Ειδικά για τους μεταφορείς (ανθρώπων και φορτίων) που αναφέρεις ο πέλεκυς θα έπρεπε να είναι βαρύτατος και δεν μιλάω μόνο για τους οδηγούς.
Σε πόσα φορτηγά τα λάστιχα είναι σε καλή κατάσταση και αντικαθίστανται όταν πρέπει;
Σε πόσα φορτηγά τηρούνται οι κανονισμοί φόρτωσης και όσον αφορά το βάρος και όσον αφορά το πόσο ''ακινητοποιημένο'' είναι το φορτίο πάνω στην καρότσα;
Πόσες νταλίκες δεν έχουμε δει να κινούνται με εξωφρενικές για τον όγκο τους ταχύτητες; (προσωπικά έχω δει νταλίκα να κινείται με 140 περίπου χλμ).
Δεν εξετάζω αν οι οδηγοί πιέζονται από τους ιδιοκτήτες ή το σανιδώνουν με δική τους πρωτοβουλία, το (πιθανό ολέθριο) αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Αν στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομίας αποδέχεσαι αγαπητέ Petran και κάποιες παράπλευρες απώλειες κάθε τόσο ,όπως μια εκατόμβη με αποκεφαλισμένους εφήβους ή με απανθρακωμένους επιβάτες κάποιου λεωφορείου ή το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας επειδή ο νταλικιέρης αποκοιμήθηκε επειδή τον πιέζει το αφεντικό, προσωπικά δεν τις αποδέχομαι κθόλου.
Ποτέ δε μπορεσα να μπώ στη νοοτροπία 'λίγο παράνομος'-'πολύ παράνομος'. Απλώς διαφορετικό πρόστιμο.
Μου έτυχε με 20χλμ να πετάγεται 3 χρονο και όταν σταμάτησα με το ένα χέρι να στηρίζεται στο αυτοκίνητο.
Θα ήμουν 100% νομιμος αλλα 'εξ αμελείας'.
Αυτό που λες με το "'λίγο παράνομος' - 'πολύ παράνομος'" είναι καθαρά μια έκφραση!Ποτέ δε μπορεσα να μπώ στη νοοτροπία 'λίγο παράνομος'-'πολύ παράνομος'.
Αυτό που λες με το "'λίγο παράνομος' - 'πολύ παράνομος'" είναι καθαρά μια έκφραση!
Σαφώς και κυριολεκτικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ή είσαι ή όχι "νόμιμος" ή "παράνομος".
Όμως πες μου, ποιος μπορεί να είναι "νόμιμος";! Και εδώ μιλώ χρησιμοποιώντας τον όρο πια κυριολεκτικά.
Μήπως το όλο νομικό σύστημα αποτελείτε από αρκετούς αν όχι και πολλούς νόμους που εκ των πραγμάτων όλοι μα όλοι μας, άρα κι εσύ βέβαια, μπορούμε να βρεθούμε ως παράνομοι σε πιθανό αυστηρό έλεγχο από τις απαραίτητες υπηρεσίες; Μήπως θεωρείς τον εαυτό σου ως τον "νόμιμο" πολίτη επειδή ενδεχομένως προσπαθείς να είσαι σύμφωνος με τους γνωστούς σου απλά νόμους;
Μη ρίχνεις τόσο βάρος "στο γράμμα του νόμου", τουλάχιστον όχι όταν μιλάμε "μεταξύ μας". Όλοι ξέρουμε λιγότερο ή περισσότερο ότι το θέμα "μπάζει" χοντρά κι αν κάποιοι δε το ξέρουν ή έστω δε το μεταφράζουν έτσι, "πλανώνται πλάνην οικτρά"!
Μακάρι να υπήρχαν μόνο σωστοί νόμοι και μόνο σωστές μελέτες και μόνο σωστή εφαρμογή τους και μόνο σωστός έλεγχος και μετά να μιλάγαμε με μια ξεκάθαρη βάση σε όλα αυτά όμως δυστυχώς καμία σχέση. Η πραγματικότητά μας είναι πολύ διαφορετική από αυτή την ιδεατή κατάσταση και με βάση το τι ισχύει θα πρέπει να προβληματιζόμαστε και αν θες, ναι, να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε αλλά να προσπαθούμε κιόλας, όχι μόνο να ακολουθούμε σα "πρόβατα" ότι μας "σερβίρουν" για να νιώθουμε "καλά".
"Καλά" απέναντι σε τί;! Απέναντι σε αυτό που κοιτάει να σε "καταπιει" και αδιαφορεί για το αν βολεύουν οι κινήσεις του το κοινό καλό, που αδιαφορεί για το αν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι στην πράξη, που όλη του η σκασίλα είναι το να φανεί αυτό ως "καλό" ανεξάρτητα αν κάνει το πραγματικά καλο;
Δεν προτείνω να λειτουργούμε παράνομα, όμως δεν μπορώ να υοθετήσω την ιδέα ότι κάθε νόμος και όριο είναι σωστό και λογικό απλά επειδή καποιοι, κάποτε, με άγνωστες σε εμένα συνθήκες και επιρροές, αποφάσισαν να ορίσουν τους Χ νόμους και τα όρια τους.
Είμαστε όλοι εκ των προτέρων παράνομοι, όχι με την ίδια βαρύτητα ως προς το παράπτωμα αλλά παράνομοι και αυτό είναι μια πολύ "πετυχημένη συνταγή" στο να είμαστε ευκολότερα ελεγχόμενοι από όσους θέλουν να κάνουν παιχνίδι στις μάζες προς άλλα οφέλη.
Το σύστημα εκπαίδευσης είναι το τελευταίο.
Η υπάρχουσα βαθύτατα ριζωμένη σε (δυστυχώς) πάρα πολλούς νοοτροπία είναι το βασικό, και αυτή δεν αλλάζει με νέους κανόνες και εξεταστές.
... η οδηγική παιδεία και η γνώση των ορίων και των επιτπώσεων, συν της θεωρίας και των στατιστικών που ανέφερα θα έκανε έναν "κάγκουρα" να το σκεφτεί δύο φορές πχ πριν προσπεράσει από δεξια...
Γνώση νομίζω υπάρχει λίγο πολύ. Ακριβώς όπως και ο καπνιστής "γνωρίζει" την στατιστικώς αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης συγκεκριμένων νόσων.
Επίγνωση δεν υπάρχει και είναι δύσκολο να αποκτηθεί.
Καμία σύγκριση με τις ΗΠΑ -εκεί οι δρόμοι είναι τετραπλάσιοι από τους δικούς μας! Tέτοιους δρόμους δεν πρόκειται να δούμε ποτέ, μέχρι να περάσει η τεχνολογία στα ιπτάμενα αυτοκίνητα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.