Εκπτώσεις-Προσφορές.

Εμένα η αντιπροσωπεία μου ανέφερε πως έχω 1 χρόνο εγγύηση.
Όχι 2.

Μα αυτό είναι το κουφό! Πως ενώ η αντιπροσωπεία σου λέει πως αν δεν το πάρεις από επίσημο μεταπωλητή θα έχεις μόνο ένα χρόνο αντί για τρία και σε ψαρώνει, στην πραγματικότητα, οι μη επίσημοι μεταπωλητές δίνουν 2 χρόνια εγγύηση και μάλιστα όταν - και αν - σου χαλάσει ένα Makita, το πας στα επίσημα service της Makita κανονικά.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εγώ την ακύρωσα την παραγγελία για 485.

Μετά από επικοινωνία με την Makita Hellas μου είπαν πως δεν καλύπτεται από την τριετή εγγύηση που δίνουν καθώς η προσφορά δεν είναι συνεργάτη τους.
Εαν γουσταρες το εργαλείο τοτε κακώς, πολυ κακως, την ακυρωσες την παραγγελια σε τετοια καλη τιμη.
Πρωτον επειδη ειναι Μακιτα και δεν υπαρχει περιπτωση να χαλασει οπως ενα dewalt και δευτερον, ο ενας χρονος εγγυηση ειναι υπεραρκετος για Μακιτα.
Κριμα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Θα πάω για Dewalt Μιχάλη που και εγγύηση σαν εργαλείο έχει και εγγύηση εργαλείο είναι.

Άσε τα ΜΑΚΙΤΑ για τους Κινέζους και για αυτούς που κάνουν τους Κινέζους (βλέπε αντιπροσωπεία)

αν και υποπτεύομαι την απάντηση, οι μπαταρίες από τον τροχό της Drillpro (που θα πάρω),κουμπώνουν ή θέλει να πάρεις τις μαμίσιες?
Τα makita έχουν 3λαμακια στο σώμα.Τα 2 δίνουν ρεύμα κ το ενα(το μεσαιο),διαβάζει μονο τάση (για προστασία μπαταριας, κτλ).Αν η μπαταρία μαϊμού έχει λαμακι μέσα στη μεσαία εγκοπή, μάλλον θα δουλέψει.Αν δεν δουλεύει, βάλε λίγο αλουμινοχαρτο στη μεσαία εγκοπή,διότι κάποια εργαλεία έχουν κοντό μεσαίο λαμακι κ δεν κάνει σώμα με την μαιμου μπαταρία.Αυτα ξέρω από προσωπική εμπειρία. Αλλιως,ανταπτορας πχ από einhell ή parkside,δουλεύουν μια χαρά με τα makita.

• Like
Reactions: nickolas
εγω αναφερα το 484 ως εργαλειο που μαλλον δεν θα δουλευει με μαιμου. πιθανα το 485 οντας πιο παλιο , με καρβουνακια, να δουλευει

εγω αναφερα το 484 ως εργαλειο που μαλλον δεν θα δουλευει με μαιμου. πιθανα το 485 οντας πιο παλιο , με καρβουνακια, να δουλευει

Νικόλα, το 485 είναι Brushless και αν δεν κάνω λάθος πιο καινούργιο από το 484. Παίρνει όμως κακές (έως πολύ κακές) κριτικές σε κάποια Video και ίσως για αυτό η προσφορά. Το 484 είναι πολύ καλύτερο κατά τα τεστ

Τα makita έχουν 3λαμακια στο σώμα.Τα 2 δίνουν ρεύμα κ το ενα(το μεσαιο),διαβάζει μονο τάση (για προστασία μπαταριας, κτλ).Αν η μπαταρία μαϊμού έχει λαμακι μέσα στη μεσαία εγκοπή, μάλλον θα δουλέψει.Αν δεν δουλεύει, βάλε λίγο αλουμινοχαρτο στη μεσαία εγκοπή,διότι κάποια εργαλεία έχουν κοντό μεσαίο λαμακι κ δεν κάνει σώμα με την μαιμου μπαταρία.Αυτα ξέρω από προσωπική εμπειρία. Αλλιως,ανταπτορας πχ από einhell ή parkside,δουλεύουν μια χαρά με τα makita.

Μάνο, έχω κουραστεί στις δοκιμές. Δυστυχώς, αυτό που γράφεις ίσως να ίσχυε για παλιότερα εργαλεία, αλλά σε αυτά τα τρία τελευταία εργαλεία που πηρα δεν δουλεύει. Και που έβαλα 18v και στο τρίτο λαμάκι (όπως προτείνουν διάφοροι στο ιντερνετ) και πάλι δεν δούλεψε. Πάει να γυρίσει αλλά σταματάει.

Η μόνη λύση είναι πιστεύω τα πλακετάκια με το κίτρινο κονεκτορ. Μόλις το παραλάβω θα το δοκιμάσω.

μπερδευτηκα στα νουμερα με το 482 :)
σωστα και τα δυο ειναι BL
μπρασλες και μαιμου μπαταρια με στρογγυλο βυσμα οπως αυτες του τροχου ειναι κακος συνδιασμος. συνηθως δεν δουλευουν.
με αυτες με το κιτρινο βυσμα πιθανα να δουλευουν ομως , γιατι στο γερμανικο σαιτ με τις καλες μαιμουδες μπαταριες δεν εχει κανει κανενας παραπονο

• Like
Reactions: nikfor
Ο κιτρινος κονεκτορας εχει να κανει μονο με τη φoρτιση της μπαταριας και δεν εχει καμια σχεση με το σωμα του εγαλειου.

ναι αλλά αυτες οι μπαταριες λεμε οτι μαλλον δεν θα εχουν προβλημα απο οτι φαινεται , γιατι το τριτο λαμακι του εργαλειου και μπαινει στη σωστη θεση και αντιστοιχη μεταλλικη υποδοχη υπαρχει
απλα δεν ετυχε μεχρι τωρα να τεσταρει κανεις αυθεντικο μακιτα με μαιμου με κιτρινο βυσμα

Ο κιτρινος κονεκτορας εχει να κανει μονο με τη φoρτιση της μπαταριας και δεν εχει καμια σχεση με το σωμα του εγαλειου.

Ε ναι, προφανώς, αφού δεν έχει τις αντίστοιχες επαφές το εργαλείο, οι επαφές του κονεκτορα αφορούν τη σύνδεση με το φορτιστή αποκλειστικά.
Αυτό που λέμε είναι πως οι πλακέτες (και οι μπαταρίες) που φέρουν αυτόν τον κονέκτορα έχουν μάλλον νεότερο κύκλωμα το οποίο (και πάλι μάλλον) δουλεύει σωστά με τα νέα εργαλεία της Makita

• Like
Πως σε μια κινεζικη μπαταρια 2 επαφων θα βαλεις τον κιτρινο κονεκτορα με τις 3 επαφες?
Οι κονεκτορες πανε και θηλυκωνουν σε συγκεκριμενα σημεια
Θα πρεπει να εκτυπωσεις ενα νεο καβουκι

Πως σε μια κινεζικη μπαταρια 2 επαφων θα βαλεις τον κιτρινο κονεκτορα με τις 3 επαφες?
Οι κονεκτορες πανε και θηλυκωνουν σε συγκεκριμενα σημεια
Θα πρεπει να εκτυπωσεις ενα νεο καβουκι
  • Και νέο καβούκι θα τυπώσω (αν βρω)
  • Και με το Dremel θα το προσπαθήσω
  • Μη σου πω πως θα τυπώσω μπαταρία που θα παίρνει 21700 στοιχεία αντί για 18650.
    10Ah μπαταρία θα σου κάνω. Θα την φτιάξω πριν και από την ίδια τη Makita :p
Τα πάντα θα κάνω μέχρι να δουλέψει :p
Είμαι πεισματάρης και υπομονετικός.

Μάνο, έχω κουραστεί στις δοκιμές. Δυστυχώς, αυτό που γράφεις ίσως να ίσχυε για παλιότερα εργαλεία, αλλά σε αυτά τα τρία τελευταία εργαλεία που πηρα δεν δουλεύει. Και που έβαλα 18v και στο τρίτο λαμάκι (όπως προτείνουν διάφοροι στο ιντερνετ) και πάλι δεν δούλεψε. Πάει να γυρίσει αλλά σταματάει.
Σιγουρα η 88 vf max lithium(την οποια ειχε ενα μικρο αλυσοπριονο violeworks), με αλουμινοχαρτο δουλευει σε makita 453z,διότι το έχω κάνει έτσι.

Last edited:
Σιγουρα η 88 vf max lithium(την οποια ειχε ενα μικρο αλυσοπριονο violeworks), με αλουμινοχαρτο δουλευει σε makita 453z,διότι το έχω κάνει έτσι.

Με έβαλες στην πρίζα, με κοίταγε η γυναίκα μου να παίρνω το αλουμινόχαρτο από την κουζίνα και να πηγαίνω στο εργαστήριο βραδιάτικα ... κούναγε το κεφάλι της :-p :ROFLMAO: :LOL:

Το δοκίμασα και στα τρία Makita που έχω. Σε κανένα δεν δούλεψε.
Ελπίζω να κατάλαβα καλά, και να εννοείς πως προεκτείνεις λίγο με αλουμινόχαρτο, αυτήν την μεσαία επαφή της μπαταρίας.
Και έχω και ακριβώς την ίδια.

Ένωσα τις επαφές και με καλώδια για να είμαι σίγουρος πως ακουμπάνε όλα καλα, αλλά τίποτα (το είχα ξανακάνει άλλωστε)

Είσαι τυχερός λοιπόν γιατί το εργαλείο σου είναι πιο ανεκτικό στις μη original μπαταρίες :)

Ελπίζω να κατάλαβα καλά, και να εννοείς πως προεκτείνεις λίγο με αλουμινόχαρτο, αυτήν την μεσαία επαφή της μπαταρίας.
Ακριβως,επειδή το λαμακι είναι κοντό,βάζεις το αλουμινοχαρτο ώστε να πάρει τάση.Ισως λοιπόν να είναι θέμα μοντέλου ή μπαταριων(καθώς ποιος ξέρει τι πατέντες κάνουν μέσα στην μπαταρια οι κινεζοι).

Όσοι μένουμε Αθήνα μάλλον θα πρέπει να οργανώσουμε μια συνάντηση για καφε και να έχουμε και τις μπαταρίες μαζί για δοκιμές.
Να δούμε τελικά τι φταίει, το εργαλείο ή η μπαταρία.
Προσωπικά ψηφίζω τη κουρτίνα δύο.
Δυστυχώς εδώ έχω μόνο μία μπαταρία απ’τις μαϊμούδες αλλά δουλεύει απροβλημάτιστα με όλα μου τα εργαλεία.
Τι να πώ;

CCB476B9-3D26-4B86-A07A-C0CC72899C12.jpegD9296EF4-CA72-4740-A4A2-DC9D854EDE93.jpegF59B811E-35E6-44DF-82B4-1720F23F58E8.jpeg3BCACAF5-2904-4F05-8B3D-CB700F8C5C2D.jpeg

• Like
Για όποιον ενδιαφέρεται ο κυβος/πολυμπριζο της Allocacoc σε ακόμη καλύτερη τιμή...

Kαλη τιμη το πολυπριζακι! Βγαινει και σε τεσσερα χρωματα!