Εκπτωση 15% ΔΕΗ

στο site της ΔΕΗ γραφει "Για κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την 01.07.2016, εφόσον πληρωθεί εμπρόθεσμα (καθώς και δόσεις τυχόν διακανονισμού), στον αμέσως επόμενο από αυτόν λογαριασμό θα εμφανιστεί η πίστωση 15%." αυτο σημαινει οτι η εκπτωση θα μπαινει στον λογαριασμο "ΕΝΑΝΤΙ" εφοσον ο προηγουμενος εκκαθαριστικος πληρωθηκε εμπροθεσμα. αρα μιλαμε για 3 φορες το χρονο η εκπτωση του 15% οσοι ειναι οι λογαριασμοι "ΕΝΑΝΤΙ"

Re: Απάντηση: Εκπτωση 15% ΔΕΗ

στο site της ΔΕΗ γραφει "Για κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την 01.07.2016, εφόσον πληρωθεί εμπρόθεσμα (καθώς και δόσεις τυχόν διακανονισμού), στον αμέσως επόμενο από αυτόν λογαριασμό θα εμφανιστεί η πίστωση 15%." αυτο σημαινει οτι η εκπτωση θα μπαινει στον λογαριασμο "ΕΝΑΝΤΙ" εφοσον ο προηγουμενος εκκαθαριστικος πληρωθηκε εμπροθεσμα. αρα μιλαμε για 3 φορες το χρονο η εκπτωση του 15% οσοι ειναι οι λογαριασμοι "ΕΝΑΝΤΙ"

Άρα, αναμένουμε τον επόμενο "έναντι" και βλέπουμε. Πάντως πιο ξεκάθαρο θα ήταν αν η έκπτωση αφορούσε τον εκκαθαριστικό που είναι και η πραγματική χρέωση.

σε επιβεβαιωση των οσων λεει το site της ΔΕΗ. στον εναντι που εκδοθηκε σημερα και ελαβα ειχα την εκπτωση του 15% και συγκεκριμενα 14,20 ευρω λιγοτερα, στο προηγουμενο εναντι ειχα εκπτωση 12,32 αρα καπου εκει θα ειναι και ο τριτος εναντι της χρονιας. συνολο για μενα σε ενα χρονο 40 ευρω υπολογιζω.

Last edited:
Από τι κατάλαβα εγώ στον εκαθαριστικό δεν σου γίνεται έκπτωση. Και αυτό το αναφέρω γιατι μετά απο τον έναντι που μου έγινε έκπτωση στον εκαθαριστικό δεν....οπότε είναι πολυ φαουλ έτσι οπως το εχουν κανει...σου κάνουν έκπτωση σε ένα φανταστικο νουμερο (εναντι) και στον εκαθαριστικό τιποτα....

Από τι κατάλαβα εγώ στον εκαθαριστικό δεν σου γίνεται έκπτωση. Και αυτό το αναφέρω γιατι μετά απο τον έναντι που μου έγινε έκπτωση στον εκαθαριστικό δεν....οπότε είναι πολυ φαουλ έτσι οπως το εχουν κανει...σου κάνουν έκπτωση σε ένα φανταστικο νουμερο (εναντι) και στον εκαθαριστικό τιποτα....
Οχι. Η εκπτωση ειναι στον εκκαθαριστικο και εμφανιζεται στον επομενο ΕΝΑΝΤΙ που θα εκδοθει αμεσως μετα.

δεν έχω παρακολουθήσει ολο το thread, χθες έλαβα τον δικό μου έναντι με έκπτωση 10% παρακαλώ. το υπόλοιπο 5% που πήγε?
Υπάρχει διαβάθμιση στην έκπτωση?

Φυσικά οι λογαριασμοί μου όλοι ανεξαιρέτως πληρώνονται εμπρόθεσμα με πάγια εντολή.

Όταν είχα λάβει τον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό, σημείωσα την ημερομηνία που έπρεπε να δηλώσω την ένδειξη του μετρητή στην ΔΕΗ. Το έκανα μέσα στην συγκεκριμένη προθεσμία και ο επόμενος λογαριασμός που εκδόθηκε είναι και πάλι εκκαθαριστικός με την έκπτωση του 15% μέσα.

Re: Απάντηση: Εκπτωση 15% ΔΕΗ

Όταν είχα λάβει τον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό, σημείωσα την ημερομηνία που έπρεπε να δηλώσω την ένδειξη του μετρητή στην ΔΕΗ. Το έκανα μέσα στην συγκεκριμένη προθεσμία και ο επόμενος λογαριασμός που εκδόθηκε είναι και πάλι εκκαθαριστικός με την έκπτωση του 15% μέσα.

Σωστά! Έτσι γίνεται.

καλησπερα....οπως ξερετε στον εναντι υπαρχει εκπτωση 15% στην χρεωση της δεη...ομως παρατατηρησα οτι στον εκκαθαριστικο που ηρθε..αφαιρειται το ποσό του εναντι μετα την εκπτωση...κανονικα δεν θα επρεπε στον εκκαθαριστικο να αφαιρειται το ποσό του εναντι μαζι και με το ποσό της εκπτωσης? συγκεκριμενα στον εναντι ηρθε εκπτωση 14,20 ευρω στην χρεωση της δεης....και πληρωσα εναντι καταναλωσης 57,37 ευρω. αντι να πληρωσω 71,57 ευρω Στον εκκαθαριστικο λοιπον βλεπω στην τιμη της δεη να μου αφαιρειται το ποσο της εναντι καταναλωσης 57,37 ευρω. ουσιαστικα δηλαδη τα 14,20 ευρω που δεν πληρωσα στον εναντι να τα πληρωνω στον εκκαθαριστικο...αφου αν πληρωνα 71,57 ευρω θα μου αφαιρουνταν στον εκκαθαριστικο 71,57 ευρω. τα λεω σωστα?

Δεν υπάρχει απάτη. Κοιτάζεις λάθος λογαριασμούς - και η ΔΕΗ δεν βοηθάει να το αποσαφηνίσει...
Η έκπτωση που κέρδισες, αφορά το προηγούμενο τετράμηνο, όχι το τρέχον. Απο την στιγμή που απο τον τρέχοντα έναντι, αφαιρέθηκε το ποσό των 14.20 ευρώ, αυτά τα λεφτά τα πήρες πίσω. Για αυτόν τον τρέχοντα έναντι (και τον εκκαθαριστικό που θα βγεί αργότερα) η έκπτωση θα είναι στον επόμενο έναντι, αλλά οι καταναλώσεις και οι χρεώσεις (καθώς και οι ΥΚΩ που πάνε ανάλογα με τα ποσά αυτά) υπολογίζονται κανονικά...
Μην προσθέτεις και μην αφαιρείς τίποτα γιατί θα μπερδευτείς (όπως όλοι μας στην αρχή).
Απλά μπερδευόμαστε γιατί απο το τρέχων τετράμηνο, αφαιρείται ένα ποσό που αφορά το προηγούμενο τετράμηνο. Αρα δεν έχει νόημα να προσθαφαιρείς έναντι κι εκκαθαριστικό.

Last edited:
Παιδιά, αν υπήρχε απάτη θα είχαν βγεί πολιτικά κόμματα κι οργανώσεις καταναλωτών στα κάγκελα και στα κεραμύδια...

Bios οταν λες οτι πηρα τα λεφτα πισω..αυτα τα 14,20 ευρω δεν τα πηρα ως λεφτα στο χερι αλλα αφαιρεθηκαν απο τον εναντι. οταν ομως ο επομενος εκκαθαριστικος λογιαριασμος αφαιρει απο τον εναντι λιγοτερο κατα 14,20 ευρω...τοτε ξαναδινω πισω τα 14,20 μεσα στον εκκαθαριστικο. κανονικα επρεπε σε καθε εκκαθαριστικο να αφαιρειται το εναντι σαν να μην ειχε αφαιρεθει το ποσο του 15%. να το παω αναποδα...αν δεν ειχα την εκπτωση του 15% τοτε θα πληρωνα εναντι 91,2 ευρω εκ των οποιων τα 71,57 ευρω ειναι ο εναντι της καταναλωσης. στο εκκαθαριστικο λοιπον θα μου αφαιρουσανε τον εναντι καταναλωσης 71,57 οποτε το συνολο εναντι + εκκαθαριστικο βγαινει το ιδιο 201 ευρω δηλαδη

1) ο εναντι http://prntscr.com/eo49cy
2) ο εκκαθαριστικος http://prntscr.com/eo49lb

Last edited:
Σύμφωνα με τον έναντί σου, έπρεπε να πληρώσεις 91 Ε (κάνε την πρόσθεση στα ποσά που γράφει) και πλήρωσες 77 Ε άρα 14.2 Ε ( που αφορούσαν την κατανάλωση του προηγούμενου τετραμήνου), (ας το ονομάσουμε 1ο τετράμηνο) σου έμειναν στην τσέπη.
Ο έναντι και ο εκκαθαριστικός πού ανέβασες σε εικόνες, αφορούν το 2ο τετράμηνο, θα υπολογιστούν και θα πληρωθούν κανονικά αλλά η έκπτωση (γι'αυτούς τους δύο λογαριασμούς - όλο το 2ο τετράμηνο δηλαδή), θα βγει στον επόμενο "έναντι" (του 3ου τετραμήνου)...
Είναι απλό, αλλά με τέτοιο τρόπο που μπερδεύει... :)

εντιτ
Σου έχει έρθει άλλος λογαριασμός μετά τον εκκαθαριστικό που ανέβασες ?

Last edited:
... κανονικα επρεπε σε καθε εκκαθαριστικο να αφαιρειται το εναντι σαν να μην ειχε αφαιρεθει το ποσο του 15%...

Δεν μπορούν να πειράξουν τα πραγματικά νούμερα κατανάλωσης και χρέωσης κάθε τετραμήνου, γιατί βάσει αυτών (νομίζω) καθορίζονται και επι μέρους χρεώσεις, όπως τέλη δήμου, ανανεώσιμες πηγές, δίκτυα μεταφοράς κλπ (δεν θυμάμαι τώρα πως τα υπολογίζουν). Σημασία έχει οτι πληρώνεις κανονικά και στον επόμενο έναντι σου αφαιρούν το 15% της (προηγούμενης) χρέωσης ρεύματος σαν "δώρο"... Εσύ αντι για 91 έδωσες 77.

Last edited:
Στον έναντι, για να βγούν τα 91 Ε, σε χρέωσαν 57.37 Ε. Εσύ αντί για 91, έδωσες 77. Στον εκκαθαριστικό που ήρθε μετά, σου αφαίρεσαν τα 57.37 Ε που είχες "προπληρώσει" στον έναντι (κι έχτιζαν τα 91 Ε - αλλά όπως είπαμε, εσύ έδωσες 77). Αρα δεν σου αφαίρεσαν λιγότερα... :))

Last edited:
Αρα δεν έχει βγει ακόμα η έκπτωση γι αυτούς τους δύο τελευταίους. Η έκπτωση στον έναντι που θα σου έλθει, θα αφορά αυτούς. Μπορείς απο τώρα να την υπολογίσεις - θα είναι το 15% της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος που αναγράφεται στον εκκαθαριστικό που ήδη έχεις στα χέρια σου.

Η έκπτωση 15% που φαίνεται στον έναντι αφορά λογικά τον εκκαθαριστικό πριν από αυτόν, έκανα τις πράξεις στους 2 τελευταίους εκκαθαριστικούς (υπολογίζοντας μόνο το ρεύμα+φπα) και βγαίνει με διαφορά λίγων λεπτών.