Εκπτώσεις-Προσφορές.

(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Έπρεπε να είχα πάρει και εγώ. Μόνο το καλώδιο κοστίζει περίπου 30€.

Να είσαι καλά Στέλιο που μας ενημέρωσες. (y):love:(y)
Να σου πω την αλήθεια, και 3x1,5 να ήταν πάλι θα την κρατούσα (τόσο κάνουν στην αγορά) γιατί δεν είχα μπαλαντέζα με καρούλι, αλλά αφού προέκυψε 3x2.5 είναι ένα ωραίο bonus. :)

Επειδή είναι CCA καλώδιο, δηλαδή Copper Clad Aluminium...είναι και φθηνή...
Κάτω δεξιά στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται

Τώρα περί αντοχών, πτώσεων τάσης κλπ δεν γνωρίζω στα ρεύματα.
Στα δίκτυα είναι NO NO NO για εμάς...

(y)(y)(y)(y)(y)(y)

Έπρεπε να είχα πάρει και εγώ. Μόνο το καλώδιο κοστίζει περίπου 30€.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις...!!!

....εκτος και εάν μιλάμε μόνο για καρούλι οπότε πάω πάσο...!!!

Παρέλαβα κι εγώ την μπαλαντεζα.

2.5mm γράφει και το καλωδιο. Μόνη διαφορά το αυτοκόλλητο.................. Που (υποτίθεται) λέει το σωστό.....

Πάντως το βάρος της, δεν πολυπειθει... Ίσως ειναι η ιδεα μου βέβαια....

PhotoPictureResizer_2111241739_copy_2000x1500.jpg
IMG_20241121_174616_copy_1200x900~2.jpg

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Πάντως το βάρος της, δεν πολυπειθει... Ίσως ειναι η ιδεα μου βέβαια....
Ο πατέρας μου έχει μια παλιά 2.5αρα 25μ του Χαραλαμπιδη και είναι κοντά στα 10+ κιλά...την λες βαριά..Είναι τόσο.. ;

• Wow
Reactions: Ali Malik
το CCA αντέχει λιγότερα Α απότι ο χαλκός στην ίδια διατομή και είναι πιο ευθραυστο στην καταπονηση (τσακισματα). θα προτιμουσα μια καλη 3x1,5 από χαλκό αντί για 2,5 CCA

Υπάρχουν και άλλες λύσεις...!!!

....εκτος και εάν μιλάμε μόνο για καρούλι οπότε πάω πάσο...!!!

Κωστή, μακάρι να είχαμε τιμές του 2021. Σημερινή τιμη του απλού Nexans 1,48€ Αυτό που πήρες εσύ, μόνο με ομαδική το παίρνουμε και με υποτιθέμενη έκπτωση 56%, 1,7€ με ελάχιστη ποσότητα 100m!!!!
Ευτυχώς από μπαλαντέζες είμαι πλήρης, γιατί οι εποχές που θέλαμε 10m καλώδιο και παίρναμε 20 για να υπάρχει, τελειώσανε.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Επειδή είναι CCA καλώδιο, δηλαδή Copper Clad Aluminium...είναι και φθηνή...
Κάτω δεξιά στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται

Τώρα περί αντοχών, πτώσεων τάσης κλπ δεν γνωρίζω στα ρεύματα.
Στα δίκτυα είναι NO NO NO για εμάς...
το CCA αντέχει λιγότερα Α απότι ο χαλκός στην ίδια διατομή και είναι πιο ευθραυστο στην καταπονηση (τσακισματα). θα προτιμουσα μια καλη 3x1,5 από χαλκό αντί για 2,5 CCA

Λόγω μεγαλύτερης αντίστασης, τα αλουμινίου έχουν μεγαλύτερη πτωση τάσης αλλά για 20m δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τα Α λόγω χαμηκής αγωγιμότητας. Φυσικά είναι και πιό ευαίσθητα. Το κακό είναι ότι για να τα καταλάβεις οπτικά, πρέπει να προσέξεις την τομή γιατί είναι σύρμα αλουμινίου με επικάλυψη χαλκού. Το ίδιο και για τον χάλυβα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να ξετυλίγεται η μπαλαντέζα γιατί λόγω αυξημένης αντίστασης, θα έχουμε και αύξηση της θερμοκρασίας. Βέβαια ξετυλίγοντας το καλώδιο, αυξάνουμε τον κίνδυνο να το τραυματίσουμε.
Ερώτηση προς ειδικούς: τι θα συμβεί αν κοπεί πχ η γείωση;

Σε κάποιους έκανα την καρδιά περιβόλι :( αλλά από τότε που ο χαλκός πλησίασε την τιμή του χρυσού............. Κάποιοι στη αγορά επιμένουν ότι προτιμούν το αλουμίνιο από τον ανακυκλωμένο χαλκό που συνήθως μπαίνει στα φθηνά καλώδια (και όχι μόνο) γιατί όπως λένε, έχει προσμίξεις από διάφορα υλικά (βλ αγωγιμότητα).

Πάντως η συγκεκριμένη μπαλαντέζα, συνεχίζει να είναι μια πολύ φθηνή λύση, γιατί μόνο το μεταλλικό καρούλι έχει τόσο.

Ο πατέρας μου έχει μια παλιά 2.5αρα 25μ του Χαραλαμπιδη και είναι κοντά στα 10+ κιλά...την λες βαριά..Είναι τόσο.. ;

Βασικά την ζύγισα........

Ειναι 3 κιλά...... Ειλικρινά! :eek:o_O:rolleyes:

xaxa, και εγώ την ζύγισα πρόχειρα. λίγο παραπάνω την έβγαλα.

Αλλά αυτό ακριβώς είναι ένα από τα δυο βασικά πλεονεκτήματα των Copper Clad Aluminium καλωδίων.
Το ένα είναι πως είναι ελαφριά και το άλλο πως είναι φτηνά.

Κοίταξε, για μένα που δεν είμαι επαγγελματίας, είναι μια χαρά.

Είναι πάμφθηνη, είναι ελαφριά για να την κουβαλάω εύκολα και τα 3000w μου είναι υπεραρκετά.
Ούτε θα τη χρησιμοποιώ 8 ώρες κάθε μέρα για να ανησυχώ για την αντοχή της.

Για μας είναι μια χαρα. Μην το ψειρίζουμε τόσο.
Ο επαγγελματίας θα πληρώσει πολύ παραπάνω και θα κουβαλάει 10kg γιατί είναι η δουλειά του.

Ωραία πάντως που χάρη σε αυτήν την προσφορά μάθαμε τόσα καινούργια πράγματα για τα Copper Clad Aluminium καλώδια :) Διάβασα πολλά άρθρα στο internet. Πολλοί τα προτιμούν έναντι του χαλκού, γνωρίζοντας τα μειονεκτήματα τους (watt και αντοχή) ακριβώς γιατί θέλουν κάτι ελαφρύ και φτηνό. :)

xaxa, και εγώ την ζύγισα πρόχειρα. λίγο παραπάνω την έβγαλα.

Αλλά αυτό ακριβώς είναι ένα από τα δυο βασικά πλεονεκτήματα των Copper Clad Aluminium καλωδίων.
Το ένα είναι πως είναι ελαφριά και το άλλο πως είναι φτηνά.

Κοίταξε, για μένα που δεν είμαι επαγγελματίας, είναι μια χαρά.

Είναι πάμφθηνη, είναι ελαφριά για να την κουβαλάω εύκολα και τα 3000w μου είναι υπεραρκετά.
Ούτε θα τη χρησιμοποιώ 8 ώρες κάθε μέρα για να ανησυχώ για την αντοχή της.

Για μας είναι μια χαρα. Μην το ψειρίζουμε τόσο.
Ο επαγγελματίας θα πληρώσει πολύ παραπάνω και θα κουβαλάει 10kg γιατί είναι η δουλειά του.

Ωραία πάντως που χάρη σε αυτήν την προσφορά μάθαμε τόσα καινούργια πράγματα για τα Copper Clad Aluminium καλώδια :) Διάβασα πολλά άρθρα στο internet. Πολλοί τα προτιμούν έναντι του χαλκού, γνωρίζοντας τα μειονεκτήματα τους (watt και αντοχή) ακριβώς γιατί θέλουν κάτι ελαφρύ και φτηνό. :)
Τι λες καλε??????

Χάλια ειναι,

Και ειδικα η δικια σου που εχει και λαθος αυτοκολλητο με 3Χ1,5mm.

Βαλε την στο κουτι της να ερθω να την παρω να την παω πισω.

Πριν 3 μήνες έφτιαξα μία μπαλαντέζα με αυτό το 3χ2.5 και το καλώδιο μόνο του ζυγίζει 3.9 κιλά.
Το αναφέρω σαν μέτρο σύγκρισης.

Για μία στο τόσο και ειδικά για μηχανήματα που δεν τραβάνε ρεύμα στο όριο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Αέρας δηλαδή...!!!
Κοίτα με απο τόσα χρόνια πολλά έχουν αλλάξει στην κατασκευή...
Ας πάρουμε καταρχάς το καρούλι σκέτο...αλλά μετασκευή τότε.. αλλά τώρα...
Πριν 3 μήνες έφτιαξα μία μπαλαντέζα με αυτό το 3χ2.5 και το καλώδιο μόνο του ζυγίζει 3.9 κιλά.
Το αναφέρω σαν μέτρο σύγκρισης.

Για μία στο τόσο και ειδικά για μηχανήματα που δεν τραβάνε ρεύμα στο όριο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Αυτή που ανεβασα/αγόρασα στο προηγούμενο ποστ με φις και πολυμπριδο σιλικονης είναι γύρω στα 5 κιλά..

Με κάνατε να πάω να ζυγίσω την δική μου :ROFLMAO::ROFLMAO:

6,5 kgr και το καλώδιο έχει εξωτερική διάμετρο 13mm. Δυστυχώς δεν θυμάμαι αν είναι 20 ή 25m. Το καλώδιο είναι H07RN-F και μάλλον καουτσουκ (νόμιζα ότι ήταν σιλικόνης). Πάντως είναι πολύ ευκαμπτο.
Την είχα φτιάξει πρίν 3+ χρόνια

20241122_203322.jpg