Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

Re: Απάντηση: Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ως συνήθως πάλι άλλο εννοούσα και άλλη ερμηνεία δόθηκε.
Παρακάτω, λάθος μου που έγραψα

Δηλ. τι κατάλαβα λάθος απο τα γραφόμενά σου; Εντελώς φιλικά πάντα και χωρίς καμιά εριστική διάθεση.-bye-:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

1. Δημοκρατία υπάρχει, εκλέγουμε ελεύθερα τους πολιτικούς που μας εκφράζουν. Το ότι η ποιότητά του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι χείριστη δεν είναι τυχαίο είναι αντανάκλαση του εκλογικού σώματος. Αυτούς τους κυβερνώντες αξίζουμε, αυτούς έχουμε. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν κυβερνούν την χώρα, αυτά είναι δικαιολογίες για να μην αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για το χάλι που βρίσκεται η χώρα μας.
2. Έχεις ζήσει περιόδους πολέμου και ξέρεις ότι ο κόσμος φοβάται περισσότερο από τότε; Ο κόσμος σήμερα φοβάται να μη χάσει τη δουλειά του, το εισόδημά του, την υλική του ευμάρεια. Είναι πολύ διαφορετικό από το να μην ξέρεις αν θα ζεις αύριο, εσύ και η οικογένειά σου. (Έπεσες και στην περίπτωση, τυχαίνει να διαβάζω αυτή την εποχή το βιβλίο The Third Reich in War, του Richard Evans και μόλις τελείωσα με απέραντη ανακούφιση το κεφάλαιο για την Τελική Λύση του "Εβραικού Ζητήματος". Ναι φίλε μου, αυτή την εποχή που ζούμε έχουμε ειρήνη, υπέροχη ειρήνη...)
3. Δηλαδή επειδή προειδοποίησαν 17 λεπτά πριν σκάσει η βόμβα αυτό τους απαλάσσει από την ευθύνη της πράξης τους; Το ποινικό δίκαιο δεν περιέχει την έννοια του μη-κοινού εγκληματία, η βόμβα είναι βόμβα όποιος και να τη βάζει, η πράξη είναι κατάπτυστη, τελεία και παύλα.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Και ας πάψει πια αυτό το παραμυθάκι περί μη δημοκρατίας. Αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ψηφίζουμε για να έχουμε τους πολιτικούς που αξίζουμε. Προσωπικά είμαι κατά αυτής της μορφής του πολιτεύματος γιατί βλέπω ότι μας οδηγεί σε αδιέξοδο, εφόσον το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ψηφίζει μέσω τηλεοπτικής πλύσης εγκεφάλου και ρουσφετιού, όμως δεν έχω να παραθέσω κάποια άλλη εναλλακτική δυστυχώς.

Το ότι μπορεί να θέλουμε στην εξουσία κάποιον που δε θέλει η μάζα είναι άποψή μας. Το να απαιτούμε να ανέβει αυτός στην εξουσία (ή να κατέβει όποιος ήδη είναι εκει δημοκρατικά) με βόμβες και με καταστροφές λέγεται δικτατορία.

Όσο για αυτό που ειπώθηκε περί μη εγκληματιών επειδή τηλεφώνησαν, να θυμίσω ότι εγκληματίας δεν είναι μόνο αυτός που θα δολοφονήσει 50 περαστικούς, αλλά και αυτός που θα καταστρέψει με το έτσι θέλω ένα ιστορικό μνημείο, το οποίο δεν του ανήκει.

Τέλος εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που κολλάει το ιδεολογικό φρόνημα του καθενός με το δικαίωμά (????????) του να βάζει βόμβες στην πόλη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

Δηλ. τι κατάλαβα λάθος απο τα γραφόμενά σου; Εντελώς φιλικά πάντα και χωρίς καμιά εριστική διάθεση.-bye-:ernaehrung004:

Κώστα, απ τα γραφόμενα μου κατάλαβες ότι υποστηρίζω ότι δεν είναι κοινοί εγκληματίες?
Ή γράφω πουθενά ότι είμαι υπέρ τέτοιων πράξεων?
Ίσα ίσα που πιστεύω (δυστυχώς όμως δεν μπορώ να το αποδείξω) ότι πιθανόν είναι παρακρατικοί αυτοί που κάνουν τέτοια ή βλάκες.(Νομίζω καταλαβαίνεις τι λέω)
Για τα άλλα ζητήματα που λες, έχω προσπαθήσει να τοποθετηθώ και παλιότερα αλλά η συζήτηση πάντα ξεφεύγει.
Εσύ πιστεύεις ότι έχουμε δημοκρατία, εγώ όχι. Εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει καλή ειρήνη, εγώ διαφωνώ.
Κατέβα στην κοπή της πίτας να τα πούμε από κοντά :grinning-smiley-043-bye-

Μπορούμε πάντως να διατηρούμε αμφιβολίες ως προς το timing τής εκρήξεως,αλλά και για το ποιοί τήν έβαλαν..
Οσο για τά περι Δημοκρατίας,υπάρχει το δικαίωμα σε οιονδήποτε Πολίτη να ζητά περισσότερη και ουσιώδη Δημοκρατία που να συμπεριλαμβάνει και τά αδύναμα στρωματα..
Βεβαια στην εποχή μας ολο και περισσότεροι συμπιέζονται πρός τά αδύναμα στρώματα και η προλεταριοποίηση μεγαλώνει .
Τέλος το οτι η χώρα κοντεύει να γίνει προτεκτοράτο τών Βρυξελλών είναι και αυτό μιά άποψη που φυσικά και χωρά στην Δημοκρατία.
Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να θεωρούμε οι πάντες πώς η Ε.Ε. αποτελεί έναν δημοκρατικό οργανισμό πού θέλει το καλό μας οσο και αν ήταν αναγκαία η εισοδος μας εκεί.
Πάντως το έργο που ζούμε ως περιφερειακή χώρα λέγεται:'Oι Γερμανοί Ξανάρχονται´.

@ Maestro
Η πρόσκληση που έκανα στον Κώστα ισχύει και για σένα.
Από κοντά, αν και δεν πιστεύω να φανείς, προτιμάς το πληκτρολόγιο.

Οσο για τά περι Δημοκρατίας,υπάρχει το δικαίωμα σε οιονδήποτε Πολίτη να ζητά περισσότερη και ουσιώδη Δημοκρατία που να συμπεριλαμβάνει και τά αδύναμα στρωματα..

Περισσότερη και πιο ουσιώδης δημοκρατία επιτυγχάνεται με βόμβες στο Σύνταγμα??? Με συγχωρείς αλλά αν συνηθίσουμε σε τέτοιους τρόπους επιβολής της άποψης και της ελπίδας καθενός, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για στρατούς Χρυσαυγιτών που θα κατέβουν να επιβάλουν το δικό τους όραμα για πιο ουσιώδη δημοκρατία με μαχαίρια και όπλα...

Είναι το κουτί της Πανδώρας τέτοιες πρακτικές Σπύρο. Δε θα γίνονται πάντα από ανθρώπους που έχουν αυτό που εγώ κι εσύ θα χαρακτηρίζαμε ως υγιες όραμα. (Μεταξύ μας δε, ούτε τώρα πιστεύω ότι έγιναν με βάση κάποιο όραμα, είναι είτε παρακρατικοί όπως λέει ο δημήτρης, είτε απλά κλασσικοί βολεμένοι χαβαλετζήδες γιοι βιομηχάνων, ως συνήθως)

Last edited:

@ Maestro
Η πρόσκληση που έκανα στον Κώστα ισχύει και για σένα.
Από κοντά, αν και δεν πιστεύω να φανείς, προτιμάς το πληκτρολόγιο.

Μ'αρέσει πολύ να γράφω όπως θα έχεις καταλάβει, αλλά δεν έχω πρόβλημα να φανώ. Όπως έγραψα και στο θρεντ θα είμαι στην πίτα, εκτός κι αν γράφω μάθημα την άλλη μέρα...

Μπορούμε πάντως να διατηρούμε αμφιβολίες ως προς το timing τής εκρήξεως,αλλά και για το ποιοί τήν έβαλαν..
Βεβαια στην εποχή μας ολο και περισσότεροι συμπιέζονται πρός τά αδύναμα στρώματα και η προλεταριοποίηση μεγαλώνει .
Τέλος το οτι η χώρα κοντεύει να γίνει προτεκτοράτο τών Βρυξελλών είναι και αυτό μιά άποψη που φυσικά και χωρά στην Δημοκρατία.
Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να θεωρούμε οι πάντες πώς η Ε.Ε. αποτελεί έναν δημοκρατικό οργανισμό πού θέλει το καλό μας οσο και αν ήταν αναγκαία η εισοδος μας εκεί.
Πάντως το έργο που ζούμε ως περιφερειακή χώρα λέγεται:'Oι Γερμανοί Ξανάρχονται´.
+ 1000
Επειδή εξέλεγε το 1/3 του λαού τον ΓΑΠ (παλιότερα τον Κώστα κοκ) σημαίνει ότι μπορεί η ΕΕ να κάνει κουμάντο στην Παιδεία, στην Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Άμυνα, την Εξωτερική Πολιτική?
Αυτό είναι η Δημοκρατία?
Αυτό λέει το Σύνταγμα?
Α ρε Θόδωρε, αν τόξερες μάλλον θα καθόσουν στ' αυγά σου.

Περισσότερη και πιο ουσιώδης δημοκρατία επιτυγχάνεται με βόμβες στο Σύνταγμα??? Με συγχωρείς αλλά αν συνηθίσουμε σε τέτοιους τρόπους επιβολής της άποψης και της ελπίδας καθενός, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για στρατούς Χρυσαυγιτών που θα κατέβουν να επιβάλουν το δικό τους όραμα για πιο ουσιώδη δημοκρατία με μαχαίρια και όπλα...

Καλά βρε σύ,ειδες να λέω κάτι τετοιο πουθενά??Εχω υποστηριξει ποτέ τέτοιες ενέργειες??
Aπλά παντα οταν συμβαινει ενα τετοιο γεγονός,εγχώριο ή διεθνές αναρωτιεμαι :Γιατί τώρα??
Και το δεύτερο πού αναρωτιέμαι είναι ποιούς εξυπηρετούν τετοιες ενέργειες??
Η τοποθέτησή μου στά περί ουσιώδους δημοκρατίας γινεται γιατί με ενοχλεί τά μάλα να κουνάει το δάκτυλο ο κάθε γραφειοκρατίσκος τών Βρυξελλών και να λέει στην δημοκρατικά εκλεγμένη Ελληνική Κυβερνηση (οποια και εάν ειναι αυτή)πώς πρέπει να μειώσει τον κατώτατο μισθό και την κατώτατη σύνταξη..
Και θαθελα να ρωτήσω τον γραφειοκρατίσκο άν αυτός θα ζούσε με μισθό 650 ευρά και με κατώτατη σύνταξη 450 ευρά μηνιαίως..
Ποιούς κοροϊδεύουν.??
Ωραία δημοσιονομική πολιτική κάνουν..
Γιά τά λεφτά που χρωστάνε τα ιδιωτικά κανάλια στο ΙΚΑ δεν είδα να λέγεται τίποτα,ούτε γιά την μείωση τής φορολογίας τών τραπεζών..
Αντιθέτως θα τρέχουν να μαζεψουν αποδείξεις οι μικρομεσαίοι απο τίς τσικλόφουσκες και απο τίς ντομάτες που αγοράζουν...
Λυθηκε η φοροδιαφυγή έτσι.

Last edited:

Είναι το κουτί της Πανδώρας τέτοιες πρακτικές Σπύρο. Δε θα γίνονται πάντα από ανθρώπους που έχουν αυτό που εγώ κι εσύ θα χαρακτηρίζαμε ως υγιες όραμα. (Μεταξύ μας δε, ούτε τώρα πιστεύω ότι έγιναν με βάση κάποιο όραμα, είναι είτε παρακρατικοί όπως λέει ο δημήτρης, είτε απλά κλασσικοί βολεμένοι χαβαλετζήδες γιοι βιομηχάνων, ως συνήθως)

Έχεις μια τάση να παρερμηνεύεις λιγάκι τα πράγματα.
Ποιος είπε ότι με τις βόμβες επιτυγχάνεται περισσότερη και ουσιώδης δημοκρατία?

Ώπα ώπα. Δεν είπα κανέναν τρομοκράτη :D:D:D

Aπλά η συζήτηση ξεκίνησε από μια βομβιστική επίθεση στο Σύνταγμα, και στη συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε την αιτία για τη βόμβα στα δημοκρατικά προβλήματα της χώρας, και αυτό λέω ότι δε μπορούμε να συνδέουμε το ένα και το άλλο. Δε λύνει τέτοια προβλήματα η βόμβα, και κατά την ταπεινή μου γνώμη δε γίνεται να συνδέεται με τέτοια, γιατί πολύ απλά δεν τα οδηγεί σε λύση παρά μόνο σε επιδείνωση.

Απάντηση: Re: Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ώπα ώπα. Δεν είπα κανέναν τρομοκράτη :D:D:D

Aπλά η συζήτηση ξεκίνησε από μια βομβιστική επίθεση στο Σύνταγμα, και στη συνέχεια προσπαθούμε να βρούμε την αιτία για τη βόμβα στα δημοκρατικά προβλήματα της χώρας, και αυτό λέω ότι δε μπορούμε να συνδέουμε το ένα και το άλλο. Δε λύνει τέτοια προβλήματα η βόμβα, και κατά την ταπεινή μου γνώμη δε γίνεται να συνδέεται με τέτοια, γιατί πολύ απλά δεν τα οδηγεί σε λύση παρά μόνο σε επιδείνωση.

Aπλά αναρωτιόμαστε κάποιοι για το timing της έκρηξης,σε μιά εποχή που η δημοσιονομική κρίση είναι μεγάλη..
Ουδείς είπε οτι η στρακατρούκα λυνει προβλήματα.Το αντίθετο κάνει.

So simple.:smile::smile:

@Δημήτρης. Δημοκρατία έχουμε, ας το πάρουμε απόφαση και ας πάψουμε να παίζουμε με τις λέξεις. Ο ΓΑΠ εξελέγη πρωθυπουργός με ελεύθερες εκλογές στις οποίες έλαβαν μέρος πολλά άλλα κόμματα. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Τώρα το αν αυτή η δημοκρατία έχει ή δεν έχει προβλήματα και ελλείψεις είναι μιά άλλη συζήτηση (μεταξύ μας, έχει.) Μένω Λάρισα, οπότε το βλέπω λίγο δύσκολο να έρθω στην κοπή της πίτας, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται...

@Σπύρος.Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έλαβαν την δυνατότητα να ελέγχουν την οικονομία μας με την Συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997, την οποία υπέγραψε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Με αυτή την συνθήκη εκχωρήθηκε οικειοθελώς μέρος της κρατικής κυριαρχίας ώστε να συμμετάσχουμε στο Ευρώ. Με την ανικανότητά μας, με την αδυναμία μας να κρατήσουμε το έλλειμα του προϋπολογισμού και το χρέος μας σε λογικά επίπεδα θέτουμε σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα και τις οικονομίες άλλων κρατών που δε φταίνε σε τίποτα. Τόσα χρόνια πήραμε μυθικά ποσά από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών για αγροτικές επιδοτήσεις, δημόσια έργα, επιμόρφωση και, και, και...Τώρα μας ενόχλησαν, που ήρθαν να μας ελέγξουν;

Απάντηση: Re: Έκρηξη βόμβας στον Άγνωστο Στρατιώτη

@Δημήτρης. Δημοκρατία έχουμε, ας το πάρουμε απόφαση και ας πάψουμε να παίζουμε με τις λέξεις. Ο ΓΑΠ εξελέγη πρωθυπουργός με ελεύθερες εκλογές στις οποίες έλαβαν μέρος πολλά άλλα κόμματα. Αυτό λέγεται δημοκρατία. Τώρα το αν αυτή η δημοκρατία έχει ή δεν έχει προβλήματα και ελλείψεις είναι μιά άλλη συζήτηση (μεταξύ μας, έχει.) Μένω Λάρισα, οπότε το βλέπω λίγο δύσκολο να έρθω στην κοπή της πίτας, αλλά δεν ξέρεις τι γίνεται...

Δημοκρατία Κώστα είναι το 1/3 του εκλογικού σώματος να κυβερνάει με 160 βουλευτές?
Δημοκρατία είναι να μην γίνει ένα μαμημένο δημοψήφισμα εδώ και 36 χρόνια?
Ή μήπως είναι Δημοκρατία οι 200.000 - 300.000 ψηφοφόροι (οι γνωστοί που τελικά επιλέγουν ποιος θα κυβερνήσει) που άγονται και φέρονται απ τα ΜΜΕ? Θυμήσου πως ξαφνικά άλλαξε το σκηνικό πριν 1 χρόνο και εκεί που η νδ ήταν μπροστά, πήγε πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.
ΥΓ Πάρε το τρένο και έλα, θα χαρούμε πολλοί αν σε δούμε.

1. Δημοκρατία υπάρχει, εκλέγουμε ελεύθερα τους πολιτικούς που μας εκφράζουν. Το ότι η ποιότητά του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι χείριστη δεν είναι τυχαίο είναι αντανάκλαση του εκλογικού σώματος. Αυτούς τους κυβερνώντες αξίζουμε, αυτούς έχουμε. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν κυβερνούν την χώρα, αυτά είναι δικαιολογίες για να μην αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για το χάλι που βρίσκεται η χώρα μας.
2. Έχεις ζήσει περιόδους πολέμου και ξέρεις ότι ο κόσμος φοβάται περισσότερο από τότε; Ο κόσμος σήμερα φοβάται να μη χάσει τη δουλειά του, το εισόδημά του, την υλική του ευμάρεια. Είναι πολύ διαφορετικό από το να μην ξέρεις αν θα ζεις αύριο, εσύ και η οικογένειά σου. (Έπεσες και στην περίπτωση, τυχαίνει να διαβάζω αυτή την εποχή το βιβλίο The Third Reich in War, του Richard Evans και μόλις τελείωσα με απέραντη ανακούφιση το κεφάλαιο για την Τελική Λύση του "Εβραικού Ζητήματος". Ναι φίλε μου, αυτή την εποχή που ζούμε έχουμε ειρήνη, υπέροχη ειρήνη...)
3. Δηλαδή επειδή προειδοποίησαν 17 λεπτά πριν σκάσει η βόμβα αυτό τους απαλάσσει από την ευθύνη της πράξης τους; Το ποινικό δίκαιο δεν περιέχει την έννοια του μη-κοινού εγκληματία, η βόμβα είναι βόμβα όποιος και να τη βάζει, η πράξη είναι κατάπτυστη, τελεία και παύλα.

+1

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Και ας πάψει πια αυτό το παραμυθάκι περί μη δημοκρατίας. Αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ψηφίζουμε για να έχουμε τους πολιτικούς που αξίζουμε. Προσωπικά είμαι κατά αυτής της μορφής του πολιτεύματος γιατί βλέπω ότι μας οδηγεί σε αδιέξοδο, εφόσον το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού ψηφίζει μέσω τηλεοπτικής πλύσης εγκεφάλου και ρουσφετιού, όμως δεν έχω να παραθέσω κάποια άλλη εναλλακτική δυστυχώς.

Το ότι μπορεί να θέλουμε στην εξουσία κάποιον που δε θέλει η μάζα είναι άποψή μας. Το να απαιτούμε να ανέβει αυτός στην εξουσία (ή να κατέβει όποιος ήδη είναι εκει δημοκρατικά) με βόμβες και με καταστροφές λέγεται δικτατορία.

Όσο για αυτό που ειπώθηκε περί μη εγκληματιών επειδή τηλεφώνησαν, να θυμίσω ότι εγκληματίας δεν είναι μόνο αυτός που θα δολοφονήσει 50 περαστικούς, αλλά και αυτός που θα καταστρέψει με το έτσι θέλω ένα ιστορικό μνημείο, το οποίο δεν του ανήκει.

Τέλος εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που κολλάει το ιδεολογικό φρόνημα του καθενός με το δικαίωμά (????????) του να βάζει βόμβες στην πόλη.

+1 και εδώ!

Ζήλεψαν...
(διαφήμιση τουρκικής κατασκευής πυραύλου).

attachment.php

Δημοκρατία Κώστα είναι το 1/3 του εκλογικού σώματος να κυβερνάει με 160 βουλευτές?
Δημοκρατία είναι να μην γίνει ένα μαμημένο δημοψήφισμα εδώ και 36 χρόνια?
Ή μήπως είναι Δημοκρατία οι 200.000 - 300.000 ψηφοφόροι (οι γνωστοί που τελικά επιλέγουν ποιος θα κυβερνήσει) που άγονται και φέρονται απ τα ΜΜΕ? Θυμήσου πως ξαφνικά άλλαξε το σκηνικό πριν 1 χρόνο και εκεί που η νδ ήταν μπροστά, πήγε πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.
ΥΓ Πάρε το τρένο και έλα, θα χαρούμε πολλοί αν σε δούμε.

Το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος ήταν σχεδόν το 1/2 των ψηφισάντων. Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν δε μετράνε, και σωστά. Για τα δημοψηφίσματα συμφωνώ. Στους 200.000-300.000 ανήκω και εγώ και δεν άγομαι από τα μέσα γιατί δε βλέπω ειδήσεις στην tv. Η τηλεόρασή μου είναι μηχανή προβολής DVD και τίποτα άλλο. Ναι, το να πέφτει μιά κυβέρνηση επειδή αλλάζουν γνώμη κάποιοι ψηφοφόροι είναι ο ορισμός της Δημοκρατίας. ΝΔ ουδέποτε είχε τη στήριξη των ΜΜΕ, πλην ενός δύο συγκεκριμένων εφημερίδων και ενός καναλιού με μικρή ακροαματικότητα, για την ήττα της άλλα φταίνε, όχι τα μέσα.
Υ.Γ. με βάζεις σε πειρασμό.

Ζούμε καιρούς τρομοκρατίας (και δεν εννοώ τα παιδάκια που σέρνουν στα δικαστήρια).

Εμένα προσωπικά με τρόμαξαν απείρως περισσότερο οι εκρήξεις στη φορολογία τον τελευταίο καιρό, παρά οι εκρήξεις με τις στρακαστρούκες στην κατσαρόλα.

Με τρομάζει περισσότερο όταν δείχνει στα ΜΜΕ πόσο "εύλογα" αποδέχεται ο κόσμος περιορισμούς στις βασικές ελευθερίες του και στα δικαιώματά του.

Αν μη τι άλλο το timing είναι πολύ ύποπτο