Εκτενέστερο χαμηλό

καλά εντάξει ,,, περίμενε από τον nad και την άλλη παρέα να δεις χαμηλό τότε ..

Μη με παρεξηγείς. Εκτενέστερο χαμηλό είναι το thread.
Η πρότασή σου είναι top. Δεν ειρωνεύομαι, απλά προσπαθώ να ακριβολογήσω.

Πολύ γενική ερώτηση, εξαρτάται από τα ηχεία. Παίζουν και τελικοί:

http://www.densen.dk/index.php?page=products&page2=poweramps

Πάντως το volume στα 3/4 είναι λίγο too much, δεν ξέρω κι όλας. Μήπως ζορίζεται.

Καλή χρονιά και καλή συνέχεια.
Ας πουμε τα Artemis, για τα οποια εχω διαβασει πολλα, αλλα δεν καταφερα να ακουσω. Θα παιξουν με τον densen?

Ενοείτε πως ψάχνω ενισχυτή, αλλά αφού θα δώσω που θα δώσω περίπου 1500Ε, θα ήθελα να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και μελλοντικά σε περίπτωση που αλλάξω τα ηχεία με κάποια μεγαλύτερα. Τα Artemis ήταν απλά ένα παράδειγμα.

Πιστεύω ότι τα M12i δεν είναι ικανά να αναδείξουν πλήρως τις χάρες του Densen που σκέφτεσαι και κάθε άλλου αντίστοιχα καλού ενισχυτή.
Αυτήν την εντύπωση σχημάτισα πριν 2-3 χρόνια όταν τα άκουσα (όχι με Densen) και το επιβεβαιώνει η διαφορά τιμής - χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο!
Αν θέλεις να είσαι εντάξει για το μέλλον (πιθανή αλλαγή ηχείων), οκ! αλλά πρόσεξε και αυτό που θα σου γράψω στο τέλος...

Τώρα όσον αφορά τον Densen να επιβεβαιώσω ότι η λογική τιμή του volume είναι μεταξύ 100-130/200, ενώ ακόμα και στο 140-150 που έχω ακούσει οι παραμορφώσεις θα είναι τίποτα μπροστά στις αντηχήσεις του χώρου (εκτός αν ο δικός σου είναι ιδιαίτερα προσεγμένος). Στο σπίτι μου (24τμ+10κουζίνα) παίζει με Εlac BS244 (Βάσεως, 4Ohm, 3,5Ohm στους 190Ηz, 88db, 40-50.000Hz, προτεινόμενος ενισχυτής 30-200W...) και δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να ανέβεις πάνω από το 150/200... και πάλι με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση...

Όσον αφορά τα ηχεία σου γνωρίζεις φυσικά ότι η απόδοσή τους στα χαμηλά δεν είναι ότι καλύτερο (νομίζω ότι ανεκτά κατεβαίνουν μέχρι τα 55-60Hz περίπου) οπότε η βασική αιτία του προβλήματός σου, αυτό που λες "εκτενές χαμηλό" μπορεί να οφείλεται και σε αυτό...

Επιπρόσθετα δεν πρόκειται για ηχεία που θα τα έλεγες εύκολα, παρα τα 8Ohm... Η πρόταση τoυ κατασκευαστή είναι για ενισχυτές τουλάχιστον 50W και αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα προτιμούσα τον Β110 (60W/8Ohm)... για ψυχολογικούς και μόνο λόγους... αφού από specs, όπως έχει ξαναγραφτεί, είναι εντάξει... αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο κάτω όριο που προτείνει ο κατασκευαστής των ηχείων!

Ίσως μια καλή λύση να ήταν η αγορά και του τροφοδοτικού του (DNRG-600E) αλλά και πάλι στην επόμενη αγορά ηχείων (αν αυτά είναι δαπέδου), ίσως να ξεφραγκιαστείς για να πάρεις αυτό που επιθυμείς...

Ότι και αν κάνεις τελικά, η γνώμη μου είναι πρώτα να ακούσεις περισσότερους ενισχυτές και αν είναι δυνατόν στο χώρο σου...

Last edited:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=32532

Αυτοί είναι τελικοί. Θα χρειαστείς προ. Ματσαρίσματα, extra καλώδια, κλπ...τρέχα γύρευε δηλαδή.
Γνώμη μου, μείνε σε λύση ολοκληρωμένου.
Ξέρω ότι είναι τελικοί. Τους βρήκα πολυ φτηνα πιστεύω. Ασε που το τρέχα γύρευε μου αρέσει.

Ξέρω ότι είναι τελικοί. Τους βρήκα πολυ φτηνα πιστεύω. Ασε που το τρέχα γύρευε μου αρέσει.
Πες μας φιλε Πετρο που βρηκες cyrus,γιατι αυτο ειναι η ειδηση της χρονιας.

Βρήκα αυτούς εδω σε προσφορά, τους ξέρει κανείς?

Από όσο ξέρω οι ενισχυτές της cyrus ήταν πολύ καλοί!!
Τους έχεις ακούσει με τα ηχεία σου;
Πόσο παλιοί είναι; Έχει γίνει έλεγχος αν είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση;
Υπάρχει περίπτωση να βρεις και τον αντίστοιχο προ; Ψάξτο έστω και στο e-bay!

Αν ίσχυαν τα παραπάνω εγώ προσωπικά θα τους έπαιρνα...

Πέτρο, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις μονομπλόκ τελικούς για να οδηγήσεις τα Epos Μ12i
[Impedance 8 Ohm nominal (min. 7 Ohm @ 209Hz), Sensitivity 87dB/2.83V/1m, Frequency Range 54 Hz – 20 kHz, Power Handling[FONT=&quot] 75 W max ].
Το μπλέξιμο στο ταίριασμα με προενισχυτή, τα έξτρα καλώδια ρεύματος και διασύνδεσης μόνο σε μπελάδες θα σε βάλουν. Ότι (?) κερδίσεις σε οδήγηση, θα το χάσεις σε ουσία ...

[/FONT]

Από όσο ξέρω οι ενισχυτές της cyrus ήταν πολύ καλοί!!
Τους έχεις ακούσει με τα ηχεία σου;
Πόσο παλιοί είναι; Έχει γίνει έλεγχος αν είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση;
Υπάρχει περίπτωση να βρεις και τον αντίστοιχο προ; Ψάξτο έστω και στο e-bay!

Αν ίσχυαν τα παραπάνω εγώ προσωπικά θα τους έπαιρνα...
Όχιδεν τους έχω ακουσει με τα ηχεια μου, δεν ξερω ποσο παλιοι ειναι αλλα μπορω να μαθω και ειναι στα κουτια τους σφραγισμενοι.

Πέτρο, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις μονομπλόκ τελικούς για να οδηγήσεις τα Epos Μ12i
[Impedance 8 Ohm nominal (min. 7 Ohm @ 209Hz), Sensitivity 87dB/2.83V/1m, Frequency Range 54 Hz – 20 kHz, Power Handling[FONT=&quot] 75 W max ].
Το μπλέξιμο στο ταίριασμα με προενισχυτή, τα έξτρα καλώδια ρεύματος και διασύνδεσης μόνο σε μπελάδες θα σε βάλουν. Ότι (?) κερδίσεις σε οδήγηση, θα το χάσεις σε ουσία ...

[/FONT]
Αφού θα τα σκάσω που θα τα σκάσω, γιατί να μην παρω κατι καλλίτερο με τα ίδια χρήματα? Και πια εννοείς "ουσία" την οποια θα χασω?

[FONT=&quot]Ένας τυχαίος Χ προ και δύο τυχαίοι Ψ τελικοί δεν θα είναι πολύ καλύτεροι, από έναν Ζ ολοκληρωμένο ενισχυτή στα ίδια χρήματα. Μάλλον ανομοιογένεια και ανισορροπία θα δημιουργήσουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα συσκευές από κατασκευαστές με διαφορετική άποψη στον ήχο, ακόμα κι αν υποθέσουμε πως ηλεκτρικά θα τα βρουν. Με bold η ουσία ... imho.
[/FONT]

Ψάχνω να βρω πληροφορίες για τον μετασχηματιστή του cambridgeaudio Azur 840A. Θέλω να μάθω πόσα VA είναι. Μπορεί να βοηθήσει κανείς?