Είναι νόμιμο αυτό;

Η παραλία εκμισθώνεται από τους Δήμους. Οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν ένα ποσό που ορίζεται ετησίως με απόφαση Δ.Σ. Αν θυμάμαι καλά τον 2971, ο μέγιστος χώρος που μπορούν να καταλαμβάνουν οι ιδιώτες στην παραλία για εμπορική χρήση είναι το 25% (ασχολίαστο..).

Απάντηση: Re: Είναι νόμιμο αυτό;

Ας βάλουμε ένα παράδειγμα. Πληρώνεις την ξαπλώστρα ή πληρώνεις τους καφέδες και σου παραχωρείται η ξαπλώστρα. Ας πούμε ότι είναι beach bar. H οικογένεια με τα παιδιά δεν θα μπορεί στη δεύτερη περίπτωση να έχει φέρει από το σπίτι δικά της πράγματα; Γιατί; Αφού έχει πληρώσει αντίτιμο για τη χρήση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Ο Δήμος μισθώνει χώρο, όχι δραστηριότητα. Φυσικά ο ενδιαφερόμενος θα βάλει στο 99% των περιπτώσεων ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους λουόμενους. Κάθε άλλη σχετική απαγόρευση όπως αυτή που τέθηκε από τον Διονύση, δεν έχει καμμία νομική συνέπεια.

Aπαγορευση ... δεν εχει νομικη συνεπεια .... ???? :blink:

Οκ, τοτε απαγορευω ιδιωτικη ακροαση απο walkman.
Επιτρεπω μονο τα εκκωφαντικα μπιτακια του μαγαζιου.

Τι παει να πει ... δεν εχει νομικη συνεπεια η Χ απαγορευση ?
Αμα τους απαγορευσω να φερνουν δικη τους πετσετα ? Μονο του μαγαζιου ?
Να μην βαζουν αντιηλιακο οταν μπαινουν στην θαλασσα ?
Να μην μπαινει ασυνοδευτο το πιτσιρικι τους στην θαλασσα ?
Να μην πετανε αποτσιγαρα σε σακουλες ... !!!! ... να φερνουν δικο τους τασακι ?
Να μην, να μην, να μην, να μην ....

... δεν πρεπει να κανει κατι ο νομος γιαυτο ? ΚΑΤΙ !
Αιντε ... οτι αποφασισει ο καθε μαγαζατορας ? Ο νομος θα αποφανθει μετα απο Χ χρονια ?

H κατάσταση έχει παραγίνει είναι η αλήθεια και συμφωνώ σε όλα με τον LLLEFTERIS. Οι ξαπλώστρες από την άλλη εξυπηρετούν κάποιες καταστάσεις και το σέβομαι, αλλά και το ότι έμαθε ο πισινός είναι και αυτό μια αλήθεια, και η σημερινοί νεοέλληνες σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν μπορούν να εννοήσουν επίσκεψη σε παραλία χωρίς ξαπλώστρα, πόσο μάλλον και τα νέα παιδιά που πιθανό να μην έχουν δει τπτ άλλο.

Έχω καταργήσει σχεδόν τα "μπάνια" ίσως γιατί τα έκανα μαζεμένα μικρός, και ίσως ακριβώς για αυτό, επειδή τότε δεν υπήρχαν ξαπλώστρες εμένα ακόμη μου φαίνεται κάπως όταν ποια δεν υπάρχει μέρος δίχως αυτές. Και κάπως θλιβερό και μικροαστικό επίσης το όλο στημένο σκηνικό...

Xρηστο

Υπαρχουν παραλιες που ΔΕΝ τις οικειοποιειται κανεις !
Και δεν ειναι μια και δυο. Ειναι πολλες (αρκει να ψαξεις).

Γιατι δεν παω ?
1) δεν εχω αυτοκινητο (ουτε μηχανη)
2) δεν θελω να κουβαλαω βασικη "εξαρτηση σκαπανεως"

Για την παραλία πετσέτα-ψαθα μια ομπρέλα, ενα μεγάλο νερό και ενα κουτάκι μπισκότα.
Πάω στις 8 το πρωί που τα νερά δεν εχουν γίνει ακόμα γλοιώδη. Στρώσιμο την ψάθα και από πάνω την πετσέτα.
Ολη η παραλία δική μου, εκτός ελάχιστων με την ίδια σκέψη και λίγων που εχουν ξεμείνει από το βράδυ.
Με ενα TDM πάω..
Εντάξει, η πιο μακρινη ειναι 15 λεπτά..

Ώπα!

Η ενοικίαση γίνεται με δημόσιο διαγωνισμό, συγκεκριμένους όρους και σύμβαση που υπογράφεται.

Μέσα σε όλα αυτά είναι σαφές το τι πρέπει να κάνει ο ενοικιαστής.

Αν ο δήμος/αρχή δεν νοιάζεται να ελέγξει αν τηρούνται οι όροι της σύμβασης και αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν τη δουλειά τους τότε η ευθύνη πέφτει πάνω τους.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ζητήσεις την σύμβαση (συμβαση σύμφωνα με το νόμο είναι όλα τα έγγραφα από τη διακήρυξη μέχρι και το υπογεγραμμένο συμφωνητικό) και αν διαπιστώσεις παραβάσεις, αρχίζεις τις μηνύσεις.

Και προς τους 2 συμβαλλόμενους.

Το ότι ένας νόμος μπορεί να βγει αντισυνταγματικός δεν σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να τον εφαρμόζεις μέχρι επίσημα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός.

Μα τι συζητάμε? Τα προφανή?
Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία μηνύσεων, δεν έχω χρόνο ούτε λεφτά για πέταμα.

Αν πάω σε παραλία, βρω σημείο που να μου αρέσει και να εξυπηρετεί και το παιδί μου κυρίως (σκιά δηλαδή) και το σημείο αυτό έχει πιαστεί από σετάκι που δεν πληρεί τα 3 κριτήρια συσσωρευτικά που ανέφερα τότε απλά θα κάτσω και είναι αν δεν θέλω δεν θα παραγγείλω. Οποίος συμβαλλόμενος έχει πρόβλημα με αυτό ας φωνάξει αστυνομία να με απομακρύνει.

Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία μηνύσεων, δεν έχω χρόνο ούτε λεφτά για πέταμα.

Αν πάω σε παραλία, βρω σημείο που να μου αρέσει και να εξυπηρετεί και το παιδί μου κυρίως (σκιά δηλαδή) και το σημείο αυτό έχει πιαστεί από σετάκι που δεν πληρεί τα 3 κριτήρια συσσωρευτικά που ανέφερα τότε απλά θα κάτσω και είναι αν δεν θέλω δεν θα παραγγείλω. Οποίος συμβαλλόμενος έχει πρόβλημα με αυτό ας φωνάξει αστυνομία να με απομακρύνει.

Good luck! :a0210:

τι ωρα κοιμασαι για σκας μυτη στις 8 ?

Μια με δύο πέφτω για υπνο, ξυπναω 6 και μισή. Λίγο τρέξιμο, λίγο πρωινό, εφτάμιση ειμαι ατέντος. Κοιμαμε και 2-3, μπορει και 4 ωρες το μεσημερι.
Δεν δουλευω, ειμαι και στα 52, μια χαρα!

Μεχρι και τις 10 το πρωί, τα νερά ειναι τρομερά. Καμια σχέση με αυτα μετά τις 12, ειναι σαν βρώμικα τότε. Συν ότι υπάρχουν τα προβλήματα του θέματος.
Το πρωί δεν εχουν απλώσει καν την πραμάτεια τους.

Και 4 ωρες το μεσημερι !!!!!!!! :blink:
Eσυ ΚΥΡΙΩΣ κοιμασαι ... με κατι διαλλειματα ξυπνου ! .... :laugh:
Παντως, αυτο (που κοιμασαι μονο 4μισυ με 5 ωρες το βραδυ) δεν ειναι πολυ καλο !
Εγω (που βεβαια ΔΕΝ ειμαι ο κανονας) αν κοιμηθω full βραδινο 8ωρο
δεν χρειαζομαι καμια μεσηβρινη σιεστα. Ακομα και το καλοκαιρι.

Ο μεσημεριανός ύπνος ειναι ελιξίριο. Οταν φτάσεις στην ηλικία μου θα καταλάβεις.
Ασε που ολόκληρη τη ζωή μου αυτη την ωρα ξύπναγα και αυτη την ωρα ξυπνάει και η σύζυγος. Οπότε...
Λίγο το καθημερινό σχεδόν κολύμπι, λίγο το τρέξιμο το πρωί, λίγο η καλή διατροφή, δίνουν παράταση επιδόσων σε σημαντικές δραστηριότητες.

51 ειμαι !
Toν Δεκεμβριο κλεινω τα 52 !!!!
Δεν θελω να το παιζω κομμαντο αλλα
κανω 40 + 40 λεπτα κολυμπι καθε μερα
(με 1 ωρα διαλλειμα ... μην τιναξω τα πεταλα ... η τσουκνιδα :rolleyes:)

Αρα ... εσυ τι λες ? ... ξεκουραστος ειμαι κατα τις 6 το απογευμα ?
ΟΧΙ ... απλα εχω μαθει τον εαυτο μου να βασταει μεχρι τα μεσανυχτα.
Αυτο δεν σημαινει τιποτα. Εσενα μπορει να σου ταιριαζει αλλο ωραριο (υπνου).
Αλλα, οσον αφορα εμενα, ελαχιστες οι φορες που χρειαστηκα υπνο το μεσημερι
(και κατα 99% πρεπει να ηταν οταν ημουν στρατο)

Re: Απάντηση: Είναι νόμιμο αυτό;

Good luck! :a0210:
Bασιλη

Δεν ειναι οτι θα ρθει καμια αστυνομια ... αλλα αν σου σκασει τα λαστιχα (η τιποτα χειροτερο) ?
Το έχω κάνει αρκετές φορές και σε μία περίπτωση που είχα φραστικό επεισόδιο με τον ιδιόκτητη μόλις του ανέφερα να φωνάξει αστυνομία και ευχαρίστως θα χαρώ να μετρήσουμε τα πάντα ενώ παράλληλα θα αναφέρω και πολεοδομικές παραβάσεις έκανε πίσω. Δεν φώναξε κανέναν.

Οσον αφορά τα λάστιχα δεν νομίζω για μία περίπτωση να διακινδυνεύσει κάποιος επιχείρηση και φήμη.

Οι μαγαζατορες των θερινων μαγαζιων ... δεν ειναι πολυ μακροθυμοι τυποι.
Μην γαιδουροδενεις οτι ΔΕΝ θα διακινδυνευσουν επιχειρηση και φημη.
Απλη επισημανση -bye-