Eκτελούνται...αναπαλαιώσεις απο την MF...

Re: Απάντηση: Eκτελούνται...αναπαλαιώσεις απο την MF...

Προφανώς δεν θέλουν-άλλο δεν μπορούν.Μην με ερμηνεύεις κατά το δοκούν.Γι' αυτό γράφω για μαζική παραγωγή.

Τώρα άν εξαιρέσεις τα Luxman,δεν είχαν (τώρα έχουν μερικά,απο νέες μικρές εταιρείες)προϊόντα "βαριά κι εξαιρετικά".Ακόμα και τα παλιά καλά ενισχυτικά της Nacamichi(άν τα έχεις ακούσει),δεν ήταν αυτό που λέμε αφρόκρεμα.Είναι χαρακτηριστικό,ότι τα καλύτερά της,ήταν αμερικάνικη σχεδίαση.

Οπως και νάχει,το θέμα μας δεν είναι οι ιαπωνικές εταιρείες...

Η φράση "δεν είμαι σε θέση" μεταφράζεται σε δεν μπορώ. Το "δεν θέλω" μπορεί να γραφτεί σαν 'δεν είμαι διατεθειμένος". Άρα δεν σε μεταφράζω κατά το δοκούν.

Όπως και να είναι, τα ίδια γράφουμε με διαφορετική διατύπωση. Το θέμα κλείνει εδώ για μένα. :ernaehrung004:

Την καλημέρα μου.

quote στον bose:

Εξαιρετικά μηχανήματα πράγματι...

Αλλά φίλε μου τα καλά ψηφιακά(dCs,Esoteric,Emm Labs,Weiss,Linn...),δεν είναι απλά μια πλακέττα ή ένας μηχανισμός λέϊζερ...

Κι εγώ είμαι μεγαλύτερος απο σένα,αλλά δεν κάνω έτσι.Υπάρχει και το σήμερα.Για ψάχτο λίγο παραπάνω.

Δε χρειάζεται,μόνο που βλέπω την όλη κατασκευή μου φτάνει,πάω παρακάτω.
Και που να δεις στον ηχο αυτου του μηνα το roksan ,ιδια τιμη ακριβως αλλα η πλακετα με ολα τα υλικα ειναι οσο ειναι ενος καλου τροφοδοτικου.Βεβαια παιρνει πολλα αστερακια......:ernaehrung004::ernaehrung004:Ομως δεν ειναι και ολα ετσι βεβαια,χωρια οτι απο ακουστικης πλευρας δεν ισχυει οτο οσο περισσοτερο τοσο καλυτερο.Βεβαια με τετοια κατασκευη σε αυτη την τιμη βρισκεις παρα πολλα καλυτερα.....Τετοια κανουν, αυτοι ομως χανουν..

quote στον bose:

Εξαιρετικά μηχανήματα πράγματι...

Αλλά φίλε μου τα καλά ψηφιακά(dCs,Esoteric,Emm Labs,Weiss,Linn...),δεν είναι απλά μια πλακέττα ή ένας μηχανισμός λέϊζερ...

Κι εγώ είμαι μεγαλύτερος απο σένα,αλλά δεν κάνω έτσι.Υπάρχει και το σήμερα.Για ψάχτο λίγο παραπάνω.

Μάλλον δεν κατάλαβες το συλλογισμό μου.
Υπάρχουν και σήμερα καλά μηχανήματα,σαφώς.....σαφέστατα.
Το παράδοξο είναι ότι παρ' όλο που σε σχέση με τότε βελτιώθηκαν οι γραμμές παραγωγής (το made in china είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία) και ταυτόχρονα απαλάχθηκαν οι εταιρίες από πολύπλοκους μηχανισμούς (κεφαλές,γρανάζια κλπ κλπ) αντί το κόστος για τα ίδιας κατηγορίας μηχανήματα να μειωθεί (ή έστω να παραμείνει αναλογικά με το σήμερα η ίδια) έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Είναι ποιό δύσκολο δηλ σήμερα να κατασκευαστεί ένα (σχετικά καλό) dvd player από ένα VHS του '80?

Φίλε μου δεν υπάρχουν πλέον οι παλιές γραμμές παραγωγής.Αυτή είναι κι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το κόστος.

Φίλε μου δεν υπάρχουν πλέον οι παλιές γραμμές παραγωγής.Αυτή είναι κι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το κόστος.

Δηλ θεωρείς ότι τότε ήταν σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με σήμερα οι παλιές γραμμές παραγωγής?
Ισως να μη γνωρίζω κάτι αλλά ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Και που να δεις στον ηχο αυτου του μηνα το roksan ,ιδια τιμη ακριβως αλλα η πλακετα με ολα τα υλικα ειναι οσο ειναι ενος καλου τροφοδοτικου.Βεβαια παιρνει πολλα αστερακια......:ernaehrung004::ernaehrung004:Ομως δεν ειναι και ολα ετσι βεβαια,χωρια οτι απο ακουστικης πλευρας δεν ισχυει οτο οσο περισσοτερο τοσο καλυτερο.Βεβαια με τετοια κατασκευη σε αυτη την τιμη βρισκεις παρα πολλα καλυτερα.....Τετοια κανουν, αυτοι ομως χανουν..

Τα είδα,τα είδα.....:ernaehrung004:

Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα κάνουν τη διαφορά. Η πλακέτα ελέγχου του λέιζερ που είχε το ακάι τώρα έχει συμπηκνωθεί σε ένα, άντε δύο ολοκληρωμένα. Αν αντικαταστίσεις και το αναλογικό στάδιο με τελεστικούς, να η διαφορά στον αριθμό των εξαρτημάτων.
Σκεφτείτε όμως πόσο έκανε τότε ένα cd player και πόσο έχει τώρα; Και ειδικά σε αποπληθωρισμένες τιμές;

Απάντηση: Re: Eκτελούνται...αναπαλαιώσεις απο την MF...

Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα κάνουν τη διαφορά. Η πλακέτα ελέγχου του λέιζερ που είχε το ακάι τώρα έχει συμπηκνωθεί σε ένα, άντε δύο ολοκληρωμένα. Αν αντικαταστίσεις και το αναλογικό στάδιο με τελεστικούς, να η διαφορά στον αριθμό των εξαρτημάτων.
Σκεφτείτε όμως πόσο έκανε τότε ένα cd player και πόσο έχει τώρα; Και ειδικά σε αποπληθωρισμένες τιμές;

Έχεις δίκιο για την χωροταξία,όχι όμως για τις τιμές.
ένα ολοκληρωμένο των 10 ευρώ για να υλοποιηθεί με διακριτά
κοστίζει τα 5πλάσια και πρέπει να έχεις και την τεχνογνωσία να το σχεδιάσεις.

Μα οι τιμές είναι χαμηλότερες. Το Carver που αγόρασα για πρώτο καλό player ήταν γεμάτο διακριτά εξαρτήματα. Με τα ίδια λεφτά σήμερα το player είναι σχεδόν άδειο, αλλά έχει καλύτερο ήχο. Αν βάλουμε και τον πληθορισμό της 15ετίας... Υπολογίστε την τιμή με μισθούς. Το πρώτο στερεοφωνικό στο σπίτι (πίσω στο 1980) κόστισε στον πατέρα μου 5 εβδομάδων εισόδημα. Πιστεύω ότι σήμερα με 5 εβδομάδων εισόδημα παίρνω τελικά καλύτερο ήχο.

Ναι,αλλά σήμερα με την ίδια αντιστοιχία αγοράζεις πολύ
καλύτερο αμάξι,τηλεόραση,τηλέφωνο κ.α. καταναλωτικές συσκευές.Δες τι γίνεται με τις τηλεοράσεις και τους προβολείς.
Φυσικά μερικές συσκευές ΗΙ-FI που έχουν εξαρτήματα ισχύος
(μετασχ. πυκνωτές ποιότητας κ.α.) ή μηχανικά εξαρτ. ακριβείας (πικάπ,οδηγοί cd-dvd ακριβείας,μεγάφωνα ποιοτικά κ.α.) θα εξακολουθήσουν να είναι ακριβά εξαιτίας του ποιοτικού ελέγχου.