Ειναι για γελια.....

Θα το θέσω αλλιώς.
Καλό θα είναι να έχουμε την ωριμότητα να αντέχουμε να διαβάζουμε την άποψη κάθε συνφορουμίτη ειδικά αν δε συμφωνεί με τη δική μας ή δε μας αρέσουν αυτά που γράφει.
Και το λέω και για τις δυο πλευρές.
Α) Να αντεχουμε να διαβάζουμε ότι ο τάδε είναι πλούσιος κι έδωσε 200.000 για μηχανήματα και να μην κάνουμε τον τιμητή στην τσέπη του.
Β) Να αντέχουμε να διαβάζουμε ότι ο δείνα δεν ξόδεψε πολλά αλλά έχει αξιοπρεπή ήχο από το PC του με ηχειάκια Logitech π.χ.
εγραψες :grandpa:

πωπω ρε αδερφε σ εχουν τρελλανει δε το πιστευω..θα χαζεψουμε..μεχρι κ την υπογραφη σου απ το σκασμο σου αλλαξες....μη σε νοιαζει , ας κανουμε αυτο που πιστευουμε κ που ακουμε κ απο κει κ περα ο καθενας ας κανει το δικο του..δεν ειναι κ κακο...Εμεις ειμαστε τα κοροιδα εξαλλου...
αυτο λες εσυ
εδω μου κλειδωσανε το topic
που ακουστηκε να κλειδωθει θεμα με παρουσιαση συστηματος τετοιο μαρασμο εφερα

Θα το θέσω αλλιώς.
Καλό θα είναι να έχουμε την ωριμότητα να αντέχουμε να διαβάζουμε την άποψη κάθε συνφορουμίτη ειδικά αν δε συμφωνεί με τη δική μας ή δε μας αρέσουν αυτά που γράφει.
Και το λέω και για τις δυο πλευρές.
Α) Να αντεχουμε να διαβάζουμε ότι ο τάδε είναι πλούσιος κι έδωσε 200.000 για μηχανήματα και να μην κάνουμε τον τιμητή στην τσέπη του.
Β) Να αντέχουμε να διαβάζουμε ότι ο δείνα δεν ξόδεψε πολλά αλλά έχει αξιοπρεπή ήχο από το PC του με ηχειάκια Logitech π.χ.

Σωστα τα λες αλλα υπαρχει και η μεση λυση.οι ακροτητες εκνευριζουν

Σωστα τα λες αλλα υπαρχει και η μεση λυση.οι ακροτητες εκνευριζουν

Ποιόν και γιατί;

Π.χ. εσένα θα σε εκνεύριζε κάποιος που είναι ευχαριστημένος με τα ηχεία του υπολογιστή του ή κάποιος που έχει δώσει 200.000 για ένα σύστημα; Και γιατί;

Επαναλαμβάνω, λέει ότι είναι ευχαριστημένος. Χωρίς να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι είναι κορόιδα, κουφοί κλπ.

Ποιόν και γιατί;

Π.χ. εσένα θα σε εκνεύριζε κάποιος που είναι ευχαριστημένος με τα ηχεία του υπολογιστή του ή κάποιος που έχει δώσει 200.000 για ένα σύστημα; Και γιατί;

Επαναλαμβάνω, λέει ότι είναι ευχαριστημένος. Χωρίς να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι είναι κορόιδα, κουφοί κλπ.

αμα δεν προσπαθει να πεισει παω πασο.

Οι ακροτητες (στις αποψεις περι του θεματος) θα υπαρχουν οσο θα υπαρχουν οι ακροτητες στα προϊοντα.

Και οσα λεφτα και μερακι να εχεις εγω δεν μπορω να καταλαβω πως δινει καποιος τοσο ανετα, ανενοχλητα, χωρις καν να αναλογιστει το γιατι, τοσα λεφτα για κατι που κατασκευαστικα δεν εχει κανενα απολυτως σοβαρο προσθετο κοστος. (μιλαω για ενα καλωδιο)
Οχι μονο στην κατασκευη αλλά και στο R&D.
Ουτε σε μεταφορικα εχει, ουτε τιποτα.

Τελος παντων.
Ας θεωρησουμε οτι εχει καλυτερο αποτελεσμα και οποιος το αναζητει πληρωνει αυτο.
Πως ομως χωρις καμια αποδειξη στηριζεις οτι το δικο σου εχει αυτο το κατι, το αποτελεσμα.
Που; Στον αερα;
Η μουσικοτητα εξαλλου δεν ειναι μετρησιμο ειδος. Οτι μετρησεις και να κανεις δεν αποδεικνυουν τιποτα. Γιατι το αυτι δεν ειναι τοσο απλο αλλα ενα περιπλοκο οργανο.

Αυτο λοιπον ειναι ενα απο τα πολλα που κανουν κακο στον χωρο μιας και δινουν την αισθηση οτι μας βλεπουν σαν προβατα πριν την σφαγη.
Κανουν και καλο βεβαια. Δινουν στον κατοχο την αισθηση της ολοκληρωσης, κατι που η μουσικη για να το κανει πρεπει να σε αγγιξει. Ενω μετα η αισθηση παραμενει ιδια ανεξαρτητα απο την μουσικη.

Σε αυτο λοιπον φταινε πρωτα οι καταναλωτες και μετα τα μαγαζια (κατ`επεκταση οι κατασκευαστες).
Στην Ιαπωνια που καποια στιγμη πωλουσαν τα μαγαζια αερα κοπανιστο (συσκευασμενο "βουνισιο" αερα) ποιοι εφταιγαν; Τα μαγαζια ή οσοι τον αγοραζαν;

Σαν επιλογο θα ελεγα οτι εγω χαιρομαι οποιον τα σκαει, φτιαχνει κατι της αρεσκειας του, τοσο ηχητικα οσο και αισθητικα αλλά πανω απ`ολα το απολαμβανει επειδη απολαμβανει την μουσικη μεσω αυτου και οχι την αισθηση του ακριβου.

Υπαρχουν και συστηματα που πραγματικα ξεδιπλωνουν την μουσικη σκηνη, με τελειο διαχωρισμο οργανων και τοποθετηση τους στον χωρο αλλά και φοβερη αναλυση.
Ετυχε να ακουσω ενα τετοιο συστημα με κατι ηχεια σε λογικη τιμη και εναν ενισχυτη παλι λογικης τιμης. Εχω ακουσει και ακριβοτερα αλλά και πολλα ιδιας κατηγοριας τα οποια ηταν αδιαφορα.
Τουλαχιστον να το εχεις πληρωσει αλλά να εχει διαφορά...
Τουλαχιστον να το πουλας αλλά να μην μας πιανεις στον υπνο. Ενα καλωδιο στα 500 ειναι σαν να πας να βγαλεις απο την μυγα ξυγκι...

Αν το πιστεύεις αυτό τότε μην αγοράσεις.

Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσο πιο καλά λέει την ώρα ένα Rolex από ένα Casio ή πόσο πιο καλά πάει ένα αυτοκίνητό με ζάντες αλουμινίου, αλλά δεν βάζω στο τρυπάκι αυτόν που τα έχει αγοράσει να μου εξηγήσει το γιατί.

Για να ευθυμησουμε λιγο, η συζητηση μου θυμζει ενα ανεκδοτο που ειχε βγει
παλαιοτερα, οπου σε ενα φαναρι ηταν σταματημενα δυο αυτοκινητα,ενα lada και μια ferarri και ρωταει ο οδηγος του lada ,φιλε σου εχει βγει καλο γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορουν πολλα?

Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Αν το πιστεύεις αυτό τότε μην αγοράσεις.

Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πόσο πιο καλά λέει την ώρα ένα Rolex από ένα Casio ή πόσο πιο καλά πάει ένα αυτοκίνητό με ζάντες αλουμινίου, αλλά δεν βάζω στο τρυπάκι αυτόν που τα έχει αγοράσει να μου εξηγήσει το γιατί.

Παραδοσιακα το Rolex δεν ειναι και το ακριβεστερο,το Casio οσο δουλευει ειναι

Το ρολεξ ειναι ενα απο τα πολλα προϊοντα επιδειξης. Δεν προσφερει εργο παρα μονο γιγαντωνει το εγω μας.
Το κανει τοσο καλα που ειναι αναγνωρισιμο απο ενα πολυ μεγαλο ποσοστο, αρα το αποτελεσμα του ειναι σιγουρο. Σε αντιθεση με αλλα προϊοντα.

Απο την αλλη μια φεραρι εχει σιγουρα διαφορά απο ενα λαντα.
Το θεμα ειναι οτι την διαφορά αυτη οχι μονο την εκφραζει σε αισθηση αλλά και σε νουμερα, μετρησιμα.

Αντε να δουμε για ποσο καιρο ακομα η αγορα θα γενναει χρυσα αυγα.

ΜΑΛΛΟΝ ΑΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΡΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΗΣ 45 ΚΑΣΙΟ Η ΕΝΑ ΜΑΣΤΕΡ ΡΟΛΕΞ. ΜΕΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΧΗΣ ΤΟ ΡΟΛΕΞ. ΤΑ ΚΑΣΙΟ ΘΑ ΤΑΧΗΣ? Η ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΗΣ ΣΑΝ ΑΡΑΒΑΣ ΠΡΙΓΚΗΨ Η ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΑΡΤΖ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΗΣ 100 ΓΙΑ ΚΑΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 20-30 ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΡΙΝ ΤΟ 80 ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 10,000 ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΧΕΙ 4,500 ΟΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.

Last edited:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 1,000 ΕΥΡΩ ΚΑΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΧΑΛΚΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ "ΤΕΤΟΙΑ ΧΗΝΑΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΗ". ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΑΠΛΑ Μ......ΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Είναι πράγματι παράξενο που και σε έναν τομέα όπως τα ρολόγια όπου οι ταλαντώσεις των κρυστάλλων σε σχέση με τις μηχανικές έχουν τελειώσει το θέμα "καλύτερο" (όπου "καλύτερο" μπορούμε να βάλουμε: ακριβέστερο, πιο αξιόπιστο, χωρίς ανάγκη ρυθμίσεων και βέβαια φθηνότερο και πολλά ακόμα) τα μηχανικά έχουν τους οπαδούς τους.

Γιατί άραγε; Μόνο για το πουλμούρ;

Και αυτό διότι αφού μιλήσαμε για τα Rolex vs Casio έχω την εντύπωση ότι η σειρά G-shock της Casio είναι τόσο ανθεκτική που είναι το επίσημο ρολόϊ των ΟΥΚ. Χώρια που είναι και radio controlled με το ατομικό ρολόϊ καισίου... Και κάνει γύρω στο κατοστάρικο.

Τα ρολόγια παλιάς τεχνολογίας δεν έχουν καν την επιχειρηματολογία των βινυλιάκιδων ότι ο αναλογικός ήχος παραμένει αγνός χωρίς τον κατακερματισμό της ψηφιοποίησης.

Και όμως, πείτε μου ειλικρινά ποιόν μηχανισμό θα θέλατε να είχατε στο χέρι σας:

Αυτόν

rolex-calibre-4160.jpg

που φτιάχτηκε από τα χέρια και το μεράκι κάποιων μαστόρων ή
αυτόν

G-6900A-7DR-watches-1250353674.jpg

Κι ας χάνει ο πρώτος και καμιά 10αριά δευτερόλεπτα τη μέρα...

Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 1,000 ΕΥΡΩ ΚΑΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΧΑΛΚΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ "ΤΕΤΟΙΑ ΧΗΝΑΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΗ". ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΟΡΙΤΟΥΡΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΑΠΛΑ Μ......ΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Κατ´αρχάς μην γράφεις σε παρακαλώ με κεφαλαία, δείχνει σαν να φωνάζεις...

Και δεύτερον έχεις δοκιμάσει καλώδια του χιλιάρικου και διαπίστωσες
ότι όσοι τα αγοράζουν είναι χηνάρια ή μ.....ες?

Ο χρήστης tigergreg Κώστα έχει πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα και αναγκάζεται να γράφει κεφαλαία.

Είναι πράγματι παράξενο που και σε έναν τομέα όπως τα ρολόγια όπου οι ταλαντώσεις των κρυστάλλων σε σχέση με τις μηχανικές έχουν τελειώσει το θέμα "καλύτερο" (όπου "καλύτερο" μπορούμε να βάλουμε: ακριβέστερο, πιο αξιόπιστο, χωρίς ανάγκη ρυθμίσεων και βέβαια φθηνότερο και πολλά ακόμα) τα μηχανικά έχουν τους οπαδούς τους.

Γιατί άραγε; Μόνο για το πουλμούρ;

Και αυτό διότι αφού μιλήσαμε για τα Rolex vs Casio έχω την εντύπωση ότι η σειρά G-shock της Casio είναι τόσο ανθεκτική που είναι το επίσημο ρολόϊ των ΟΥΚ. Χώρια που είναι και radio controlled με το ατομικό ρολόϊ καισίου... Και κάνει γύρω στο κατοστάρικο.

Τα ρολόγια παλιάς τεχνολογίας δεν έχουν καν την επιχειρηματολογία των βινυλιάκιδων ότι ο αναλογικός ήχος παραμένει αγνός χωρίς τον κατακερματισμό της ψηφιοποίησης.

Και όμως, πείτε μου ειλικρινά ποιόν μηχανισμό θα θέλατε να είχατε στο χέρι σας:

Αυτόν

rolex-calibre-4160.jpg

που φτιάχτηκε από τα χέρια και το μεράκι κάποιων μαστόρων ή
αυτόν

G-6900A-7DR-watches-1250353674.jpg

Κι ας χάνει ο πρώτος και καμιά 10αριά δευτερόλεπτα τη μέρα...

Εξαρτάται. Εσύ πως θα προτιμούσες να πας στη Σαντορίνη;

με αυτό;
attachment.php

ή με αυτό;
attachment.php

υπόψιν ότι το δεύτερο είναι πολύ πιό γρήγορο.

Attachments

• beneteau-4-1.jpg
    beneteau-4-1.jpg
    39.7 KB · Views: 212
  • 797px-Superfast_XI.jpg
    797px-Superfast_XI.jpg
    108.9 KB · Views: 213

Κατ´αρχάς μην γράφεις σε παρακαλώ με κεφαλαία, δείχνει σαν να φωνάζεις...

Και δεύτερον έχεις δοκιμάσει καλώδια του χιλιάρικου και διαπίστωσες
ότι όσοι τα αγοράζουν είναι χηνάρια ή μ.....ες?

έβαλα έναν προβληματισμό γιά καλώδια σε ένα... κλειδωμένο θέμα...αλλά δεν καταδέχτηκε κανείς να απαντήσει...

(ίσως επειδή είναι κλειδωμένο ε?):flipout:

(ίσως επειδή είναι κλειδωμένο ε?):flipout:

Εχμ... :flipout:

Τέλος πάντων... Πήγαμε και στα ρολόγια... :p
Το θέμα είναι ότι το να κρίνουμε κάποιον επειδή έχει το τάδε ρολόι, το τάδε καλώδιο, το τάδε ηχοσύστημα είναι foul.
Δεν μας έχει ορίσει κανείς τσολιάδες στην τσέπη του.
Τώρα, για το αν ακούγονται διαφορές είναι μία άλλη ιστορία η οποία έχει συζητηθεί πααααρα πολλές φορές και ποτέ δεν έχει καταλήξει.