Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2024

Τα μικρά που αναφέρθηκαν εδώ χθές,

Χαίρομαι που άρεσαν σε όλους τα Magnat Signature Edelstein και χαίρομαι διπλά γιατί ήταν δική μου επιλογή να έρθουν και να στηθούν στο δωμάτιο της Audiodesigner.
Πράγματι πολύτιμοι λίθοι όπως σημαίνει το όνομα στα Γερμανικά. Και πάνω απ' όλα τίμια και οικονομικά.

Θεωρώ ότι ήταν η πιο επιτυχημένη έκθεση εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, το ξενοδοχείο καλύτερο από πλευράς χώρων και δωματίων σε σχέση με ότι συνέβαινε τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, ενώ το μόνο αρνητικό αφορά την πρόσβαση για το ξεφόρτωμα και φόρτωμα των μηχανημάτων (αλλά αυτό αφορά τους εκθέτες, όχι τους επισκέπτες).

Μπράβο σε όλους, και του χρόνου!

Σας ευχαριστούμε όλους για τη παρουσία σας, τον ήχο για τη διοργάνωση και φιλοξενία όπως κάθε χρόνο. Η έκθεση πήγε ανέλπιστα καλά, με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση, σε έναν ωραίο χώρο με σχετικά εύκολη πρόσβαση, παρόλο που όλο το τριήμερο υπήρχαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του κλασσικού μαραθωνίου.
Για εμάς, οι εκθέσεις κατά κύριο λόγο αποτελούν τον φυσικό χώρο που μας φέρνει σε επαφή, μεταξύ μας αλλά και με το χόμπυ. Αν μη τι άλλο, το AVClub είναι οι άνθρωποι του. Για εμάς ωστόσο είναι πάντα ζητούμενο να πλαισιώνουμε τη παρουσία μας στην έκθεση με ενδιαφέρουσες σε εσάς δράσεις, πράγμα που δεν κατέστη δυστυχώς εφικτό αυτό το τριήμερο αποκλειστικά λόγω του περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο αυτό το διήμερο που βοήθησαν στη διοργάνωση, το στήσιμο, έκατσαν για κάποια ώρα στο δωμάτιο ώστε να μας ξεκουράσουν.

Στα της έκθεσης, αρκετοί εκ των εκθετών περιποιήθηκαν τον χώρο τους, έφεραν μηχανήματα σωστά διαστασιολογημένα για αυτόν και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Πάνω κάτω ήδη γράφτηκαν και θα επεκταθείτε φαντάζομαι στο τι σας άρεσε από πλευράς ήχου.

Όσον αφορά την εικόνα, η καλύτερη τηλεόραση στην έκθεση ήταν η S95D με το 3ης γενιάς QD-OLED panel, η πολύ καλύ A95L στη Sony, ενώ καλή εντύπωση μου έκαναν και οι ναυαρχίδες mini-led που είχαν φέρει Sony, Samsung και TCL όσον αφορά τον έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού, με πάνω από 2000 ζώνες ελέγχου. Το προσεχές διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με κάποιες από αυτές οπότε και θα έχετε πιο αναλυτικά συμπεράσματα.

Εμένα μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση και ο premier, ultra short throw της Samsung που με την ALR οθόνη στις 110 ίντσες έπαιζε ικανοποιητικά κάτω από το πολύφωτο του ξενοδοχείου. Τον είχαμε ξαναδεί το 2022, ωστόσο σε χώρο με περιορισμένο φως.

Χαίρομαι που άρεσαν σε όλους τα Magnat Signature Edelstein και χαίρομαι διπλά γιατί ήταν δική μου επιλογή να έρθουν και να στηθούν στο δωμάτιο της Audiodesigner.
Πράγματι πολύτιμοι λίθοι όπως σημαίνει το όνομα στα Γερμανικά. Και πάνω απ' όλα τίμια και οικονομικά.

Θεωρώ ότι ήταν η πιο επιτυχημένη έκθεση εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, το ξενοδοχείο καλύτερο από πλευράς χώρων και δωματίων σε σχέση με ότι συνέβαινε τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, ενώ το μόνο αρνητικό αφορά την πρόσβαση για το ξεφόρτωμα και φόρτωμα των μηχανημάτων (αλλά αυτό αφορά τους εκθέτες, όχι τους επισκέπτες).

Μπράβο σε όλους, και του χρόνου!
και δεν μάσαγε ακόμα και σε ηλεκτρονική μουσική.
Είχε όγκο και λεπτομέρεια που καλύπτει μικρό χώρο.
Ναι ήταν πολύ επιτυχημένη και θυμάμαι το ίδιο έλεγαν οι έμποροι και την τελευταία φορά.
Μοναδική παραφωνία η ανθρώπινη δυστυχία στο δρόμο προς την έκθεση και τριγύρω.
Για αυτό δεν έφαγα με γνωστούς εκεί δίπλα.
Δράμα που σε κάνει να νιώθεις τύψεις παρόλο που το ζω καθημερινά απ' το ' 15

Χαίρομαι Γιάννη για αυτά που γράφεις .
Για την 103R ;Πάει όσο λένε οι προδιαγραφές της τόσο όσο δεν φαντάζεσαι ,είναι μια μεγάλη συζήτηση με συλλέκτη Αμερικάνο που έχει όλες τις εκδόσεις 103 που έκανα στο face ,μου είπε επί λέξη ,δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει να την σετάρει ,κατάλληλος βραχίονας phono κτλ κτλ .
Δεν πρόκειται ποτέ όμως να φουσκώσει το χαμηλό εκεί που δεν υπάρχει .(ηχογράφηση )
Σύντομα θα ανέβει video με υλικό αναφοράς και με phono την δεκαετία του Γερμανού Lehmann .
Υ.Σ Πας απλά για τσίσα με την καλή 😊 έννοια .
είχα ξεχάσει ένα τεύχος του Hi Fi News. 1978 εδώ στα βόρεια.
Θα ποστάρω σχετικά με το βέλτιστο αποτέλεσμα όπως δημοσιεύτηκε το 1978,όταν το βρω.
στο συγκεκριμένο δωμάτιο πήγα τρεις φορές λόγω της ζεστασιάς,της ρετρό αναπαραγωγής.
Θυμάσαι τι έγραψα για το retip με κωνική..
Έχω άλλη μια και θέλω να πάω πιο πέρα, αλλά προέκυψαν θέματα δυσάρεστα πάλι.
Και τα ηχεία φοβερά και ο ενισχυτής για να λέμε τα σύκα, σύκα...απλά έλειπε ένα χαλί.
Η απόδοση σε κλασική άρεσε και στο ωραίο φύλο που ήταν εκείνη την ώρα μέσα,στο πιο ανδροκρατούμενο χόμπι που υπάρχει.
Το τελευταίο από φίλη σε έκθεση Μόναχο,που πήγαμε και μου έμεινε.

• Like
Reactions: MakisM
Μερικά σχόλια και από μένα:

ΘΕΤΙΚΑ
Εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο (λόγω κέντρο Αθήνας)
Καλύτερες αίθουσες/δωμάτια για τους εκθέτες από άλλες φορές.
Μεγάλη παρουσία εκθετών (αν και έλειπαν σοβαρά ονόματα)
Αρκετά μεγάλη ποικιλία μηχανημάτων για όλα τα βαλάντια ακόμα και για βαλάντια Σαουδάραβα....
Αρκετά μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Οπωσδήποτε βρείτε κάποιο πάρκινγκ μιας και η περιοχή εκεί είναι μπαγκλαντές. Εγώ προτίμησα το πάρκινγκ του ξενοδοχείου.
Θα ήθελα περισσότερους εκθέτες και περισσότερους ορόφους.
Σχεδόν ανύπαρκτο το wifi του ξενοδοχείου με τόσο κόσμο. Δεν μπορούσαμε ούτε καν μουσική να στριμάρουμε που απαιτεί μικρή ταχύτητα. Οπωσδήποτε 4G/5G ρουτεράκι την επόμενη φορά με προτίμηση στην vodafone (κάναμε τεστ και αποδείχθηκε η πιό δυνατή στην περιοχή εκεί).

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ-ΠΑΡΑΠΟΝΟ
Για άλλη μια φορά έτρεξαν οι 5-6 γνωστοί, οι οποίοι αν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσουν, θα κοπούν μαχαίρι οι εκθέσεις/πίτες/γενέθλια/events κλπ. Δυστυχώς με άϋλες ευχές από τα posts δεν μπορούν να οργανωθούν αυτά τα πράγματα. ΟΛΟΙ μας έχουμε υποχρεώσεις και οικογένειες αλλά για μια μέρα τον χρόνο αφιερώνουμε κάποιο χρόνο για το χόμπυ μας.

Φυσικά, ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον οργανωτή της εκθεσης ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ για την υποστήριξη και ενα ΜΠΡΑΒΟ για την όλη διοργάνωση.

Καλημέρα και από μένα. Για μια ακόμη φορά είχα την τύχη και τη χαρά να απολαύσω μια ακόμη έκθεση, που πιστεύω ήταν η καλύτερη τών τελευταίων 3 ετών. Καταρχάς, μπράβο για την επιλογή τού ξενοδοχείου, που είναι καλύτερο, πιστεύω, από τα προηγούμενα για τη φιλοξενεία μιας τέτοιας έκθεσης. Σε κεντρικότατο σημείο, εύκολα προσβάσιμο με το μετρό αλλά δυστυχώς σε άτομα, που έρχονται με δικό τους αυτοκίνητο, δύσκολη η προσέγγιση. Εγώ ήρθα με μετρό και νομίζω ότι αν συνεχιστεί η έκθεση στο ίδιο σημείο, ίσως είναι καλύτερο να μην έρθετε με τα δικά σας αυτοκίνητα στην εν λόγω περιοχή αλλά χρησιμοποιείστε μετρό.
Η συμμετοχή τού κόσμου, πολύ μεγάλη, χθες που πήγα. Μετά λύπης μου βέβαια διαπιστώνω ότι χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές μειώνονται και η έκθεση νιώθω ότι "μικραίνει" μιας και ποσοτικά οι χώροι ακρόασης εντός αυτής είναι περί τους 30-35 όταν παλιότερα μπορεί να ήταν και πάνω από 50. Λάμψαν και φέτος δια τής απουσίας τους μεγάλα ονόματα π.χ. στις οθόνες δεν υπήρχαν LG (οι οθόνες LG στα δωμάτια ήταν τού ξενοδοχείου και τις είχαν αφήσει) και Hisense και κρίμα, που απουσίαζαν αυτές οι 2 μεγάλες ετιαιρίες ενώ και στον ήχο απουσίαζαν επίσης μεγάλα και γνωστά ονόματα. Ωστόσο, παραδοσιακές εταιρίες τού χώρου, έδωσαν δυναμικό παρόν για μια ακόμη φορά. Πιο προσεκτικά στημένα συστήματα αυτή τη φορά, σε γενικές γραμμές, από τους αντιπρόσωπους, ευγένεια και καλές ευκαιρίες για αγορά εντός τής έκθεσης. Φίλος μου έφυγε από την έκθεση χθες με ένα fiio r2r k11, desktop DAC και ενισχυτή ακουστικών, ανά χείρας, από τον ευγενέστατο αντιπρόσωπο τής Fiio στην τιμή τών 160 ευρώ όταν η τιμή του ξεκινάει από τα 180 ευρώ στο εξωτερικό! Μια αγορά κελεπούρι, που αξίζει να το πάρει κάποιος με κλειστά μάτια και επί την ευκαιρία να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι πλέον, μπορεί ο καθένας να απολαύσει υπέροχο ήχο και εικόνα χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη. Ένα hobby, κάποτε ακριβό και για ελάχιστους, με οικονομική επιφάνεια, τώρα προσιτό, πλέον, στον καθένα, χάρη στα νέα μηχανήματα, ενισχυτικά, dsp, ηχεία κτλ. με χαμηλό κόστος! Βέβαια στην έκθεση για μια ακόμη φορά υπήρχαν και λύσεις με αστρνομικό κόστος για λίγους, που οι "κοινοί" θνητοί, μπορούν να δουν και να ακούσουν από κοντά μόνο σε εκθέσεις ή αντιπρόσωπους
Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για την υπέροχη, αυτή, έκθεση και το avclub, που για 18η, συνεχόμενη φορά μάς ενώνει αλλά και την ενεργό συμμετοχή τών ανθρώπων, πίσω από το forum με την υποδειγματική τους υποδοχή για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς αρκετά άτομα, που γνωρίζω, θες λόγω κρυολογήματος τής τελευταιας στιγμής, θες λόγω δουλειάς, απόστασης κτλ. δε μπόρεσαν να έρθουν και προνόησα και για αυτόυς, στα μέτρα τού δυνατού:
Εδώ θα βρείτε το βίντεο από την έκθεση, που έβγαλα χθες με φθηνή, ερασιτεχνική κάμερα και συγνώμη εκ των προτέρων για την κάκιστη ποιότητα εικόνας και ήχου:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το φωτογραφικό υλικό από κινητό τηλέφωνο, Samsung S24 Ultra, (σύνολο 578 φωτογραφίες), θα το βρείτε εδώ σε συμπιεσμένο αρχείο, που κατεβάζετε και αποσυμπιέζετε στον υπολογιστή σας:

https://mega.nz/file/rVMWXSJT#a880kJYQ9I2gYex5fKoA5dRZeNgYsb_XLcwF2hyB_ng

Καλή απόλαυση!!!

Καλημέρα και από μένα. Για μια ακόμη φορά είχα την τύχη και τη χαρά να απολαύσω μια ακόμη έκθεση, που πιστεύω ήταν η καλύτερη τών τελευταίων 3 ετών. Καταρχάς, μπράβο για την επιλογή τού ξενοδοχείου, που είναι καλύτερο, πιστεύω, από τα προηγούμενα για τη φιλοξενεία μιας τέτοιας έκθεσης. Σε κεντρικότατο σημείο, εύκολα προσβάσιμο με το μετρό αλλά δυστυχώς σε άτομα, που έρχονται με δικό τους αυτοκίνητο, δύσκολη η προσέγγιση. Εγώ ήρθα με μετρό και νομίζω ότι αν συνεχιστεί η έκθεση στο ίδιο σημείο, ίσως είναι καλύτερο να μην έρθετε με τα δικά σας αυτοκίνητα στην εν λόγω περιοχή αλλά χρησιμοποιείστε μετρό.
Η συμμετοχή τού κόσμου, πολύ μεγάλη, χθες που πήγα. Μετά λύπης μου βέβαια διαπιστώνω ότι χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές μειώνονται και η έκθεση νιώθω ότι "μικραίνει" μιας και ποσοτικά οι χώροι ακρόασης εντός αυτής είναι περί τους 30-35 όταν παλιότερα μπορεί να ήταν και πάνω από 50. Λάμψαν και φέτος δια τής απουσίας τους μεγάλα ονόματα π.χ. στις οθόνες δεν υπήρχαν LG (οι οθόνες LG στα δωμάτια ήταν τού ξενοδοχείου και τις είχαν αφήσει) και Hisense και κρίμα, που απουσίαζαν αυτές οι 2 μεγάλες ετιαιρίες ενώ και στον ήχο απουσίαζαν επίσης μεγάλα και γνωστά ονόματα. Ωστόσο, παραδοσιακές εταιρίες τού χώρου, έδωσαν δυναμικό παρόν για μια ακόμη φορά. Πιο προσεκτικά στημένα συστήματα αυτή τη φορά, σε γενικές γραμμές, από τους αντιπρόσωπους, ευγένεια και καλές ευκαιρίες για αγορά εντός τής έκθεσης. Φίλος μου έφυγε από την έκθεση χθες με ένα fiio r2r k11, desktop DAC και ενισχυτή ακουστικών, ανά χείρας, από τον ευγενέστατο αντιπρόσωπο τής Fiio στην τιμή τών 160 ευρώ όταν η τιμή του ξεκινάει από τα 180 ευρώ στο εξωτερικό! Μια αγορά κελεπούρι, που αξίζει να το πάρει κάποιος με κλειστά μάτια και επί την ευκαιρία να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι πλέον, μπορεί ο καθένας να απολαύσει υπέροχο ήχο και εικόνα χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη. Ένα hobby, κάποτε ακριβό και για ελάχιστους, με οικονομική επιφάνεια, τώρα προσιτό, πλέον, στον καθένα, χάρη στα νέα μηχανήματα, ενισχυτικά, dsp, ηχεία κτλ. με χαμηλό κόστος! Βέβαια στην έκθεση για μια ακόμη φορά υπήρχαν και λύσεις με αστρνομικό κόστος για λίγους, που οι "κοινοί" θνητοί, μπορούν να δουν και να ακούσουν από κοντά μόνο σε εκθέσεις ή αντιπρόσωπους
Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για την υπέροχη, αυτή, έκθεση και το avclub, που για 18η, συνεχόμενη φορά μάς ενώνει αλλά και την ενεργό συμμετοχή τών ανθρώπων, πίσω από το forum με την υποδειγματική τους υποδοχή για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς αρκετά άτομα, που γνωρίζω, θες λόγω κρυολογήματος τής τελευταιας στιγμής, θες λόγω δουλειάς, απόστασης κτλ. δε μπόρεσαν να έρθουν και προνόησα και για αυτόυς, στα μέτρα τού δυνατού:
Εδώ θα βρείτε το βίντεο από την έκθεση, που έβγαλα χθες με φθηνή, ερασιτεχνική κάμερα και συγνώμη εκ των προτέρων για την κάκιστη ποιότητα εικόνας και ήχου:

Το φωτογραφικό υλικό από κινητό τηλέφωνο, Samsung S24 Ultra, (σύνολο 578 φωτογραφίες), θα το βρείτε εδώ σε συμπιεσμένο αρχείο, που κατεβάζετε και αποσυμπιέζετε στον υπολογιστή σας:

Καλή απόλαυση!!!
πολυ καλή κίνηση!!! σε ευχαριστούμε που βιντεοσκόπησες την έκθεση για όλους να την δούν, πολύ ωραίο αυτό. αν και για να είμαι ειληκρινής μια ζαλάδα λίγο με έπιασε, αλλα δεν πειράζει

πολυ καλή κίνηση!!! σε ευχαριστούμε που βιντεοσκόπησες την έκθεση για όλους να την δούν, πολύ ωραίο αυτό. αν και για να είμαι ειληκρινής μια ζαλάδα λίγο με έπιασε, αλλα δεν πειράζει
¨Ηταν δύσκολη η διαδικασία με ψεύτικη κάμερα, χωρίς καμία σταθεροποίηση εικόνας, πολύ κόσμο και ταυτόχρονη φωτογράφιση με το κινητό λόγω έλλειψης χρόνου. ώστε να κάνω 2 περάσματα για φωτογραφίες και βίντεο Πιστεύω θα χαρείτε περισσότερο τις φωτογραφίες και υπόσχομαι από του χρόνου να κάνω τη βιντεοσκόπηση με το S25 ultra ή μια κανονική βιντεοκάμερα!

• Like
Reactions: vlad66 and ger.g
και δεν μάσαγε ακόμα και σε ηλεκτρονική μουσική.
Είχε όγκο και λεπτομέρεια που καλύπτει μικρό χώρο.
Ναι ήταν πολύ επιτυχημένη και θυμάμαι το ίδιο έλεγαν οι έμποροι και την τελευταία φορά.
Μοναδική παραφωνία η ανθρώπινη δυστυχία στο δρόμο προς την έκθεση και τριγύρω.
Για αυτό δεν έφαγα με γνωστούς εκεί δίπλα.
Δράμα που σε κάνει να νιώθεις τύψεις παρόλο που το ζω καθημερινά απ' το ' 15
ένα θαύμα του ήχου. Αν δεν σου έλεγαν ότι παίζει το μικρό δεν θα το πίστευες.

ένα θαύμα του ήχου. Αν δεν σου έλεγαν ότι παίζει το μικρό δεν θα το πίστευες.
πέτυχα αρκετούς που (άκομψα) πήγαιναν κοντά ν ακούσουν ποιο παίζει, πλησιάζοντας το αυτί τους πολύ κοντά στα μεγάφωνα δείγμα απειρίας βέβαια..

Αλλά αυτό συνέβη παρουσία μου και στο geometric studio αλλά και στο δωμάτιο που ήταν στημένα τα goldenear και τα βραβευμένα ηχεία του 2022-23 στο ισόγειο.
Στο τελευταίο λόγω συχνής αλλαγής καλωδίωσης ,φίλτρων conditioner απ' απ' τον εκπρόσωπο του κατασκευαστή των audioquest μπορεί η ' διασπορά' να επηρεάστηκε κατά την γνώμη μου πάντα λόγω μικροφωνισμού σε κάποια samples.
Έμεινα μέχρι τέλους (περασμένες 9) και έπαιξε αρκετά που ζήτησα εγώ και ένας άλλος φανατικός μουσικόφιλος που γνώρισα στην Έκθεση.
Λόγω παρουσίας Ρίτσου, 2-3 δωμάτια 'παραβίασαν' το ωράριο .

Για το live συγκριτικό belden /audioquest κάποια γνώμη;

Καλή απόλαυση!!!
αξιέπαινη προσπάθεια!
το είδα όλο και το χάρηκα , παρά την περιοδική ...ζαλάδα

εδώ είσαι φίλε....

Α καλά...
Όντως αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά οι τιμές στην στρατόσφαιρα.
Και για να είμαι κυνικός, αλίμονο αν δεν έπαιζε καλά..

Συγγνώμη αν γίνομαι παράξενος και ""τσίπης"'", αλλά 1.000 ευρώ δεν είναι στραγάλια.
Οι πιο πολλές συντάξεις, είναι κάτω από αυτό το ποσόν.
Ας έχουμε λίγο εγκράτεια,στις τιμές.
Ξέρω ότι το χόμπι είναι ακριβό, αλλά όλα έχουν και ένα όριο.
ΧΊΛΙΑ ευρώ δεν είναι λίγα λεφτά.

• Like
Reactions: Kostas P.