Ειναι για γελια.....

Τα εκατοντάδες χιλιόμετρα καλωδίων δεν περνάνε πίσω από το rack σου ούτε είναι δίπλα στα καλώδια χαμηλών τάσεων όμως...
Αυτό που κάνουν τα καλά καλώδια είναι να
1) Θωρακίζουν αυτό το τελευταίο μέτρο
2) Έχουν βύσματα που δεν δημιουργούν arcs στις ενώσεις.

Έχω "ακούσει" μέχρι και καλώδιο server να το κάνει αυτό.

ΟΚ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΗΣ 950 ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΕ ΟΤΙ 100% ΘΑΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ.

οσοι εχουν τα αυτια τους ανοιχτα θα ακουσουν την οποια διαφορα αν βεβαια το επιτρεπει το στησιμο και τα μηχανηματα του δεν ειναι απαραιτητα να ειναι και ακριβο

ειπαμε το καλυτερο για τον καθε εναν ειναι διαφορετικο αλλα το καλυτερο παντα ακουγεται

Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

ΟΚ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΗΣ 950 ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

950 παραπάνω από τι;
Αν θυμάμαι καλά, το καλώδιο server που είχε φέρει ο φίλος πήγαινε κάπου στα 400 ευρώ... Άσε που ήταν της IBM και η κυρία έχει τη φιλοσοφία να πληρώνεις τώρα και να το παίρνεις μετά από έξι μήνες!
Τα ακούς Dimdim; :flipout:

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΕ ΟΤΙ 100% ΘΑΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ.

Γιατί; Είπε κανείς "πάρε αυτό το καλώδιο και θα ακούσεις καλύτερα";

950 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 50 ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΗ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΚΑΛΩΔΙΟ.

ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΒΜ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΙΣΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ=ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

950 παραπάνω από τι;
Αν θυμάμαι καλά, το καλώδιο server που είχε φέρει ο φίλος πήγαινε κάπου στα 400 ευρώ... Άσε που ήταν της IBM και η κυρία έχει τη φιλοσοφία να πληρώνεις τώρα και να το παίρνεις μετά από έξι μήνες!
Τα ακούς Dimdim; :flipout:

Εγώ τώρα γιατί τα ακούω; :flipout:

Αν θέλεις βέβαια να παραπονεθείς για τα συγκεκριμένα καλώδια έχω μερικά τηλέφωνα να σου δώσω. :p

Λοιπόν να σοβαρευτούμε λίγο με τα καλώδια? Και μετά άντε πάμε πάλι στις Τσέχες.
Επειδή με τη τέτραενίσχυση θα χρειαστώ πολύ πράμα και επειδή δεν έχω και διάθεση για πολλές-πολλές δοκιμές αλλά ούτε διαθέτω και πολύ χρήμα αποφάσισα να δοκιμάσω ένα καλώδιο (Interconect) με τα εξής κατασκευαστικά-τεχνικά χαρακτηριστικά:

Construction
Jacket PVC, Φ5.4mm
Shield 1 Bare OF copper wires (0.1mm) 100%coverage
Shield 2 Bare OF copper wires (0.1mm) 100% coverage
Separation PVC Φ 3.1mm,white tube
Insulation PVC Φ 1.20mm white and brown, wrapped, twisted pair
Conductor Stranded bare OF copper wires, 48x0,07mm(0.20mm2)

Technical Specifications
Conductor resistance <92 ohm/km
Shielding resistance <20 ohm/km
Capacitance cond/cond <125nF/km
Capacitance cond/shield <189nF/km
Test voltage cond/cond 500V eff.
Test voltage cond/shield 2000V eff.
Δεν θυμάμαι να έχω δει σε καλώδια Ηi-Fi τέτοιου είδους τεχνικές και κατασκευαστικές λεπτομέρειες.
Βέβαια δεν είναι κάτι φτηνό αλλά θα το άντεχα.
Όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, κυρίως στο τεχνικό του μέρος ,βγάζουν κάποια άκρη?

GOTHAM GAC-2 ?????

Last edited:
Ειναι μεγαλη επιτυχια να πουλας καλωδια ρευματος.
Μεγαλυτερη ισως απο το να πουλας τραζιστορακι σε κουφο. Μιας και ο κουφος το βλεπει, τι και αν δεν το ακουει.
Το καλωδιο ρευματος ουτε καν το βλεπεις. (μα καλα, πας καλα; εδω το χρυσοπληρωσαμε δεν θα το εχουμε σε κοινη θεα; την πριζα θα την βαλω ταβανι να φαινεται φιλαρακι)

Οποιος το σκεφτηκε μπραβο του. Μακαρι να ειχαμε και εμεις τοσο λαμπρες ιδεες.

Ισως να βγαλω κανεναν ιονιστη (θα βρω αλλον ορο ομως) και θα τον πλασαρω οτι καθαριζει τα μορια του αερα και δεν φρεναρει ο ηχος...
Εξισορροπει την χρονικη καθυστερηση μεταξυ υψηλων και χαμηλων συχνοτητων.
Μειωνει τις αντανακλασεις επανω στα μορια σκονης/γυρης και αλλων μικροσωματιδιων.
Οτι βοηθαει στην προληψη τοπικων μολυνσεων στα αυτια και ακουμε 85% καθαροτερο ηχο.
Οτι δεν μεταφερει υγρασια στα πηνια και ετσι αποκτουν το 100% του μηχανηματος.
Και πολλα αλλα (κουφα).

Η επιτυχια ειναι σιγουρη. Εδω αγοραζουν καλωδια ρευματος...

Flame on:

Πλάκα θα είχε ένα τυφλό τεστ με καλώδια του τύπου: Τα ακούμε μια - δυο εβδομάδες και μετά τα βαθμολογούμε.

Ακολούθως τα ξανακούμε, χωρίς φυσικά να τα βλέπουμε, για όσο χρειαστεί και τα ξαναβαθμολογούμε.

Flame off.

Τα έχουμε χιλιογράψει σε άπειρα νήματα, όπως σωστά επισημάνθηκε, αλλά για μια ακόμη φορά: Κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό από αυτά που επικαλούνται συνήθως οι κατ/τές δεν έχει μετρήσιμη επίδραση στις ακουστικές συχνότητες.

Δέχομαι το επιχείρημα "η μόνωση μεταξύ χαλκού και περιβλήματος με λουκουμόσκονη παίζει καλύτερα",
βγάζω σπυράκια με τους καθαρούς χαλκούς, τις μονώσεις από κρυπτονίτη ή οτιδήποτε άλλο επιστημονικοφανές τεχνικό χαρακτηριστικό που προσπαθεί να προσδώσει ανύπαρκτη αντικειμενικότητα σε ένα καθαρά υποκειμενικό, έστω τεχνικά ανεξήγητο- τι στο καλό δεν τα ξέρουμε και όλα, θέμα.

Καθαρό χαλκό βάζεις γιατί με τη μείωση της αντίστασης πάς το repeater 500 πιο πέρα και σε μια γραμμή πολλών χιλιομέτρων μπορεί τελικά να συμφέρει από τις ενδιάμεσες συσκευές που γλιτώνεις, ή σε πολύ χαμηλής έντασης σήματα, όχι για να στείλεις τη φωνή της Diana Krall δυο ράφια πιο κάτω ή στην άκρη του δωματίου.

Last edited:
εγώ δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι το καλώδιο της αναζήτησης είναι το ουδέτερο (όταν προφανώς είναι πειραγμένο)
Δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι το καλώδιο δεν είναι φίλτρο όταν έχει πυκνωτές πχ, επάνω του.
Δεν δέχομαι το ότι έχουμε ένα σύστημα εκατομυρίων και χρειάζεται να του βάλουμε ένα καλώδιο με ενσωματωμένο φίλτρο, ή σχεδίασης πυκνωτή πχ επειδή το σύστημα των εκατομυρίων παθαίνει αλλεργική ρινίτιδα για άγνωστους λόγους, η επειδή έχουμε αμελήσει να το στήσουμε σωστά.
Δεν δέχομαι βασικά πολλά πράγματα...
ούτε λαμβάνω και απαντήσεις.

Πλάκα θα είχε ένα τυφλό τεστ με καλώδια του τύπου: Τα ακούμε μια - δυο εβδομάδες και μετά τα βαθμολογούμε.

Κάναμε και δε βγήκε άκρη.
Σαν τις συζητήσεις και αυτό... :flipout:

Θα κάνω 2 ερωτήσεις και θέλω να μου απαντήσεις σαν ντιούης...
1) Σου έχει χαλάσει ποτέ διακόπτης on off με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλεύει μεν, να σου δημιουργεί arcs δε;
Σου κάνει τον ήχο τόσο χάλια που οι περισσότεροι βάζουν 2 διακόπτες...
Το ίδιο σου κάνει και ένα χαλαρό schuko ή ένα χαλαρό IEC...

2) Συμφωνείς στο ότι δεν πρέπει να περνάμε τα καλώδια υψηλής τάσης δίπλα από τα καλώδια σήματος γιατί βρομίζουν τον ήχο;
Ουτοπικό βέβαια, γιατί σίγουρα έχεις ένα καλώδιο ρεύματος που περνάει δίπλα από κάποιο σήματος. Άρα μία καλή μόνωση του καλωδίου δεν θα το απέτρεπε αυτό;

Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι πρέπει να πάρουμε καλώδια των 1000 ή 5000 ευρώ, αλλά το ότι τα καλώδια ρεύματος δημιουργούν προβλήματα στον ήχο, ιδιαίτερα ακουστά σε αναλυτικά συστήματα.

Ούτε προσπαθώ να αποδείξω ότι τα ακριβά καλώδια είναι ντε και καλά καλύτερα από τα μαύρα που βάζουν στις συσκευασίες!

Απλά σαν αρχή, για να πάμε παρακάτω...

Υπ' όψιν. Δεν έχω πληρώσει για κανένα πανάκριβο καλώδιο.
Έχω ένα ακριβό που μου το έχει κάνει δώρο ένας φίλος αλλά κατά τα άλλα έχω ένα DIY και ένα επαγγελματικό.
Και το πολύπριζό μου επίσης βασίζεται σε αυτούς τους απλούς κανόνες και είναι και αυτό DIY.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Κάναμε και δε βγήκε άκρη.
Σαν τις συζητήσεις και αυτό... :flipout:

Θα κάνω 2 ερωτήσεις και θέλω να μου απαντήσεις σαν ντιούης...
1) Σου έχει χαλάσει ποτέ διακόπτης on off με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλεύει μεν, να σου δημιουργεί arcs δε;
Σου κάνει τον ήχο τόσο χάλια που οι περισσότεροι βάζουν 2 διακόπτες...
Το ίδιο σου κάνει και ένα χαλαρό schuko ή ένα χαλαρό IEC...

2) Συμφωνείς στο ότι δεν πρέπει να περνάμε τα καλώδια υψηλής τάσης δίπλα από τα καλώδια σήματος γιατί βρομίζουν τον ήχο;
Ουτοπικό βέβαια, γιατί σίγουρα έχεις ένα καλώδιο ρεύματος που περνάει δίπλα από κάποιο σήματος. Άρα μία καλή μόνωση του καλωδίου δεν θα το απέτρεπε αυτό;

Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι πρέπει να πάρουμε καλώδια των 1000 ή 5000 ευρώ, αλλά το ότι τα καλώδια ρεύματος δημιουργούν προβλήματα στον ήχο, ιδιαίτερα ακουστά σε αναλυτικά συστήματα.

Ούτε προσπαθώ να αποδείξω ότι τα ακριβά καλώδια είναι ντε και καλά καλύτερα από τα μαύρα που βάζουν στις συσκευασίες!

Απλά σαν αρχή, για να πάμε παρακάτω...

Υπ' όψιν. Δεν έχω πληρώσει για κανένα πανάκριβο καλώδιο.
Έχω ένα ακριβό που μου το έχει κάνει δώρο ένας φίλος αλλά κατά τα άλλα έχω ένα DIY και ένα επαγγελματικό.
Και το πολύπριζό μου επίσης βασίζεται σε αυτούς τους απλούς κανόνες και είναι και αυτό DIY.

θα συμφωνησω με τον Μιχαλη.
Ολα μου τα καλωδια,ειναι φτιαγμενα με τα χερακια μου και ναι,το τελευταιο που εφτιαξα ειναι ρευματος και ναι ω του θαυματος εχει διαφορα απο τα προηγουμενα που ειχα δοκιμασει και δεν εκαναν καμια διαφορα!

Το interconnect απο το φονο στον ενισχυτη μου ειναι επισης DIY και ακουγεται εξαιρετικα.Η αληθεια ομως ειναι οτι το πετυχα μονον οταν χρησιμοποιησα υψηλης καθαροτητας χαλκο.Προηγουμενα πειραματα με φθηνοτερο χαλκο δεν ηταν τοσο καλα.Αποψη μου βεβαια,αλλα πιστευω χωρις αμφιβολια οτι η καθαροτητα του μεταλλου ειναι παρα πολυ σημαντικη στο τελικο αποτελεσμα.Δεν υπαρχει μετρησιμη διαφορα;Ολιγον με ενδιαφερει εφοσον για μενα υπαρχει ακουστικη κι ας δεν κοστησε πανω απο 30 ευρω ....... :smile:

Καποιοι πελατες μου, που δεν γνωριζονται μεταξυ τους, ειχαν ακριβως την ιδια διαπιστωση οταν δοκιμασαν ενα συγκεκριμενο καλωδιο ρευματος που τους εδωσα στο συστημα τους. Ολοι τους μου ειπαν σε διαφορετικη χρονικη στιγμη, τα ιδια ακριβως πραγματα, λες και ειχαν μιλησει μεταξυ τους πριν, και μαλιστα εχοντας εντελως διαφορετικα συστηματα. Τυχαιο, δεν νομιζω?

Flame no2
Καποιοι που αναφερονται στην καθαροτητα του χαλκου, να σκεφτουν την πιθανοτητα οτι ασχολουνται με λαθος μεταλλο :p