Εκπτώσεις-Προσφορές.

Νικόλα πραγματικά δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω...
Δηλ οι premium εταιρίες έχουν 5πλασια τιμή αλλά αλλάζει μονο το όνομα και είναι λίγο καλύτερα αλλά στην ουσία περίπου ίδια...;😲

Ο κουμπάρος σου,εγώ και κάποιοι άλλοι επαγγελματίες η ερασιτεχνες που έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά για ακριβα εργαλεια τα έχουν δώσει αέρα και τσάμπα.;
Για να καταλάβω...

Όσο για το αγοραστικό κοινό τα πράγματα είναι πολύ ανακατεμένα τελευταία...
Βλέπω αγορές,τουλάχιστον το Forum είναι μεγάλος δείκτης,όπου ερασιτέχνες περνούν εργαλεία κλάσης ανώτερα από επαγγελματίες...πράγμα που σημαίνει ότι το καλό και επαγγελματικό εργαλείο δεν έχει μερίδιο αγοράς μόνο από επαγγελματιες...

Δεν λέω να μην αγοράσει κάποιος Topshack ..ειναι δελεαστικα και ενδεχομενως για την χρηση ενος απλου ερασιτεχνη πολυ καλο ξεροντας τα συν και τα πλην αλλά δεν μπορεί να λέγεται ότι είναι εφάμιλλο η ίδιο κατασκευαστικά με ένα Makita, Bosch κ.τ.λ..

οχι κωστη μου , δεν ειπα αυτο.
αυτο που συνηθως κανουν οι καλες εταιριες πια, στα καλα τους προιοντα , ειναι οτι παιρνουν ενα καλο εργαλειο βασης και το βελτιωνουν στα σημεια.
την συνταγη που ακολουθησε η σααμπ δηλαδη οπου επαιρνε ενα οπελ και το μελετουσε και το βελτιωνε. ή αμιγως εσωτερικη διαδικασια, αυτο που εκανε η αουντι στα ομοσταυλα VW.
στην συγχρονη μηχανολογια, δυσκολα εξελισεις κατι απο την αρχη. δεν χρειαζεται. εχουν αλλοι κουραστει νωριτερα απο εσενα. εσυ αρκει να παρεις ενα καλο κομματι και να το βελτιωσεις

τωρα, στο παραδειγμα μπορει η μπος ή η μακιτα ή οποιος αλλος, να πηρε το με καρβουνακια τοπσακ να του εβαλε λιγο καλυτερα ρουλεμαν και το δικο της περιβλημα και να το χρεωνει 5 φορες επανω
αρα το πρασινο μπος ειναι μεν καλυτερο απο το τοπσακ αλλά οχι αναλογα με την τιμη του καλυτερο. αυτο ειναι το μυστικο. οτι μπορει να εχεις ενα κατα βαση ιδιο εργαλειο, της μεσαιας κλασης , ιδιο σχεδον με την φτηνη κλαση και για μια μικρη βελτιωση να πληρωνεις δυσαναλογα μεγαλυτερο κοστος!

τωρα, στις ακριβες σειρες, φυσικα εχουν μεγαλυτερη ελευθερια κινησεων αν ξεκινησουν απο "μηδενικη βαση". εκει στις επαγγελματικες σειρες οπως τα μπλε μπος για παραδειγμα, μπορει ο κατασκευαστης λογω του πολυ μεγαλυτερου περιθωρειου κερδους να εξελιξει καλα ενα μηχανημα. φυσικα αυτο το κοστος της εξλειξης και παλι θα το πληρωσει ο αγοραστης αλλά πια εκει το κοστος μετραει λιγοτερο επειδη ο αγοραστης ειναι επαγγελματιας και θα κανει αποσβεση μεσω των κερδων του.

ισως καποιος αναρωτηθει: οκ, αλλά γιατι η μπος να παρει το με καρβουνακια τοπσακ και να φτιαξει το πρασινο εργαλειο της , ισως και βελτιωνοντας το καπου, και οχι το ελαχιστα ακριβοτερο μπρασλες? αφου εχει περιθωρειο κερδους.
μα δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο πρασινο εργαλειο. τι θα παρουσιασει ως μπρασλες πρασινο δραπανοκατσαβιδο το οποιο θα χρεωνει οχι 90 αλλά 150 ευρω?
μα ολα αυτα ειναι κερδη ? θα αναρωτηθειτε.
οχι.
ειναι και το δικτυο εγγυησης και διανομης, οι διαφημισεις, το δικτυο που συντηρει το μυθο
κανεις δεν ξερει την τοπσακ ή την δριλλπρο και τοσες αλλες. αλλά ολοι ξερουν την μπος και την μακιτα

αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι μεσσαιες σειρες-εταιριες (πρασινη μπος, στανλεη, μπλε μπορμαν κλπ), παιρνουν ενα αξιοπιστο φθηνο και ειτε το βελτιωνουν ελαχιστα , ειτε απλα το αφηνουν ιδιο και απαραλλαχτο εσωτερικα και το πασαρουν με πολυ μεγαλυτερα κερδη

στις ακριβες τους σειρες μπορουν να διαφοροποιηθουν λιγο απο τον κανονα αλλά εκει πληρωνεις ετσι και αλλιως πολλα.
για αυτο ο ερασιτεχνης αν θελει να συμπεριφερθει συμφωνα με το συμφερον του και οχι με το θυμικο του (επιθυμια), θα καθισει να σκεφτει: τι με συμφερει? ενα μπρασλες τοπσακ για παραδειγμα Χ 6 ή Χ 10 , ή ενα μπος-μακιτα που να ειναι βελτιωμενο τοπσακ-δριλλπρο κλπ κλπ?

εμας μας φαινεται λογικο γιατι ετσι εχουμε συνηθισει, να λεμε : θελω καλο και θα το πληρωσω. αλλά σκεψου λογικα. 5 και 10 φορες επανω?

και προς επικυρωση τουτου, με τα λεφτα ενος μπρασλες επωνυμου της μεσσαιας, των 160 ευρω, μπορω να αγορασω 6 μπρασλες τοπσακ
ειναι δυνατον να χαλασω 6 διαδοχικα το ενα πισω απο το αλλο ακομα και αν ειμαι επαγγελματιας και το δουλευω καθημερινα, μεχρι να χαλασω ενα στανλεη?
6 μπαταριες τοπσακ μεχρι να τα φτυσει μια στανλεη? για να μην πω για ακριβοτερες σειρες οπου εκει ομως εχουμε και καλυτερη λειτουργια

Last edited:
θα σας πω μια ιστορια που εχει πλακα. δινω εργαλεια μου σε πολλους εμπορους στην μεσσηνια που ειναι η καρδια των πωλησεων. τα εργαλεια μου εχουν κατα βαση δυο χρωματα. τα μπλε και τα πρασινα. ηταν η εποχη των πρασινων και μπλε καφενειων :) αμφοτερα εχουν προστατευτικες ποδιες και επιμερους κομματια κοκκινα.
ερχεται λοιπον ενας ( ο πιο εξυπνος) αντιπροσωπος μου και μου λεει: "θελω να μου βαφεις τα δικα μου ολοκοκκινα! θα μου βαλεις και nachi ρουλεμαν (+ 3.000 δρχ στο κοστος απο τα ηδη πολυ καλα nsk) . θα στα πληρωνω 5.000 παραπανω, αλλά θα τα δινεις μονο σε εμενα και σου κλεινω απο τωρα 100 κομματια!"
τι εκανε αυτος λοιπον? αγοραζε και πρασινα και μπλε αλλά και πολλα ολοκοκκινα τα οποια χρεωνε +12.000 εως +15.000 δρχ πανω απο τα κλασικα μου.
τα ολοκοκκινα τα εδινε για πολυ ανωτερα και περισσοτερο σε επαγγελματιες. κανενα φυσικα απο αυτα δεν παθαινε τιποτα οσο και να δουλευαν
αφησε εποχη με τα ολοκοκκινα που ειχε μονο αυτος! στα καφενεια την επομενη χρονια, καποιοι επαγγελματιες πληρωναν να αλλαξουν ρουλεμαν, εβαζαν πανακριβα skf + εργασια του ερχοταν καμια δεκαπενταρια χιλιαρικα περισσοτερο
ο πελατης με το ολοκοκκινο δεν πηγαινε στον μαστορα και κοκορευοταν οτι εκανε καλη αγορα.
σε λιγα χρονια ο τυπος πουλαγε τρελά, εγω κονομαγα καλα, οι επαγγελματιες δεν παθαιναν βλαβες, ολοι ειμαστε ευχαριστημενοι... :)

καπως ετσι λειτουργουν οι αγορες

μακιτα και δριλλπρο βγαινουν απο την ιδια
η τοπσακ νομιζα οτι συνεργαζεται με την ντεβαλτ αλλά μαλλον με τη μπος εχει να κανει
γινεται της αλλαξοκολιας το .. καγκελο σωκρατη στα εργοστασια παγκοσμια. :) η μιλγουοκι, σε πολλα ανταλλακτικα ειναι ιδια με τα μπρασλες παρκσαιντ τα μαυρα, επειδη και οι δυο προμηθευονται ανταλλακτικα απο την aeg που τροφοδοτει και τους δυο
σε αλλα ανταλλακτικα διαφοροποιουνται. το ιδιο ισχυει σχεδον παντου!
οι διαφορες στην αντοχη, συνηθως εχουν να κανουν με τον βαθμο ποιοτικου ελεγχου

προκυπτει απο το αν ανοιξεις τα εργαλεια και δεις εσωτερικα τα επιμερους τμηματα

το πλεον κουφο που εχω δει οτι τελειως μαιμου πνευματικα πιστολετα που ειναι αντιγραφα της μπος, και παραγονται στα βαθη της κινας, τα βγαζει ως μαιμουδες η ιδια η μπος!
και το λεω αυτο γιατι εχουν κοινα καλουπια στα οποια κατασκευαζονται τα επιμερους αλουμινενια τμηματα τους
φυσικα ειναι πολυ υποδιαιστερα γιατι οι μαιμουδες δεν περνανε κανενα ποιοτικο ελεγχο αλλά και γιατι εσκεμενα τα υποβαθμιζει η ιδια η μπος , βαζοντας τους υποβαθμισμενα ανταλλακτικα.
αυτα τα εργαλεια πρεπει να τα προσεχεις, ειναι αυτα για τα οποια λες οτι δεν θες να αγορασεις κινεζικα γιατι θα τα φτυσουν
ειναι ανωνυμα συνηθως...

οι επωνυμες μαιμουδοεταιριες ειναι συνηθως αυτες που αποτελουν βαση για τις γωστες εταιριες
πχ η μακιτα φτιαχνει στην ινδια (οσα φτιαχνει) τα μακιτα στην raitool. περαν του τι κανει στην κινα.
η οποια ραιτουλ βγαζει τα ιδια τα μακιτα λιγο πιο υποβαθμισμενα ως ραιτουλ με την φιρμα της, αλλά σε πολυ κατω τιμες! απευθυνομενη βασικα στον μεσο ινδο ερασιτεχνη

ενα χαος γινεται κατασκευαστικα παγκοσμια

το ειχα πει και παλιοτερα, η τζιπ επαθε σοκ περι τα 25-30 χρονια πριν ,οταν ανακαλυψε οτι στα βαθη της κινας φτιαχνοντουσαν ολοιδια μοντελα με τα δικα της σε πολυ κατω τιμες για αυτο ειχε ελαχιστες πωλησεις στην κινα ενω κυκλοφορουσαν χιλιαδες τζιπ
προκειμενου να γινει διπλωματικο επισοδειο, η τζιπ αγορασε το εργοστασιο και στη συνεχεια κατασκευαζε εκει τα αυτοκινητα της :)

Last edited:
μακιτα και δριλλπρο βγαινουν απο την ιδια
η τοπσακ νομιζα οτι συνεργαζεται με την ντεβαλτ αλλά μαλλον με τη μπος εχει να κανει
γινεται της αλλαξοκολιας το .. καγκελο σωκρατη στα εργοστασια παγκοσμια. :) η μιλγουοκι, σε πολλα ανταλλακτικα ειναι ιδια με τα μπρασλες παρκσαιντ τα μαυρα, επειδη και οι δυο προμηθευονται ανταλλακτικα απο την aeg που τροφοδοτει και τους δυο
σε αλλα ανταλλακτικα διαφοροποιουνται. το ιδιο ισχυει σχεδον παντου!
Nίκο μου,χωρίς παρεξήγηση,αυτές οι φήμες-γιατί μάλλον φήμες είναι τελικά- μου θυμίζουν τους ζαντολαστιχάδες όπου σύμφωνα με αυτούς το λάστιχο Ξαπλοχάμα το βγάζει η Michelin,το Σαμπρέλι η Pirelli κοκ.
Να συμφωνήσω μαζί σου στο ότι η φθηνή σειρά μιας επώνυμης εταιρείας,μπορεί να μην έχει μεγάλη/μικρή/καμία διαφορά με ένα Topshak.
Να συμφωνήσω επίσης για τις αλλαξοκωλιές,αφού μπορεί να βρεις δυναμό Magneti Marelli σε ένα Γερμανικό ακριβό αυτοκίνητο και ένα Bosch σε ένα Fiat,αυτό όμως δεν κάνει αυτόματα τα 2 εργοστάσια ίδια.
Καλώς ή κακώς,αγοράζοντας ένα άψυχο αντικείμενο,δεν βάζεις πάνω στην ζυγαριά μόνο την όψη και τους αριθμούς.
Εγώ και πιστεύω και πολλοί άλλοι,βάζουν την ασφάλεια.
Ασφάλεια ότι αν σου χαλάσει,θα βρεις ανταλλακτικό να το φτιάξεις.
Ασφάλεια ότι θα αφήσεις την μπαταρία πάνω στο εργαλείο 2 μήνες και όταν θα το χρειαστείς,η μπαταρία θα έχει ενέργεια.
Ασφάλεια ότι δεν θα σου σκάσει μια μέρα απροειδοποίητα στα μούτρα.
Ασφάλεια ότι δεν θα φύγει το τρυπανάκι από το δραπανοκατσάβιδο καθώς δουλεύεις και θα έρθει στο μάτι σου.
Αλλά ακόμα και αν κάτι σου συμβεί κάτι με κάποιο επώνυμο,θα ξέρεις που θα απευθυνθείς για να βρεις το δίκιο σου.
Ειδάλλως,όλα τα κινητά κάνουν κλήσεις,τα ρολόγια λένε την ίδια ώρα και τα αυτοκίνητα έχουν 4 ρόδες.

σωκρατη μου εσυ ξερεις καλυτερα, εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις με τα λεφτα σου :)
εγω απλα λεω αυτα που ξερω. και δεν τα λεω μονο εγω. οταν για παραδειγμα ειδαν καποιοι τις ορατες ομοιοτητες στα ανταλλακτικα μεταξυ μιλγουοκι και παρκσαιντ (παρα την χαοτικη διαφορα τιμων) , το εψαξαν και ειδαν οτι κοινος προμηθευτης ειναι η aeg
αλλες παλι εταιριες αρχικα αρνιοντουσαν τα παντα (πχ χοντα-κυμκο) αλλά στην εποχη του ιντερνετ αυτα μαθαινονται και φυσικα αργοτερα επιβεβαιωνονται...
η τζιπ δεν αλλαξε τιποτα στην γραμμη παραγωγης των κινεζικων μαιμουδων. απλα αγορασε το εργοστασιο και αυτο συνεχισε να παραγει οπως παρηγαγε.

καταλαβαινω τι λες. η αισθηση (ή και η ψευδαισθηση) της ασφαλειας μπορει να ειναι κατι πανακριβο και αξετιμωτο.
θα πω μονο οτι ο κουμπαρος μου φανατικος μποσακιας , του πηρε προσφατα "φωτια" ενα δραπανοκατσαβιδο μπλε που ειχε καμια δεκαρια χρονια βγαζοντας καπνους αλλά με ελαχιστη χρηση ολα αυτα τα χρονια.
φυσικα, τοσα χρονια μετα τι να ψαξει να βρει και γιατι? μπορει να μην εφταιγε καν το εργαλειο, μπορει να ειχε μπει κανα μαμουνι μεσα και να ψηθηκε. δεν το εχω ανοιξει ακομα να το δω. αλλά και τα ακριβα παθαινουν ζημιες.

τωρα το "θα σκασει στα μουτρα" ή θα σου βγει κανα ματι απο ιπταμενο τρυπανακι, ενταξει , το καταλαβαινεις κι εσυ οτι ειναι τραβηγμενο :)
ο καθε ενας κανει τις επιλογες του. μακαρι να ειχαμε ολοι την δυνατοτητα να αγοραζουμε τον "αφρο" χωρις να μας νοιαζει το κοστος.
αλλος ομως θελει και μπορει να πληρωνει, και αλλος εχει περισσοτερες υποχρεωσεις απο οτι μπορει και ψαχνει να βρει την βελτιστη λυση
εγω για παραδειγμα προτιμω με 75 ευρω να αγορασω ενα μπρασλες δραπανοκατσαβιδο συν ενα πνευματικο πιστολετο, εσυ προτιμας να αγορασεις ενα απλο δραπανοκατσαβιδο μονο αλλά να εχεις και μια επιπλεον αιθηση ασφαλειας λογω μαρκας. και οι δυο εχουμε δικιο!

ετσι, σε τουτο το θρεντ ασχολουμαστε με τις ευκαιριες που προκυπτουν ειτε απο φθηνα κατα κυριο λογο εργαλεια ειτε και απο ακριβα ακομα , που καποιοι εμποροι αποφασισαν να ρευστοποιησουν μειωνοντας τα κερδη τους.

το δικιο σου δεν προκειται να το βρεις στην εταιρια παρα σπανια. περισσοτερο μπορεις να το βρεις στον εμπορο που τον εχεις ηδη προπληρωσει ομως..
και δεν εχεις αδικο στην τελευταια σου γραμμη. αλλωστε καποιοι πληρωνουν πατεκ φιλιπ οταν με ενα φτηνο κουαρτζ εχουν πιο ακριβη ωρα . οπως την βρισκει ο καθε ενας ;)

εγω χαιρομαι και "φτιαχνομαι" οταν βρισκω ευκαιριες και τις ψωνιζω , αλλος φτιαχνεται οταν κερδιζει η ομαδα του
οπως την βρισκει ο καθε ενας! :)

εγω λοιπον που γνωριζω, κατανοω οτι ο κοσμος που δεν γνωριζει, ακριβως επειδη δεν γνωριζει, αποζητα την "ασφαλεια" απεναντι στο αγνωστο και πληρωνει για αυτο.
δεκτο!
αλλά δεν μπορω να το υποστηριξω κιολας, ακριβως επειδη γνωριζω :)
ξερω εκ των πραγματων οτι κανεις λαθος. το δεχομαι γιατι ειναι η αποψη σου. και θα σε αντικρουσω μονο αν δω οτι μπορει να κανουν και αλλοι λαθος παρασυρομενοι απο το δικο σου λαθος.
πχ λαθος ειναι να πληρωσεις ενα ιδιο εργαλειο ή περιπου ιδιο, 5 φορες επανω μονο και μονο γιατι πληρωνεις την ψευδαισθηση της "ασφαλειας".
αν ομως ο αλλος θελει να πληρωσει, θα του πω εγω οχι?
οχι θα πω σε αυτον που νομιζει οτι πρεπει απαραιτητα να πληρωσει 5 φορες επανω (ενω δεν διαθετει οικονομικη ανεση) για να εχει "ασφαλεια"

εκει πανω βασιζονται τοσοι και τοσοι κατασκευαστες.
δες κριτικες εργαλειων. εννοειται δραπανοκατσαβιδο που στοιχιζει 150-200 ευρω να χαλαει το τσοκ του σε 3 μηνες και ας το λενε μακιτα ή ντεβαλτ, ενω ενα παρκσαιντ περφορμανς να δουλευει χρονια καθημερινα χωρις προβλημα? μα φυσικο ειναι αυτο, οταν το παρκσαιντ εχει τσοκ της κορυφαιας παγκοσμια rohm , ενω το μακιτα στο συγκεκριμενο μοντελο εκοψε λεφτα απο το τσοκ και εβαλε πλαστικουριά της πλακας, για να βγει πιο φτηνο απο το μπος...

ας κατσει ο αλλος να τρυπα στραβα με το μακιτα, ενω εγω τρυπαω σωστα με το ενα τεταρτο της τιμης...
καληνυχτω και ξανασκεψου τα αυτα που ειπαμε!

Last edited:
Έγραψα ότι αποζητά την ασφάλεια και θα μου πεις,θες ασφάλεια και πήγες και πήρες το Krausmann?
Και θα έχεις και δίκιο αν το πεις.
Όμως,άλλη γνώση είχα στα 45 μου,άλλη στα 57 μου.
Έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω αγορές κινεζικών φτηνών πραγμάτων από Aliexpress,Banggood κτλ.Τις περισσότερες φορές τώρα πια γνωρίζω ότι πετάω τα λεφτά μου,όπως τα πέταξα με τις rgb λάμπες της Xiaomi και της Blitzwolf που ενώ τις έχω κάνει εγκατάσταση και ρύθμιση από τις εφαρμογές τους,κάθε 3 και λίγο τις χάνουν και αναβοσβήνουν μόνες τους σαν τρελές.
Οπως έκανα με το drone της Xiaomi,που 2 χρόνια μετά την αγορά του,πήγα να το απογειώσω με το καινούριο μου κινητό,αλλά πλέον η Xiaòmi δεν υποστήριζε κινητά με Android 10,11 κτλ.
Την έκφραση "κάνει τον Κινέζο" την λέγαμε πολλά χρόνια πριν,αλλά μάθαμε πλέον τι σημαίνει.

δεν μπαίνω στην διαφωνία σας όσον αφορά τα εργαλεία, αλλά πάνω στο support που λες στο τελευταίο σου μήνυμα, το να σε αφήσουν στα κρύα του λουτρού το κάνουν όλοι.
έχω ένα omron πιεσόμετρο με usb, ακριβό, αγορασμένο ειδικά για το usb και η omron σταμάτησε να το υποστηρίζει μετά τα ΧΡ

Σωκράτη γιατί σου φαίνεται παράξενο?

Η Makita και η κάθε ΜΑΚΙΤΑ δεν έχει δικά της εργοστάσια.
Έτσι παραγγέλνει στο Α123 εργοστάσιο να παράξει το GSB18V.
Όταν τελειώσει τα Χ κομμάτια που θέλει δίνει την παραγωγή άλλου.
Τότε το εργοστάσιο αυτό έχοντας όλα τα καλούπια κάνει το δικό του εργαλείο που είναι οπτικά ίδιο και απαράλλακτο από το ΜΑΚΙΤΑ.
Ετσι έχουμε λοιπόν Drillpro παλμικό ίδιο και απαράλλακτο μέχρι και με την ένδειξη BL Motor στο καβούκι του και παίρνει και LXT μπαταρίες.

Ωραια και ενδιαφεροντα πραματα διαβαζουμε και ο Νικολας γνωριζει αρκετα λογω της προηγουμενης ενασχολησης του με το αντικειμενο.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η Κινα εχει την δυνατοτητα να παραγει κορυφαια ποιοτικα προιοντα, οπως εχει κανει σε αρκετους τομεις συμπεριλαμβανομενων και των φακων LED oπου οι κινεζικοι φακοι συγκαταλεγονται αναμεσα στους καλυτερους ποιοτικα αλλα και κατασκευαστικά παγκοσμιως (Fenix, Nitecore,Olight,Klarus etc).

Δεν ξερω αν εχει φτασει η ωρα των εργαλειων με την Topshack η την Drillpro αλλα ειναι πολυ νωρις για να πουμε με σιγουρια κατι τετοιο.
Ο χρονος εχει δειξει οτι στο εργαστηριο μου δεν εχει επιζησει -ειτε εχει γερασει καλα- καποιο κινεζικο/budget εργαλειο πανω απο λιγα χρονια εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων οπως ενα πιστολετο parkside και ενα ανατολικογερμανικο κολωνατο στο εργαστηριο του πατερα μου. Ισως ξεχναω καποιο, αλλα αυτη ειναι η γενικη εικονα.

Πραγματικα θα χαρω πολυ εαν βγουν αξιοπιστες καποιες φτηνες/budget κινεζικες μαρκες καθως αυτο θα βοηθησει περισσοτερα ατομα ανεξαρτητου ηλικιας να μπουν και να δοκιμασουν τον ενδιαφεροντα και δημιουργικοτατο χωρο των εργαλειων, επισκευων και κατασκευων. Κατι που εχουμε δει ολοι να συμβαινει με τα φτηνα εργαλεια του Lidl.

Αυτο που δεν προκειται ομως να αλλαξει ποτε, ειναι το premium που πληρωνει εν γνωσει του κανεις για να εχει στα χερια του ενα προιον που οχι μονο κανει την δουλεια του με ασφαλεια, αλλα και που χαιρεσαι να το βλεπεις και να το δουλευεις. Οπως ακριβως συμβαινει και με τα lux αυτοκινητα και τα εργαλεια της Βοsch 😬

Μιας και αναφέρετε συνέχεια τα εργαλεία της Parkside σαν παράδειγμα φθηνού και αξιόπιστου εργαλείου,αυτά ναι μεν μπορεί να φτιάχνονται στην Κίνα,οι προδιαγραφές τους όμως ζητήθηκαν από μια Γερμανική εταιρεία η οποία βάζει το πήχυ της ικανοποίησης του πελάτη της και την μακροχρόνια σχέση της με αυτόν,ψηλά.
Για τον Κινέζο,είτε φτιάχνει παιχνίδια,είτε τρυπάνια,είτε οτιδήποτε πουλιέται,τα check boxes της ικανοποίησης του πελάτη και του after sales,δεν τικάρονται ποτέ και αυτό,όχι γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν ένα προϊόν ίδιο ή και πολύ καλύτερο από κάποιο επώνυμο,αλλά γιατί αυτή είναι η νοοτροπία τους βασιζόμενη στην τεράστια τοπική αγορά τους.
Πώληση,πώληση,πώληση και τέλος.

• Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
Τα εργαλεια Parkside ειναι μεν φτηνα αλλα η αξιοπιστια τους δεν ειναι δεδομενη. Αυτο που τα σωζει και τα ξεχωριζει ειναι η πραγματικη 3ετης εγγυηση.
Οπως και να εχει το θεμα, μεχρι στιγμης τουλαχιστον, θα προτιμουσα ενα Parkside απο ενα αντιστοιχο κινεζικο ας ειναι και 'καλυτερο' η/και φτηνοτερο.

μιχαλη εννοειται οτι το εργαλειο που θα πληρωσει ακριβα κανείς , πρεπει να δουλευει αψογα!
και μακαρι να ειχαμε να πληρωσουμε ολοι ενα εργαλειο που αγαπαμε και θαυμαζουμε.
το θεμα ειναι τι γινεται αν καποιοι δεν εχουν την δυνατοτητα να αγορασουν το υπεροχο ή καποιοι νομιζουν οτι αγοραζουν κατι υπεροχο μονο και μονο γιατι το πληρωνουν ως υπεροχο, ενω ειναι περιπου της σειρας.
πιανεις στα χειρα σου γερμανικο μεταμπο (σπανια αλλά ευτυχως υπαρχουν ακομα στην αγορα) και παθαινεις κοκομπλοκο απο την ποιοτητα που αποπνεει. ή ακομα ενα μπος 110C και ας ειναι κινας ή βουλγαριας, και λες: τωρα φτιαχτηκα, με τουτο αφηστε με να δουλευω μερες :) ή ενα μιλγουοκι σοβαρο.

επειδη ομως δεν συμβαινουν θαυματα, ολα εχουν μια αιτια. λογικο ο γωνιακος τροχος της μιλγουοκι ή ο αξονας της μεταμπο να ειναι αστερι οταν εχει περασει απο ζυγοσταθμιση, ετσι δεν εχει κραδασμους. αλλά τι τορνιρισμα να περασει ο στανλεη ή ο παρκσαιντ με το 1/8 ή 1/10 της τιμης? σιγα μην τον ζυγοσταθμισουν με τετοιο κοστος
ετσι κατω απο την κλαση των κορυφαιων μοντελων, τα υπολοιπα περισσοτερο βασιζονται στην τυχαιοτητα. αν μαλιστα δεν κανουν κανενα σοβαρο ποιοτικο ελεγχο, ειναι θεμα τυχης το τι θα σου τυχει στα χερια. πραγμα που βλεπουμε κατα κορον με τα παρκσαιντ ή ακομα και με τα μετρια μοντελα των καλων εταιριων.

σωκρατη, τα παρκσαιντ δεν ειναι αξιοπιστα. αξιοπιστη ειναι η εγγυηση του λιντλ ;) και πανω απο ολα η πολιτικη: "δεν σου αρεσει? το φερνεις εντος τριμηνου πισω και παιρνεις τα λεφτα σου στο ακεραιο!" κανενας αλλος δεν το κανει αυτο .
αν δεν υπηρχε αυτη η εγγυηση, κανενας σχεδον δεν θα αγοραζε παρκσαιντ! μπορει να τυχει να βγαλει 3-4 καλα εργαλεια και 10 της πλακας. οπότε ...
οπότε σε αυτη τη περιπτωση, αν δεν εχεις λεφτα για κατι καλυτερο, πας στην δριλπρο για παραδειγμα της οποιας τα εργαλεια σχεδιασε η ιδια η μακιτα γιατι εκει φτιαχνει ή εφτιαχνε και τα δικα της

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Μιας και έκανα το νήμα άνω-κάτω,να ζητήσω για τελευταία φορά την βοήθειά σας.
Το παρακάτω μου βγαίνει με τα μεταφορικά,114€.
Στην περιγραφή του αναφέρει και την λέξη impact και την λέξη Hammer.
Tι είναι τελικά από τα 2 και τελικά,το συστήνετε;

Είναι ενα κρουστικό (βλεπε το σφυρί) δραπανοκατσάβιδο.
Δηλαδή μπορείς να τρυπήσεις ανετα τούβλα αλλά σε μπετό θα ζοριστεί μιας και είναι σχετικά αδύναμο (34Nm).
Δεν νομίζω οτι θα σου προσφέρει περισσότερη δύναμη σε σχέση με αυτό που έχεις.
Βέβαια η "ελευθερία" της μπαταρίας απο μόνη της είναι μεγάλη υπόθεση!

Είναι ενα κρουστικό (βλεπε το σφυρί) δραπανοκατσάβιδο.
Δηλαδή μπορείς να τρυπήσεις ανετα τούβλα αλλά σε μπετό θα ζοριστεί μιας και είναι σχετικά αδύναμο (34Nm).
Δεν νομίζω οτι θα σου προσφέρει περισσότερη δύναμη σε σχέση με αυτό που έχεις.
Βέβαια η "ελευθερία" της μπαταρίας απο μόνη της είναι μεγάλη υπόθεση!
Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Μήπως κάνω κάπου λάθος;
Tο μπλέ στα χαρακτηριστικά αναφέρει 10,4Nm και το πράσινο που έβαλα τώρα,αναφέρει 34Nm.
Όσο μεγαλώνει το νούμερο,μικραίνει η ισχύς του;

αυτο ειναι κλασικο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο.
μια χαρα εργαλειακι ειναι, μονο λιγο αδυναμο. με τη ροπη αυτη μην περιμενεις πολλα σε κρουση ή σε μεγαλα βιδωματα. ουτε η κρουση του ειναι δυνατη. στο μανιουαλ αναφερει 6 μμ τρυπα σε μπετο, πραγμα ελαφρα γελοιο...
αλλά για κρουση στο μπετο εχεις το μπλε μπος σου. τωρα αν θες κρουση σοβαρη, θα πρεπει να ανεβεις σε κοστος σε αυτη τη μαρκα

απο την αλλη ειναι ελαφρυ σχετικα και αφου μπορεις να το παρεις με δυο μπαταριες απο το αμαζον ακομα καλυτερα γιατι οι μπαταριες αυτες σου ανοιγουν ολη την πρασινη σειρα εργαλειων της μπος. μπορει αυριο να θες να παρεις και αλλα εργαλεια για το εργαστηρι σου και τον κηπο σου σε φτηνες τιμες αφου δεν θα χρειαζεται να τα ψωνισεις με μπαταριες.
βεβαια ολες τις κλασικες βιδες για τον τοιχο (βιδες για ουπες), για ηλεκτρικες συσκευες, για επιπλακια κλπ θα τις χειριστει μια χαρα γιατι τα 34 νμ δεν τα λες και ψωφια.
θα τρυπας με το μπλε μπος και θα βιδωνεις με αυτο. και αυτο θα ειναι κατι πολυ βολικο!

σχετικα με την μικρη ροπη των δραπανων ρευματος, μην εκπλησεσαι
το δραπανο ρευματος δινει αυτη τη ροπη στις 3.000 σαλ
ειναι κατι αναλογο με τους κινητηρες αυτοκινητων. αν ειναι πολυστροφοι, δινουν μικρη ροπη σε υψηλες σαλ αλλά εχουν πολυ ισχυ. αν ειναι αργοστροφοι δινουν μεγαλη ροπη αλλά με μικροτερη ισχυ , σε χαμηλοτερες σαλ

η ροπη ενος ηλεκτροκινητηρα ειναι αναλογη των αμπερ που τραβαει καθε στιγμη (και αναλογη της διαμετρου του ροτορα οπως και του πεδιου του στατορα).
για να βγαλει ενα δραπανοκατσαβιδο μπαταριας 600 βαττ ισχυ, αφου λειτουργει με 18 βολτ ταση, πρεπει να διαρεεται απο ρευμα 600/18 = 33 αμπερ
το μπλε μπος σου ομως λειτουργει με 600/220 βολτ = 2.7 αμπερ μονο.
αλλη λοιπον η ροπη ενος δραπανοκατσαβιδου 600 βαττ και αλλη η ροπη ενος δραπανου ρευματος στα ιδια βαττ γιατι διαρεονται απο τελειως διαφορετικα αμπερ.
το δραπανοκατσαβιδο μπαταριας πρεπει να εχει μεγαλη ροπη αρα να διαρεεται απο πολλα αμπερ γιατι αυτα θα πολλαπλασιαστουν μονο με 18 βολτ για να μας δωσουν την τελικη ισχυ.

για να μην μπερδευεσαι, μονο τα πολυ μεγαλα και ακριβα δραπανοκατσαβιδα καποιων εκατονταδων ευρω μπορουν να φτασουν τα 600 βαττ
ετσι οπως το κοβω το συγκεκριμενο πρασινο πρεπει να ειναι στα 200- 250 βαττ περιπου και αυτο στα ορια του.

εγω δεν θα το ψωνιζα αν το ηθελα για κρουση σε μπετο, γιατι περαν αυτων που ηδη σου εχω πει, σε προηγουμενα ποστακια, κρουση στο μπετο μονο 6 μμ μου δειχνει οτι μονο για κρουση δεν κανει.
θα το ψωνιζα μονο αν ηθελα να μπω στις μπαταριες της πρασινης σειρας της μπος (εργαλεια κηπου κλπ) ή αν ηθελα να το χρησιμοποιω σαν ενα δραπανοκατσαβιδο για επιπλα, για ηλεκτρικα κλπ ή για να τρυπαω τουβλο. οχι ομως μπετο. γιατι θα σου βγαλει τη πιστη για να τρυπησει οριακα μια 6αρα ουπα.
εσυ παντως για μπετο εχεις το μπλε, οπότε αν σου αρεσει προχωρα αφοβα.

1670366119478.png

Last edited: