να αντεχουμε να διαβάζουμε ότι ο τάδε είναι πλούσιος κι έδωσε 200.000 για μηχανήματα και να μην κάνουμε τον τιμητή στην τσέπη του.
Β) Να αντέχουμε να διαβάζουμε ότι ο δείνα δεν ξόδεψε πολλά αλλά έχει αξιοπρεπή ήχο από το PC του με ηχειάκια Logitech π.χ.

Σωστος!!!

Θα το θέσω αλλιώς.

Εννοειται, σωστος φιλε μου.:a0210:

Θα το θέσω αλλιώς.

+10000000
Aπο τα καλύτερα και πιο σωστά post ever!...
Που καλό θα ήταν να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους αρκετοί συμφορουμίτες..