δεν πειράζει, είχα υπ'όψη μου κάτι τελετές στον Όλυμπο για τις οποίες πήρε το αυτί μου και το έγραψα έτσι στο αστείο.
Ούτε το προηγούμενο ποστ αποτελούσε απλούστευση... απλά πάλι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε κατά νου όταν ειπώθηκε πως ο Χριστιανισμός δεν έχει το στοιχείο του εκφοβισμού... χρειάζεται κάτι παραπάνω από την Ημέρα της Κρίσης δλδ? Η οποία μας περιγράφεται με άκρως συγκλονιστικές εικόνες κατά τη θρησκευτική-θεολογική μας διαπαιδαγώγηση.
Οι τελετές πού αναφέρεις όντως συμβαίνουν.Και θεωρώ ότι αποτελούν μεγάλη οπισθοδρόμηση τής ανθρώπινης σκέψης-πέραν τού ότι μπορούν να χαρακτηριστούν απο γραφικές μέχρι και διαστροφικές-
δεν πειράζει, είχα υπ'όψη μου κάτι τελετές στον Όλυμπο για τις οποίες πήρε το αυτί μου και το έγραψα έτσι στο αστείο.
Ούτε το προηγούμενο ποστ αποτελούσε απλούστευση... απλά πάλι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε κατά νου όταν ειπώθηκε πως ο Χριστιανισμός δεν έχει το στοιχείο του εκφοβισμού... χρειάζεται κάτι παραπάνω από την Ημέρα της Κρίσης δλδ? Η οποία μας περιγράφεται με άκρως συγκλονιστικές εικόνες κατά τη θρησκευτική-θεολογική μας διαπαιδαγώγηση.
τέλοσπάντων, η συζήτηση όντως γυρίζει σε πολύ βαθύτερα πεδία. Επί του αρχικού θέματος, λογικό είναι να περιμένουμε από την Εκκλησία της Ελλάδος να δείνει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο ακόμη και στις ιδιωτικές διαφορές της. Βέβαια και αυτός ο εύκολος τίτλος, "ντροπή" και "αίσχος" και "βγαίνουν στο δρόμο 300 οικογένειες" δεν με βρίσκει καθόλου μα καθόλου σύμφωνο. Εάν ένας άστεγος καταλάβει ένα ακίνητό μου και μένει μέσα (εάν σκεφτούμε λίγο, θα μπορούσε η πραγματικότητα να έχει έτσι με τη συγκεκριμένη υπόθεση), θα ήμουν άσπλαχνος επειδή η νίκη μου στο σχετικό δικαστικό αγώνα θα σήμαινε αυτομάτως ότι θα έριχνα τον καταπατητή (ξανά) στους δρόμους;
Το βρίσκω εντελώς φυσιολογικό να αντιδικεί η Εκκλησία και να προστατεύει τα δικαιώματά της. Αναμένω ωστόσο να τηρεί αδιαμφισβήτη χρηστότητα στις αντιδικίες της αυτές. Το να μετέρχεται τα "συνήθη" μέσα και να υιοθετεί τη συνήθη για τη χώρα μας συμπεριφορά των αντιδικούντων, θα το έβρισκα απαράδεκτο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.