Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

Αλλου γίνεται η παρασπονδία και τα παθητικά παίζουν χειρότερα.
Θα ήταν ενδιαφέρον αν η ίδια πολυενίσχυση των ενεργών γινόταν και στα παθητικά(δέχονται τριενίσχυση).Εκει θα υπηρχε γερή κόντρα.
Εγω,ο πτωχος,προσπαθω να φτιαξω μια λιστα με καλωδια τριπλοκαλωσης.
Το πας μακριά..

Και μόνο που έβαλαν σε σύγκριση ολοκληρωμένο με 150w στο κανάλι ενώ τα ενεργά έχουν στην ουσία από ένα μονομπλόκ διπλάσιας ισχύος το καθένα, φτάνει να προσπεράσω χωρίς καν να κοιτάξω.....

• Like
Reactions: VlassisK
Και μόνο που έβαλαν σε σύγκριση ολοκληρωμένο με 150w στο κανάλι ενώ τα ενεργά έχουν στην ουσία από ένα μονομπλόκ διπλάσιας ισχύος το καθένα, φτάνει να προσπεράσω χωρίς καν να κοιτάξω.....
Και τον P2 να έβαζαν για να ισοφαρίσουν την ισχύ η 2 P1,τα ενεργά θα έπαιζαν καλυτερα ξανά.

Ειναι ξεκάθαρο ότι τα ενεργά παίζουν πολύ καλύτερα, έχουν το πιο σωστό άκουσμα με live αίσθηση, ακόμα και ακούγοντας το από αυτό το βίντεο από το YouTube..

Ειδικά τη live αίσθηση δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να την ξεχωρίσεις από το youtube.

Το πολύ να πάρεις κάποια ιδέα για την overall τονικότητα. Όλα τα άλλα σιδερώνονται από την σχετικά βαριά απωλεστική συμπίεση, καθώς και τον εξοπλισμό ηχογράφησης.

Άλλο αν ξέρεις ότι τα ενεργά ATC παίζουν έτσι επειδή τα έχεις ακούσει "κανονικά" (ή το έχεις διαβάσει).
Τότε παίζει και expectation bias.

Ειδικά τη live αίσθηση δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να την ξεχωρίσεις από το youtube.

Το πολύ να πάρεις κάποια ιδέα για την overall τονικότητα. Όλα τα άλλα σιδερώνονται από την σχετικά βαριά απωλεστική συμπίεση, καθώς και τον εξοπλισμό ηχογράφησης.

Άλλο αν ξέρεις ότι τα ενεργά ATC παίζουν έτσι επειδή τα έχεις ακούσει "κανονικά" (ή το έχεις διαβάσει).
Τότε παίζει και expectation bias.
Δεν ακούς στο βίντεο ότι τα ενεργά έχουν πιο live αίσθηση;
Είναι εντελώς ξεκάθαρες οι διαφορές των ηχείων μεταξύ τους υπέρ των ενεργών..
Δεν ξέρω με τι ακούτε τα βίντεο από το YouTube, έχω άλλη εντύπωση για το YouTube σε πολλά βίντεο που υπάρχουν εκεί..

Τα έχει ακουσει η ATC και μου έχει απαντήσει σχετικώς σε ερώτηση μου.
Ας δούμε τώρα μήπως η ATC μου απήντησε υπέρ των ενεργών λόγω οικονομικού συμφέροντος.
Η τιμή των παθητικων 40+ 2 P1(αυτοί υπάρχουν μέσα στα ενεργά)υπερβαίνει την τιμή των ενεργών 40 τα οποία έχουν άλλον ένα μικρό τελικό για τα tweeters.

Είναι θέμα γούστου τελικά … Live αίσθηση ή ζωντάνια το βλέπετε εσείς εγώ το βλέπω(προβλέπω ) listening fatigue
Φυσικα και όλοι κρίνουν σύμφωνα με το δικό τους γούστο..
Όμως τα παθητικά υστερούν στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες και αυτό ακούγεται..
Εννοείται ότι μπορεί να μην φταίνε τα ηχεία αλλά καποια αλλά πράγματα στον κρίκο της αλυσίδας των παθητικών..
Ούτως ή άλλως αυτή η σύγκριση δεν είναι σωστή μεταξύ των δύο "σχολών" ηχείων..
Ακόμα και στο stage έχουν διαφορά και στον τομέα διαχωρισμού συχνοτήτων..

Είναι θέμα γούστου τελικά … Live αίσθηση ή ζωντάνια το βλέπετε εσείς εγώ το βλέπω(προβλέπω ) listening fatigue
Όταν σε "δέρνει" το πιατινι στο live δεν υπάρχει ακουστική κόπωση και υπάρχει στο υποκατάστατο του πιατινιου που ακούς από τα ηχεία;

Όταν σε "δέρνει" το πιατινι στο live δεν υπάρχει ακουστική κόπωση και υπάρχει στο υποκατάστατο του πιατινιου που ακούς από τα ηχεία;
Live αίσθηση χωρίς fatigue πχ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Th.ARvan
Live αίσθηση χωρίς fatigue πχ

Πρέπει να βρεις το ίδιο τραγούδι.
Και να το βρεις όμως δεν συγκρίνεις ηχεία αλλα συστήματα.

• Like
Reactions: anop
Μεχρι φυσικα ενος σημειου, μπορουμε να αντιληφθουμε
την ποιοτητα ενος συστηματος απο το youtube ειδικα αν χρησιμοποιηθουν ακουστικα.
Για τον απλο λογο οτι υπαρχει ενας κοινος παρονομαστης που γνωριζουμε ολοι.
Ο χωρος, πως αποδιδει ενα συστημα στον χωρο.
Το TAD στο παραπανω video δεν πειθει για την ποιοτητα του;
Yπαρχουν πολλα ηχεια που αποδιδουν την φωνη, την ηλεκτρικη κιθαρα
και το ρυθμικο χτυπημα στην στεφανη με τον ιδιο τροπο;
Αντιθετα οι απευθειας ηχογραφησεις απο τις εξοδους ειναι πολυ πιο δυσκολο
να αξιολογηθουν γιατι λειπει ενα σταθερο σημειο αναφορας.

• Like
Reactions: steadyshot
Σόρρυ παιδιά, αν πραγματικά βάζετε βιντεάκια στο youtube για να καταλάβετε πως ακούγονται συστήματα χάνετε 100% τον χρόνο σας και πραγματικά απορώ πως δεν το καταλαβαίνετε.

Είναι 100% πεταμένος χρόνος, δεν έχει κανένα νόημα να μπει κανείς σας σε αυτή τη διαδικασία, είναι τόσες πολλές οι μεταβλητές και οι αλλοιώσεις που πραγματικά δεν υπάρχει καμία ουσία.

Εννοείται ότι δεν πατάω play σε κανένα από αυτά τα βιντεάκια, για κανένα λόγο.

Ο μόνος λόγος ύπαρξής τους στο youtube είναι για να μαζεύουν λεφτά αυτοί που τα "παράγουν". Αυτή είναι η μόνη τους χρησιμότητα.

• Like
Reactions: platon and vlad66
Καλα και marketing γινεται και κανεις λογικος δεν θα παει να αγορασει κατι
επειδη το ακουσε να παιζει καλα στο youtube.
Μπορουμε ομως να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε.

Δεν ακούς στο βίντεο ότι τα ενεργά έχουν πιο live αίσθηση;
Είναι εντελώς ξεκάθαρες οι διαφορές των ηχείων μεταξύ τους υπέρ των ενεργών..
Δεν ξέρω με τι ακούτε τα βίντεο από το YouTube, έχω άλλη εντύπωση για το YouTube σε πολλά βίντεο που υπάρχουν εκεί..
Συμφωνώ μαζί σου
Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή,μια μυρωδιά την παίρνεις.
Και φυσικά ανάλογα το κανάλι.
Το παρακάτω είναι από τα καλύτερα που έχω βρει

Η διαφορές...τρυπάνε αυτί 👂!

Ξέρουμε ακριβώς το ποσοστό που χάνεις λόγω YouTube σε σχέση με τη ζωντανή ακρόαση;
Αν όχι, τότε τσάμπα κατηγορουμε τα βιντεάκια.
Ξέρουμε μόνο ότι θα υπάρχει διαφορά χωρίς να μπορούμε να την ποσοτικοποίσουμε.
Όποιος λοιπόν λέει ότι δεν πρέπει να κρίνεις γιατί υπάρχει διαφορά, θα πρέπει να δώσει και το ποσοστό της διαφοράς αυτής. Αλλιώς δεν μπορεί να ισχυριστεί τίποτε.
Το ίδιο και όσοι λένε ότι δεν πρέπει να κρίνεις γιατί π.χ. το άκουσες σε άλλο χώρο από τον δικό σου.
Χωρίς ακριβές ποσοστό διαφοράς της μιας περίπτωσης από την άλλη, είναι σαν να μην έχεις πει τίποτε.

υπάρχουν κάποιοι ψηφιακοί εγγραφείς πχ tascam που κάνουν καλή δουλειά στην ηχογράφηση συστημάτων-χώρου.
Δε κρίνουμε τίποτα από youtube απλά ψυχαγωγούμαστε.
Καμιά φορά βάζω και ακούω κάτι τεράστια jbl από kenrick και τα απολαμβάνω (αφού δε μπορώ να τα πάρω χαχαχααχ)

υπάρχουν κάποιοι ψηφιακοί εγγραφείς πχ tascam που κάνουν καλή δουλειά στην ηχογράφηση συστημάτων-χώρου.
Δε κρίνουμε τίποτα από youtube απλά ψυχαγωγούμαστε.
Καμιά φορά βάζω και ακούω κάτι τεράστια jbl από kenrick και τα απολαμβάνω (αφού δε μπορώ να τα πάρω χαχαχααχ)
Κι εγώ τα βλέπω του kenrick sound. Εξαιρετικά!

και ο κορεάτης SJH έχει πολύ καλό ήχο. dartzeel με ATC 50