Είναι νόμιμο αυτό;

Εξαρτάται την αμμουδιά γιατί εδώ στις καλές παραλίες ο χώρος για κάποιον που θέλει να βάλει την δική του ομπρέλα και τα καρεκλακια του είναι περιορισμένος...
Ειδικά στην καλύτερη παραλία της περιοχής δεν υπάρχει χώρος ούτε να περάσεις ακόμα κι αν έχεις πληρώσει το σετ γιατί το κάθε σετ είναι στα 30cm απόσταση προκειμένου να βάζουν όσο πιο πολλά μπορούν...
Επειδή πηγαίνω για μπάνιο με το μηχανάκι φυσικά δεν μπορώ να πάρω ομπρέλα και καρεκλακια μαζί μου και αναγκαστικα πληρώνω ένα σετ αλλά ποτέ δεν μου έχει πει κάποιος γιατί έφερα καφέ ή φαγητό μαζί μου...

Σε μια λιγοτερο πολυπληθη κοινωνια ...
ο καθενας θα δικαιουνταν δεκα μετρα παραλιας (και μαλιστα απατητης και πεντακαθαρης).
Ομως ... σε μια ΛΙΓΟΤΕΡΟ πολυπληθη κοινωνια ! ... :nounder:

Παντως επειδη κοντευω 50 και ημουν μια ζωη με μεγαλη μηχανη εχω κανει μπανια σε πολλες παραλιες και νησια.
Αυτο με τις ξαπλωστρες εχει παραγινει εγω θυμαμαι παραλιες που δεν ειχαν ιχνος ξαπλωστρας ολος ο κοσμος ηταν κατω με πετσετα και τωρα σχεδον ολες εχουν κατακλυστει απο ξαπλωστρες.

Κατω, με πετσετα .. πρεπει να πλενεις συνεχεια πετσετες !
Θες να πεις ... ψαθα με πετσετα !

Το κακο με την ψαθα ειναι ... οτι τσουρουφλιζεται
αν μπεις για 20" στην θαλασσα και δεν την μαζεψεις !
Ντουμπλφας τσουρουφλισμα ... και απο κατω (αμμος) και απο πανω (ηλιος).

Θεωρω οτι στη σημερινη εποχη χρειαζονται και τα δυο σε μια ισορροπια ή τουλαχιστον οπως θα κριθει απο το νομο προσφορας-ζητησης της εκαστοτε τοπικης κοινωνιας με αυτο που ζηταει ο πολιτης.
Αλλη φαση η μια και αλλη η αλλη. Καποιος που εχει παιδια, εχει δημιουργησει και μια δομη στη ζωη του τετοια.
Για παραδειγμα ισως εχει μεγαλυτερο αυτοκινητο να χωραει και αρκετα πραγματα θαλασσης αν θελει τα δικα του και αρκετο απλετο χωρο για να παιξουν τα παιδια. (αν δεν παιξουν-τρεξουν στη θαλασσα/βουνο, τοτε που ?)

Υπαρχει ομως και κοσμος που χρειαζεται μια οργανωμενη παραλια και δεν εχει γιατι δεν θελει ή δεν μπορει να εχει καποια πραγματα να τα κουβαλαει.
Καποιες παραλιες εχουν βοτσαλα οπου δεν ειναι οτι καλυτερο για να ξαπλωσεις κατω. Χρειαζεσαι επισης ομπρελα, το να μενεις τοση ωρα στον ηλιο δεν ειναι υγιεινο για το δερμα.
Επισης μια οργανωμενη παραλια θα προσφερει και τα συναφη (καποια ντουσιερα να ξεπλυθεις καποιo wc κλπ)

Αν οι δημοι στις περιοχες που βρισκονται, αφουγκραζονται τι θελει ο πολιτης και ο πολίτης αναζητα οργανωμενη παραλια, ας τις μισθωνουν και τα καταστηματα ας σεβονται τους κανονισμους. Αν ο τοπικος κοσμος την θελει ελευθερη, ας διατηρειται η ισορροπια.
Δεν ξερω αν οι δημοι λογω τσεπης κανουν υπερβολες στις οργανωμενες πλαζ.

Παιδες,
οποιος ψαξει ... θα τα βρει ολα !
Υπαρχουν ολες οι λυσεις και για ολα τα βαλαντια (και για εργενηδες και για παντρεμενους).

Re: Απάντηση: Είναι νόμιμο αυτό;

Κατω, με πετσετα .. πρεπει να πλενεις συνεχεια πετσετες !
Θες να πεις ... ψαθα με πετσετα !

Το κακο με την ψαθα ειναι ... οτι τσουρουφλιζεται
αν μπεις για 20" στην θαλασσα και δεν την μαζεψεις !
Ντουμπλφας τσουρουφλισμα ... και απο κατω (αμμος) και απο πανω (ηλιος).

Γιατί μπορείς και κάθεσαι κάτω από τον ήλιο?!?!?!

Κάνω μπάνιο με rush guard (SPF +50) και βουρ για την ομπρέλα.
Ούτε κάτω από την ομπρέλα βγάζω το rush guard γιατί και εκεί θα καώ.

Ναι ... εχεις δικιο σ'αυτο ! Και εγω το ιδιο κανω (πια).
Θεωρησα οτι ο φιλος LLLefteris κανει αυτο που (δεν επρεπε να) καναμε στα 22 μας.
ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ με μια ψαθα στην αμμουδια και ΜΗΔΕΝ προστασια απο τον Ηλια ! :proud:
Αλλα τοτε ... ηταν αλλες εποχες.

Mην ξεχναμε βεβαια οτι ΕΣΥ ... εμαθες σε ηλιοφανεια πανταβρεχουπολης ! :flute:

Μην μου παραθέτεις τον νόμο. Τον ξέρω και τον έχω διαβάσει καλά τον νόμο. Τρία χρόνια προσπαθώ να κάνω κάτι με ξαπλώστρες που μπήκαν σε μικρή παρθένα παραλία αλλά δε τα καταφέρνω.
Που θα πάει όμως..
Οι περισσότεροι πιάνουν τα καλύτερα σημεία και αφήνουν τα λιμά ελεύθερα. Επίσης δεν έχω δει ούτε ΕΝΑΝ που να τηρεί τους 3 βασικούς κανόνες: α) 5 μετρά από ακτογραμμή β) 5τμ όλο το σετ και γ) κατάληψη του 50% των τετραγωνικών που λέει η άδεια. Ξέρεις κάποιον; Εγώ κανέναν.

Δεκάδες νόμοι έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί. Οταν θα γίνει ΜΙΑ στραβή που μπορεί να έχει θύμα κανένα παιδάκι τότε να δεις ποσό ωραία θα το εξετάσει το δικαστήριό. Ακόμη και αν είναι συνταγματικός ο νόμος θα εξετάσει. Είναι μέχρι να γίνει η πρώτη στραβή (εμένα πχ πήγε να μου βγάλει το μάτι ομπρέλα γιατί την είχε βάλει πίσω πίσω κ στα σκαλιά παραλίγο να την πάθω.

Παντως, το φαινομενο του υπερσυνωστισμου σε παραλιες ... ειναι παγκοσμιο !!
Δεν νομιζω οτι μπορουν να γινουν πολλα πραγματα (περα απο το να αποδρασεις
σε καποια ατολη του ειρηνικου !)

Βρε παλικαρια εγω παω για μπανιο να το ευχαριστηθω δεν παω να με ξεσκισει ο ηλιος.
Ποτε δεν παω πρωϊ παντα απογευμα μετα τις 5 και σε παραλια που εχει σκια απο δεντρα και αραζω μεχρι τις 9 και αυτο γιατι τα παιδια απο την πεινα αρχιζουν να δαγκωνουν εμενα.

Συν οτι ειναι ποιο ζεστη η θαλασσα γιατι εχουν κατουρησει ολες οι γριες απο το πρωϊ :flipout:

Παίδες, η ερώτησή μου αφορά προφανώς σετ (ξαπλώστρες + ομπρέλα) που πληρώνεις και όχι αυτές που χρησιμοποιείς δωρεάν και πληρώνεις μόνο ότι παίρνεις.

Βρε παλικαρια εγω παω για μπανιο να το ευχαριστηθω δεν παω να με ξεσκισει ο ηλιος.
Ποτε δεν παω πρωϊ παντα απογευμα μετα τις 5 και σε παραλια που εχει σκια απο δεντρα και αραζω μεχρι τις 9 και αυτο γιατι
τα παιδια απο την πεινα αρχιζουν να δαγκωνουν εμενα. Συν οτι ειναι πιο ζεστη η θαλασσα γιατι εχουν κατουρησει ολες οι γριες απο το πρωϊ :flipout:

Ααααααααααα .... μαααααλιστα !

Ετσι τζανουμ ... τωρα εγινες 100% αντιληπτος !

Μην μου παραθέτεις τον νόμο. Τον ξέρω και τον έχω διαβάσει καλά τον νόμο. Τρία χρόνια προσπαθώ να κάνω κάτι με ξαπλώστρες που μπήκαν σε μικρή παρθένα παραλία αλλά δε τα καταφέρνω.
Που θα πάει όμως..
Οι περισσότεροι πιάνουν τα καλύτερα σημεία και αφήνουν τα λιμά ελεύθερα. Επίσης δεν έχω δει ούτε ΕΝΑΝ που να τηρεί τους 3 βασικούς κανόνες: α) 5 μετρά από ακτογραμμή β) 5τμ όλο το σετ και γ) κατάληψη του 50% των τετραγωνικών που λέει η άδεια. Ξέρεις κάποιον; Εγώ κανέναν.

Δεκάδες νόμοι έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί. Οταν θα γίνει ΜΙΑ στραβή που μπορεί να έχει θύμα κανένα παιδάκι τότε να δεις ποσό ωραία θα το εξετάσει το δικαστήριό. Ακόμη και αν είναι συνταγματικός ο νόμος θα εξετάσει. Είναι μέχρι να γίνει η πρώτη στραβή (εμένα πχ πήγε να μου βγάλει το μάτι ομπρέλα γιατί την είχε βάλει πίσω πίσω κ στα σκαλιά παραλίγο να την πάθω.

Ώπα!

Η ενοικίαση γίνεται με δημόσιο διαγωνισμό, συγκεκριμένους όρους και σύμβαση που υπογράφεται.

Μέσα σε όλα αυτά είναι σαφές το τι πρέπει να κάνει ο ενοικιαστής.

Αν ο δήμος/αρχή δεν νοιάζεται να ελέγξει αν τηρούνται οι όροι της σύμβασης και αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν τη δουλειά τους τότε η ευθύνη πέφτει πάνω τους.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ζητήσεις την σύμβαση (συμβαση σύμφωνα με το νόμο είναι όλα τα έγγραφα από τη διακήρυξη μέχρι και το υπογεγραμμένο συμφωνητικό) και αν διαπιστώσεις παραβάσεις, αρχίζεις τις μηνύσεις.

Και προς τους 2 συμβαλλόμενους.

Το ότι ένας νόμος μπορεί να βγει αντισυνταγματικός δεν σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να τον εφαρμόζεις μέχρι επίσημα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός.

Μα τι συζητάμε? Τα προφανή?

Παίδες, η ερώτησή μου αφορά προφανώς σετ (ξαπλώστρες + ομπρέλα) που πληρώνεις και όχι αυτές που χρησιμοποιείς δωρεάν και πληρώνεις μόνο ότι παίρνεις.
Όπου έχω πάει και πληρώνω το σετ πότε μα ποτέ δεν μου έχει πει κάποιος γιατί έφερα καφέ ή φαγητό μαζί μου...

Re: Απάντηση: Είναι νόμιμο αυτό;

Ναι ... εχεις δικιο σ'αυτο ! Και εγω το ιδιο κανω (πια).
Θεωρησα οτι ο φιλος LLLefteris κανει αυτο που (δεν επρεπε να) καναμε στα 22 μας.
ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ με μια ψαθα στην αμμουδια και ΜΗΔΕΝ προστασια απο τον Ηλια ! :proud:
Αλλα τοτε ... ηταν αλλες εποχες.

Mην ξεχναμε βεβαια οτι ΕΣΥ ... εμαθες σε ηλιοφανεια πανταβρεχουπολης ! :flute:

Ούτε σαν παις!

Στα 15 λεπτά, εγκαυμα.

Στη μισή ώρα για νοσοκομείο.

Ποτέ δεν κάθησα στον ήλιο, δεν μου άρεσε εξάλλου.

Προσοχή στον ήλιο είναι πολύ επικίνδυνος, έχουν αυξηθεί πολύ οι καρκίνοι στο δέρμα.

Επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο των τροφίμων που πωλούνται στο κατάστημα

Την παραπάνω απαγόρευση, με παραλλαγές στη διατύπωση, έχω δει σε αρκετές παραλίες που υπάρχουν ξαπλώστρες προς ενοικίαση και το σχετικό beach bar. Υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα;
Μπορεί να μου απαγορεύσει ο "ξαπλώστρας" να φάω το σάντουιτς ή το φρούτο που έχω μαζί μου;

Σου απαντάω σαφώς Διονύση:

Όχι, δεν μπορεί να στο απαγορεύσει και αυτό που έχει αναρτήσει είναι μια αυθαίρετη μ@λ@κία.