Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

Δρυός πεσούσης ο καθείς ξυλεύεται. Ηξεραν δλδ ότι η βόμβα ήταν μικρής ισχύος και δεν έφυγαν, αλλά ήθελαν και την άδεια. Δηλάδή πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί κάποιος ότι η εκπαίδευση που υφίσταται η προεδρική φρουρά και σωστή είναι και αποτελέσματα έχει. Ο τσολιάς δεν εγκαταλείπει την σκοπιά του για κανέναν λόγο, όσο άτοπο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό. Εχει ξαναγίνει και παλαιότερα με την φωτιά στο φυλάκιο. Επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι Έλληνες που ήταν συνεπείς στο καθήκον τους και αντί να το επικροτήσουμε πάμε να το μειώσουμε; Νισάφι πιά!

Δρυός πεσούσης ο καθείς ξυλεύεται. Ηξεραν δλδ ότι η βόμβα ήταν μικρής ισχύος και δεν έφυγαν, αλλά ήθελαν και την άδεια. Δηλάδή πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί κάποιος ότι η εκπαίδευση που υφίσταται η προεδρική φρουρά και σωστή είναι και αποτελέσματα έχει. Ο τσολιάς δεν εγκαταλείπει την σκοπιά του για κανέναν λόγο, όσο άτοπο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό. Εχει ξαναγίνει και παλαιότερα με την φωτιά στο φυλάκιο. Επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι Έλληνες που ήταν συνεπείς στο καθήκον τους και αντί να το επικροτήσουμε πάμε να το μειώσουμε; Νισάφι πιά!

+1. Γεια στο στόμα σου Βαγγέλη! Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι Εύζωνοι δεν είναι τυχαίοι φαντάροι, είναι επίλεκτο σώμα και ένα από τα καλύτερα στο είδος τους παγκοσμίως. Εύζωνος δεν γίνεται κανείς με το ζόρι, πρέπει να το θέλεις. Έχουν υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και την ανάλογη υπερηφάνια που ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα. Οι σχέση μεταξύ των μελών της μονάδας, μόνιμων και εφέδρων είναι τελείως διαφορετική από όσα ξέρουμε όσοι υπηρετήσαμε σε κοινές μονάδες. Θεωρώ πολύ φυσιολογικό να τους ρώτησε ο λοχίας υπηρεσίας αν θέλουν να φύγουν. Υπενθυμίζω ότι μετά στάθηκε και αυτός ανάμεσά τους. Παλιότερα, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και υπουργίας Δημοσίας Τάξης Παπαθεμελη είχαν γίνει διαδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη ενάντια στο κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων στις 2:00. Και πάλι οι Εύζωνοι δεν εγκατέλειψαν τη θέση τους, παρόλο που κάποιος κρετίνος πέταξε ένα μπουκάλι στο φρουρό.

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, και προσωπικά μου μίλησαν και για άλλες δύσκολες περιπτώσεις που δεν αποσύρθηκαν.
Τιμή μας που τους έχουμε και τους καμαρώνουμε.
Και τιμητική προσφώνηση το «Τσολιά μου!»

Η απάντησή μου, καθώς και άλλων στη συνέχεια, ήταν στο ερώτημα:"Εσείς τι θα κάνατε;"

Το ότι έμειναν επειδή εχουν υψηλό φρόνημα ή για κάποιον άλλο λόγο,αξίζει ένα μπράβο.

Εγώ θα έφευγα.Όχι για λόγους σεβασμού και φιλότιμου, γιατί θα φοβόμουν.

Πρέπει πάντως να υπάρχει μια κοινή "πολιτική" για όλους. Δε γίνεται αφενός να απαιτούμε από τους τσολιάδες να μην αφήνουν τη θέση τους επειδή ειναι συμβολική και ζήτημα τιμής, και ταυτόχρονα να απαιτούμε από τα ΜΑΤ να μην ακουμπάνε τους "επαναστάτες" που επιτίθενται προς τα φυλάκια με τους τσολιάδες με πέτρες, μπουκάλια, ή και μολότωφ, λέγοντας ότι και αυτό είναι αντίδραση του λαού που έχει φτάσει στα όρια του, και άλλα φαιδρά που διάβαζα σε διάφορες αφίσες στο Πολυτεχνείο, αναφερόμενα στα φλεγόμενα φυλάκια.

Οι Εύζωνοι είναι εκεί για έναν συμβολικό λόγο, υπερασπίζοντας αξίες πολύ μεγάλες και αναμφισβήτητες. Δεν είναι εκεί για να τραυματιστούν ή σκοτωθούν χάρη σε κάποιο κωλόπαιδο... γι'αυτό και πρέπει από την κοινωνία να προστατεύονται απ'αυτά, αν θέλουμε να είναι εκεί για σοβαρότερα πράγματα.

Πάντως μαγκιά τους των παιδιών που έμειναν εκεί, διότι αυτή τη φορά επρόκειτο για κάτι πολύ σημαντικότερο από κάποιο κωλόπαιδο. Ήταν όντως μια πράξη τρομοκρατίας (δεδομένου του χώρου που συνέβη), και είχε σημασία, έστω και συμβολική η παραμονή τους εκεί πέρα.

Το να λέμε ότι το έκαναν για την "τιμητική" είναι μάλλον ατυχές, προσωπικά δε θα έβαζα σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μου ούτε για ένα μύριο ευρώ, πόσο μάλλον για λίγες μέρες άδεια...

Last edited:
Άθελά τους οί Εύζωνες-απλά παιδιά από διάφορες περιοχές τής Πατρίδας μας-έδωσαν τήν καλύτερη απάντηση όχι τόσο στά τσιράκια πού τοποθέτησαν τήν βόμβα αλλά στούς πραγματικούς τρομοκράτες, τά αφεντικά τους εντός & εκτός συνόρων..

Θά πρέπει νά τούς θύμησαν τούς στίχους τού Ποιητή

Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις
εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο
με το λουρί στο σβέρκο

Νάτη πετιέται απο ξαρχής
κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό
με το καμάκι του Ήλιου

Εφιάλτες ας είναι γεμάτες καί οί μέρες τους καί οί νύχτες τους..

http://www.youtube.com/watch?v=ImimvEuvRjc

Προφανώς και οι Τσολιάδες πού διέλυσαν την Μεραρχία Τζούλια τών 20000 Ιταλών Φασιστών στη Πίνδο ,γιά την ´τιμητική´θά τόκαναν..............
Ετσι θάγραφε σε πόνημά του ο γνωστός συγγραφεύς τής ´Αυγής´που θεώρησε τον αντιφασιστικό αγώνα τού ελληνικού λαού κατά τών Ιταλών ´εθνικιστική έξαρση´..
.Υ.Γ.
Το ´πόνημα´εχει παρατεθεί στο νήμα 28η Οκτωβρίου.

Oι Ευζωνες ειναι Τιμητικο Αγημα και οχι σκοποι/φρουροι.
Οι εντολες ΑΓΕΕΘΑ/Προεδριας(Διοικητης)ειναι παγιες,σε καμια περιπτωση να μην τεθουν ποτε σε κινδυνο(προσοχη-απειλη ζωης) οι ζωες των Ευζωνων!.
Ο παρατηρητης/Ευζωνας(και αυτος/ο σκοπος) δεν εχει κανενα δικαιωμα/αρμοδιοτητα να πει φυγετε η μεινετε!(ενημερωνει εποπτη αν ειναι νυχτα η αξιωματικο υπηρεσιας αν ειναι ημερα και εκτελει εντολες)(σε συννενοηση αξ.φρ./με διοικητη...αναλογα σοβαρη/περιπτωση,κ.τ.λ)

Σκεψεις.

Προφανως? καποιος δεν εκανε σωστα την δουλεια του?
Ενημερωθηκε ο εποπτης?
Δοθηκε εντολη?
Προλαβαν?
Δεν ειχαν χρονο?και πειραν μονοι τους την αποφαση?
Αυτο ειναι Γενναιοτητα?Απερισκεψια?(η απερισκεψεια δεν αναιρει το θαρρος τους σε καμια περιπτωση)
Να αποκλεισω τα τραγελαφικα(δεν θα ειναι η πρωτη φορα,γενικα)που μπορει να βγουν?
Οπως π.χ. ....που ηταν ο εποπτης? (δεν νομιζω να συμβαινει αυτο στην ΠΦ.)
Την γλιτωσαν, και εκμεταλλευτηκαν επικοινωνιακα το γεγονος?(δεν το πιστευω αυτο,ιδιως για το προσωπο του Προεδρου της Δημοκρατιας)
Αν ειχαμε δυσαρεστο γεγονος σε ποιον θα φορτωναν το φταιξιμο?

Οι Ευζωνες σε επιπεδο συμβολισμου επραξαν αψογα! (βεβαια εδω εχουμε και το θεμα της ανθρωπινης ζωης)(για αλλους ομως....Οχι για αυτους,(ιδιος σε τετοιες στιγμες)ας μην το αναλυσουμε...)(οσοι εχουν ζηση παρομοιες καταστασεις/συναισθηματα στιγμης, ξερουν...)

Να χ@@@ εγω εαν μου ειπαν οτι η βομβα ειναι χαμηλης ισχυος!
Κατσε εκει!
Και που το ξερω εγω?εσυ?
Και γιατι μου το λες?
Παρε με σηκωτο...οπως σχεδον τους πηρε ο ιδιος ο διοικητης οταν "καιγοταν".
Αφου δεν θα φυγω!Εχω διαταγη να φυγω? και παλι ειναι αποφαση στιγμης,η ψυχολογια εδω παιζει μεγαλο ρολο!
(γλιτωσα..?παιρνεις τιμητικη και κατσαδα!Οχι?...............)
Οι εντολη για τον κινδυνο ζωης ειναι σαφης.....Σαφης ειναι και η φυλαξη/διασφαλιση του "Ταφου"

Δεν ξερω τι εγινε....δοθηκε εντολη δεν δοθηκε,η αποφαση να μεινουν τους τιμα...εκαναν το καθηκον τους!
Και μην με ρωτησει κανεις για ποιο καθηκον!Αυτο.....
Η λεξη ηρωας και Πατριδα, φοβιζει?
Ποιους και γιατι?
Αγωνας και Θυσια! (ωραιες λεξεις)

Αυτα για τους Τσολιαδες.

(Εκρηξη βομβας στον Αγνωστο Στρατιωτη)...στο θεμα!

Ελιτίστες επαναστάτες δικάζουν το πόπολο

http://www.antinews.gr/?p=30747

Re: Απάντηση: Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

Oι Ευζωνες ειναι Τιμητικο Αγημα και οχι σκοποι/φρουροι.
Οι εντολες ΑΓΕΕΘΑ/Προεδριας(Διοικητης)ειναι παγιες,σε καμια περιπτωση να μην τεθουν ποτε σε κινδυνο(προσοχη-απειλη ζωης) οι ζωες των Ευζωνων!.

Eγω σαν Ελληνας Πολιτης αισθανομαι οτι τιμη για τους Τσολιαδες ειναι να διαφυλαξουν την ζωη τους απο τυχον κινδυνο και να την χρησιμοποιησουν σε πραγματικη αναγκη.

Δεν βρισκω καμια ικανοποιηση αν πεθαινε ενα παλληκαρι για την τιμη του να μεινει στην θεση του. Δεν ειπαμε να σηκωσει την φουστανελλα και να το βαλει στα ποδια.

Αμεση μετακινηση και αποσταση ασφαλειας απο το θερμο σημειο δεν θα μου επληττε την εθνικη μου υπερηφανεια.

Το πεδιο της μαχης ειναι κατι τελειως διαφορετικο .