Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια!! Εγω την πατησα και δεν πρόλαβα!! Πόσο είναι το κόστος του ηχειου?

Νομίζω οτι μια τέτοια επιμορφωτική εμπειρία είναι απαραίτητη για οποιοδήποτε "χαιεντά" αφου πολλά πράγματα ξεκαθαρίζουν στο κεφάλι και πολλά φετιχιστικά "στεγανά" σπάνε με αποτέλεσμα ένα ανοικτό μυαλό να βγεί κατα πολύ σοφότερο και κατατοπισμένο για το τί του χρειάζεται σαν χομπίστας και μουσικόφιλος..

Ακολούθησε μια εκτεταμένη παρουσίαση στα μυστικά του mastering από τον Χρίστο
και στην συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πόσο μπορεί να αλλάξει μια ηχογράφηση ανάλογα
την εμπειρία(ή όχι)και την άποψη του τεχνικού που επεξεργάζεται το υλικό, και φυσικά το προσωπικό ύφος
που θέλει να δώσει στην δουλειά του ο μουσικός δημιουργός..

View attachment 86611

View attachment 86610

είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ σε αντίστοιχη εκδήλωση της εν λόγω εταιρίας στη θεσσαλονίκη σε παρουσίαση της ναυαρχίδας της focal. εχω σκάσει απ τη ζήλεια μου... τρομερός επαγγελματισμός από την εταιρεία που δείχνει να αγνοεί υποδειγματικα την κρίση. πολύ θα ήθελα να βρεθώ στο συγκεκριμένο χώρο με τα συγκεκριμένα ηχεία. και πάλι μπράβο. ελπίζω να σωθεί το βίντεο.

Παιδια ναι θα είναι πολύ κρίμα. Αυτά που ακούσαμε σήμερα απο ήχο σε συνδυασμό με κατάρτιση είναι ανεκτιμητα, εγώ πάντως έφυγα ενθουσιασμένος. Εδώ να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της κατηγορίας αλλα και ιδιαίτερα τον καπετάνιο μας που παρόλες τις ..δυσκολίες.. βρήκε το κουράγιο να οργανώσει αυτήν την εκδήλωση.. -bye-:ernaehrung004:

Last edited:
Να ειστε καλα ολοι και παντα τετοια, στον κ. Χατζησταμου και στους ανθρωπους του φορουμ που το οργανωσαν. Δυστυχως προσωπικες υποχρεωσεις δεν μου επετρεψαν να παρεβρεθω αλλα επειδη ξερω τον οικοδεσποτη και την καλη προδιαθεση των συμφορουμιτων, ειμαι σιγουρος οτι ηταν καθε αλλο παρα μια πολυ επικοδομητικη συναντηση. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Πραγματικά ήταν μια αξιόλογη εμπειρία αυτή που ζήσαμε χθές το μεσημέρι,όσα παιδιά είμασταν,στον φιλόξενο χώρο της Athens pro audio.
Μάθαμε πολλά πράγματα και ''μυστικά'' του mastering και remastering και πόσο επηρεάζουν το ηχητικό αποτέλεσμα,σε μια ηχογράφηση που,τελικά,ακούμε στα συστήματα μας.
Ο κύριος Χατζηστάμου ευγενικός,επεξηγηματικός σε όλες τις απορίες μας που προσωπικά μου φαίνεται ότι είναι απο τους πολύ καλούς επαγγελματίες του είδους ''mastering-stremastering''.
Όσο αφορά τα Lipinski πραγματικά μου φάνηκαν πολύ ουδέτερα στον ήχο και απολαυστικά σε καλές ηχογραφήσεις,σε ένα πολύ φροντισμένο και ιδιαίτερο χώρο,όπως ένα studio.
Πιο πολύ απ' όλα όμως ευχαριστήθηκα που γνώρισα και συνομίλησα με αρκετά παιδιά του forum,που ήξερα μόνο μέσα απο τα γραφόμενα τους,και πολλά μπράβο στον ακούραστο καπετάνιο μας που διοργάνωσε αυτή την ''συνάντηση'' με τα παιδιά της athens pro audio και τον κύριο Χατζηστάμου.
Πάντα τέτοια και ραντεβού στο επόμενη ''συναντηση''.

Καλημέρα σε όλους

όλα ήταν υπεροχα, το σύστημα, το στούντιο, η παρουσίαση, η παρέα.... όλα.
Προσωπικά το καταευχαριστήθηκα. Και είδα και άκουσα και έμαθα και απομυθοποίησα και από όλα.

Αν πρέπει να πω 2 λόγια για το σύστημα, είναι οτι τα ηχεία με μάγεψαν. Είμαι μονιτοράκιας, τι να κάνουμε.
Είμαι τύπος που μου αρέσει να "βλέπω" την μουσική. Κάθε φορά που ακούω μουσική, συνθέτω την εικόνα στον μυαλό μου και ομολογουμενος με τα ηχεία αυτά το κατάφερνα πολύ ευκολα.

Ειναι το ηχείο που τα κάνει ολα σε δόσεις, τόσο...όσο.
Μέτριο ηχείο? Οχι σε καμια περίπτωση. Μετρημένο όμως σίγουρα.

Οπωσδήποτε my cup of tea αυτές οι υλοποιήσεις.

Και γενικά το όλο συστημα άριστα δεμένο. Και μάλιστα χωρίς υπερβολές, δηλαδή χωρίς καλώδια πλεγμενα στο χέρι από μαθητευόμενες γκέισες ή rack που διομορφώνουν συνθήκες έλειψης βαρύτητας κλπ αστεία.

Ευχαριστώ τον κ. Χατζηστάμου και τα υπόλοιπα παιδία που εργάζονται εκεί, για την φιλοξενία τους. Του συντελεστές του φορουμ μας για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τα μέλη του φόρουμ για την παρέα που κάναμε.

Εις το επανιδείν..... και το επανακούειν

Εγω θα πω οτι οντως αυτο το ολογραφημα που στηνοταν στην θεση του ηχοληπτη ηταν καταπληκτικο,κριμα που δεν μπορουμε να εχουμε κατι τετοιο οι περισσοτεροι στα σαλονια μας.
Οσο για τα αλλα ολα τελεια και ο οικοδεσποτης και οι γνωστοι συμπαθεις συνηθεις υποπτοι.

Αν πρέπει να πω 2 λόγια για το σύστημα, είναι οτι τα ηχεία με μάγεψαν. Είμαι μονιτοράκιας, τι να κάνουμε.
Είμαι τύπος που μου αρέσει να "βλέπω" την μουσική. Κάθε φορά που ακούω μουσική, συνθέτω την εικόνα στον μυαλό μου και ομολογουμενος με τα ηχεία αυτά το κατάφερνα πολύ ευκολα.

Να ευχαριστήσω και εγώ πάρα πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ξέρω πως δεν είναι εύκολα κατανοητό αλλά η ταμπέλα "monitor" εμπεριέχει μόνο στοιχεία marketing και χαρά σε όποιον είχε την ιδέα (JBL- Genelec) 20 χρόνια πρίν.

Υπάρχουν μόνο εξαιρετικά , πολύ καλά, καλά και μέτρια ηχεία ανεξάρτητα απο το αρχικό target group που απευθύνονται. Απόδειξη πως σε περιβάλλον mastering υψηλού

επιπέδου όλοι σχεδόν οι ηχολήπτες που ξέρετε απο τους δίσκους που ακούτε εργάζονται με Eggleston, Wilson, B&W, Lipinski, ATC , Dunlavy κλπ με άλλα λόγια "Hi-Fi κυρίως ηχεία.

Πολλοί ηχολήπτες σε studio εργάζονται με μέτρια "monitor" ηχεία που εξηγούν και τον απαράδεκτο ήχο της εποχής μας

Απο την άλλη σε πολλά σπίτια ακροατές ακούνε μουσική με ενεργά ηχεία που έχουν πολύ καλό λόγω απόδοσης με κόστος.

Επομένως δεν υπάρχουν κανόνες πέρα απο τον κανόνα της ποιότητας, της τονικής ισσοροπίας , των χαμηλών αρμονικών παραμορφώσεων και της απόλυτης ακρίβειας όπως εξηγήσαμε ανάμεσα στο left και το right ηχείο.

Για να το πώ αλλοιώς υπάρχουν δύο κύριες προσεγγίσεις στην κατασκευή ηχείων , αυτά που προσπαθούν να παίξουν πιο "μουσικά" θυσιάζοντας την

ακρίβεια και αυτά που κατασκευάζονται για να είναι ακριβή και ουδέτερα.

Είναι προφανές πως ανάλογα την ηχογράφηση που όπως είδαμε μπορεί να αλλάζει δραματικά, μας "αρέσει" το ένα η το άλλο.

Είναι επίσης βέβαιο πως ένα σύστημα αναπαραγωγής με εξαιρετικά, ουδέτερα ηχεία, σε ένα σύγχρονο σύστημα με χαμηλές παραμορφώσεις, υψηλή

ανάλυση , που συνοδεύεται και απο αντίστοιχες ηχογραφήσεις , πλησιάζει πολύ κοντά στην αλήθεια και το τίμπρο ενός αληθηνού μουσικού

συμβάντος.

Ευχαριστώ και πάλι όλους τους συμμετέχοντες ! Καλά Χριστούγεννα !!

Last edited:
Δυστυχώς υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να έρθω στη συγκέντρωση (η οποία ήταν βέβαιο ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα) :frown:

Kαλά Χριστούγεννα Χρήστο κι ευχαριστούμε για την κατατοπιστική και ουσιώδη παρουσίαση στο στούντιο, ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρον! Ούτως η άλλως, μικρή αφορμή χρειάζεται κάποιος για να έρθει και να απολαύσει τα κάλλη του mastering room σας και να κάνει μια μικρή κουβέντα, η οποία πάντα δίνει τροφή για σκέψη...

Αξίζουν πολλές ευχαριστίες στους συντελεστές της εκδήλωσης, στο καπετάνιο και στους ανθρώπους του Athens Pro Audio.
Τα Lipinski είχαν εξαιρετικό λόγο τιμής προς απόδοση και ήταν ουδέτερα και αποκαλυπτικά για συνοδά και πρόγραμμα. Ο κ.Χατζηστάμου με τις γνώσεις και την εμπειρία του κατόρθωσε πράγματι με τις αριστοτεχνικές και καίριες επεμβάσεις του σε υλικό να δώσει δείγμα της επίπονης δουλειάς που απαιτείται για το mastering.
Ενθουσιασμένος επίσης με τους φίλους από το club που κάποιους ήξερα και κάποιους γνώρισα χθες.
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία.
:SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Εγω θα πω οτι οντως αυτο το ολογραφημα που στηνοταν στην θεση του ηχοληπτη ηταν καταπληκτικο,κριμα που δεν μπορουμε να εχουμε κατι τετοιο οι περισσοτεροι στα σαλονια μας.
.

Και όμως και όμως...
Με τα κατάλληλα ηχεία και με λιιιιγη βοήθεια απο τον ειδικό μπορείς να πλησιασεις παααρα πολύ...
Τα ηχεία αυτά έχουν πολλά πλεονεκτήματα για οικιακή χρήση....

P1050201.jpg

τυπικη οικιακη τοποθετηση....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Και όμως και όμως...
Με τα κατάλληλα ηχεία και με λιιιιγη βοήθεια απο τον ειδικό μπορείς να πλησιασεις παααρα πολύ...
Τα ηχεία αυτά έχουν πολλά πλεονεκτήματα για οικιακή χρήση....

P1050201.jpg

τυπικη οικιακη τοποθετηση....

:beee:

Κρίμα δεν τα κατάφερα και ήθελα πολύ να ακούσω το τεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης...

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν και άξιοι όσοι κατάφεραν να παραβρεθούν... ελπίζω να έχουμε συνέχεια!

:ernaehrung004: