Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Απάντηση: Re: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Τωρα που μπηκα στο χορο της επιμορφωσης, θα χορεψω.
Αν εχω προλαβει να ξεμπερδεψω με καποια πραγματα που με κυνηγανε απο το περασμενο Σ/Κ, μεσα κι εγω!

Βασικά δεν είναι μόνο θέμα λιπίνσκι-μετρικ, που είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά...έχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως γιατί θα γίνει πρακτικά κατανοητό πόσο τεράστια σημασία έχει ο χώρος στο τελικό αποτέλεσμα! Μην ξεχνάτε πως το athens mastering έχει έναν από τους καλύτερους, ακουστικά, χώρους στην Ελλάδα...

Ο χώρος προσφέρει μια ιδανική προυπόθεση ακρόασης αλλά το σύστημα ακούγεται παρόμοια με πολλές διαφορετικές συνθήκες όπως έχει δείξει η εμπειρία, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με κάποια συνεχόμενα mode που είναι σπάνια περίπτωση η δωμάτιο με ... μάρμαρο και ελεύθερα
τζάμια !

Σίγουρα σε απλά δωμάτια δεν έχεις τον ίδιο έλεγχο κυρίως στα χαμηλά - μεσοχαμηλά αλλά η ήχος σαν σύνολο μπορεί να ακουστεί και πιο εντυπωσιακά ακόμα, σε σαλόνι που ο ήχος "ανοίγει " στο χώρο, και εν πάσει περιπτώσει αν έχεις ένα όραμα για τον τελικό ήχο θα το φέρεις εκεί που πρέπει.

Ναι Χρήστο, το έχουμε συζητήσει το θέμα σε παλαιότερη κουβέντα μας όταν είχα έρθει να τα πρωτοακούσω και πραγματικά το πιστεύω αυτό που λες, γιατί ξέρω κι έναν κάτοχό τους που λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα... η αναφορά μου αυτή έγκειται στο ότι φαντάζομαι, όπως κι εγώ δεν είχα, οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναβρεθεί σε σωστό χώρο ακρόασης και με κορυφαία μηχανάκια να δουν τί παίζει και θα τους...αρέσει...

Ο χώρος προσφέρει μια ιδανική προυπόθεση ακρόασης αλλά το σύστημα ακούγεται παρόμοια με πολλές διαφορετικές συνθήκες όπως έχει δείξει η εμπειρία, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με κάποια συνεχόμενα mode που είναι σπάνια περίπτωση η δωμάτιο με ... μάρμαρο και ελεύθερα
τζάμια !

Σίγουρα σε απλά δωμάτια δεν έχεις τον ίδιο έλεγχο κυρίως στα χαμηλά - μεσοχαμηλά αλλά η ήχος σαν σύνολο μπορεί να ακουστεί και πιο εντυπωσιακά ακόμα, σε σαλόνι που ο ήχος "ανοίγει " στο χώρο, και εν πάσει περιπτώσει αν έχεις ένα όραμα για τον τελικό ήχο θα το φέρεις εκεί που πρέπει.

Τώρα είμαστε τελείως off-topic αλλά δεν κρατιέμαι να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση του Χρήστου με την προυπόθεση ότι το "απλό" δωμάτιο είναι μεγάλο. Αν το "απλό" δωμάτιο είναι μεγάλο και απομακρύνεις τα ηχεία από τοίχους έχεις μεν (μικρές) πρώιμες ανακλάσεις και κάποιες ακυρώσεις από πίσω / πλαινούς τοίχους αλλά έχεις συνολικά μεγάλο μέσο χρόνο αντήχησης και άρα "εντυπωσιακό" ήχου τύπου concert hall (υπερβολή). Αν έχεις δε και κανένα mode κάτω από 50 κύκλους ακούγεται και εντυπωσιακά το μπάσο. Λάθος, αλλά εντυπωσιακά.

Μιχάλη Sonus Naturalis δεν σε βλέπω στη λίστα και ανησυχώ, ακόμα Κρήτη είσαι ?
Ναι, είμαι ακόμα στην Κρήτη. Επιστρέφω πριν τα Χριστούγεννα.
Και δυστυχώς δεν θα είμαι εκεί παρ' όλο που θα το ήθελα πάρα πολύ. :frown:

Αλλά που θα πάει, θα υπάρξουν κι' άλλες ευκαιρίες... -bye-