Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Νομίζω οτι μπερδεύουμε και τα κομμάτια με συλλεκτική αξία. Αυτό είναι άλλο καπέλο. Το συγκεκριμένο κομμάτι βγαίνει σε 5 χιλιάδες αντίτυπα και κοστολογείται τόσο επειδή είναι λέει UHQR (δηλαδή ultra high quality record).:slapface:

Παντως εκτός απο το hope έχω και το ταγάρι των poll. Για δες που είμαι πλούσιος και δεν τόξερα...

Νομίζω οτι μπερδεύουμε και τα κομμάτια με συλλεκτική αξία. Αυτό είναι άλλο καπέλο. Το συγκεκριμένο κομμάτι βγαίνει σε 5 χιλιάδες αντίτυπα και κοστολογείται τόσο επειδή είναι λέει UHQR (δηλαδή ultra high quality record).:slapface:

Παντως εκτός απο το hope έχω και το ταγάρι των poll. Για δες που είμαι πλούσιος και δεν τόξερα...

Τώρα αν μου πεις ότι έχεις και το "γκρόουιν απ ιν χόλιγουντ τάουν" θα φρικάρωωωωωωωω :flipout:

Re: Απάντηση: Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Τώρα αν μου πεις ότι έχεις και το "γκρόουιν απ ιν χόλιγουντ τάουν" θα φρικάρωωωωωωωω :flipout:

Ψιτ, Έκτορα, αν δεν το έχεις, στο πουλάω εγώ 1250 . Δεν είναι σωστό να λείπει από τη συλλογή σου... :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Ψιτ, Έκτορα, αν δεν το έχεις, στο πουλάω εγώ 1250 . Δεν είναι σωστό να λείπει από τη συλλογή σου... :D

Δεν τόχω αλλά και δεν το θέλω. Θα το ακούσω όταν το πάρει ο Στέργιος που έχει βάλει λυτούς και δεμένους να το βρούν στο ιμπέϊ:flipout: :flipout: :flipout:

Στους κύκλους των συλλεκτών είναι γνωστή η αξία του MFSL UΗQR DSotM των Pink Floyd, και, όχι, η τιμή που ζητάει η κυρία δεν είναι (τόσο) υπερβολική όσο νομίζετε.

Αυτό βέβαια που πληρώνει κανείς δεν είναι τόσο το audiophile της υπόθεσης όσο το ότι το album ήταν limited edition και βέβαια δεν κυκλοφορεί πλέον, οπότε (ειδικά σε sealed condition) η τιμή εκτινάσσεται.

Παρόμοια (και "χειρότερα") ισχύουν και με πολλά άλλα album των PF αλλά και άλλων συγκροτημάτων.

Πχ. original (όχι βέβαια sealed) εκδόσεις των Arnold Layne ή See Emily Play αλλά και πολλά γιαπωνέζικα βινύλια (πχ. τα κόκκινα που έβγαιναν σε περιορισμένο αριθμό (εικάζεται 500-600) - και που έχω, μάλιστα, την τιμή να κατέχω ένα, το Meddle) πιάνουν αρκετά υψηλές τιμές, χωρίς να θεωρούνται audiophile, ούτε κατά διάνοια.

Ισως, μάλιστα, η πιο καλή απόδειξη, όσον αφορά τους PF, είναι το μονοφωνικό Piper στην 1η έκδοσή του, το οποίο αν είναι σε Mint condition μπορεί να πλησιάσει και το χιλιάρικο!

Χμμμ, τί θα λέγατε για το Fresh fruit for rotting vegetables με το αυθεντικό πόστερ , mint condition, στις 3000 ; :D

μάλλον το 'kill the poor" έδωσε έμπνευση στον τύπο που ζητάει το τριχίλιαρο. σου λέει "κάτσε να πλουτίσω, μην πάω καλιά μου ..."

Re: Απάντηση: Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Άμα το μάθουν οι dead kennedys, θα τους στείλουν Holiday In Cambodia
:devil-smiley-029: kill kill kill the rich

Παντως ειτε Κενεντυς, ειτε Φλουντ, ειτε Μπητλς, ισχυοθν οι νομοι της ελευθερης αγορας που λενε οτι η ζητηση καθοριζει την τιμη. Τωρα βεβαια θα αναρωτηθει καποιος αν ενας πανκης θα εσκαγε τοσο φραγκα για ενα οριντζιναλ Κενεντυς.
Προφανως οχι, προκειται για "συλλεκτες" που μαζευουν δισκους που πιθανον να μην τους ακουσουν ποτε. Ναι, υπαρχουν και τετοιοι. Οπως υπαρχουν και κατοχοι πανακριβων συλλεκτικων αυτοκινητων που δεν τ οδηγουν ποτε.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Παντως ειτε Κενεντυς, ειτε Φλουντ, ειτε Μπητλς, ισχυοθν οι νομοι της ελευθερης αγορας που λενε οτι η ζητηση καθοριζει την τιμη.

Σοφές κουβέντες.

Τωρα βεβαια θα αναρωτηθει καποιος αν ενας πανκης θα εσκαγε τοσο φραγκα για ενα οριντζιναλ Κενεντυς.

Ο πρώην πάνκης τώρα είναι στέλεχος σε εταιρεία. Αλλωστε αυτούς αφορούν αυτές οι δημοπρασίες.

Πάλι καλά που δεν πιάσατε το θέμα βινυλίων κλασσικής μουσικής εκδόσεων όπως Philips Living Presence, RCA Living Stereo κλπ. Αναφέρομαι στα αρχικά βινύλια και όχι στις σύγχρονες επανεκδόσεις.

Εκεί αναλόγως και του κωδικού μήτρας οι δίσκοι χτυπάνε ασύλληπτα νούμερα που κάνουν δημοπρασίες όπως του eBay να φαίνονται σαν παιδική χαρά.

Τα "καλά" κομμάτια σπάνια φτάνουν στο eBay.

Κατά την άποψή μου αυτά δεν απευθύνονται ούτε σε μουσικόφιλους, ούτε σε χαιεντάδες αλλά ούτε και χαιφιντελάδες. Αυτά απευθύνονται σε συλλέκτες, επαγγελματίες συλλέκτες, που και να είναι μουσικόφιλοι δεν πρόκειται ποτέ να τους ακούσουν.

Στάνταρ Βαγγέλη, δε πιστεύω να τον ξαναακουμπήσει κεφαλή αυτόν τον δίσκο. Απλά ακο´μα και σαν συλλεκτική αξία είναι τρελλο το πού μπορεί να φτάσει η τιμή τους.

παντως γινεται χαμος για αυτον το δισκο. 134 bids ως τωρα. Απιστευτο μου φαινεται για δημοπρασια που ληγει σε 4 ημερες.

φυσικα και δεν εχει καμια σχεση με τη μουσικη αυτο. ειναι μονο για συλλεκτες, εκτος και αν τον χτυπαει ο ιδιος ο Λου Ριντ...