Εκδρομή στο Ναύπλιο

Πολύ πολύ εντυπωσιακό το σπήλαιο στη Ζωοδόχο Πηγή και η πυραμίδα (ερειπωμένη, αλλά με αρκετό ύψος όλες οι πλευρές, σχεδόν 5 μέτρα.

Βλάσση πιο ακριβώς σπήλαιο λές? Μπήπως έχει άλλη ονομασία γιατίδεν το βρίσκω στις λίστες.

http://walking-greece.ana-mpa.gr/listview1.php?id=1609

not yet, την δευτέρα τελικά. Πήγε μια βδομάδα μετά λόγω έκτακτου ταξιδιού στην Θεσ/νίκη τις προηγούμενες μέρες για δουλείες στο Πανεπιστήμιο.
Και τώρα κάθομαι λίγο και διαβάζω λίγο για τα μέρη που θα επισκευτούμε, γιατί δεν έχει νόημα να βλέπεις έναν χώρο αλλα να μην ξέρεις την ιστορία του.
Και δεν έχω καταλάβει για ποιό σπήλαιο μίλησε ο Βλάσσης, γιατί έχει 2-3.

Για φωτογραφίες, άστα... Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο κιτ που θα κουβαλήσω. Ψηφιακό ή φιλμ? Και τί φιλμ? Και τί φακούς? Το μαρτύριο των επιλογών. Και δεν θέλω να πάρω και πολλά γιατί ποιος τα κουβαλάει μετά...

Με βλέπω με την Bronica με μία πλάτη με Ασπρόμαυρο για low light (pushαρισμένο HP5 στα 3200) και την άλλη με slide 100αρι. Ή κανένα Reala...
Αλλά της κοπελιάς της αρέσει το ψηφιακό γιατί μπορεί να τις πάρει όλες μαζί μετά μαζί της και να εκτυπώσει όποια θέλει... Γκρρρρρρρρρρρρ.........

not yet, την δευτέρα τελικά. Πήγε μια βδομάδα μετά λόγω έκτακτου ταξιδιού στην Θεσ/νίκη τις προηγούμενες μέρες για δουλείες στο Πανεπιστήμιο.
Και τώρα κάθομαι λίγο και διαβάζω λίγο για τα μέρη που θα επισκευτούμε, γιατί δεν έχει νόημα να βλέπεις έναν χώρο αλλα να μην ξέρεις την ιστορία του.
Και δεν έχω καταλάβει για ποιό σπήλαιο μίλησε ο Βλάσσης, γιατί έχει 2-3.

Για φωτογραφίες, άστα... Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο κιτ που θα κουβαλήσω. Ψηφιακό ή φιλμ? Και τί φιλμ? Και τί φακούς? Το μαρτύριο των επιλογών. Και δεν θέλω να πάρω και πολλά γιατί ποιος τα κουβαλάει μετά...

Με βλέπω με την Bronica με μία πλάτη με Ασπρόμαυρο για low light (pushαρισμένο HP5 στα 3200) και την άλλη με slide 100αρι. Ή κανένα Reala...
Αλλά της κοπελιάς της αρέσει το ψηφιακό γιατί μπορεί να τις πάρει όλες μαζί μετά μαζί της και να εκτυπώσει όποια θέλει... Γκρρρρρρρρρρρρ.........

Αυτο με το κιτ, προβλημα.

Στο Βερολινο, τη μοναδικη ημερα που αποφασισα να βγαλω απο την τσαντα τον 70-200 για να ελαφρυνει (αφου ολες τις προηγουμενες δεν χρησιμοποιηθηκε) το πληρωσα.

Επειδη αποφασιστηκε επισκεψη στο ζωολογικο κηπο, πηγαμε απο το ξενοδοχειο να τον παρουμε, χασαμε καμια ωρα και μαζι χασαμε και το φως γιατι νυχτωσε σιγα σιγα.

Επιστρέψαμε προχθές και σήμερα άρχισα σιγά σιγά να μετατρέπω τα raw οπότε φωτογραφίες δεν έχω ακόμα να ανεβάσω. Βγάλαμε αρκετές πάντως... Τελικά με την ψηφιακή Pentax K100D και με την φιλμάτη Pentax MX φορτωμένη με Kodachrome και τους σταθερους Pentax 28 & 50, τον Sonar 135mm και τον 18-55 να εναλλάσονται μεταξύ τους. Απο αύριο θα ανεβάζω μερικές!

Πολύ ωραία η παλιά πόλη του Ναυπλοίου, και πολύ κρίμα που είναι αποκλειστικά τουριστικής χρήσης. Μία ζωντανή πόλη εκεί θα ήταν πραγματικό κόσμημα και όχι μια απλή τουριστική ατραξιον, έρημη τις περισσότερες μέρες. Επειδή πήγαμε καθημερινές οι περιοχές αυτές ήταν άδειες, σε αντίθεση με την νέα πόλη, που η ασχήμια της ήταν η χαρακτηριστική της ελληνικής επαρχείας...

Στον Σαβούρα τελικά δεν φάγαμε, μιας και δεν είχαμε ιδιέτερη όρεξη για ψάρι. Στο όμορφο ταβερνάκι φάγαμε και το βρήκα πολύ συμπαθητικό. Τα περισσότερα πιάτα που πήραμε ήταν πολύ νόστιμα, και σε καλές τιμές σχετικά. Όχι ιδανικές βέβαια, αλλά τουριστικό μέρος ήταν και υπάρχει οι τιμές εκεί είναι πάντα τσιμπημένες.
Ένα βράδυ δοκιμάσαμε και το πιό επίσημο Ανεμώνη(?) στο Nafplia Palace το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο πολύς Μπαξεβάνης. Είχε και live μουσική με αρμόνιο και φωνή (τζάζ και μελωδικά ποπ) και υπέροχη θέα στο Μπούρτζι. Είμασταν μόνοι μας στο εστιατόριο... σαν να τρώγαμε στο σαλόνι μας. Αν και ο Μπαξεβάνης μου αρέσει γενικά, δεν μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκα απο τα πιάτα που επιλέξαμε. Και η τιμή κατ' άτομο ήταν μεγαλύτερη απο το σύνολο που δώσαμε στο Όμορφο...

Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν εξαιρετικό πάντως και εύκολα το συνιστώ. Πρόσφατα ανακαινισμένο, σε πολύ καλό σημείο και πολύ προσεγμένο. Η εξυπηρέτηση άψογη, το δωμάτιο πολύ όμορφο και λόγω off season σε καλή τιμή. Κυβέλη suites για όποιον ενδιαφέρεται!

Ο καιρός λίγο μας χάλασε γιατί έβρεχε σε διάφορες στιγμές της ημέρας, αλλά ευτυχώς μπορέσαμε να δούμε όλα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς να γίνουμε μούσκεμα. Σε μερικά πετύχαμε και καλό φώς και βγήκαν ωραίες φωτογραφίες. Απο το Παλαμήδι μόνο έχω παράπονα απο την συμπεριφορά των φυλάκων, καθώς μου απαγόρευσαν την χρήση τριπόδου, και ήταν εξαιρετικά βιαστικοί να διώξουν τον κόσμο στις 4 κάνοντας χρήση και σφυρίχτρας λες και είμασταν πρόβατα.
Μόλις ανεβάσω και φωτογραφίες θα αναφέρω και επιμέρους εντυπώσεις.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους και φίλες που δώσαν τις συμβουλές τους.

Συγνώμη Αλέξη δεν είχα δει για μέρες το συγκεκριμένο θέμα με την ερώτηση που μου έθεσες. Μπορούσες όμως να μου στείλεις ΠΜ.

Για το Παλαμήδι οι φύλακες έχουν δίκιο και στα δυο. Το τρίποδο απαγορεύεται (χωρίς άδεια) σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, όπως έχουμε γράψει στην κατηγορία φωτογραφικών. Η σφυρίχτρα επιβάλλεται, καθώς υπάρχουν κάθε χρόνο αρκετοί τουρίστες που δεν έχουν αλλάξει τα ρολόγια τους φθάνοντας στην Ελλάδα και κλειδώνονται μέσα, καθώς νομίζουν ότι είναι 15.00 ενώ είναι πλέον 16.00. Υπάρχουν βέβαια και κάποια άλλα φυντάνια (σαν και μένα) που προσπαθούν να το καθυστερήσουν και να τραβήξουν νυχτερινές φωτογραφίες από ψηλά και μετά καλούν να τους βγάλουν έξω (το προσπάθησα κι εγώ).

Θεωρείται αρχαιολογικός χώρος το Παλαμήδι;
Οκ, έχει κατασκευαστεί προ του 1831, αλλά με τη μεταγενέστερη ιστορία συνδέεται ως αξιοθέατο. Εδώ θεωρώ την απαγόρευση παράλογη. Αλλά δεν πειράζει.... ήρθαν ήδη οι μηχανές των 6400 iso. Με έναν φακό f/1.4-2.0 τους γράφεις όλους.

Οκ, έχει κατασκευαστεί προ του 1831, αλλά με τη μεταγενέστερη ιστορία συνδέεται ως αξιοθέατο. Εδώ θεωρώ την απαγόρευση παράλογη. Αλλά δεν πειράζει.... ήρθαν ήδη οι μηχανές των 6400 iso. Με έναν φακό f/1.4-2.0 τους γράφεις όλους.

Eίναι μνημείο. Κι ανήκει σε Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

θυμίζω ότι αυτό http://www.tap.gr/corpsite/display/dsp_Entity.asp?EN_ID=47 πρέπει να το έχουμε μαζί μας. Είτε για εμάς, είτε για τους φύλακες.

την Παρασκευή πήγα για λίγο στο Παζάρ Χαμάμ, εδώ στην πλατεία Αριστοτέλους. Με ISO 2000-2500 φακό 2.8 και MLU όλα καλά.

Βλάσση δεν σε πήρα γιατί δεν θα πηγαίναμε τελικά στο σπήλαιο έτσι κιαλλιως. Είχαμε καλύψει το πρόγραμμα και δεν θέλαμε να τρέχουμε και όλη μέρα. Η κοπέλα δεν είναι και ιδιέτερα των σπηλαίων οπότε το αφήσαμε.

Πιό πολύ η συμπεριφορά ήταν που με πείραξε στο Παλαμήδι. Ενώ ήταν άδειο και πήγαμε προς το τέλος μάλιστα, αφού πληρώσαμε το εισιτήριο μας λέει οτι το τρίποδο απαγορεύεται γιατί ενοχλεί. Εγώ το τρίποδο δεν το ήθελα για να βγάλω τα μνημεία, ξέρεις οτι δεν με ενδιαφέρει αυτό ιδιέτερα, το ήθελα για να βγάλω με καθυστέρηση ώστε να είμαστε και οι δύο στην φωτογραφία όπως την θέλω εγώ. Και αυτό με ενόχλησε γιατί ήταν τελείως άσκοπο. Και δεν ήταν τίποτα να μας αφήσει αλλά θα του χαλούσαμε την ησυχία του...

Μπα, δεν είμασταν εμείς. Ούτε κράνη (με αμάξι ήρθαμε) και το καφεδάκι πριν την αναχώρηση το ήπιαμε στην παραλία, μιας και είχε πολύ ωραία λιακάδα!