Εκκλησίες & Κάστρα

Απάντηση: Re: Εκκλησίες & Κάστ

Από ολα έχει ο μπαξές Κωστή , κάνε μια βόλτα στο νήμα paparazzi , εδώ προσκυνούμε ευλαβικά ....

_6149321.jpg

42144002864_f45af0a70c_b.jpg
[/url]_IMG6032 Kissos by Miltos Kostoulas, on Flickr[/IMG]

28990041058_8117c0522e_b.jpg
[/url]_IMG6040 Kissos by Miltos Kostoulas, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Εκκλησίες & Κάστρα

Είναι πανύψηλος ο καθεδρικός ναός Πέτρου και Παύλου στο νησακι της Αγίας Πετροϋπολης, περίπου 122μ, βρίσκεται εντός του ομόνυμου φρουρίου που ήταν και η πρώτη Ακρόπολη της πόλης και μετά λειτούργησε ως φυλακή υψίστης ασφαλείας.

_6189850.jpg

_6189843.jpg

Και μια εξωτερική άποψη του φρουρίου ...

Attachments

• _6189784.jpg
    _6189784.jpg
    293.6 KB · Views: 99

Ημουν μαζί με τη γυναίκα μου οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στο κάστρο αφού σηκώθηκα ξημερώματα (διάβασε το πλήρες ιστορικό στο νήμα ΜΕ) και πρόλαβα και τραβηξα μερικες φωτό πριν αρχίσουν οι καραβιες με τους Γιαπωνέζους

Ο ναός του Χυμενου Αϊματος λιγότερο εντυπωσιακός λόγω σκαλωσιών στο κεντρικό τρούλο του και του FIFA Fun Zone που είχε στηθεί δίπλα του.

Attachments

• _6179728.jpg
    _6179728.jpg
    292.8 KB · Views: 85
Πολλά σκοτάδια..

Και πιο σκοτεινός ήταν ο ναός. Δεν ξέρω αν έχεις πάει αλλά παρότι με εκκλησία σαν θεσμό δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις ο συγκεκριμένος ναός στον Κισσό με γοητεύει.

Πολύ όμορφες, Κώστα! Βγάζεις τα απωθημένα σου στη Ρωσία!!! :ernaehrung004:
Καλή συνέχεια!

Και πιο σκοτεινός ήταν ο ναός. Δεν ξέρω αν έχεις πάει αλλά παρότι με εκκλησία σαν θεσμό δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις ο συγκεκριμένος ναός στον Κισσό με γοητεύει.

Δεν έχω πάει, ούτε γνωρίζω το μέρος και την εκκλησία στον Κισσό. Το σκοτεινό περιβάλλον ως μυστηριακή ατμόσφαιρα του ναού δεν μπορεί να καταγραφεί σε εικόνα. Είναι αίσθηση, είναι περισσότερο πνευματική κατάσταση παρά ρεαλιστική πραγματικότητα. Το σχόλιο για το σκοτάδι αφρούσε μόνο την τεχνική της φωτογράφισης που θα μπορούσες να καταγράψεις αρκετά καλύτερα το εσωτερικό του ναού που τόσο πολύ σε γοητεύει καθώς και τον μεγάλο πολυέλαιο που έβαλες ως θέμα.

Πολύ όμορφες, Κώστα! Βγάζεις τα απωθημένα σου στη Ρωσία!!! :ernaehrung004:
Καλή συνέχεια!

Ιωσηφ ευχαριστώ, είναι αλήθεια οτι μετά από πολύ καρό (λόγω δουλειάς) βρήκα χρόνο να ασχοληθώ και να δοκιμάσω και κάποια πράγματα που δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία. Το καλό είναι οτι είμαι σε μια χώρα που και φωτογράφος να μην είσαι σε τσιγκλαει να τη φωτογραφίσεις, έχει άπειρα θέματα γύρω σου να καλύψεις , κάποια προσπάθησα να σας μεταφέρω στα διαφορά νήματα, ίσως αν βρω χρόνο όταν γυρίσω (εδώ :BDGBGDB55:) να ανοίξω ένα νήμα Μόσχα - Αγια Πετρούπολη και να τα βάλω μαζεμένα με τον ανάλογο,σχολιασμό.

Το περίφημο ζαχαρωτό (Άγιος Βασίλειος) της κόκινης πλατείας στη Μόσχα :

_6191989-1.jpg

Last edited:

Ναι εν μέρη , συνεχώς είχε κόσμο να μπεις στον Άγιο Βασίλειο, τα κιγκλιδώματα στην κόκκινη πλατεία είναι αυτές τις ημέρες μετακινούμενα, δυο φορές που πήγα ήταν αποκλεισμένη λόγω εκδηλώσεων για το Μουντιάλ, έμπαιναν μόνο με προσκλήσεις , τις υπόλοιπες ημέρες αν περνούσες από τους ελέγχους (όπως στα αεροδρόμια μέσα από φορητές πύλες) δεν είχες πρόσβαση παντού οπότε υπήρχαν τα περιοριστικά κιγκλιδώματα να σε απομακρύνουν από κάποιους χώρους φυλασσόμενου για τις εκδηλώσεις.

Μάλλον σκόνταψαν όταν την έφερναν ... πλάκα κάνω φυσικά, η συγκεκριμένη καμπάνα είναι στο Κρεμλινο στην πλατεία του ΙΒΑΝ , 6.14μ ύψος έχει, ποτέ δεν τοποθετήθηκε αφού έσπασε μετά τη χύτευση της λογω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν την μεταφορά της ( στην προσπάθεια κατάσβεσης της κρύο νερό έπεσε επάνω της και δημιουργήθηκαν πολλές ρωγμές με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι μετάλλου , αυτό που βλέπετε να αποκολληθεϊ) .

_6111670.jpg