Eιναι λαθος?

Re: Απάντηση: Re: Eιναι λαθος?

Ναι ειναι γεγονος τα θελω ολα!!! Σας ειπα ειμαι ψυχαναγκαστικος!!! χαχαχα
Το player γιατι θελει βαρος αληθεια? Μπορεις να μου εξηγησεις με απλα λογακια ομως για να καταλαβω?
Ευχαριστω

Υποτίθεται ότι με το βάρος μειώνονται οι κραδασμοί. Εκ τούτου υποτίθεται ότι "διαβάζει" καλύτερα η κεφαλή και μειώνονται οι ταλαντώσεις στο κύκλωμα. Πρακτικά συνήθως έχει διαφορά αλλά εξαρτάται απ' το player και την εξάσκηση του αυτιού για να την παρατηρήσει.

Εκει θα καταληξω.Σε καποιους αποστατες.Ισως ομως πιο ψηλους. Θα σου ηταν ευκολο να με κατατοπισεις για το που θα βρω αυτα που μου προτεινεις?
Αν δεν επιτρεπεται η δημοσιευση επαγγελματιων στειλε μου ενα pm σε παρακαλω.

Για γρανίτη ή αμμόλιθο πας σε μαρμαράδικο. Για πισσόφυλλο σε χρωματοπωλείο-υλικά οικοδομής. Για corian και ανθρακονήματα πας στην τράπεζα :flipout:. Ο αμμόλιθος είναι το πιο οικονομικό, οπότε αφού θες ύψος πάρε πολλά κομμάτια και κάνε σάντουιτς με πισσόφυλλο ανάμεσά τους. Ο γρανίτης είναι πιο όμορφος και για κάποιους λίγο καλύτερος, μπορούν να στον γυαλίσουν και στα πλαϊνά, είναι όμως λίγο πιο ακριβός.

Οσο για το βαρος στο player.....θα ψαξω και θα βρω,θα εχω προβλημα ομως με τη γυναικα μου ρε γαμωτο...θα τσακωνονται για το ποια θα πρωτοκατσει πανω!!!

Νομίζω είναι ο ορισμός της ευτυχίας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eιναι λαθος?

Για γρανίτη ή αμμόλιθο πας σε μαρμαράδικο. Για πισσόφυλλο σε χρωματοπωλείο-υλικά οικοδομής. Για corian και ανθρακονήματα πας στην τράπεζα :flipout:. Ο αμμόλιθος είναι το πιο οικονομικό, οπότε αφού θες ύψος πάρε πολλά κομμάτια και κάνε σάντουιτς με πισσόφυλλο ανάμεσά τους. Ο γρανίτης είναι πιο όμορφος και για κάποιους λίγο καλύτερος, μπορούν να στον γυαλίσουν και στα πλαϊνά, είναι όμως λίγο πιο ακριβός.

Νομίζω είναι ο ορισμός της ευτυχίας

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Θα την βρω την ακρη!
Δεν μου ειπες ομως γιατι πρεπει να εχει βαρος επανω του ενα player!
Νεος ειμαι και μαθαινω!!!

Πρακτικά το επιπλέον βάρος θα δουλέψει σαν αντικραδασμικό, ειδικά αν το CD σου έχει ελαφρύ καπάκι που παίζει ντέφι όταν τα ηχεία παίζουν χαμηλές συχνότητες.

Έχεις δει κάτι πικάπ που μοιάζουν σαν να περιστρέφεται ένα μαγκανοπήγαδο πάνω σε μια ταφόπλακα; Ένα τέτοιο πράγμα.

Πρακτικά το επιπλέον βάρος θα δουλέψει σαν αντικραδασμικό, ειδικά αν το CD σου έχει ελαφρύ καπάκι που παίζει ντέφι όταν τα ηχεία παίζουν χαμηλές συχνότητες.

Έχεις δει κάτι πικάπ που μοιάζουν σαν να περιστρέφεται ένα μαγκανοπήγαδο πάνω σε μια ταφόπλακα; Ένα τέτοιο πράγμα.

Kατι τετοιο ειχα και γω στο μυαλο μου!!!
Ευχαριστω πολυ.

H ληση στο προβλημα ισως και να βρεθηκε τελικα!
Οι αποστατες ειναι στην ουσια ανοξειδωτα "ποδαρακια" επιπλων με ενα κοστος γυρω στα 15 ευρω!
Το μονο που μενει ειναι να βρεθει κατι που θα παρεμβαλει αναμεσα στους αποστατες και στα μηχανηματα γιατι ψιλογλιστρανε.
Υποθετω πως κατι σαν ταινια διπλης οψης θα βολεψει.
Αυτο το ψαχνω ακομα...και εδω οποια προταση δεκτη (πισσοχαρτο?)
Το εγχειρημα ειναι ακομα υπο το καθεστος δοκιμων και παρατηρησης.
Οι φωτος το αδικουν γιατι ειναι απο κινητο και χωρις πολυ φωτισμο αλλα το νοημα το πιανετε υποθετω!!!
Το αισθητικο αποτελεσμα κρινεται ως τωρα ικανοποιητικο νομιζω.

Attachments

• ΓŽΒ¦Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±0105.jpg
    ΓŽΒ¦Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±0105.jpg
    38 KB · Views: 44
  • ΓŽΒ¦Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±0106.jpg
    ΓŽΒ¦Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±0106.jpg
    38.2 KB · Views: 43
  • ΓŽΒ¦Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±0107.jpg
    ΓŽΒ¦Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±0107.jpg
    31.1 KB · Views: 39
Δεν λέω ότι είναι άσχημο έτσι αλλά είναι λίγο αλλόκοτο, δε νομίζεις?
Επίσης νομίζω ότι θα έχεις πολλούς κραδασμούς στο CDP...

Γιατί δεν τα βάζεις δίπλα δίπλα? Δεν χωράνε? Μπορείς να βάλεις μια ξύλινη κατασκευή σε σχήμα Π ώστε να μεγαλώσεις λίγο το πλάτος του επίπλου αν χρειάζεται...
Ίσως έτσι να δείχνουν καλύτερα. Ειδικά αν βάλεις και κάποια βάση στο CDP, από μαύρο πρέξιγκλας για παράδειγμα, θα είναι μια χαρά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eιναι λαθος?

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Θα την βρω την ακρη!
Δεν μου ειπες ομως γιατι πρεπει να εχει βαρος επανω του ενα player!
Νεος ειμαι και μαθαινω!!!

Σου είχα γράψει αυτό

Υποτίθεται ότι με το βάρος μειώνονται οι κραδασμοί. Εκ τούτου υποτίθεται ότι "διαβάζει" καλύτερα η κεφαλή και μειώνονται οι ταλαντώσεις στο κύκλωμα. Πρακτικά συνήθως έχει διαφορά αλλά εξαρτάται απ' το player και την εξάσκηση του αυτιού για να την παρατηρήσει.¨

αλλά κατά λάθος μπήκε μέσα στο Quote. Αυτό που λέει κι ο Tzimsce δηλαδή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eιναι λαθος?

Δεν λέω ότι είναι άσχημο έτσι αλλά είναι λίγο αλλόκοτο, δε νομίζεις?
Επίσης νομίζω ότι θα έχεις πολλούς κραδασμούς στο CDP...

Γιατί δεν τα βάζεις δίπλα δίπλα? Δεν χωράνε? Μπορείς να βάλεις μια ξύλινη κατασκευή σε σχήμα Π ώστε να μεγαλώσεις λίγο το πλάτος του επίπλου αν χρειάζεται...
Ίσως έτσι να δείχνουν καλύτερα. Ειδικά αν βάλεις και κάποια βάση στο CDP, από μαύρο πρέξιγκλας για παράδειγμα, θα είναι μια χαρά.

Aσχημο δεν ειναι αλλα οντως ειναι λιγακι αλλοκοτο...
Ειναι υπο σκεψη και δοκιμη ακομα.Τουλαχιστον μεχρι νεοτερας δε θα ανησυχω τοσο για τις θερμακρασιες.
Της γυναικας μου δεν της αρεσε! χαχαχα
Οπως και να χει στο μυαλο μου παιζουν διαφορα σεναρια και ισως και το διπλα-διπλα.Αυτο ομως δε θα μου αφησει χωρο για να εχω τουλαχιστον μια θηκη με cd κοντα για αμεση χρηση.
Σε δουλεια να βρισκομαστε να εχουμε και κατι να ασχολιομαστε να "ξεφευγουμε" και λιγο ;)

Σου είχα γράψει αυτό

Υποτίθεται ότι με το βάρος μειώνονται οι κραδασμοί. Εκ τούτου υποτίθεται ότι "διαβάζει" καλύτερα η κεφαλή και μειώνονται οι ταλαντώσεις στο κύκλωμα. Πρακτικά συνήθως έχει διαφορά αλλά εξαρτάται απ' το player και την εξάσκηση του αυτιού για να την παρατηρήσει.¨

αλλά κατά λάθος μπήκε μέσα στο Quote. Αυτό που λέει κι ο Tzimsce δηλαδή.

Ποιοι κραδασμοι? Αυτο να υποθεσω γινεται αμα τα ηχεια ειναι διπλα απο τα μηχανηματα.
Ευχαριστω και παλι για τη διαθεση σας και τις απαντησεις :)

Last edited:
Κραδασμούς έχεις από την κίνηση των κυμάτων ήχου γενικώς. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κοντά τα ηχεία.

Σε πρόσφατη δοκιμή έμεινα με το στόμα ανοιχτό από την διαφορά μετά την προσθήκη φθηνών αντικραδασμικών των 50 ευρώ!!! Το βάρος πάνω στο CDP κάνει διαφορά σ ί γ ο υ ρ α ! Μικρή ή μεγάλη θα εξαρτηθεί από την ένταση της μουσικής, το είδος του πατώματος (νομίζω ότι βλέπω πλακάκι οπότε no problem) αλλά περισσότερο από την σταθερότητα του ντουλαπιού. Ψάχτο δε χάνεις τίποτα!

Dalanik +1.
Κραδασμούς προκαλούν οι μετασχηματιστές των μηχανημάτων, καθώς και ο ίδιος ο μηχανισμός του CD κατά την περιστροφή. Το καλύτερο είναι να βάλεις το player στο πάτωμα πάνω σε μια πλάκα από γρανίτη, αμμόλιθο ή κάτι άλλο με βάρος από πάνω και ίσως επιπλέον αντικραδασμικά ανάμεσα στην πλάκα και σε αυτό. Δοκιμάζεις και βλέπεις...

Μαλιστα....!!!
Δεν ειχα φανταστει τετοιες καταστασεις!!!
Σας ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον σας και για τις γνωσεις που μοιραζεστε.

Η λυση που σου προτεινε ο Στεργιος,αν και αισθητικα δεν ειναι ιδανικη,σου προσφερει την καλλιτερη λυση .Αυτο που βλεπω στις φωτο θελει μερικους τομους βιβλια επανω ,για να βελτιωθει .Εναλλακτικα βρες τροπο να αιωρηται και να μην εχει καμμια επαφη με τον ενισχυτη

Kαι γω αυτο σκεφτηκα με τους μαγνητες,οτι μπορει να κανει κανα major blackout!!! χαχααχα.

Ειμαι τωρα σε σκεψη να φτιαξω απο δυο μασιφ ξυλα μια βαση και ενα ραφι απο πανω της που θα τα ενωνουν χοντρα ανοξειδωτα ποδια σαν αυτα τα δοκιμαστικα που εχω βαλει τωρα.
Το δε κατω κομματι ξυλου το σκεφτομαι να ειναι 5-6 ποντους πιο "μακρυ" για να φερνει τον ενισχυτη που θα ειναι κατω λιγο πιο εξω.
Δλδ να εχει λιγο ακομα περιθοριο ξυλου προς τα εξω απο το σημειο που θα ειναι βιδωμενα τα στηριγματα.
Λεω γω τωρα....θα δουμε

Η κεφαλή κάνει οπτική ανάγνωση, όχι μαγνητική. Εκτός αυτού το πεδίο δεν είναι τόσο ισχυρό και θεωρητικά υπάρχει θωράκιση. Για του λόγου το αληθές, βάλε ένα woofer κοντά στο player να δοκιμάσεις.

Ο τρόπος αιώρησης υπάρχει και λέγεται Χουντίνι

Υπάρχει και αυτό, στη ίδια λογική αλλά πολύ πιο ακριβό ...

attachment.php

Αντί για ξύλινη βάση γιατί δεν δοκιμάζεις μια από πλεξιγκλας κουρμπαριστή σε σχήμα Π για να βάλεις εκεί τον ενισχυτή (υπολογίζοντας αέρα 8-10 πόντους από πάνω του) και πάνω στη βάση να τοποθετήσεις το CDP?

Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις βάσεις μόνος σου, από plexiglass και ποδαράκια ότι θες εσύ.

πχ εγώ έχω φτιάξει βάση για τον προενισχυτή μου ποδαράκια ρυθμιζόμενα ως προς το ύψος για σωστή επίπεδη ρύθμιση :

attachment.php