Εκδρομή στο Ναύπλιο

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Καλησπέρα!

Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε με την κοπέλα μου μια 4ημερη εκδρομή στο Ναύπλοιο. Πάμε τρίτη φεύγουμε παρασκευή (τα καλά του να μην δουλέυεις ακόμα...). Έχουμε κλείσει να μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο που ελπίζουμε να βγεί καλό (Κυβέλη λέγεται, έχει και site) και τώρα κοιτάμε να βρούμε τί θα δούμε όσο είμαστε εκεί.

Δεν έχω πάει ποτε Ναύπλοιο και δεν έχω ιδέα τι ακριβώς αξίζει να δούμε. Πέραν απο την παλιά πολή και το κάστρο που φαντάζομαι θα αξίζει για περατζάδα (και φωτογραφίες, αφού το έχουμε το μικρόβιο...:drummer:) όποια πρόταση είναι ευπρόσδεκτή.

Επίσης και για φαγητό δεχόμαστε προτάσεις, για δοκιμασμένες και νόστιμες εξορμήσεις.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Αλέξιος

Re: Εκδρομή στο Ναύπλοιο

Kαλά να περάσεις, θέλουμε φωτογραφίες, αφού έχεις το μικρόβιο.
Πολύ ωραία είναι στο Μπούρτζι, αλλά και στο Παλαμίδι.
Έχει πολλά και ωραία καφέ, φαγητό μην προτιμήσεις ότι δεις προς το λιμάνι, προσπάθησε εάν βρείς ανοικτά εστιατόρια εσωτερικά του λιμανιού.

μπαρακι 'το λαθος'
κοντα στην κεντρικη πλατεια
ο ιδιοκτητης διαθετει χιουμορ και καλη δισκοθηκη
το ντεκορ ειναι καλτ
...ετσι για το (ενα?) ποτακι

καλα να περασεις

Πριν πας, δες τον προσανατολισμό των μνημείων, ώστε να έχεις καλό φως. Κι αν βαριέσαι, σου λέω ότι στο Παλαμήδι θα ανεβείς πρωί, ενώ στο Μπούρτζι θα πας απόγευμα, έτσι ώστε να έχεις την πόλη φάτσα με καλό φως.

Φυσικά είναι πολύ καλή εποχή για να δεις την Τίρυνθα (με υπερευρυγώνιο), το Ηραίο (αξίζει αφού το μελετήσεις πρώτα) και φυσικά τις Μυκήνες (αλλά για την Πύλη των Λεόντων να πας απόγευμα). Οι τάφοι πρωί.

Πολύ πολύ εντυπωσιακό το σπήλαιο στη Ζωοδόχο Πηγή και η πυραμίδα (ερειπωμένη, αλλά με αρκετό ύψος όλες οι πλευρές, σχεδόν 5 μέτρα. Προς τους Μύλους θα βγάλεις επίσης καλές φωτογραφίες.

Εννοείται ότι θα πάρεις τριπόδι, καθώς έχει πολλά φωτισμένα κτήρια (δηλ. στην Πλατεία Δημοκρατίας, τα δυο τζαμιά, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, και η παραλία.

Κι αν μπορείς να γυρίσεις από Επίδαυρο ακόμη καλύτερα, καθώς αυτή την εποχή θα δεις το θέατρο χωρίς τις διάφορες κατασκευές των παραστάσεων και χωρίς τον κόσμο στον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο.

Προσωπικά από τη στιγμή που είχα VITARA θα ανέβαινα και στον Ακροκόρινθο και θα επέστρεφα από τα Ίσθμια.

Ευχαριστώ παιδιά! Καλό καιρό να μας κάνει μόνο δλδ να μην βρέχει...
Μπούρτζι, Παλαμίδι, Σαβούρας (μα είναι όνομα αυτό για ταβέρνα? :p) και λάθος έχουμε ώς τώρα!

Να προσέχουμε δλδ μην κάνουμε κανένα λάθος, και φάμε καμία σαβούρα...

Εδιτ: Βλάσση μαζί γράφαμε! Περίμενα τις προτάσεις σου για τα μνημεία καθώς κατέχεις το θέμα καλά! Ευχαριστώ και για τις συμβουλές για την ώρα και το καλό φώς θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό του προγράμματος!

Last edited:
Προσωπικά από τη στιγμή που είχα VITARA θα ανέβαινα και στον Ακροκόρινθο και θα επέστρεφα από τα Ίσθμια.

Λέω να πάρω το RAV4 που είναι πιό μεγάλο και πιό άνετο, αλλα δεν είναι και για πολλά εκτός δρόμου, τί δρόμος είναι αυτός που λές? Χώμα, χαλίκι, η τερμα αγροτικός?

Καλησπέρα,το Ναύπλιο είναι από τα ωραίοτερα μέρη και όχι πολύ μακρυά απ'την Αθήνα.
Έχω πάει ίσα με τέσσερις φορές,θα ερωτευτείς τα σοκάκια,όλη η ατμόσφαιρα που αποπνέει..έμεις λέμε να πάμε Τετάρτη μονοήμερη,θα εξαρτηθεί απ'τον καιρό....
Πάντως καλύτερα να μη φας στο Σαβούρα....ενας Μ...ΚΑΣ είναι, έχει το όνομα έχει κ την ''χάρη'' ,sorry κιόλας, κόντεψα να τσακωθώ μαζί του , δεν κόβουν σωστά τις αποδείξεις και σε χρεώνουν και από πανω λες και έφαγες στο Mεγάλη Βρετάνια.......Ο ΗΛΙΘΙΟΣ δεν μου έδινε τη Νόμιμη Απόδειξη!

Απάντηση: Re: Εκδρομή στο Ναύπλιο

Καλησπέρα,το Ναύπλιο είναι από τα ωραίοτερα μέρη και όχι πολύ μακρυά απ'την Αθήνα.
Έχω πάει ίσα με τέσσερις φορές,θα ερωτευτείς τα σοκάκια,όλη η ατμόσφαιρα που αποπνέει..έμεις λέμε να πάμε Τετάρτη μονοήμερη,θα εξαρτηθεί απ'τον καιρό....
Πάντως καλύτερα να μη φας στο Σαβούρα....ενας Μ...ΚΑΣ είναι, έχει το όνομα έχει κ την ''χάρη'' ,sorry κιόλας, κόντεψα να τσακωθώ μαζί του , δεν κόβουν σωστά τις αποδείξεις και σε χρεώνουν και από πανω λες και έφαγες στο Mεγάλη Βρετάνια.......Ο ΗΛΙΘΙΟΣ δεν μου έδινε τη Νόμιμη Απόδειξη!

Πάντως εγώ και άλλοι 2 που έγραψαν, έχουμε εντελώς αντίθετη γνώμη.

Απάντηση: Re: Εκδρομή στο Ναύπλιο

Λέω να πάρω το RAV4 που είναι πιό μεγάλο και πιό άνετο, αλλα δεν είναι και για πολλά εκτός δρόμου, τί δρόμος είναι αυτός που λές? Χώμα, χαλίκι, η τερμα αγροτικός?

Κανονικός ασφάλτινος δρόμος είναι ρε συ.
Και με παπάκι ανεβαίνεις.
Βέβαια όταν μπεις μέσα καλό θα είναι να μην φοράς καλά παπούτσια και αν πας με αμόρε πες της να μην φοράει τακούνια.
Αξίζει να το γυρίσεις όλο, η θέα είναι υπέροχη.

Ακριβώς, όπως αρχικά το είχα πεί.
Προτιμήστε ήσυχες ταβέρνες στο εσωτερικό.:ernaehrung004:

Χμμμ.... Για δώσε καμια πρόταση γιατί πηγαίνεις συχνά φαίνεται! Το Μεγάλη Βρετανία έχει καλό φαγητό ή απλά ακριβό?

Για καλό ψάρι ο Στελλάρας.
Στην Παλαιά Πόλη, το Παλιό Αρχοντικό και το Βυζαντινό.Αααα το Χρυσό Βαρέλι και το Καλλίνη! Ευτυχώς που κρατάω πάντα κάρτες:smile:
Δεν έχω πάει για φαγητό στο Μ.Β. αλλά τον έχουν τιμήσει φίλοι μου...και πράγματι αξίζει!
Πήγαινε για καμιά SPECIAL περίπτωση!
Δες αν υπάρχει και καμιά Έκθεση ζωγραφικής,το Ναύπλιο φημίζεται για τα πολιτιστικά του Δρώμενα,αν σε ενδιαφέρουν..
Το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις υπέροχα!!!

Re: Απάντηση: Re: Εκδρομή στο Ναύπλιο

Κανονικός ασφάλτινος δρόμος είναι ρε συ.
Και με παπάκι ανεβαίνεις.
Βέβαια όταν μπεις μέσα καλό θα είναι να μην φοράς καλά παπούτσια και αν πας με αμόρε πες της να μην φοράει τακούνια.
Αξίζει να το γυρίσεις όλο, η θέα είναι υπέροχη.

Κρίμα γιατί είχα ψηθεί για λίγο εκτός... :award::award::award:
Γαλότσες και ορειβατικά μποτάκια μου είναι σαν δεύτερο δέρμα! Δυστηχώς όχι και της κοπελιας... :twoguns: χεχε

Θα την τιμήσω πιθανών την διαδρομή, αν δεν βιαζόμαστε να γυρίσουμε πίσω!

Στεφανία ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Re: Απάντηση: Re: Εκδρομή στο Ναύπλιο

Πάντως εγώ και άλλοι 2 που έγραψαν, έχουμε εντελώς αντίθετη γνώμη.

Ίσως έπαιξε ρόλο η ηλικία....Δεν υπάρχει χειρότερο να προσπαθούν να σε κλέψουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη σου επειδή δεν είσαι 30++
ΕΛΕΟΣ!!