Έκανε το γύρο του κόσμου και σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη

Μαζευόταν οι τύποι με τα μηχανάκια και ένας έκανε σούζες ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν. Επειδή ήταν χειμώνας στη Θεσσαλονίκη και έκανε κρύο, όσοι παρακολουθούσαν χοροπηδούσαν πάνω κάτω για να ζεσταθούν με τα χέρια στη τσέπη του τζιν και κάπως σκυφτοί. Από αυτό προέκυψε το "κάγκουρες".

(Το άκουσα παλιότερα και μου φάνηκε λογικό αλλά δεν έχω ιδέα αν είναι αληθινό!)

Χοροπηδούσαν με τα χέρια στην τσέπη και σκυφτοί? :flipout:

Δεν μπορώ να πω, ευφάνταση ετυμολογία!

Δηλαδή εάν το πήδημά τους δεν ήταν επιτόπιο αλλά έτρεχαν πέρα δώθε, φαντάζομαι θα τους παρομοίαζαν με Δαίμονες της Τασμανίας, σωστά? :flipout:

Κάγκουρας (ο), καγκούρι (το):
Τυπικός βλαξ, συνήθως γένους αρσενικού, ιδιοκτήτης οχήματος (δίτροχου ή τετράτροχου) το οποίο "βελτιώνει" συνεχώς και φανατικός οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας. Έχει αναδείξει σε σκοπό της ζωής του την πορεία της "ομαδάρας" στο πρωτάθλημα και τη συνεχή "βελτίωση" του "μοτοριού" ή του "θηρίου" με απώτερο σκοπό να εντυπωσιάσει κι έπειτα να κερδίσει το "μωρό".
Παλαιότερα, ξεχώριζαν από τη χαρακτηριστική άσπρη κάλτσα. Πλέον, αυτό είναι ανέφικτο, μια και έχουν αρχίσει να έχουν αίσθηση της γκαρνταρόμπας.
Βασικά χαρακτηριστικά, η παντελής έλλειψη γούστου και κουλτούρας και η αδιαφορία προς το συμπολίτη μέχρι αηδίας.

Υ.Γ. Προσοχή, δεν πρέπει να συγχέονται σε καμιά περίπτωση με τα συμπαθέστατα, καγκουρώ, μαρσιποφόρα θηλαστικά της Αυστραλίας.

:flipout::flipout::flipout::grinning-smiley-043:BDGBGDB55:
Συγνώμη αυτο το βρήκες κάπου ή το έγραψες μόνος σου???

Παιδιά (λέμε τώρα!), το όλο θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό!
"Εκεί έξω", σχεδόν κάθε λεπτό που περνά, σκοτωνόμαστε ή σκοτώνουμε, μισερωνόμαστε ή μισερώνουμε, στην καλύτερη περίπτωση απλώς σακατεύουμε τα οχήματα μας!

Όχι απλώς "εθνικές οδοί" δεν θα έπρεπε να λέγονται πολλά και μεγάλα κομμάτια από το οδικό μας δίκτυο αλλά ούτε καν "δρόμοι"!

Τί πά' να πει όχι πάνω από Χ χιλιόμετρα;!
Όντως βάσει της εκάστοτε τεχνολογίας των οχημάτων μας καθώς και τις δικές μας δυνατότητες σαν οδηγοί, υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να προσεγγίζουμε. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να έχει να κάνει σε τέτοιο βαθμό και με το ίδιο το οδικό μας δίκτυο ειδικά όταν μιλάμε για εθνικές οδούς.
Μιλάμε για τη σημερινή εποχή, μη ξεχνιόμαστε! Δε μιλάμε για την Ελλάδα του 1930!
Και πάρα πολύ καλύτερα είναι τα οχήματά μας, και πάρα πολύ περισσότεροι είναι οι οδηγοί (άρα και κάθε καρυδιάς καρύδι), και πάρα πολύ μεγαλύτερες οι ανάγκες για συχνές μετακινήσεις μας σε μεγάλες αποστάσεις, και πάρα πολύ πιο καταπιεστικοί οι ρυθμοί της ζωής μας.
Δεν μπορεί να ξεκινά κάποιος να μεταφερθεί π.χ. από την Αθήνα προς Πύργο με το σύγχρονο όχημα του και να πρέπει λόγω όλων αυτών των εξωτερικών συνθηκών να είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε τραγικούς κινδύνους ή στον σχετικό νόμο ή για να αποφύγει τα προηγούμενα να πρέπει να κάνει τη διαδρομή σε ρυθμούς που θα τον πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.
Η μεγάλη ταχύτητα δεν είναι τόσο συχνά η κύρια αιτία ατυχημάτων. Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και των σημάνσεών του καθώς και η οδηγική ασχετοσύνη των οδηγών αντιθέτως είναι.

Η κατασκευή ενός δρόμου, είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία.
Ένας απο τους αρχικούς παράγοντες που θα επηρρεάσουν τη μελέτη-κατασκευή, είναι η κατηγοριοποίηση της οδού (εθνική, επαρχιακή κτλ).
Απο εκεί προκύπτει το όριο ταχύτητας και συνεπώς τα στοιχεία του δρόμου.
Αν το όριο είναι πχ 80χλμ/ω είναι συγκεκριμένες οι κλίσεις, επικλίσεις, ακτινες στροφής και πολλά άλλα στοιχεία. Το χαμηλότερο όριο ταχύτητας στη στροφή, δεν προκύπτει μόνο απο το 'αν θα σε πετάξει έξω', αλλα και απο την περιορισμένη ορατότητα λόγω καμπύλης. Όποιος νομίζει οτι τα όρια ταχύτητας είναι τυχαία είναι γελασμένος.
Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας πάνω απο 20% (περίπου) είναι έγκλημα.

Η κατασκευή ενός δρόμου, είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία.
Ένας απο τους αρχικούς παράγοντες που θα επηρρεάσουν τη μελέτη-κατασκευή, είναι η κατηγοριοποίηση της οδού (εθνική, επαρχιακή κτλ).
Απο εκεί προκύπτει το όριο ταχύτητας και συνεπώς τα στοιχεία του δρόμου.
Αν το όριο είναι πχ 80χλμ/ω είναι συγκεκριμένες οι κλίσεις, επικλίσεις, ακτινες στροφής και πολλά άλλα στοιχεία. Το χαμηλότερο όριο ταχύτητας στη στροφή, δεν προκύπτει μόνο απο το 'αν θα σε πετάξει έξω', αλλα και απο την περιορισμένη ορατότητα λόγω καμπύλης. Όποιος νομίζει οτι τα όρια ταχύτητας είναι τυχαία είναι γελασμένος.

Περιγράφεις τη διαδικασία η οποία πρέπει να τηρηθεί για το σχεδιασμό και την κατασκευή δρόμων.
Να μου επιτρέψεις όμως (βάσει απλής οδηγικής εμπειρίας) να αμφισβητήσω το κατά πόσον αυτή η διαδικασία (και ειδικά στον τομέα της κατασκευής) τηρείται.
Στροφές με κακή κλίση ,λίμναση νερών σε ολοκαίνουργιους δρόμους ,στρώμα ασφάλτου το οποίο με το πρώτο πέρασμα από φορτηγό τσαλακώνεται κλπ κλπ είναι πράγματα τα οποία βλέπει οποιοσδήποτε ταξιδεύει στο ελληνικό οδικό δίκτυο.
Βέβαια τα παραπάνω δεν μειώνουν καθόλου την ευθύνη του οδηγού ο οποίος οφείλει να λαμβάνει υπόψη του και το κακοκατασκευασμένο ή με ελλιπή σήμανση οδικό δίκτυο.

Χωρίς να διαφωνήσω, απλά καταλαβαίνεις οτι απο κακοτεχνίες, εξαφανίζονται όλα τα περιθώρια ασφαλείας που λαμβάνονται και τα όρια ασφαλείας γινονται παραπάνω απο επιτακτικά.
Τα εγκληματικά σφάλματα σε συγκεκριμένα σημεία, εμφανίζονται επειδή τα προηγούμενα 100 χλμ συνήθίζουμε να αγνοούμε τις πινακίδες και τις προειδοποιήσεις.
Ας μην ανοίξουμε όμως θέμα για τη παιδεία μας και τις εξαιρέσεις.

Όποιος νομίζει οτι τα όρια ταχύτητας είναι τυχαία είναι γελασμένος.

Σωστά τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη λογική.

Έχω δει σε πολλά σημεία επαρχιακών δρόμων όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα. Μέχρι και 10 χλμ/ώρα έχω δει. Προφανώς πριν από κάποιες δεκαετίες κάνανε κάποια έργα και ξεχάσανε τα σήματα...

Σε άλλα πάλι σημεία τα σήματα είναι το ένα μετά το άλλο, κάποια από αυτά καθαρά διαφημιστικά (βενζινάδικα κλπ). Και μόνο να προσπαθείς να δεις όλα τα σήματα και να καταλάβεις τι λένε θα καταλήξεις εκτός δρόμου ή θα τρακάρεις με τον μπροστινό!

Χοροπηδούσαν με τα χέρια στην τσέπη και σκυφτοί? :flipout:

Δεν μπορώ να πω, ευφάνταση ετυμολογία!

Δηλαδή εάν το πήδημά τους δεν ήταν επιτόπιο αλλά έτρεχαν πέρα δώθε, φαντάζομαι θα τους παρομοίαζαν με Δαίμονες της Τασμανίας, σωστά? :flipout:

Ξέρω και γω; Πάντως αν πρέπει να περιμένεις σε ένα σημείο μέσα στην παγωνιά, τα χέρια στη τσέπη και το επιτόπου τροχάδην ή πήδημα δεν είναι και τόσο παράξενα (τρέξιμο δεν γίνεται, είναι περίεργο). Και το σκύψιμο (το κεφάλι "μέσα" στο λαιμό) βοηθάει όταν έχει και αέρα από πάνω! Το έχω κάνει κι εγώ στο γήπεδο!...

Αν αρχίζαμε να λέμε τα στραβά και ανάποδα, δεν θα έφταναν ούτε δέκα ζωές για να τα διαβάσουμε.
Το πρόβλημα είναι οτι αυτά τα στραβά τα κάναμε εγώ, εσύ, οι φίλοι μας και οι γείτονές μας,
Το πρόβλημα είναι ότι εγώ, εσυ, εμείς, παραβαίνουμε τον ΚΟΚ
Τέλος το μεγάλο προβλημα είναι οτι κάποιοι απο εμάς τη .......πατάνε

Αλλα μας φταίνε πάντα οι άλλοι

Απάντηση: Re: Έκανε το γύρο του κόσμου και σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη

Αν αρχίζαμε να λέμε τα στραβά και ανάποδα, δεν θα έφταναν ούτε δέκα ζωές για να τα διαβάσουμε.
Το πρόβλημα είναι οτι αυτά τα στραβά τα κάναμε εγώ, εσύ, οι φίλοι μας και οι γείτονές μας,
Το πρόβλημα είναι ότι εγώ, εσυ, εμείς, παραβαίνουμε τον ΚΟΚ
Τέλος το μεγάλο προβλημα είναι οτι κάποιοι απο εμάς τη .......πατάνε

Αλλα μας φταίνε πάντα οι άλλοι

θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου.

μια ερώτηση όμως ?

έχει σκεφτεί κανένας μας πόσα χρόνια πίσω θα ήταν η οικονομία της χώρας αν όλοι μας τηρούσαμε τα όρια ασφαλείας ?

γιατί προσωπικά πιστεύω οτι θα ήμασταν πολύ πιο πίσω αποτι ήδη είμαστε.

Re: Απάντηση: Re: Έκανε το γύρο του κόσμου και σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη

θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου.

μια ερώτηση όμως ?

έχει σκεφτεί κανένας μας πόσα χρόνια πίσω θα ήταν η οικονομία της χώρας αν όλοι μας τηρούσαμε τα όρια ασφαλείας ?

γιατί προσωπικά πιστεύω οτι θα ήμασταν πολύ πιο πίσω αποτι ήδη είμαστε.
????
Για κάντο λιανά να καταλάβουμε...

σκεφτείτε απλά αν όλες μα όλες οι "μεταφορές" τηρούσαν τα όρια κλπ κλπ

δεν λέω οτι καλώς γίνεται ότι γίνεται, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν την καθυστέρηση στις μεταφορές και κατ επέκταση σε όλους τους τομείς της οικονομίας αυτό κατ εμέ σημαίνει καίριο πλήγμα αυτής.

Προσπαθεις να δικαιολογησεις γιατι υπερβαινεις (κατα πολυ) το οριο ταχυτητας μου φαινεται.... -bye-

Απάντηση: Re: Έκανε το γύρο του κόσμου και σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη

Προσπαθεις να δικαιολογησεις γιατι υπερβαινεις (κατα πολυ) το οριο ταχυτητας μου φαινεται.... -bye-

μιλάω για μεταφορικές και όλους τους μεταφορείς που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους μας φιλαράκ ..

εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Έκανε το γύρο του κόσμου και σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη

μιλάω για μεταφορικές και όλους τους μεταφορείς

Ειδικά για τους μεταφορείς (ανθρώπων και φορτίων) που αναφέρεις ο πέλεκυς θα έπρεπε να είναι βαρύτατος και δεν μιλάω μόνο για τους οδηγούς.
Σε πόσα φορτηγά τα λάστιχα είναι σε καλή κατάσταση και αντικαθίστανται όταν πρέπει;
Σε πόσα φορτηγά τηρούνται οι κανονισμοί φόρτωσης και όσον αφορά το βάρος και όσον αφορά το πόσο ''ακινητοποιημένο'' είναι το φορτίο πάνω στην καρότσα;
Πόσες νταλίκες δεν έχουμε δει να κινούνται με εξωφρενικές για τον όγκο τους ταχύτητες; (προσωπικά έχω δει νταλίκα να κινείται με 140 περίπου χλμ).
Δεν εξετάζω αν οι οδηγοί πιέζονται από τους ιδιοκτήτες ή το σανιδώνουν με δική τους πρωτοβουλία, το (πιθανό ολέθριο) αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Αν στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομίας αποδέχεσαι αγαπητέ Petran και κάποιες παράπλευρες απώλειες κάθε τόσο ,όπως μια εκατόμβη με αποκεφαλισμένους εφήβους ή με απανθρακωμένους επιβάτες κάποιου λεωφορείου ή το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας επειδή ο νταλικιέρης αποκοιμήθηκε επειδή τον πιέζει το αφεντικό, προσωπικά δεν τις αποδέχομαι κθόλου.