Εκπτωση 15% ΔΕΗ

....και μόλις τώρα, είδα διαφήμιση της ΔΕΗ στην τηλεόραση:

Έχετε χρέη συσσωρευμένα στη ΔΕΗ, δεν πληρώνατε / δεν πληρώνετε?
Κανένα πρόβλημα! Ελάτε να σας κάνουμε 36 δόσεις να μας πληρώνετε σε βάθος τριών χρόνων (αντί για πέρισυ που έπρεπε, όπως πλήρωναν τα κορόιδα)

όχι απλώς χωρίς καμία επιβάρυνση υπερημερίας, όχι απλώς χωρίς ούτε κάποιο μικρό τόκο για την τριετία,
αλλά... ...ΜΕ 15% ΕΚΠΤΩΣΗ

(και για να με εκνευρίσει ακόμα περισσότερο η διαφήμιση, τελειώνει με το γνωστό φινάλε)
Είδες η ΔΕΗ?

Απάντηση: Re: Εκπτωση 15% ΔΕΗ

....και μόλις τώρα, είδα διαφήμιση της ΔΕΗ στην τηλεόραση:

Έχετε χρέη συσσωρευμένα στη ΔΕΗ, δεν πληρώνατε / δεν πληρώνετε?
Κανένα πρόβλημα! Ελάτε να σας κάνουμε 36 δόσεις να μας πληρώνετε σε βάθος τριών χρόνων (αντί για πέρισυ που έπρεπε, όπως πλήρωναν τα κορόιδα)

όχι απλώς χωρίς καμία επιβάρυνση υπερημερίας, όχι απλώς χωρίς ούτε κάποιο μικρό τόκο για την τριετία,
αλλά... ...ΜΕ 15% ΕΚΠΤΩΣΗ

(και για να με εκνευρίσει ακόμα περισσότερο η διαφήμιση, τελειώνει με το γνωστό φινάλε)
Είδες η ΔΕΗ?

Δεν την έχω δει την διαφήμιση. Εννοείς οτι για όσους δεν πλήρωναν είτε γιατί δεν μπορούσαν είτε γιατί μπορούσαν αλλά έκαναν την επανάστασή τους, τους κάνει το χρέος σε 36 δόσεις και βάζει και έκπτωση 15% ? Δεν βάζει κάποιους όρους - πχ. εισοδηματικούς?

Πάντως κι εμένα παιδιά, μου ήρθε στον "έναντι" έκπτωση και στον εκκαθαριστικό που λήγει 5-1-2017 δεν έχει έκπτωση. Με winbank κάνω όλες τις πληρωμές εδώ και ένα χρόνο. Έλεγξα και την ημερομηνία πληρωμής που ήτα εμπρόθεσμη.
Εντάξει, δεν είναι αυτό το θέμα αλλά σκέφτομαι σοβαρά να πάρω στη σειρά τους εναλλακτικούς παρόχους. Έτσι για δοκιμή. Να την "ακούσουν" λίγο οι υπεύθυνοι και το μονοπώλιο τους.

Εγώ περιμένω τον εκκαθαριστικό σε καμμιά 20-25 μέρες. Αν όντως είναι placebo η έκπτωση, θα στήσω έναν ωραίο καυγά στα γυάλινα γραφεία της δεη στην Ξάνθη, με πλήρη ορατότητα απο τα γκισέ, μούρλια.
Είστε σίγουροι οτι απο τον εκκαθαριστικό δεν έχει ήδη αφαιρεθεί η έκπτωση, πριν φτάσει στην αφαίρεση του έναντι παρακάτω στην λίστα ?

Στην περίπτωση μου η έκπτωση, που εμφανίστηκε στον τρέχοντα "ΕΝΑΝΤΙ" είναι το 15% του αθροίσματος της "Χρέωσης Ενέργειας" και της "Επιστροφής παγίου" του προηγούμενου "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ" λογαριασμού. Να σημειωθεί ότι η "Επιστροφή παγίου" εμφανίζεται εκεί με αρνητικό πρόσημο (εκπίπτει).

Απ' ότι κατάλαβα και εγώ η έκπτωση μπαίνει στον Έναντι και αφορά την χρέωση για την συνολική κατανάλωση στον προηγούμενο Εκκαθαριστικό.

Απ' ότι κατάλαβα και εγώ η έκπτωση μπαίνει στον Έναντι και αφορά την χρέωση για την συνολική κατανάλωση στον προηγούμενο Εκκαθαριστικό.

Ναί

Με 2 λόγια, για να μην είναι απάτη, πρέπει...
Αν ό έναντι είναι κανονικά 100Ε και με την έκπτωση (της εμπρόθεσμης πληρωμής του προηγούμενου 4μηνου) πληρώσει κανείς 75Ε, τότε στον επόμενο εκκαθαριστικό, θα πρέπει απο το συνολικό ποσόν να αφαιρεθούν 100Ε (του έναντι) κι όχι 75.

Να προσέχετε να πληρώνεται πάντα στην ώρα σας
Αρκεί μια φορά να αργήσετε και χάνεται για πάντα η έκπτωση...έτσι μου είχαν πει
Εμένα πάντως από την αρχή του μέτρου η έκπτωση γίνεται κανονικά

Να προσέχετε να πληρώνεται πάντα στην ώρα σας
Αρκεί μια φορά να αργήσετε και χάνεται για πάντα η έκπτωση...έτσι μου είχαν πει
Εμένα πάντως από την αρχή του μέτρου η έκπτωση γίνεται κανονικά

Οχι δεν ισχύει. Χάνεις μόνο την έκπτωση σ'αυτόν που καθυστέρησες.
Κι όχι μόνο αυτό. Εγώ πλήρωσα ληγμένο τον προηγούμενο έναντι, αλλά εμπρόθεσμο τον εκκαθαριστικό. Μου ήρθε κανονικά η έκπτωση. Πιθανόν οι έναντι να μην συμμετέχουν στην έννοια της "καθυστερημένης πληρωμής" αλλά μόνο οι εκκαθαριστικοί. Ισως γι'αυτό και άν δεν πληρώνεις έναντι αλλά μόνο εκκαθαριστικούς, δεν πληρώνεις προσαυξήσεις κι ας πέρασαν 2 μήνες (μέχρι τον εκκαθαριστικό).
Με κάθε επιφύλαξη το λέω αυτό, απο τις παρατηρήσεις μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου ηρθε χθες ο εκκαθαριστικος και δεν συμπεριμβανει την εκπτωση του εναντι...

Δηλαδή ? Γίνε πια σαφής/αναλυτικός